Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Radni stol (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16515)

ANITA 04-01-2007 11:14 PM

Radni stol

Ljudi, kakve stolove imate?
Jeste li gdje vidjeli neki dream stol (link molim?)?

Moj sadasnji stol je jednostavan. Velik i ima ladicu za klavijaturu koja se povlaci (kao ona inace za tastaturu, samo je ova veca normalno)... i nista vise. Sad radimo novi stol, pa rekoh da vidim kakve korisne ideje imate pa da "ukradem".

Thanks.
A.

Moritz 04-01-2007 11:45 PM

Re: Radni stol

http://www.argosyconsole.com/ ...evo ti pa kradi :) , da ti olaksam- trazi im da ti posalju njihov katalog, a u njemu ces naci pracizne mere za svaki od modela ;) (siroti pa ne znaju s' kim imaju posla :rotfl: )

perun 04-01-2007 11:51 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz
http://www.argosyconsole.com/ ...evo ti pa kradi :) , da ti olaksam- trazi im da ti posalju njihov katalog, a u njemu ces naci pracizne mere za svaki od modela ;) (siroti pa ne znaju s' kim imaju posla :rotfl: )

Mislis da ce ustedeti koji dinar tako? TESKO!!! Uzmi pravi, sa svim onim oblinama, sa shinama za rekove itd. Veruj mi da ce isplativije biti da poruci iz USA, sa sve shippingom i carinom!

Mozda gresim... Ali sumnjam!:D

Moritz 04-01-2007 11:57 PM

Bitch je pokusao za HAMMER firmu to da uradi, pa kad im je stigla cela racunica :banghead: :banghead: :banghead: ...kod nas je i dalje jeftinije da ti neki dobar stolar uradi sto kakav zelis, posebno ako ti kupis materijal.

Arthur 05-01-2007 03:51 AM

http://www.rumski.com/forum/showthre...=12770&page=20
imaš sliku našeg ateljea, sa novim stolom.. sa materijalom i majstorom izašao oko 300e.. fali nam 10ak cm zbog ovog kontrolera, a ukrali smo ih u poslednjem pregledu nacrta... sto je dizajnirala inače moja lepša polovina, u autocadu pa je takav projekt fajl dat direktno stolaru..

Tiki the Boyler 05-01-2007 02:50 PM

Za desetak dana će i moj biti gotov!
Izaći će me ispod 150EUR, a imaće (relativno) izolovan ormarić za comp, ukupno 10 rekovskih mjesta, a nadam se da će biti i lijep! Mada je meni na prvom mjestu bilo da bude dovoljno velik i funkcionalan! Dizajn mi je malo manje bitan!
Biće i neka fotka...

OFF 05-01-2007 04:25 PM

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler
Za desetak dana će i moj biti gotov!
Izaći će me ispod 150EUR, a imaće (relativno) izolovan ormarić za comp, ukupno 10 rekovskih mjesta, a nadam se da će biti i lijep! Mada je meni na prvom mjestu bilo da bude dovoljno velik i funkcionalan! Dizajn mi je malo manje bitan!
Biće i neka fotka...

A sto ce ti sto, kad nemas studio?:D

ANITA 05-01-2007 05:48 PM

Tiki, a imas li kakav nacrt pa da proucim i unaprijedim dizajn? :)

clusterchord 05-01-2007 08:44 PM

Quote:

Originally Posted by perun
Mislis da ce ustedeti koji dinar tako? TESKO!!! Uzmi pravi, sa svim onim oblinama, sa shinama za rekove itd. Veruj mi da ce isplativije biti da poruci iz USA, sa sve shippingom i carinom!

