![]() |
CHOLIN Album
rece mi moj drug Zoran (sto radi u Abbey Road studiju) da su bili Cholini producenti na masteringu u Abbey Road-u, posto su 10 dana miksali u Real World studiju. Al su se otvorili...?
Kaze Zoran, da im ne udara miks kako su hteli...preslusacu ovih dana pa cu da vam kazem sta mislim. Kaze pocetni tiraz 300.000 !!! Kad nisu hteli da miksaju kod mene... |
Re: CHOLIN Album
Quote:
|
Voja Aralica u poslednje vreme jako dobro radi ...... verujem da bi trebalo da je ok , jedino ako se nije zeznuo posto nikada nije ranije bio u doticnim studijima ..... u drugom slucaju verujem da je dobro ....
Pozdrav |
Quote:
Verujem da su Voja i Niksa dovoljno kompetentni da mogu da donesu pravu odluku o izboru studija. Naravno, uvek tu postoji i ono sto je poslednjih godina trendi kod nas "Mixano u Engleskoj" ili "Masterovano u L.A" gde uglavnom prednjaci ruralna ekipa koja posto poto hoce da dokaze da zvuce "svetski". Ipak, dok ne cujemo svojim usima "ne udara kako su hteli" ne znaci nista, osim da nije skroz kako su oni zeleli, sto ne znaci da nece zvucati bolje od bilo cega radjenog "kod nas". Videcemo... Ako ne bude zvucalo bolje od Ane Nikolic, znacemo da su, ako nista drugo, mogli da prodju barem mnogo jeftinije ;) :D |
Ne zaboravite faktor Chola..........:(
|
Chola..kao Zdravko cholic? Ili sam ja odlepio?
Ima nashig u Abbey Road? Facinantno, jer ja sam gledao da dodjem u kontakt Sa Harry Gregson-Williams, clanom Hans zimmerove ekipe, jer ja licno radim muziku za film, ali svaki demo Cd mi je bio vracen. COPIRAJTS. Ima nashih u Studiju tamo? Jaoooooooooo, samo da mogu da upadnem u taj studio na dan... Mozda i hocu jer sam uradio kompoziciju za Notion music challenge(ww.notionmusic.com) i jedna od nagrada je snimanje sa London Philharmonic u abbey... Moze vishe info o Choli? |
Quote:
|
Quote:
Na CDu je potpisano- Mix i produkcija: Niksa Bratos Tako mi kazu ljudi koji su sa sponzorima "aminovali kvalitet"! Valjda je Voja nesto radio, trebalo bi da jeste!? Svakako je Bratosev udeo daleko veci, ali nisam skapirao iz price ljudi sta je Voja radio... A, Dabear, sta ti bi sa Nikolickom? Ne kapiram... |
Quote:
Da se ne lazemo, ni VOja bash ne udara! Ne znam na sta se lozite kod njega oko zvuka, ok trip, ok smernice... ali, ni pre 10 godina, pa ni sad nije "zakivao"... Ali, ne chujem, ni da Ana Nikolic zakiva, zato i pitam sta bi Vracha!?:confused: |
Quote:
.... a da je Niksa razliven i mekan .... jeste , ali .... ima tu dosta udela i Janez Krizaj .... voleo bih da cujem Niksine mixeve pre " intervencije " ..... @ Perun .... znam sta ti smatras pod " udara " tako da kapiram zasto ovo kazes , ali u drugom domenu poslusaj bajagu ..... vrlo dobro cisto siroko zdravo i lepo ...... Pozdrav |
Novi Bajaga par pesama VRH!
Da se ne postidi ni pred kim. Ima i proseka, ali ima stvarno lepih mixeva. Muzikalnih,... |
Quote:
|
Quote:
Aaaa... ne radi se o tome???:o Dobro... izvinite... :confused: |
"nije votka rakija , ali nocas udara ..."
mozda su na to mislili ! deki deki ... pozdravio te debeli bojan :] |
šta bi na kraju, ko je to pazario (cholu).. znam da sam morao da se sušim četiri dana od petice da bi svi redom poslušali i iscenjkali se...
|
Quote:
Toooooooooooo |
A, Dabear, sta ti bi sa Nikolickom? Ne kapiram...
