![]() |
Da li neko zna koji je ovo synth???
1 Attachment(s)
Zna li neko koja je ovo sprava?
|
Re: Da li neko zna koji je ovo synth???
I mene zanima isto, kao i kolegu Idekiusa.
Malo smo neupuceni u Jazz, pa ako neko zna... :) |
Analogija je definitivno,e sad....MINI MOOG, MS 20...? ne poznajem toliko specificnosti analognih sintova.
|
moog nije ni pod razno... nema na moog-u tako tankih lead-ova. Uopche mi ne zvuchi bash tako analogno, al zvuchi zabavno :)
di ih samo izvadish :mrgreen: |
Roland SH2
:D |
Quote:
|
Synclavier ili Fairlight sigurno!:rotfl:
|
Rec je o pesmi iz ranih sedamdesetih... Muharem Serbezovski i Crni Dijamanti :) Tako da synth svakako jeste analogan, posto prepostavljam da u to vreme nista drugo nije ni postojalo...
Neznam da li su vec tada postojali oni ELKA synthsi? |
Roland System 700
http://www.vintagesynth.com/roland/i..._system700.jpg Definitivno moraš nabaviti taj synth, ako želiš baš ovaj zvuk koji si čuo. (hehehe...sorry nisam mogao odoliti) |
Ne znam ?to je, al MS20 smatram da nije.
|
To moze da bude svasta.
|
definitivno diskretna elektronika ranih 70tih.
tesko je biti siguran, ali meni to zvuci kao starija verzija minimoog-a (old osc board) ili mozda vjerojatnije ARP Oddysey. npr. verzija II koja je imala moogov filter. po karakteru mi lici i na ARP-ove lead preset sinteve kao npr. Pro-Soloist (Tony Banks@Genesis), ali oni su imali samo po jedan osc - ovdje cujem dva oscilatora u oktavi.. MS20 vjerojatno nije jer je izasao tek krajem 70tih. |
i ja isto mislim da je odyssey , zakljucujem po vst emulaciji oddity :] lici mi na onaj preset funky worm ako neko zna koji je sint koriscen za istoimenu pesmu mozda je to resenje ...
|
Ja bih rekao da je to neka Yamaha DX jer su u to vreme za ovakvu muziku koristili takve sinthove:cool:
|
a da pitamo licno muharema dal' bi mog'o da nas uputu na klavijaturistu :] pa da resimo misteriju :] :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl:
|
Casio CZ101
|
Quote:
|
Imam ja Casio digitron, jel moze to na njemu da se svira? :)
|
tja mnogo ste bre neozbiljni ..
ma kakav sint , cuje se odma da su to neke instanbulske zurle :hyper: |
Quote:
http://users.informatik.haw-hamburg....l#Casio%20VL-1 |
To je vec ozbiljna sprava! Za nju bih bio voljan da iskesiram ozbiljne pare...
Kakav je to sint, ako nema digitron? Kako da racunas baksis u kafani?! :D:D:D |
Quote:
Budite sigurni da je ovaj:da:,znam na kojim su sintovima svirali tada,a i sada ga koriste.Ko neveruje nek svrati u prvu kafanu u Sarajevu gde narodnjaci sabijaju i cuce taj sint;) .Ima ga na zapisima "Juznog Vetra" koliko hocete,jer su i oni koristili CZ101. Pozdrav P.S.Postoji mogucnost da gresim,ali su sanse veoma male. |
Mislim da je nemoguće tako pogoditi koji je sint u pitanju ili modul i da li je prosao kroz procesor i slicno...
baš ovih dana se igram sa sofverskom verzijom čuvenog Prophet 5 --NI Pro-53...i ova me boja podsjeća na taj sint i baš sam pokušavao da je skinem i vrlo je blizu..mogu postaviti ako hocete...ali ne mora uopšte da znači da je to to mada ovo je u suštni dosta prosta boja koju može da izvede većina sintova...u prvom planu je sine wave, podignut portamentom legato i blaga modulacija i vrlo vjerovatno da se kombinuje sa nekom "flute" farbom |
All times are GMT +1. The time now is 08:57 AM. |