Mozda gresim... Ali sumnjam!:D

gresis.. i to gadno.

ja sam vozio krupne stvari iz amerike.. pogledaj malo opcije shippinga, na te dimenzije.. pasces u nesvest. bilo kontenerski brod, dhl fedex ups, air .. to je ocajno skupo jer ti uzme bar dva kubika. (brod je npr. 650dolara+carina+porez po kubiku , pa ti vidi)

a svaki sposobniji stolar (koji radi kuhinje i sl.) ce ti to napraviti za puno manje love od toga. sine za rackove, i ostali celicni hardware se kupe od K & M. itd itd

Mogli 05-01-2007 10:32 PM

I ja sam bio u takvoj dilemi i kad sam vec odlucio da mi stolar napravi stol po mom nacrtu i koji je kostao oko 400e, sasvim slucajno sam svratio u jednu halu gde se prodaje polovan namestaj iz Nemacke i onda sam kupio izvanredan stol za 70e, kao nov! Volim nove stvari, ali za ovo mi nije zao. Probajte i vi potraziti tako nesto u svom gradu.

Bitch 05-01-2007 11:14 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz
Bitch je pokusao za HAMMER firmu to da uradi, pa kad im je stigla cela racunica :banghead: :banghead: :banghead: ...kod nas je i dalje jeftinije da ti neki dobar stolar uradi sto kakav zelis, posebno ako ti kupis materijal.

...nije cak ni toliko do kinte... mislim da nema shippinga onda je najpovoljniji Argosy. Ali cekali smo 5 meseci na papirologiju za SCG od njih... bezuspesno... na kraju sam popizdeo, odstampao njhov pdf i dao stolaru, i napravio je original kopiju :) ...kacim fotku za koji dan pa cete videti :D Srbgosy :D:D

... lako je njima preko, imaju free shipping ...:( ali opet nas je cenovno izaslo tu negde...

pozz

perun 05-01-2007 11:58 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch
...nije cak ni toliko do kinte... mislim da nema shippinga onda je najpovoljniji Argosy. Ali cekali smo 5 meseci na papirologiju za SCG od njih... bezuspesno... na kraju sam popizdeo, odstampao njhov pdf i dao stolaru, i napravio je original kopiju

A kakva je to specijalna papirologija za SRBIJU??? Prvi put cujem... Od tebe...

Tiki the Boyler 06-01-2007 11:06 AM

Quote:

Originally Posted by ANITA
Tiki, a imas li kakav nacrt pa da proucim i unaprijedim dizajn? :)

Samo za tebe... Ostali - nemojte da gledate! :da:

http://www.jannemecek.net/files/Nacrt-Stola.jpg

S tim da će u finalu izgledati malo ljepše, jer će prednji ćoškovi gornje ploče biti zaobljeni (radijus cca 6cm), a srednji dio gornje ploče biti lučno uvučen nekih desetak centimetara! Ponavljam... meni je funkcionalnost (i cijena) bila primarna!

Mislim da je sve jasno... gornja polica (sa 2 x 2HE) je demontažna i osim držanja 2-3 ključna uređaja služi kao odličan stativ za 2 LCD monitora (diže ih u visinu očiju), a dole je rack sa 6HE (izbijanjem donje desne police se može dobiti i 13HE, ali sam se ja odlučio na ovu varijantu jer imam nekih 34cm HiFi uređaja)!
Dole lijevo je kućište za comp sa perspeks (mislim da se tako zove) vratima koja bi trebala fino suzbiti buku, pogotovo što će unutrašnjost tog odjeljka biti obložena apsorberom (3cm piramidica koja se koristi za oblaganje unutrašnjosti zvučnih kutija)...
Ladicu za MIDI klavijaturu nisam planirao jer mi je značajno mijenjala prvobitnu ideju i dizala cijenu, a ja MIDI klavijaturu relativno rijetko koristim!
Kao što se može zaključiti... monitori će mi biti na stalcima! Mislim da je to i estetski bolja varijanta, a o praktičnosti da ne govorim! Puno mi je lakše pozicioniranje monitora u prostoru, a fakat bolje zvuče na stalcima!

