![]() |
Test Mikrofona
Evo ga jedan test sa GS, pa poslusajte kako se koji mic ponasa. Definitivno imam svog favorita koji se (barem meni ) odmah izdvojio, ali necu nista govoriti dok jos neko ne kaze sta misli.
Na ovo me naveo onaj thread o mikrofonima za repere, pa sam malo pronjuskao i evo... http://www.gearslutz.com/board/showp...4&postcount=93 |
Re: Test Mikrofona
Brauner najdetaljniji... Pearlman najsiri.. na prvu loptu :)
|
e, ovako...
ovaj prvi, e49 je po meni previse sirov..previse je izbacio glas naprijed..on mi je najlosiji... sure57...puno bolji od prvog,vrlo prstojno, kao što i dolikuje tom mikrofonu što se tiče ostalih, ovako na prvu loptu ne mogu da primjetim i iznesem neke bitne razlike, jer su svi prilicno solidni, ali Brauner mi se izdvojio kao najkompletniji od svih, naravno za ovu vrstu snimka.Čini mi se da je brauner "najpoštenije" uhvatio opseg i da ne pretjeruje ni u jednom registru već je sve fino leglo.Sva tri Neumana su mi prilicno slicna, ovako na brzaka, i nisu uopšte puno lošiji od braunera, ali prosto nemaju "nešto" što ima Brauner, sad ne umijem da se izrazim šta je to, da li štirina, dubina, visina ili toplina, ali prosto osjećam da im nešto nedostaje u odnosu na Brauner-a. parlman mi ima malo neprirodne niske i čini mi se da ta njegova "širina" koju je kvu pomenuo i nije baš prirodna. Moj izbor bi, posle ovako brzog slušanja, definitivno bio Brauner... oggy, jesam li pogodio tvog favorita? |
Upravo!
Ja sam se zesce nalozio na Braunera! Zbogom pameti... :banghead: |
Brauner!:hyper: pa onda Neumann m49...
|
meni je najbolji u ovom testu bio u99... sirina i toplina... zatim Pearlman i jedna od U47-ica (druga mi je bila prilicno losa, ali se ne secam koji je koji, posto sam davno slusao)...
|
Jos jedan test:
http://www.thelisteningsessions.com/session5.htm |
:beer:Brauner najbolji.
|
Ljudi Bez Premca Brauner Vidi Se Odmah. Sad Je Druga Stvar Ukus Ko Kako Voli. Nije Los Ni Ovaj Pearlman Neumann M49 Ali Brauner Je Pobedio Definitivno Po Meni {nema Mnogo Mozgovanja}
|
Meni se najvise VM1 svidja.
|
jel moze neko da mi okachi snimak mikrofona akg c2000b i ako moze da mi opishe malo bolje kolko je on dobar?kupio sam ga prekljuche ali mi pojachalo nije stiglo pa ne moguda ga koristim pa ako neko moze da mi okachi snimak barem...unapred hvala :wink:
|
Ako si ga vec kupio, onda nista... :)
|
hehehe :grin: aj pliz mi okachi neshto ako nadjesh jer me interesuje kako mi zvuchi ovo zato shto necu mocu da ga upalim do nedelje...:cry:
|
Pa nemam ja to... :)
Iskreno, da te ne plasim, ali je to jedan od najgorih mikrofona koje sam ja imao prilike da cujem. Behringer B1 je dosta bolji... Cak mi se iskreno, vise svidja i akg c1000 za koji takodje mislim da je los. Cuces vec i sam. Ako si pocetnik, moci ces da se vezbas na njemu, ali neces moci da dobijes bas neki rezultat. |
al brate kako bolji b1 i c1000 kad sam ovaj platio 250 evra a b1 koshta 90 i kao dr on je za radio stanice a ovaj je studijski i za vokale?al nema veze :wink:
|
Quote:
U ostalom , videces i sam :) Pozdrav |
bes mi sve, tom mic-u bas nikad nisam nisam uspeo da nadjem primenu, a pokusavao sam.
|
...brate...
|
B1 :mase: :D .
|
hmm.. imam c3000b i izvlachio sam dobre snimke.. mada, od kako sam dodao josh stvari u kolekciju, njega chuvam samo za najlon gitare i zenske bek vokale.. a i realno, zamrzeo sam ga vremenom..
do 300 eura je sve krsh, svaki na svoj nachin.. nt2a je dobar, ali problematichan, b1 mi je previshe mutan.. itd itb |
al opet brate b1 je za radio a ovaj za studio i + ovaj je za vokale...a i chuo sam da svi pljuju b1 zato shto behringer pravi sranje proizvode sem b2 pro i xenyx mixeta...