[/QUOTE] ne valja? a? he,he..Prvo, najvaznije je da su oni svi zadovoljni i da se CD dobro prodaje. Mozda cak i proda svih 100 'iljada koje su odstampali! Drugo, nemaju sve pesme "tretman" - (zbog budzeta, vremena itd..) Trece - nisam smeo/mogao nista da presviravam, menjam farbe - a trebalo je puno. Samo sam navukao na grid (jer pola nije bilo kvantizovano:confused: ), i promenio / doradio bubanj na pesmama. Zvukovi su u startu bili losi - pogresne oktave, mrljavo, tanko, neprecizno sa efektima sa sintija (odsecenim kad linija stane!), itd.. Moj pristup / ideja je bio da (neke stvari) zvuce sa live feel-om..sve pesme sa harmonikama, acc gitarama itd, su mega fazon za nju. Malo ciganski / latin fazon, kao nasa Shakira, a ne disko i r&b..to ne radi! klovn mi mega radi, bubnjevi su super nakucani, Konjak isto (oba su 100% novi drums..) itd.. A onda je (posle mesec dana, pred samo stampanje) trazeno da se mnogo pojacaju vokali (Srbijaa!) i to je malo pokvarilo celu sliku..balansi, komps itd... A kad se uporedi sa prvim miksevima iz Pinka - razlika je velika. Ana je sama trazila da se miksa ponovo - i sad je prezadovoljna! A da moze bolje - uvek! Bice i drugih ploca, ali treba sve odraditi dobro od pocetka, a ne spasavati posle... PS - mozda cu da mixam album Dina Merlina. e to bi trebalo da bude mega, sve su zivi instrumenti (dobro snimljeni u Turskoj!)..na proslom albumu sam radio arr i mix samo na jednoj pesmi.. |
[quote=DaBear]
ne valja? a? he,he..Prvo, najvaznije je da su oni svi zadovoljni i da se CD dobro prodaje. Mozda cak i proda svih 100 'iljada koje su odstampali! /quote] Kad se to bude dogodilio, Chola ce shtampati 17 miliona! Ne budi smesan, pa Joksimovic je poslednji album (zasluzeno) prodao u nepunih 20000 primeraka. Sramota! Ana Nikolic je, nazalost, neko koga retko ko ozbiljno shvata, i iako nemam lose misljenje o njoj, iako je bila kod nas sa namerom da radimo pola albuma (aranzmane, miks i par kompozicija) pre godinu dana pa se eto, nismo dogovorili :), smatram da ce je ova ploca zakopati ili u najboljem slucaju- ostaje tu gde je! A GDE JE? Napraviti album koji ne moze da stigne ni Romale, Romali, a forsirati ga kao nesto do jaja... Bezveze. HITOVI na silu. Rekao bih. Ako ista bude hit!? Vrach, ova prica nema veze s tvojim miksom... Ako bude imala pesmu, produkcija je nece ometi da nesto napravi, Ok, aranzmani, kako ti kazes. Ali, nisam siguran da ce napraviti! Pretenciozno radjen album, opet poput Joksimovicevog ili ovog Nikolickinog, bombasticno najavljivan, uglavnom popushi kitu kod publike!!! A sve sam ovo napisao zbog tvoje opaske vezano za Cholin album! Ja znam koliko on, pa i ostali umeju da budu komplikovani, radili smo sa Cholom na Charoliji... Znam da se s njim tesko guraju stvari na pravi put (iako nisam imao lose iskustvo, generalno nas nije smarao). Ali, Vrach, unapred se poseravati po necemu, promovisuci sebe kao "Spasitelja", svoj atelje kao "Spasiteljeski Studio" (haha, u poredjenju sa RealWorldom...) itd "KAD NISU DOSHLI" je smesno, pogotovo za tebe, coveka od skoro 50 godina! Opusti se... Cela sustina je da Srbi vole da im guzica vidi London, to im je "VRH"... ali do sada se nisam ni na sta odatle usrao, a ni mnogi drugi u poslu koji su mozda i zeleli, izgleda da pozitivne kritike sevaju samo na Rumskom, u tvojim postovima! Al Ok, ima istine, ako je klijent zadovoljan, super! Mada, meni to nije vodilja. Zato sam uglavnom nezadovoljan!:D;) Pozdrav! |
[QUOTE=perun]
Quote:
