![]() |
Novi Mix
Evo, juce sam zavrsio probnu radio verziju...stara disco stvar, novi vokal (Kathy Brown), novi aranzman i mix (moj)..
tipican "old school" vocal house, koji je opet popularan ovde. Imamo vec 2 labela zainteresovana, pa ce mo da vidimo koliko ce da se otvore...?! Dobri vokali (nisam ja snimao!!- samo smo nasnimili nove ad libove), i pola posla je gotovo. Evo dok se secam, sta je islo: Vokal - Waves caopressor, malo eq (desk), Yamaha REV500 reverb i Roland SDE-1000 DDL Bass - MIDI sa Roland U110 (finger!!) kroz Waves bass compress - pa u Spectra Sonics hardware comp/lim, zvuci k'o pravi, ali je dobra linija! Klavijature - Roland MKS70 (zuja akordi - prebacen u audio pa filterovan..), Strings - U110 i Akai Samples.. 2 drum loop-a, toms (u110), crash (akai), clap (akai), hat (akai), cowbell U110.. Gitara - 2 razl. loopa od 1 takt.. smesno malo instrumenata, ali sve radi dobro i autenticno.. Mix isao kroz buss compresor na Audient mixeru, pa u LA Audio classic comp II (jedva se pomerala igla..) evo pa poslusajte...club verzija ce da bude ako se neko nalozi na ovu (da se ne gubi vreme za dzabe..he,he..) http://www.yousendit.com/transfer.ph...5BCC176473F7B3 |
Re: Novi Mix
super zvuci... najvise me impresioniraju vokali, cisti, lepi veliki - super reverb!
|
Odakle si uzeo kick? sa njim uvek imam najvishe poblema...
|
Quote:
155,3ms pre-delay, 0,5sec reverb time, hi rat0,8, er level 9....plus delay repats na 446ms.... |
Quote:
jedan kik je vec bio u loop-u (dobar ceo lup, tvrdo..) a drugi je mutniji sa velikim decay-om, ispod, za masu...pa malo comp. |
Quote:
|
Quote:
pa razlikuje se i po mixu i po aranzmanu. Mix je malo "uzi" u stereo slici i miksan je da se bolje cuje na malim zvucnicima.i na mono..na lap top zvucniku mega radi (na pr.)! 90% ljudi slusa radio u kolima ili na nekom geto-blasteru...ovaj miks kad se pusti jako , nema istu "snagu" i impakt potreban za klub.malo je ostriji kad se slusa jako... Malo je drugaciji eq i nivoi pojedinih (kljucnih) instrumenata. A aranzman za klub...duzi uvod (za miksing in) nadogradjivanje, dizanje...(odrzavanje zainteresovanosti kod slusaoca), refren, veliki drop, opet dizanje , kulminacija (ruke u vazduh!!) , lozenje i miks out...treba da radi 6-7 minuta a da nije dosadno (ni publici ni DJ-u!!) |
Meni je bas komercijalno u pravom i pozitivnom smislu reci ..... Na stubu se stvarno ne razlikuje od ostalih stvari te vrste , tako da sve pohvale Da Bearu
Pozdrav |
Sve pohvale, ovo stvarno svetski zvuci!
|
Pa i jeste iz sveta (a nase....mislim nas covek radio):)
|
nije bas da je moj stil, vise preferiram techno, ali gledano iz strucne (ha ha, strucne! :)) perspektive, sound je jeben. ...malo mi je kasno za paliti sistem, ali ujutro kada nalozim sub moci cu imati cjelovit dojam o zvuku. ocjena: do jaja! :)
...i sto je najjace, imam hit koji se jos ne vrti ni u londonu! :D |
Hmmmm, ko zna, zna..... i sa Waves comp.....
