Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Studijski mikrofon preporuka? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15891)

goran ns 12-11-2006 05:44 PM

Studijski mikrofon preporuka?

Preporucite mi mikrofon za snimanje akusticnih instrumenata, cena oko 500eura?

STUDIOTON 12-11-2006 05:45 PM

Re: Studijski mikrofon preporuka?

Quote:

Originally Posted by goran ns

Rode K2 .. malooooo vise

Arthur 13-11-2006 01:06 PM

akg c451 stereo par :D uvek

Mogli 13-11-2006 02:23 PM

Quote:

Za te pare mozes kupiti nov AKG Solid Tube u koferu sa njegovim preampom i da budes prezadovoljan.;)

zvincic 13-11-2006 02:55 PM

Quote:

Originally Posted by Mogli
Za te pare mozes kupiti nov AKG Solid Tube u koferu sa njegovim preampom i da budes prezadovoljan.;)

prezadovoljan očajnim mikrofonom? :confused:

Manley 13-11-2006 03:14 PM

Quote:

groove tubes gt67 - 500e

se electronics z5600 - 500e

ili sennheiser mkh 800 za 3500evra :D

Shot 13-11-2006 03:18 PM

Za 500 eura dobijes PAR malih kondenzatora Oktava 012!
Dila ih Emil (firma Sonarscope) u Varazdinu. Kontaktiraj ga preko maila pa vidi jel ti moze dostaviti u NS.
Zvuce za popi**it dobro!

STUDIOTON 13-11-2006 03:35 PM

Quote:

Originally Posted by Mogli

Uhhh, ja sam muke imao sa tim micom .. vratio sam ga posle 5 dana i kupio Rode K2 koji ga po mom ukusu rastura.. solid . jednostavno mi je odvratan po zvuku a ubedljivo najlepsi mic na trzistu:)

OFF 13-11-2006 04:01 PM

Oktava moze kod nas i malo jeftinije....... a mozda naletis i na neki AKG c414, to je ipak klasa za gorepomenute

FrankoPanko 16-11-2006 06:39 AM

Oktava (uparene) MK-012! Vrhunski!!:)

slowstar 18-11-2006 02:54 AM

Quote:

Originally Posted by FrankoPanko

Skoro da ne poverujete, ali moze da se kupi (uparen) par Behringer mikrofona za ISPOD 60 eura!!!

probani su na akusticnoj gitari, a moj priujatelj, snimatelj filmske muzike probao sa raznim gudackim instrumentima, veoma dobro, s' tim da pomalo fali bassa, ali onog najnizeg u poredjenju sa Neumann KM 184 "olovkicama" ali zato cena 20 X manja, jos dodju sa freq.chart-om, i u kutiji, sa stereo sinom, tako da mi uopste nije jasno kako se isplati proizvodjacu...
Zakljucak moze da bude da ce Kina biti osvajac sveta, upravo na taj nacin..
Probajte mikrofone, za cenu 2-3 ture pica u nekom kaficu, isplati se cak i da ih posle bacite, ali mislim da necete...
Pozdrav, sve najbolje!!!

perun 18-11-2006 10:52 AM

Quote:

Originally Posted by slowstar
Skoro da ne poverujete, ali moze da se kupi (uparen) par Behringer mikrofona za ISPOD 60 eura!!!

probani su na akusticnoj gitari, a moj priujatelj, snimatelj filmske muzike probao sa raznim gudackim instrumentima, veoma dobro, s' tim da pomalo fali bassa, ali onog najnizeg u poredjenju sa Neumann KM 184 "olovkicama" ali zato cena 20 X manja, jos dodju sa freq.chart-om, i u kutiji, sa stereo sinom, tako da mi uopste nije jasno kako se isplati proizvodjacu...
Zakljucak moze da bude da ce Kina biti osvajac sveta, upravo na taj nacin..
Probajte mikrofone, za cenu 2-3 ture pica u nekom kaficu, isplati se cak i da ih posle bacite, ali mislim da necete...
Pozdrav, sve najbolje!!!

U slicnom budzetu (ajde, skoro besplatno), mogu se kupiti i upareni MXL-ovi, koji jako solidno rade, kao i CAD mikrofoni (imaju bundle koji ukljucuje jedan mic sa velikom kapsulom i dva mala- o kojima pricam). CAD nije novopecena-kinesko-govnarska firma, vec ima jako dugu tradiciju, tako da bih njima prvima verovao, cak i "za male pare"! E sad, jeste problematicno naci ih, veoooma, ali radimo na tome! Mozda ih uskoro i bude... U BGu!:)

Pozdrav...

P.S. Skup mic je skup mic... Nazalost! Ili na srecu!;)

perun 18-11-2006 10:55 AM

Quote:

Stisni se jos malo... Za dvestotinak evra vise naleteces na ozbiljan mic. Ovde je skoro neko prodavao solidnog Meumann-a za oko 700! Pretrazi oglase...

U svakom slucaju, AKG 414B-XLII je mikrofon koji mi prvi pada na pamet za neke normalne pare. E sad, treba da ti naleti... Ko sto je nama!:mrgreen:

OFF 18-11-2006 01:00 PM

Quote:

Originally Posted by perun
E sad, jeste problematicno naci ih, veoooma, ali radimo na tome! Mozda ih uskoro i bude... U BGu!:)

Kad si vec u fazonu, FMR i Audix bi mnogi voleli da vide u BGu, pa.......;) :)

Manley 18-11-2006 03:42 PM

probaj sm pro mc04

bez zezanja, odlican mic za akusticne instrumente;

http://www.smproaudio.com/MC04.htm

OFF 18-11-2006 04:08 PM

Quote:

Originally Posted by Manley
probaj sm pro mc04

Pricas samo o kvalitetu ili odnosu cena/kvalitet?

Manley 18-11-2006 05:23 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Pricas samo o kvalitetu ili odnosu cena/kvalitet?

o kvalitetu, uporedo sa royer-om i coles-om nema neke razlike, koji kostaju 10 puta vise...nije bas za glas, ali je odlican na instrumentima i bubnju

boban 18-11-2006 06:07 PM

Quote:

Originally Posted by FrankoPanko

Imam ih,i prosto se pitam da li ja umisljam....ali meni zvuce neverovatno dobro - naravno za taj novac.(270 u artistu pre godinu - dve).:guitar:

perun 19-11-2006 03:29 AM

Quote:

Originally Posted by Manley
probaj sm pro mc04

Dobio sam jako puno preporuka za ovaj model, kazu ljudi izvana da je "renesansa" medju ribonima i to ne samo u smislu CENA/KVALITET! E sad, jos uvek ga nisam probao, merodavan mi je iskljucivo licni test, a prvi primerci uskoro stizu u BG! Ako treba, stavicemo ga na crtu sa RCA "originalom"...:confused: Ko zna!!!???

Ako neko izrazi zelju da poruci ovaj ili slicne modele sada (i generalno sve od SM Pro-a), moze da me cimne na PM. Pre 25. decembra lager nece postojati u Srbiji, prvenstveno zbog birokratskih kochnica, ali nakon tog datuma, svakako! U ovom trenutku roba se moze poruciti "avansno", prikupljanjem grupne ponude... Sto se cena tice, cini mi se da su medju najpovoljnijim u Evropi. Za ceo asortiman SM Pro-a! Cene ovde kod nas, naravno...;)

Aj' da ne reklamiram ovog "Rols Rojsa" vise...:D:rolleyes: A ni zastupnike.:banghead:

All times are GMT +1. The time now is 09:10 AM.