Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Preamp? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15882)

Rhino 11-11-2006 06:36 AM

Preamp?

Moj ortak ce ubrzo da kupuje mic/pre...
E sad nas interesuju vasa misljenja za preamp do 300-400e..
Znam da nije neka kinta, ali sto je po vasem misljenju best buy u tom cjenivnom rangu?

Eeee, da predpojacalo ce najvjerovatnije biti upareno sa Rode NT2a, ili ako bog da NTK.

kVu 11-11-2006 06:37 AM

Re: Preamp?

Quote:

Originally Posted by Rhino
Moj ortak ce ubrzo da kupuje mic/pre...
E sad nas interesuju vasa misljenja za preamp do 300-400e..
Znam da nije neka kinta, ali sto je po vasem misljenju best buy u tom cjenivnom rangu?

Eeee, da predpojacalo ce najvjerovatnije biti upareno sa Rode NT2a, ili ako bog da NTK.

dbx376 za maaaaaaaaaaaaalko vise... mozda mu je cak i pala cena.. tube je

Rhino 11-11-2006 12:36 PM

Ma to mu je vjerovatno skupo, hvala;)
Ima li jos predloga mozda?
Ja se jbg ne usudjujem da mu preporucujem iz prostog razloga sto mogu da citam samo na netu o tome, tj moje iskustvo sa preampima i nije preveliko.
Posjedujem dbx mini, i probao sam jos par njih u zivotu tako da i nisam najkompetentniji.
Da nema neki predlog iz prve ruke??

Max 11-11-2006 01:18 PM

SPL Goldmike 1 .....

.... bar bih ja tako uzeo ..... mada ga je problem nabaviti ovde , tako da ako budes nasao neku semu ..... javi i ovde ;)

Pozdrav

STUDIOTON 11-11-2006 01:33 PM

Focusrite trakmaster pro ... ja ga imao odlicno mi radio .. kosta 200e

http://namm.harmony-central.com/WNAM...ter-Pro-sm.jpg

slowstar 11-11-2006 02:03 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan
Focusrite trakmaster pro ...

Slazem se sa Ivanom, ako se radi o RODE mikrofonima, cuo slicnu kombinaciju
(Focusrite Twin Track + "Roda" NT2A)
radi perfektno, gotovo bez ikakvog suma koliko god da "dignes" gain, jako cisto i sa dosta "vazduha" oko pevaca, a zaista nije skupo...
Ova kombinacija u stereo verziji sa dve "rode" za grupu pratecih FENOMENALNO!! samo da je dobra prostorija...

STUDIOTON 11-11-2006 02:24 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar
Slazem se sa Ivanom, ako se radi o RODE mikrofonima, cuo slicnu kombinaciju
(Focusrite Twin Track + "Roda" NT2A)
radi perfektno, gotovo bez ikakvog suma koliko god da "dignes" gain, jako cisto i sa dosta "vazduha" oko pevaca, a zaista nije skupo...
Ova kombinacija u stereo verziji sa dve "rode" za grupu pratecih FENOMENALNO!! samo da je dobra prostorija...

da tako je .. meni je radio focus + rode K2 .. super kombinacija i stvarno nisam imao zamerki .. ukljucis i snimas :)

Kod mene se nije dugo zadrzao jer sam ubrzo resio da uzmem preamp koji necu menjati vise .. izbor mi je bio avalon m5 i zaista vise mi nije pala na pamet stavka preamp .. mnogo skupo za mono preamp .. ali jednom se kupuje ..

Sa focusrite-om ce svako skroman biti zadovoljan,i prezadovoljan

clusterchord 11-11-2006 02:29 PM

snimao sam jednom sa 386 i to je.. groblje. koristi tzv. starved plate dizajn, vozi cijevi na maloj voltazi, ima mali headroom, i zvuci prljavo, kao i sve druge jeftine tube sprave. nije do mica jer smo imali u87 spojen..

hi-fi, highend tube sound koji daje tu tzv. diskretnu magiju, je nemoguce napraviti posteno ispod 500 i vise eura po kanalu (samo pre). to su jednostavno limitacije takvog dizajna. a sve ovo ostalo sto se nudi, su sprave koje de facto granice sa cijevnim pedalama za gitaru, znaci prljaju kao efekt i zavaraju te da je to ta "toplina". jes je.. samo dobar marketing. za gitaru ili rhodes, ili mozda neki sint bas moze, ali za vokal nema sanse ..

u nizem cjenovnom razredu, uvijek je bolje ici na dobar solid state.

focusrite platinum - uzmi najslabiji model (trakmaster ili pro), jer su svim platinumima preampi isti, i dosta dobri za te pare, a ovi dodaci na voicemasterima su losi - samo varira "broj lampica" i izmisljotina. kompresor na svima je pogotovo los, osim compoundera (ali za gitare).

jest malo iznad tvog limita od 400e, ali, puno ljudi mi je preporucilo FMR Audio RNP. dva solidna , cista kanala i di ulaza. nisam osobno probao ali radim s njihovim RNCom i on je sve sto se za njega govori.. transparentan i predobar za te pare.