Sad nam samo ostaje da čekamo Anitinu MkII verziju! ;)

ANITA 06-01-2007 01:01 PM

Wow, odlično!
I super ideja sa zaobljenim rubovima!!

Dexxy 09-01-2007 01:39 AM

Jel ima neko dobrog stolara u Bg, a da nije skup....Hocu da promenim sto, nista specijalno nisam zamislio....Znaci normalan, brz i jeftin stolar (ako postoji takav)...:D

ANITA 09-01-2007 01:40 AM

Normalan, brz i jeftin. Bar ces jedno od tog morat izbaciti. :)

Dexxy 09-01-2007 01:47 AM

Zato sam i trazio te tri mogucnosti :D a voleo bi makar da je jeftin ;)

RetroMan 10-01-2007 04:26 PM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Dexxy
....Znaci normalan, brz i jeftin stolar (ako postoji takav)...

Ma ne postoji, ja trazio i nisam nasao, pa resio da uradim sam. Ispostavilo se da nisam normalan sto sam pocinjao, jer sam uzasno spor, a ispala je skuplja dara nego mera. Najvise vremena i para je otislo na izolaciju kompjutera (kutija u donjem desnom uglu), dok sam osmislio komore, nasao ventilatore, specijalne sundjere... a patch polje i kablazu jos nisam ni poceo. Sad mi naleteo veliki mixer i ne znam sta cu :banghead:

RM

strasni zmaj 11-01-2007 04:57 PM

zasto se za*ebavate sa stolarima? sta nije lakse projektirati i sastaviti stol od kvadratnih zeljeznih cijevi?

meni osobno gramofoni stoje na visokom stolu iz jednog birca. ima metalno postolje i gore daska debljine kao ona u kuhinji. taman mi je na visini za sankirati tako da ne razbijam kicmu dok miksam. mislim da nema tog stolara koji ce napraviti stol kao bravar.

Dexxy 12-01-2007 12:53 AM

RetroMan Super ti je sto, tako meni nesto slicno treba. Treba da ubacim YAMAHU 02r na sredinu, sa strane rekovi, monitori odozgo..nista spektakularno.
Koliko te je kostao sto, i koliko vremena si potrosio?

RetroMan 12-01-2007 09:00 AM

Quote:

Koliko te je kostao sto

Ne znam tacno, pravio sam i rekove istovremeno. Bravar mi je pravio okvire za sto, sto je bila greska jer ni jedan ugao nije prav, pa sam se namucio dok sam iskrojio daske da pasuju, to je bilo negde oko 300 e, zatim plastificiranje, pa ABS lajsne, a specijalni akusticki sundjeri za sanduk negde oko 120 - 150 e, 5 ventilatora, i naravno univer ploce... nakupi se.
Quote:

koliko vremena si potrosio?

Ne zna se, samo bravar me je zezao par meseci, pa sam se selio, i evo tek juce sam zavrsio.

RM

boggy 12-01-2007 09:28 AM

Quote:

Originally Posted by RetroMan
.....zatim plastificiranje.....

RM

RetroMan, da li si mozda i drvene delove (medijapan, iverica, sper) plastificirao? To mi je ostala misterija, jer ni danas ne znam da li to rade negde u BG ili ne... svi su nesto planirali, ali niko da kaze.... "da! moze... ja to radim"

unapred zahvalan na informaciji... :)

pozdrav

bogi

RetroMan 12-01-2007 09:33 AM

Quote:

Originally Posted by boggy
da li si mozda i drvene delove (medijapan, iverica, sper) plastificirao? ... niko da kaze.... "da! moze...