Pocinjem da se plasim da spadam u ovu drugu grupu :hyper: |
Bravo Majstore!... na nivou:cool:
|
Quote:
|
Quote:
pa ovi akordi (jedini koji se cuju!!) sto zuje..he,he...old school analogija fazon..e? |
funky worm sint ? :] popularna G-Phonk "pistalica" ? :]
|
Quote:
ma ovaj jedini sint sto svira glavnu temu...kakva pistalica? obicni zujavi, juno-106 type zvuk.... |
Bio ja na odmoru van zemlje, odem u radnju da kupim sok, na polici gomila firmi, ne zna se koja je lepse upakovala svoje sokove. Kupim od ananas, kao bez dodatka secera. Dodjemo kuci, otvorimo - razvodnjeno do bola, sutra kupim od crne ribizle jer mi zena mislila da je taj sigurno prirodan. Otvorimo - kao da pijem bombone, bljak. Posle posaljemo dete da kupi sebi, vrati se sa nekom gaziranim uzasom.
I tako slusam ja ovu pesmo i pitam se: A gde je tu VOCE? Ne znam na sta ste se svi nalozili, ali ja nisam mogao da docekam kraj - koje smaranje, ili sto bi rekao Vrac, koja LJIGA. :truba: Snoop |
zanimljiv covek
|
Quote:
meni ovaj mix nije nista posebno :o |
I tako slusam ja ovu pesmo i pitam se: A gde je tu VOCE? Ne znam na sta ste se svi nalozili, ali ja nisam mogao da docekam kraj - koje smaranje, ili sto bi rekao Vrac, koja LJIGA. :truba:
ono jes' da je old school "house by numbers" - i meni je malo preko glave jer sam uradio preko 100 ovakvih remiksa / produkcija.... Ali ------- ljiga - ne ljiga, dosadno li vec sta - imamo 2 ponude za deal, od Ministrija i Positive (2 najjace dance kuce u Engleskoj)...pa ti vidi... :mrgreen: :mrgreen: |
To samo dokazuje da je "trenutni" mainstream - ljiga... Dokaz da u diskografskim kucama rade obicni trgovci (sss):mrgreen: ...
|
Quote:
mainstream se uvek vodio kao "ljiga"...ne kod mene, nego kod onih koji su kao "cool" i prave muziku za sebe i svojih par poznanika.... Pesma je inace stara disco stvar iz 80-ih, Patricia Rushent je bila pevacica, zove se: I've been looking for you. I nije bila neki hit u to vreme.... A opet zaboravljate, bilo koja vreste muzike da je u pitanju, neko ko to izdaje (i stavlja svoje pare u to izdanje, itd.), ocekuje da nesto i zaradi od toga!!! Ne postoji ni jedan label koji zeli da izdaje ploce koje se ne prodaju!!??! Ja znam gomilu muzicara / producenata koji "nece da se prodaju" i rade popularnu muziku, nego rade za sebe i ne zanima ih popularnost i uspeh itd, blah, blah... Meni je sve to kao ona prica o lisici i kiselom grozdju... |
Quote:
|
Meni je mainstream uvijek bio drag.
Sta je tu lose pod uslovom da je muzika dobra!? A svaki guzonja ovog svijeta koji je iznad tebe(moze mu se)hoce na tebi da zaradi i samo to ih interesuje.Sta je tu novo??? Skoro 10 godina R.E.M. je bio takoreci indie a nakon toga komercijalniji od mnogo ljige zajedno.A nisu se bas nesto muzicki prodali(bar nije postala ljiga...). Ajmo pricat o necem poucnom i korisnom. U posljednje vrijeme samo seremo(ova muzika valja,slusaj ovo a ne ono).Bez veze je skroz postalo. |
Quote:
pa i ja sam mislio na njih....ali ako neko resi nesto da izda, podrazumeva se da bi bilo dobro da se proda!!! Koga danas u svetu zanimaju pesme i projekti koji ce se prodati u 500 primeraka? Sad bar svako moze sam sebi da izda plocu, pa po toj liniji, ako nece da ti izdaju drugi izdaj sam sebi..(Snoop?) Pa kad (i ako ) se ploca proda sama od sebe, onda ce je vec neko primetiti, potpisati, izdati kako treba i (samim tim) pretvoriti u "ljigu" ... |
Quote:
Necu da se mesham, ne volim da komentarisem tudje radove, ali svako ima pravo da kaze sta misli. Isto tako mislim da ti se preterano puno ljudi ovde bez razloga uvlachi u bulju! Cuvaj se...;) Kafa te cheka...:mrgreen: |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Dakle (da se vratimo na topic), u ovom mixu nema ni M od muzike, sve sami sabloni, nevesto sklepani u jednu pesmu, a kad nema muzike ni najbolji remixer tu ne moze mnogo da pomogne. Quote:
CoolDaddy, Snoop |
Quote:
Pusti ga u klubu pa razmisli :mrgreen: |
Hoooray!