STUDIOTON 11-11-2006 02:47 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord
snimao sam jednom sa 386 i to je.. groblje. koristi tzv. starved plate dizajn, vozi cijevi na maloj voltazi, ima mali headroom, i zvuci prljavo, kao i sve druge jeftine tube sprave. nije do mica jer smo imali u87 spojen..

hi-fi, highend tube sound koji daje tu tzv. diskretnu magiju, je nemoguce napraviti posteno ispod 500 i vise eura po kanalu (samo pre). to su jednostavno limitacije takvog dizajna. a sve ovo ostalo sto se nudi, su sprave koje de facto granice sa cijevnim pedalama za gitaru, znaci prljaju kao efekt i zavaraju te da je to ta "toplina". jes je.. samo dobar marketing. za gitaru ili rhodes, ili mozda neki sint bas moze, ali za vokal nema sanse ..

u nizem cjenovnom razredu, uvijek je bolje ici na dobar solid state.

focusrite platinum - uzmi najslabiji model (trakmaster ili pro), jer su svim platinumima preampi isti, i dosta dobri za te pare, a ovi dodaci na voicemasterima su losi - samo varira "broj lampica" i izmisljotina. kompresor na svima je pogotovo los, osim compoundera (ali za gitare).

jest malo iznad tvog limita od 400e, ali, puno ljudi mi je preporucilo FMR Audio RNP. dva solidna , cista kanala i di ulaza. nisam osobno probao ali radim s njihovim RNCom i on je sve sto se za njega govori.. transparentan i predobar za te pare.

Za focusrite za njegov eq i comp ne znam jer nisam u zivotu to ukljucio .. verovatno je tesko sranje

FMR Audio u par navrata sam hteo da kupim ali ga bukvano nema nigde .. ili tada nije bilo

clusterchord 11-11-2006 02:57 PM

Quote:

FMR Audio u par navrata sam hteo da kupim ali ga bukvano nema nigde .. ili tada nije bilo

ima u zg kod provoxa, u sloveniji u krskom i u osijeku - mislim da se to zove artist, ako nisam nesto pomjesao..

svidja mi se FMR pristup, jer za tu lovu placas samo cisti preamp, a ne nekakve crckalice.. znaci lova odlazi na zvuk..

STUDIOTON 11-11-2006 03:02 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord
ima u zg kod provoxa, u sloveniji u krskom i u osijeku - mislim da se to zove artist, ako nisam nesto pomjesao..

svidja mi se FMR pristup, jer za tu lovu placas samo cisti preamp, a ne nekakve crckalice.. znaci lova odlazi na zvuk..

slazem se .. ali u provoxu je tada bar moglo da se kupi sve od FMR osim preampa .. dakle bio je i kompresor i onaj eq sta li je .. ali preamp nije mogao da se kupi jer ga nije bilo .. i dalje sam zainteresovan da uzmem FMR audio pored avalona .. ja sam veliki fan dobre sprave,dobrog zvuka .. ako znas sigurno da li sada ima obavesti .. pozdrav

Rhino 11-11-2006 03:25 PM

Quote:

Focusrite trakmaster pro ... ja ga imao odlicno mi radio .. kosta 200e

http://namm.harmony-central.com/WNAM...ter-Pro-sm.jpg

Na artistovom sajtu stoji 380e, gdje moze za 200? Veeelika razlika:banghead:

STUDIOTON 11-11-2006 03:30 PM

Quote:

Na artistovom sajtu stoji 380e, gdje moze za 200? Veeelika razlika:banghead:

Ja sam ga platio 280e a prodao sam ga za 200 , sorry

Rhino 11-11-2006 05:22 PM

Ma nista, kool....
Nisi ti kriv vec inflacija:mrgreen:

slowstar 11-11-2006 10:52 PM

Quote:

Ma nista, kool....
Nisi ti kriv vec inflacija:mrgreen:

Ljudi, ne otezavajte situaciju, ima jednostavan nacin, i verovatno jeftin...
Okrenite "Artist" u Beogradu i narucite FMR RNP, sacekajte 10ak dana, i verovatno ce da stigne prilicno povoljno...
Ja sam tako resavao stvari kojih trenutno nije bilo u ponudi u Beogradu, nisam doduse narucivao FMR, mada cu sigurno uzeti RNC, ali "sistem" je radio besprekorno...
Napominjem da nisam sluzbenik "Artista" nego sam jednostavno, zadovoljan saradnjom sa njima.

Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 04:18 AM.