Uzmi u obzir da se plastifikacija radi na par stotina stepeni, pa zakljuci sam. :p

RM

boggy 12-01-2007 09:37 AM

Quote:

Uzmi u obzir da se plastifikacija radi na par stotina stepeni, pa zakljuci sam. :p

RM

Uzeo u obzir, ako su u pitanju metali... govorim o plastifikaciji drveta ili proizvoda na bazi drveta (radi se na nizim temperaturama od plastifikacije metala, ali i dalje ne "na hladno")

Drugim recima... izgleda da ne znas da tako nesto rade u okolini :)

pozdrav

bogi

RetroMan 12-01-2007 09:45 AM

Quote:

govorim o plastifikaciji drveta... radi se na nizim temperaturama

Ako mislis na ono sto se radi za kuhinje i kupatila, to ima naki drugi naziv, ali spada u neku vrstu farbanja.
Quote:

... izgleda da ne znas da tako nesto rade u okolini :)

Znam coveka koji to radi u Zrenjaninu, znaci malo sira okolina. :D

RM

boggy 12-01-2007 09:47 AM

Quote:

....

Znam coveka koji to radi u Zrenjaninu, znaci malo sira okolina. :D

RM

Ne smeta... javi na PM ako ti nije problem, ako ne zelis javno...

pozdrav

bogi

Tiki the Boyler 24-01-2007 03:55 PM

Danas mi je stigao sto. Nije baš 100% kako sam ga ja zamišljao, ali sam u principu zadovoljan. Vidjeću da okačim neke fotke...

ANITA 24-01-2007 04:11 PM

Quote:

Danas mi je stigao sto. Nije ba? 100% kako sam ga ja zami?ljao, ali sam u principu zadovoljan.

Rijetko kad su stvari kakve smo ih zami?ljali.

No, daj stvarno, stavi sličice!

Ja mislim da ću si ga ja sama napraviti. Osmisliti... otići u Bauhaus, dati da mi izre?u po mjerama, kupiti one metalne nosače sa raznoraznim profilima tako da mo?e? napraviti ?to god hoće? i to je to.

Ne da mi se petljat sa stolarima, u?asno mi idu na ?ivce, bar ovih 6 koje znam.

dr.Ru 25-01-2007 08:11 AM

Drveni stolovi su skupi. Potrazite plocaste materijale (medijapan na primer), uradite crtez. Kod nas u Novom Sadu postoji nekoliko dobrih firmi koje prodaju plocaste materijale sa savremenim dezenima. Kada kupujete, oni vam na licu mesta iseku dimenzije po crtezu i to ne naplacuju. Stolar vam treba samo da sklopi..... inace, da ste od pocetka zvali stolara, on bi na isti nacin uradio, samo bi vise naplatio.
Na ovaj nacin sto kosta smesno malo.... na ovaj nacin mnoge arhitekte enterijera rade.

boggy 25-01-2007 08:38 AM

Quote:

Originally Posted by dr.Ru
Drveni stolovi su skupi. Potrazite plocaste materijale (medijapan na primer), uradite crtez. Kod nas u Novom Sadu postoji nekoliko dobrih firmi koje prodaju plocaste materijale sa savremenim dezenima. Kada kupujete, oni vam na licu mesta iseku dimenzije po crtezu i to ne naplacuju. Stolar vam treba samo da sklopi..... inace, da ste od pocetka zvali stolara, on bi na isti nacin uradio, samo bi vise naplatio.
Na ovaj nacin sto kosta smesno malo.... na ovaj nacin mnoge arhitekte enterijera rade.

U NS cak ima i stolara koji imaju svoje masine za krojenje... ja vid'o! :o :banghead: :)

pozdrav

bogi

dr.Ru 25-01-2007 08:58 AM

U NS postoje stolari koji sami seku ploce? :)
To je retkost! :)

"7" 25-01-2007 10:10 AM

Quote:

Skoro svi stolari rade tako, i ovde u BG-u, ali ovde (bar kod mene u kraju) nista te ne izadje skuplje kada stolar sve odradi, jer on od tih firmi kupuje stalno i dobija odredjenu marzu a tebi naplati kao kad bi ti sam kupio, uzme pare za kantovanje a kantuje sam... i naravno uzme za ruke (sto i inace platis), tako da ti je svejedno... e ako sam sklapas, onda je to druga prica.