napokon sam uspeo da probudim forum iz uchmalosti i izazovem diskusiju...vec je postalo malo dosadno...:mrgreen: :mrgreen: Ja sam i rekao "house by numbers" - ko ne zna to ti je kao kad bojis po brojevima (1-belo, 2 crno, 3 plavo..itd..) nista spektakularno, nista sto neko nije vec cuo 1000 puta, ali RADI POSAO. Verovatno ce se pojaviti na gomili kompilacija, singl mozda udje na neki chart, padnu 2-3 remiks na racun njega i pesma je obavila svoj zadatak i ispunila rok trajanja... Pa onda idemo sledecu... pa sva danasnja muzika je konfekcija, izslusas par meseci i zaboravis..pogotovu club scena. DJ-i stalno traze nove pesem / mikseve da vrte...i to se jako brzo menja. Ako se neko od vas vara da moze da promeni svet svojom muzikom ili ostavi pechat kao Santana i Bob Dylan...varajte se i dalje! za sviranje...pa ja na svakoj pesmi na kojoj radim - nesto sviram!! Za uvlacenje u bulju...imam kevlar gace, nista ne prolazi!:rotfl: :rotfl: :rotfl: I na kraju , ja se trudim da opstanem u " Music Biznis-u" : znaci Muzika - svira se, peva se, snima itd.. Biznis - radi se posao, naplacuje se, zivi se od toga, kupuju sprave... ajd' sad....udrite!:da: |
evo ja cu malo da ti se uvlacim -- srrk .. Ti si bre CAR! ;) A pesma zvuci dobro, a ko je hteo muziku u mainstream dance-u, nek odustane u startu :D to je meni ionako sve tuc-tuc sranjce koje ima jednokratnu upotrebu, ni ovo nije izuzetak.. al opet mi se svidja produkcija glasa, beat-a i mix-balanca onako generalno.. zvuci.. ko da je pravo! :D :D
|
Quote:
Vrach = Zoran Vračević SnoopDaddy = ?????????? Dakle? P.S. Ne provociram, stvarno me interesuje, kad je već 'bez foliranja'. |
Quote:
Zar ne znas?:D |
..he's crazy like a fool... yeayeah, daddy cool :D
|
Who let the dogs out?
E, a ja sam se istripovao da je to ustvari Snupijevo ćebe. Silly bugger me. ;) And now for the serious part, koja je razlika između afričke i evropske lastavice? Ja mislim da je SnoopDaddy = Nele Karajlić. Znam da je on u to vreme pričao kako su polako uzimali publiku od BD-a. A mo?da je i ... Kusturica, po?to znam da on povremeno posećuje ovaj forum. Ma znam, ... to je sigurno Zdravko Čolić. :rotfl:Ma, ?ta ja znam uop?te. Idem da se bacim sa najbli?eg mosta. :rolleyes: |
Ma ja bih rekao da je ovde neko ljubomoran...
|
Quote:
Igi P.S. Ako gresim, izvinjavam se. |
2 DaBear
To ti je tako kad si ovde odlucio da prenosis znanje...zahvalnost je ogromna!:) |
Quote:
pa nas narod nemoze niko da poduci, jer mi vec znamo sve!! i jos bolje..!:( Takvi smo.... |
Cuo sam negde dobru definiciju za to - urbana cinicna poza!:D
|
All times are GMT +1. The time now is 08:25 PM. |