Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   ljudi su se malo nasalili :]]] (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16813)

alavuk 26-01-2007 11:56 AM

ljudi su se malo nasalili :]]]

http://www.fablesounds.com/BBB-Menu-frame.htm

pogledajte cifru
:]

DADDY Z 26-01-2007 01:21 PM

Re: ljudi su se malo nasalili :]]]

pa kontam da je to za 100gig semplova ok

ridge 26-01-2007 01:24 PM

http://www.sweetwater.com/store/detail/VISymphCube/

cini ti se, to je prosek za takve stvari

alavuk 26-01-2007 01:26 PM

a ko kupuje ovo ??? za te pare mozes da iznajmis pravi simfonijski orkestar tj big band

HeatMan 26-01-2007 04:11 PM

neko ko nema para za opremu da bi usnimio isti.. :cool: :)

kejkz 26-01-2007 04:30 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk
a ko kupuje ovo ??? za te pare mozes da iznajmis pravi simfonijski orkestar tj big band

da, ali treba jos da se uvezbaju da bi odsvirali ono sto treba...:D a ovako mozes sve sam :rolleyes:

"7" 27-01-2007 03:02 AM

... i uzeli bi te pare za jednu pesmu...

STUDIOTON 27-01-2007 09:24 AM

Quote:

Originally Posted by mrkizoni
... i uzeli bi te pare za jednu pesmu...

Tacno , a mozda i vise ..

A ovako ti ostane za ceo zivot:)

Mogli 27-01-2007 11:38 AM

Quote:

Za te pare, tesko da ces platiti i Boru Drljacu sa bendom, a kamoli big band!;)

alavuk 27-01-2007 12:07 PM

ma f*** boru drljacu ... ce obucem par 'gojnera u odela dam im instrumente i spomenem kintu ima da sviraju k'o 5 big bendova :] salim se , juce sam raspravljao tj pricao sa jednim nasim poznatim producentom o ovome , oboje se slazemo da bez zivog instrumenta nema nista naravno ovo dobro dodje ljudima koji rade "male" projekte za reklame , filmove ili da postave score za filharmonijski orkestar da se ne gubi vreme objasnjavajuci sta kako (nije svako john williams :] )

ANITA 27-01-2007 07:00 PM

Quote:

juce sam raspravljao tj pricao sa jednim nasim poznatim producentom o ovome , oboje se slazemo da bez zivog instrumenta nema nista

Sa time ne slazem. Kao sto treba naučiti svirati svaki instrument, tako se treba naučiti slu?iti sa samplovima.
Ja volim čuti komentare onih koji SU PROBALI raditi sa nečim prije nego isto komentiraju.

Vrlo često kad mi dodje neko uzivo nesto odsvirati vidim da je pomak od 3% ipak nemjerljiv prema utrosku vremena i novaca.

alavuk 28-01-2007 12:52 AM

dobro ja jos nemam iskustva sa tim priznajem , pretpostavljam da ti imas , reci kolika je stvarna razlika u zvuku ? dal' bi dala 3000$ za 100 gb-a semplova usnimljenog simfonijskog orkestra ?????? svirati ziv ili usnimiti ziv instrument nije isto sto svirati sempl ... analogno ovome bi znacilo da je arturia mini moog ili moog modular isti kao i pravi moog , lici ali nije to to ... skoro smo komentarisali o tome na jednom slicnom topic-u ... glupo je uporedjivati 2d sa 3d , ne zelim da kontriram tebi , nego je ovo moje vidjenje cele ove price da imas ceo simfonijski orkestar na 25 dvd-a ...

ANITA 28-01-2007 01:13 AM

Quote:

svirati ziv ili usnimiti ziv instrument nije isto sto svirati sempl ... analogno ovome bi znacilo da je arturia mini moog ili moog modular isti kao i pravi moog , lici ali nije to to ...

He, pa to nije isto! Stvar je u tome da se analogni sintevi NE SAMPLIRAJU vec se sintetizira njihov zvuk, dok se orkestar samplirao. Sto znači samplirati? Snimiti svaki ton u npr. 16 ili vi?e dinamičkih slojeva. Znači, to dvoje je neusporedivo jer mozak prepoznaje "sintezu" i ponavljanje uzoraka...

Ma naravno da razlika postoji i kod orkestra, to nitko neće poreći!! Ali da, meni je jeftinije kupiti orkestrar za 3000 dolara (sto su 2,3 prosječna honorara), nego ga snimati uzivo za svaku stvar!

alavuk 28-01-2007 11:10 AM

pa rekox da je ovo korisno onima koji rade "male projekte" reklame i slicno , tj ti si im ciljna grupa , illi nekom kompozitoru koji eto ima neki rok pa da na "brzaka" napravi pesmu da cuje kako to zvuci i sl.

poz :]

ANITA 28-01-2007 11:44 AM

Quote:

pa rekox da je ovo korisno onima koji rade "male projekte" reklame i slicno , tj ti si im ciljna grupa , illi nekom kompozitoru koji eto ima neki rok pa da na "brzaka" napravi pesmu da cuje kako to zvuci i sl.

poz :]

Ma nije točno! Npr. ponuda koju sam dobila za ko-kompozitora za film sadr?avala je uvjet znanja rada sa samplovima EW i Viennom. Većina toga se danas tako radi i u svojem konačnom obliku. Za?to ti je to tako te?ko prihvatiti?

