![]() |
Overheads mikrofoni!
Imam jedan kondonzatorski mic akg c1000s,da li vredi da uzimam jos jedan i koristim ih za overheads mikrofone?
Ko je imao iskustva sa njima ,molio bih za savet! |
Re: Overheads mikrofoni!
bezvezan mikrofon.....prodaj, a ne kupuj jos jedan takav!
|
Nije bas skro bez veze, ali ima boljih resenja. Mada, za neke male pare, tesko:(
|
Jel ima neko neku preporuku?AKG mi odgovara zbog cene,a sada kvalitet u odnosu na druge proizvodjace iz tog cenovnog ranga...?
|
Quote:
ali zbilja ocajno, neupotrebljivo! |
Quote:
|
Quote:
male su sanse da 3 komada budu neispravni "na isti nacin".... mutno govance od mikrofona :) cak nije ni normalni kondenzatorski nego electret, ako se ne varam |
A jel neko imao iskustva sa MXL mikrofonima?
|
ima nekih malih mxl-ova koji su u zadnje vreme cesti na rider-listama stranih bendova za koncerte.. licno mi je favorit km84 al to je skupo i retko, a jeftniji a veoma dobar je i c451.. meni treba 4 komada da bi bio srecan! ;)
|
Quote:
|
Hvala! mislim da cu to i uzeti!
|
Quote:
|
i ja bih ti predlozio 451,ako nadjes povoljno.
|
Quote:
|
Slazem se potpuno sto se tice C1000, to je mic namenjen za reportere, i tacno, NIJE PRAVI kondenzatorski, iako moze da radi i na 48V.
Ima neko izoblicenje gore oko 10-12 khz, narocito ako je izvor malo jaci... Ja bi kao alternativu za MXL, koji doduse ne znam toplo preporucio dve "rode" NT 5 koje sam cuo kao "TopKit" i sasvom su dobre, mada je jedan stereo Neumann u studiju 5 (zaboravio model) FENOMENALAN, nesto najbolje sto sam ikada cuo za tu svrhu, a i za kamerne gudace... pozdrav!! |
Pozdrav!
Ja koristim NT4 upareni RODE za te svrhe i zadovoljan sam! Sasvim pristojno zvuci... |
C1000 je veliko smece od mikrofona, i ja kazem.....
|
Quote:
|
RODE NT5 matched pair i samo se smješkaš...
Osim ako nemaš para za bacanje... |
Pa uglavnom, pare su uvek najveci problem!
|
Sta mislite o kompletu mikrofona za bubanj audio technica kit pack koji se
sastoji od 7 namenskih mikrofona? Pomenuti komplet sam video u Artistu,ali nisam imao prilike nikad da ih probam! |
moj bubnjar ih koristi za live.... verzija 4+1 mic..... mislim, radi to, onaj za bas bubanj im nije bas najsrecniji, ali uz malo muke i pomeranja se napravi pristojan ton.
|
1 Attachment(s)
A da probas za overheade Oktave MK 012. Nisam vjerovao da tako dobro rade dok ih Shot nije donio kod mene u studio:) . Doduse, probali smo ih samo na klasicnoj gitari pa preko lampaskog preampa i radili su fantasticno.
Probat cu negdje u kompu iskopat da cujete tu snimku jer sam snimio njegovog gitaristu Erola dok smo testirali preamp. Malo jesu tamniji u odnosu na Rode, zvuk je cak blizi Neumannu Km 184, a cijena zavisi od paketa koji ukljucuje jednu, dvije ili tri kapsule. Cijena jednog bez dodatne kapsule je oko 150 Eura dok je sa tri kapsule oko 200 Eura. |
I mene zanima kako rade Oktave, cuo sam dosta pohvala za njih, ali nisam probao. Ako to ne mrzi, testirajte to na razlicitim aplikacijama,pa da vidimo;) . Zivo me zanima kakve bi bile za spikera u reklamama.........
|
Evo, iskopah onu snimku sa klasicnom gitarom (dobra stara Yamaha G-240 II iz 1982 g.) ozvucenu sa parom Oktavinih MK-012 kond. mikrofona ukljucenih u stereo tube preamp (DIY) kojeg je kasnije uzeo Shot za svoj studio. Snimka nije nista ekvalizirana, dinamicki obradjivana ili pojacavana! Mozda nekom pomogne oko odluke o kupovini. Ja sam odmah uzeo jedan ( elektronika i tijelo je identicno kao mk-012, ali je sa velikom membranom MK-101) a radi odlicno i za vokal i akusticnu gitaru.
Pozdrav. Evo linka: http://rapidshare.de/files/33880019/Oktava_pair_mk-012__with_tube_preamp_-classical_guitar_test.mp3.html |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
@Arthur ziveo KM84 :) ... ne bih se bunio ni za Schoeps:D pozz :cool: |
ovih dana mi se cini da sam dosao do limita koriscenja c451, 3 komada na OH i jedan na hihat, pristojan komplet cinela, Radar II ali to nije to... sumnjam da je razlika izmedju radara 1 i 2 tolika i to u prednost keca.. pre ce biti da je km84 ipak nesto meksi i bogatiji u krajnjem visokom delu spektra (iza 8khz)
|
Da li ko probao sa 2xc414 za overhead? Cesto vidjam taj setup na live svirkama (na tv-u:), naravno ).
|
darkwudi tako sad snimaju svoj bubanj... u prevodu, lepo zvuci ako imas toliko i toliko hiljada eura u bubnju/cinelama/bubnjaru... za sve ostalo je zgodniji neki usmereniji da bi mogao da pecas..
|
Ma uzmi Neumanne za overhedse :p
|
Quote:
BTW, ako neko ima model Btl-II (strai model, sa zlatnom mrezicom) nek se javi....... |
Quote:
pozdrav bogi |
All times are GMT +1. The time now is 03:05 PM. |