Drugo, preturio sam milion stvari preko glave i znam da kad je klijent zadovoljan, onda sam i ja. Oni bi bili zadovoljni i kad sam ja zadovoljan, ali to u nekim varijantama nije ostvarljivo (citaj - isplatljivo!) Ja se nisam "posrao" ko sto ti rece po nikome, samo sam preneo sta mi je drug rekao...kad cujem - prokomentarisacu! (mislim za Cholu) Kad sam dobio da radim prvi Las Ketchup remix i radio mix - uradio sam do jaja "kredibilnu" drum & bass verziju za radio..super! I onda mi dodje baba (skoro 60 godina) glavna u Sony-ju za dance u celoj Evropi, i kaze: ovu pesmu NIKO nemoze da napravi kredibilnom! A mi i necemo to! Nemoj da gubis vreme...i ja tu ukapiram sta je bitno a sta ne!! I glupi singl se proda 6 miliona!!! I bilo mi je jako bitno, kad su dosli opet za drugi kad su rekli: "you did a good job for us on the first one!" A studio - u to necu da zalazim. Mozes da bacis bilo koga u neki nega studio (u kome nikad nije bio - a da nepricam Real World gde je control room 200 kvadrata!!) pa ce mu trebati 2 nedelje da se snadje..a u tom se potrosio budzet za snimanje! Ljudi miksaju dobro i u Pro Toolsu samo, ako znaju sta treba, kako i kome! Oprema u danasnje vreme nije toliko bitna - sve je manje vise dobro! (ne pricamo o PC-ju od 300€ i kartici od 200€ !!) Sto se tice Ane, ona ima zelju da uradi nesto, a to je bitno! I hoce da uci, sto je jos bitnije!! Posto je Mili sad gura punom snagom, mozda i proda puno..ko zna..u Srbiji je sve moguce! Na zalost, nemam procenat od prodaje...:mrgreen: pozz & peace |
[quote=DaBear]
Quote:
Ovde se potpuno slazem sa tobom ..... zato bez obzira gde se snima ( sto mislim da je bitnije nego oprema za mix ) , pokusavam da snimim sto skuplje , tu cujem razliku , a trudim se da mixam kod sebe , jer tu jedino znam sta se zapravo desava , a i imam najvise vremena ..... Pozdrav |
[QUOTE=Max]
Quote:
Ja ovde imam SSL studio kad god mi treba (za svi mesec koji rentiram sobu (moju) imam 1 dan u SSL studiju za dzabe, a ja sam ovde 5 godina - znaci imam 2 meseca na raspolaganju!!) samo jednom sam nesto radio tamo, i nije bilo bas najbolje, ne znam i nevolim monitore (veliki Genelec) nije isti outboard itd...moju sobicu (5,5 m x 4 m) znam super, znam patch bay, gde je sve itd, itd...i milion puta sam bio na masteringu u vrhunskim studijima (Metropolis, Townhouse, Heathmans) i nikad nije bilo problema... U se i u svoje kljuse...da li je Audient ili SSL ili Pro Tools, koga briga ako znas sta se desava! PS - jeste vazno gde i kako se snima. Cuje se...ako je sirovi signal dobar - sve moze, pa cak i na PC-ju od €500!! |
Quote:
|
Quote:
Slazem se... Kontext mog posta i nije drukciji. Samo sam reagovao na " E da su kod mene..."... Nista vise. Pozdrav!;) |
Evo... sad preslusavam... tj... samo jednu pesmu, a posle cu i ostale...
Mogu da kazem za ovo sto cujem "Hajmo negdje nasamo"... auuuuuu... Svetog ti Trifuna... slusam i ne mogu da verujem. Ajd' videcemo kakve su druge pesme, ali ova "... u ovoj shumi nema vukova, sve je samo igra kukova... :zbunjen:... alleeee, lepe su ti komsinice, rodjakice i drugarice... /?/ " Kad prodje ovaj prvi udar koji me otprilike bacio u stanje schock-a, preslusacu i produkciju... |
Quote:
Sedi, jedinica!:mrgreen: Ma da, sudeci po tekstu "Suva drva odozdo, a sirova odozgo..." nisam vise siguran ni u to da taj njegov chaj ne udara... |
Quote:
Evo, poslusao sam pesme i JAVNO POVLACIM SVE STO SAM REKAO. Necu ici dalje. |
Quote:
|
Pa da sam imao sta da pohavlim, sigurno ne bih bio uzdrzan...