ANITA 28-01-2007 11:45 AM

Gorespomenuta ponuda je naravno bila u LA-u, ne kod nas. A film je potencijalno perspektivan.. vidjet cemo. :) Ja nisam prihvatila ponudu radi bebe.

alavuk 28-01-2007 11:54 AM

Quote:

Originally Posted by ANITA
Ma nije točno! Npr. ponuda koju sam dobila za ko-kompozitora za film sadr?avala je uvjet znanja rada sa samplovima EW i Viennom. Većina toga se danas tako radi i u svojem konačnom obliku. Za?to ti je to tako te?ko prihvatiti?

ma nije mi nista tesko prihvatiti , upravo sam za nesto novo , ali ne znam uvek kad slusam tako neki ew ili viennu "fali" mi , ali opet mozda sam previse kritican kad obican konzument na kraju ni ne provali razliku...

mozda bi trebalo ponovo da razmislis o toj ponudi :))

ANITA 28-01-2007 02:14 PM

Quote:

mozda bi trebalo ponovo da razmislis o toj ponudi :))

Ne postoji nikakva mogucnost da ostavim malu bebu i odletim u LA... nema sanse... Daleko mi je vaznija obitelj, a za sve ono drugo ce biti vremena. Beba je samo jednom tako mala i ključne 3 prve godine su samo jednom. :)

alavuk 28-01-2007 02:48 PM

aaaa toooo , mislio sam da ces "dopisno" da radis , svrnite ti i klinci na tortu :]]]

ANITA 28-01-2007 07:29 PM

Quote:

aaaa toooo , mislio sam da ces "dopisno" da radis , svrnite ti i klinci na tortu :]]]

Nazalost nije dopisno... ovo je bila vrlo ozbiljna stvar i velika prilika za mene...:( no, bit ce ih jos! Moram pozitivno razmisljat... :)

diviner 28-01-2007 08:02 PM

Auh Anita, nisam znao da tako ozbiljnu ponudu imas...Neka neka...samo se nemoj uobraziti :).

Alavuk, poslusaj anitine radove, ako zelis shvatiti sta ona prica (i zasto izmedju ostalog i dobija tako vrijedne ponude). Ja jako tesko nadjem zivu orkestralnu muziku koja ovako dobro zvuci, da ima ovakav "zivot" i emociju. Uvijek se vracamo na to da je u svemu bitno znanje a tek onda sredstva (oprema).

alavuk 28-01-2007 09:27 PM

sefe nema problema uvek sam rad da poslusam nesto a da nije elektronika , nemo da me neko pogresno shvatio oko ove "carke" sa anitom , pre cu poslusati (u nekim slucajevima) nekog ko je iskusan

end of line ove diskusije

ako to nekome radi i treba za posao super i ono najbitnije da se ponovim obicnom/prosecnom slusaocu to ne smeta tj ne provaljuje

@ diviner da sklanjam ono ?

ANITA 28-01-2007 09:49 PM

Quote:

sefe nema problema uvek sam rad da poslusam nesto a da nije elektronika , nemo da me neko pogresno shvatio oko ove "carke" sa anitom , pre cu poslusati (u nekim slucajevima) nekog ko je iskusan

Ne kuzim sto si htio reci s ovim.

A sto znaci "carka"? Nesto tipa rasprava?
Ja nisam dozivjela ovo kao raspravu. Ljudi mogu imati različita mi?ljenja i ne uzrujavati se oko toga. :wink: Nadam se da se ti nisi ni?ta uzrujao. :)

Diviner - nema vi?e ponude! To je bilo tada, jedan mrak telefonski razgovor, meni trbuh do grla.... bila sam u ?oku. I nakon toga sam plakala jedno 3 dana...:( no, to je ?ivot. Dugo smo planirali bebu, nije mi ni na kraj pameti bilo da mi mo?e ovako ne?to uletjeti.
Sve je i?lo preko choicetracks kompanije, ali ustvari me taj prvi kompozitor zvao, bas radi mene i mog stila :( ... vjerojatno imaju site pa mozes vidjeti credits...
Iskreno? Ja čak mislim da nisam ni bila dorasla toj ponudi. Mislim da su me precijenili i mislili da mogu vi?e nego ?to mogu. Ok, mo?da bi to pohvatala usput, ali te?ko bi mi bilo. No, sad kad znam da su takve stvari moguće, imam bar motivaciju raditi i učiti vi?e! :) A u međuvremenu maziti najslađe stvorenje na svijetu! :da:

diviner 28-01-2007 09:54 PM

Ne brini, razumio sam te...Bas iz razloga sto sam ubjedjen da ces imati i boljih ponuda nisam nesto mnogo tugovao sto ovu nisi prihvatila :) ;)

@alavuk, mozes skloniti skinuo sam

alavuk 28-01-2007 10:23 PM

@ anita

da ali malo emotivnija :]

@ diviner

obrisao sam :] nadam se da ce koristiti :]]]]]]

All times are GMT +1. The time now is 10:43 PM.