boggy 25-01-2007 10:10 AM

Quote:

U NS postoje stolari koji sami seku ploce? :)
To je retkost! :)

Da... ima covek iste one velike masine za krojenje... ozbiljno... doduse ovaj sto ga mi znamo tesko se moze nazvati obicnim stolarom... prostor mu je ubistveno dobar za studio... prilicno velika hala je u pitanju... :banghead: :)
gomila masina... za svasta nesto...
Spucali su one manje difuzore (preko sto komada!!!), za Hammer, za nekoliko dana...

pozdrav

bogi

Tiki the Boyler 25-01-2007 11:58 AM

Sad možemo pozvati i Stolara Gosta Foruma... :)

Pa naravno da sam radio od pločastih iverastih materijala! Metal jednostavno ne podnosim u svom radnom prostoru, tako da je to bilo jedino moguće rješenje.
I ja sam, Anita, na početku kontao da naručim da mi se izrežu ploče pa da ga sam spojim, ali kada sam sve bacio na papir nije mi palo na pamet da prljam ruke. (btw. U pitanju je firma koja se inače bavi izradom namještaja po mjeri - kuhinje, ormari, stolovi - i njihove nabavne cijene materijala su bar duplo niže nego što ja bilo gdje mogu nabaviti isti. Još kada uzmeš u obzir da na velikim stovarištima, gdje su dobre cijene, prodaju samo ploču u komadu cca 2x3m - na kraju dobiješ sto u samo jednoj boji!)
Tvoju ideju opravdavam jedino ako nemaš nikakvog posla narednih petnaestak dana, imaš dovoljno alata, veliku praznu sobu, koju možeš prljati i prašiti do mile volje, i dosadilo ti je da brineš o kancerogenosti raznoraznih materijala (biće prašine ko u priči)... :)

boggy 25-01-2007 12:33 PM

Quote:

Sad mo?emo pozvati i Stolara Gosta Foruma... :)

.....

Da znas!!! :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Ako bude bilo realnog interesovanja... mogu coveka da pitam... nemam nista protiv!!! :mrgreen:

pozdrav

bogi

Tiki the Boyler 29-01-2007 08:43 AM

Kao što obećah...

Evo ga... STO!

http://www.jannemecek.net/files/Sto.jpg

kao što se vidi sa desne strane je nešto mjesta za rekovske sprave. Uskoro ide punjenje! :)

http://www.jannemecek.net/files/Rekic.jpg

Sa lijeve strane je kućište za kućište računara. Recimo da je dobro izolovano...

http://www.jannemecek.net/files/Kuciste.jpg

a pritom i pristojno ohlađeno...

http://www.jannemecek.net/files/Detalj-1.jpg

Stolari su to fino sklopili... čak su mi omogućili da se još malo udebljam i napravili fini prostor za stomak u sredini...

http://www.jannemecek.net/files/Detalj-2.jpg

a pritom možete vidjeti i koliko ove plastificirane iveraste ploče vole prašinu! :mrgreen:

Jel' dosta?

Dexxy 29-01-2007 10:34 AM

Dota :D

Mogli 22-02-2007 03:45 PM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Dexxy (Post 144823)
Dota :D

Sta fali ovom stolu?:p

Dexxy 23-02-2007 08:47 PM

Posto sam ovde video od jednog clana foruma koji je postavio slike stola koji je napravio i svideo mi se, odlucio sam da ga kontaktiram. Culi smo se i dogovorili da mi napravi sto po mojim idejama. Sada cekam da se napravi i postavicu slike kad bude gotovo.

ANITA 23-02-2007 09:01 PM

Tiki - stol je odličan! STvarno dobro izgleda.
Nego, moj je problemčić što zelim policu s klavijaturom na izvlacenje i to onda mijenja koncepciju na način da je ili preširok ili nemam priliku staviti dodatan prostor za druge stvarčice.

All times are GMT +1. The time now is 11:22 PM.