|
Quote:
|
De, budite malo konkretniji..........
|
Quote:
sve je moguce stoga je najbolje biti uzdrzan Abbey Road je to... to ne moze da ne valja, pre ce biti da moramo na kolektivno ispiranje usiju! :banghead: |
Quote:
nemojte da se zavaravate...ime nista ne znaci. I ovde otaljavaju, zavlace, gledaju na sat da ti izvuku sto vise itd... Ne mozes da se oslonis mnogo na nekoga koga si prvi put video u zivotu i ko te verovatno nikad vise nece ni videti! Svi vacare...!! Kapitalizam je to brate! Sto vise posla da se uzme, sto brze da se uradi, sto vise da ti naplate, sto manje da plate radnu snagu (citaj - jeftiniji snimatelji i manje iskusni asistenti!). Ko ce da primeti ?;) |
Quote:
Pa sta ispade, da je Peter Gabriel kriv sto Chola zvuci ko kurac? Ili Abbey Road studio? A sta bi sa "velikim producentima" koji su to radili? Tj. koji su ODGOVORNI za to??? Pa, ni u Real Worldu, ni u Abbey Road-u ne dobijas novi "par ushiju" kad udjes u reziju... Samo tonca i mrge od sprava... Ostalo je na "ekipi". |
Pa, nismo zene da se svadjamo oko Chole, ba :)
|
Po meni je bolje da Chola vise ne snima nista. Sve pokvari sa ovim zadnjim albumima. Bolje da je ostao u dobrom secanju sa onim starim pesmama. A sto se tice Ane Nikolic, bas sam razocaran i sa produkcijom, pesmama a da ne pricam o pevanju (jedino me to nije iznenadilo :D, to je isto).
|
Quote:
|
A sto se tice Ane Nikolic, bas sam razocaran i sa produkcijom, pesmama a da ne pricam o pevanju (jedino me to nije iznenadilo :D, to je isto).
[/QUOTE] Pa za produkciju i aranzmane se pobrinuli njeni producenti i njihovi muzicari. Ja sam samo vadio miks iz *****a. Sto se tice pevanja, u pravu si...moze ona bolje - ali treba vremena. Ceo album (sem Romale Romali) je otpevan vrlo brzo. A i odsviran bogami... |
Quote:
|
mislim koliko god da je zdravkov album los, uvek ce se naci publika kojoj se to svidja, deo koji je odusevljen jer je to cola, a veliki deo i nema pojma sta je dobro, a sta ne vec im TV puni usi....ostalo je malo ljudi koji se stvarno razumeju, a oni su producentima nebitni. mislim da je prica abbey road i real world vise uspesna reklama...ipak je snimano u americi iako je kuci moglo isto da se uradi, ako ne i bolje
|
Quote:
Ako se gleda komercijalni uspeh, verovatno ce se prodati ono... jeftina muzikica namenjena publici koja... uhhh... ne bih da uvredim nekoga... mislim da je jasno kome je ono namenjeno... Dakle, ako su pare u pitanju, to je verovatno super... Ako se muzika posmatra kao grana umetnosti i ako postoje ikakve granice zdravog ukusa, ono je prekardasilo svaku meru... uspeo je da pogazi i one najnize kriterijume... Mislim da je nepotrebno pricati uopste o produkciji... zna se od cega se pita ne pravi. Nije se onde ni doslo do produkcije... mislim, moje licno misljenje koje ne mora da bude tacno, ali... trebas da imas sta da isproduciras... Kad je moja sestra chula par pesama, rekla je: "Pa ovo su narodnjaci..", moj komentar je bio "Ne vredjaj ljude, oni to rade bolje... jer umeju to da rade, a najmanje su oni krivi sto neko upliva u njihove vode, pa radi to na nakaradan nachin, jer... nezna to da uradi, ili ,iz nekog drugog razloga, prilikom izvodjenja jedanaesterca promasi celu loptu..." |
All times are GMT +1. The time now is 01:01 AM. |