|
Pocni da citas forum polako... :wink:
|
ne brini, mocicesh i sa c2000b da izvuchesh dobar snimak.. josh ako znash da radish posao, bice zadovoljavajuce, i vishe od toga..
poz |
Ja imam c2ooob mozes da napravis ok snimak, samo sto je on vise za beck vokale,ili timpane,nije za glavni vokal ima neki cudan korus u njemu,ne daje neki cist zvuk, mada to nekom i odgovara,sve u svemu opet kazem za neki demo moze lepo da posluzi. :D
Pozdrav! |
hvala ljudi :wink:
...e a da sam uzeo akg perception 200 jel bi to bilo bolje ili ne? |
Uzmi Rode Nt2a ....
Pozdrav |
koliko mu se krece cena???
|
http://www.thomann.de/gb/rode_nt2a.htm
Probaj kod nas u Artistu , mislim da oni imaju dobre cene za Rode mikrofone , u svakom slucaju , trebalo bi da se vrti oko ove cene ..... Pozdrav |
Quote:
Problem je samo proizvodnja u Kini, pa im proizvodi nisu bas ujednachenog kvaliteta, kad izadju iz fabrike...( zbog toga je Rode firma izmestila proizvodnju iz Kine). |
Pozdrav svima. Ja sam novi pa sam malo izgubljen u broju silnih tema na forumu i vjerojatno ovom pitanju nije mjesto ovdje al eto, valjda će mi moderatori oprostit.
Inače mi radimo neke eksperimente s guslama pa tra?imo mikrofone koji bi najbolje odgovarali fiksnom ozvučavanju spomenutog instrumenta (bez skidanja mikrofona s tijela instrumenta). Ideja je da stavimo mikrofon u bubanj, tijelo instrumenta i da tu ostane. Sad bi molio za neke savjete koji mikrofone preporučujete jer osim kvalitete zvuka tra?imo mikrofon sa ?to manje mikrofoniranja. Hvala... |
e ovako, toplo bih preporucio
kapsel typ: kondenser ^^ mikrofon je inace handmade i kosta nekih 1700 eura. Mogu samo da kazem da mi se mnogo vise svidja kako zvuci ovaj mic od U87 npr. iako sam na u87 snimao svoj prvi album. frequenzgang: 10 Hz - 20 kHz richtcharakteristik: kugel-niere-acht mit zwischenpositionen (9 positionen) maximaler pegel : 145dB grundrauschen spl din/iec 651: 10dB-A rausch-spannungsabstand nach din/iec 651: 81 dB Na ovom mikrofonu mozete snimati kako vocale tako i instrumente...ukoliko ima zainteresovanih, mogu vam poslati kontakt detalje lika koji ga pravi (lik koji radi do 150 mastera svih zanrova godisnje). CharterOak SA538 sam samo cuo kako zvuci, nisam imao prilike da ga testiram u svom studiju nazalost ali imate sigurno nekih CharterOak SA538 testova na netu pa poslusajte. |
lijep pozdrav svima. Dugo pasivno pratim ovaj forum. Buduci da nisam nasao skoro nikakve informacije o ovom mikrofonu (tj.jesam na gearslutz, ali moj engleski nije bas najbolji :/) pa pitam tu. Dali itko ima ikakvih saznanja o ovom mikrofonu? Nasao sam na jednom njemackom forumu da ih ne proizvode kinezi nego je to neakva sestrinska firma oktave da popune low budget trziste. Meni na oko izgleda zanimljivo sa sirokom dvostrukom membranom, -10db,low cut, trafo, i usmjerne karakteristike. Pisite ako ista znate, hvala
http://www.ebay.de/itm/MC-700-Spinne...item43c3038f29 |
1 Attachment(s)
Zdravo i dobrodo?ao na forum! Mogao si i da otvori? novu temu, ali valjda će neko od moderatora to uraditi.
Moj savet ti je da ne kupuje? nijedan mikrofon koji nisi čuo rođenim u?ima, naročito ako za <100? dobija? trafo, dvostruku membranu, promenljivu karakteristiku i shockmount. Takođe (iako frekvencijske krivulje koje proizvođači navode nisu jedino merilo kvaliteta) ono ?to je nacrtano je malo rizično, naročito za pevanje. Pozdrav, Vasa |
pardon, nisam htio spamati. mislio sam da je jedan tema namjenjena za mikrofone. No dobro.
Hvala na informaciji i meni je bilo malo sumnjivo. Nisam se oslanjao na specifikacije jer znam da svasta stave. Hvala na savjetu, ipak ce biti Rode NT 1A |
All times are GMT +1. The time now is 10:54 PM. |