Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Audio easy-Altiverb 5 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15166)

mandrak 26-08-2006 10:05 AM

Audio easy-Altiverb 5

Neki dan sam nabavio ovaj convolution reverb i ugodno se iznenadio kako to radi.. ima jedan preset ( impulse) emt 140 plate i zvući do jaja na vokalu.

Imam i Waves Ir i Sir i jo? ?to?ta ali ovo je ne?to ?to se mora probati , e sad od nekih 2 gb impulsa (wav) koje imam za Ir i Sir... altiverb to jednostavno ne prepoznaje kao svoj impuls tj. preset... pa me zanima da li postoji neki program kojim bi se dalo konvertirati wav-ove u irp koje podr?ava altiverb?:banghead:

lesha 26-08-2006 11:28 AM

Re: Audio easy-Altiverb 5

Quote:

Originally Posted by mandrak
Imam i Waves Ir i Sir i još štošta ali ovo je nešto što se mora probati , e sad od nekih 2 gb impulsa (wav) koje imam za Ir i Sir... altiverb to jednostavno ne prepoznaje kao svoj impuls tj. preset... pa me zanima da li postoji neki program kojim bi se dalo konvertirati wav-ove u irp koje podržava altiverb?

nece moci.. samo na originalnom disku imas altiverb presete.

sasaristic 26-08-2006 02:05 PM

Quote:

Neki dan sam nabavio ovaj convolution reverb i ugodno se iznenadio kako to radi.. ima jedan preset ( impulse) emt 140 plate i zvući do jaja na vokalu.

Imam i Waves Ir i Sir i jo? ?to?ta ali ovo je ne?to ?to se mora probati , e sad od nekih 2 gb impulsa (wav) koje imam za Ir i Sir... altiverb to jednostavno ne prepoznaje kao svoj impuls tj. preset... pa me zanima da li postoji neki program kojim bi se dalo konvertirati wav-ove u irp koje podr?ava altiverb?:banghead:

Ima.....bar ga je ranije bilo i mogao se downloadovati sa oficijalnog sajta.Ja sam ga koristio na Mac-u pre par godina i radi dosta jednostavno.

lesha 26-08-2006 02:34 PM

postoje i neki impulsi za skidanje, ali morate biti autorizovani korisnik..
www.audioease.com/IR/VenuePages/postpro.html

Manley 26-08-2006 03:02 PM

Quote:

Imas program koji se sove "Sound Grinder" pa lepo convertuj sta ti treba, cena je oko 30 e

Manley 26-08-2006 03:09 PM

link:

http://www.monkey-tools.com/pages/products/sgmain.htm

sasaristic 26-08-2006 03:48 PM

Evo sad sam probao.....ne treba nikakvo konvertovanje jer automatski cita wav i sd2 format....jednostavno ubacis nove impulse u njegov Audio Ease\Altiverb 5\Impulse Responses dir. i to je to.

lesha 26-08-2006 03:59 PM

sorry, nisam dobro procitao.. :)
mislio sam da ga zanimaju originalni impuls preseti..

idekius 26-08-2006 04:28 PM

Ali u cemu je poenta altiverbom citati wav i IR impulse?
Wav i 'ajde nekako, ma da nema potrebe, ali impulse IR-1...:o

Ja za Altiverb impulse koristim Altiverb, za IR-1 impulse - IR-1, a za wav impulse Voxengo Pristine Space Le, ili SIR...

Do duse, altiverb moze da cita wav, moze valjda i IR-1, ali... kome je to potrebno i zasto?

sasaristic 26-08-2006 04:38 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
Ali u cemu je poenta altiverbom citati wav i IR impulse?
Wav i 'ajde nekako, ma da nema potrebe, ali impulse IR-1...:o

Ja za Altiverb impulse koristim Altiverb, za IR-1 impulse - IR-1, a za wav impulse Voxengo Pristine Space Le, ili SIR...

Do duse, altiverb moze da cita wav, moze valjda i IR-1, ali... kome je to potrebno i zasto?

Pa generalno...u pitanju je pod broj 1 razlicit softwer i svi ocekuju da jedan zvuci makar malo boje od drugog.....mada, evo vec prvi dan sam napravio mali test altiverb vs ir1 i cuo sam samo razliku u tail-u...kod altiverba je jednostavno zvucao bogatije.

idekius 26-08-2006 04:55 PM

Quote:

Originally Posted by sasaristic
Pa generalno...u pitanju je pod broj 1 razlicit softwer i svi ocekuju da jedan zvuci makar malo boje od drugog.....mada, evo vec prvi dan sam napravio mali test altiverb vs ir1 i cuo sam samo razliku u tail-u...kod altiverba je jednostavno zvucao bogatije.

Prvo da te pozdravim Sale! Bas sam te "ogovarao" pre neki dan sa nasim zajednickim prijateljem...;)

Sto se impulsa tice i meni se Altiverb svidja, ali mislim da je upravo stos u njegovim impulsima i lepo odradjenim presetima. Nisam siguran, ali cisto sumnjam da se ista dobija konvertovanjem ostalih impulsa u Altiverbov format. Pogotovu ako uzmemo u obzir da su WAves IR-1 impulsi samplovani na 96 kHz, a sam plug radi interni resampling na vrednost sample rate-a u sequenceru.
Isto tako radi i Altiverb, s' tim sto su (koliko se secam, dakle nemoj me drzati za rec) Altiverbovi impulsi samplovani na 48 kHz.

Pretpostavljam da je Altiverbov plug optimizovan i prilagodjen svojim impulsima, IR-1 svojim, a Voxengo Pristine Space, SiR... su verovatno najprilagodjeniji free impulsima...

Mislim, ovo je pretpostavka i neka moja logika... mozda i nije tako...

sasaristic 26-08-2006 05:13 PM

Pozdrav i tebi Deki a i "zajednickom" prijatelju.
U pravu si sto se tice "kompatibilnosti" preseta i IR softwera , mada u sustini svi koriste source ir file koji moze da bude wav ili sd2 ili nesto trece...evo bas sad cackam Altiverb i Ir sa istim nezavisnim wav-ovima (znaci ni po babu ni po stricevima), i brat bratu svaki put kad prebacim sa IR-1 na Altiverb desi se nesto sa zvukom sto me osvoji na prvu loptu....aj da ne preterujem , nije bas neka stravicna razlika, stero slika je skoro ista ali trodimenzionalnost i rezolucija idu na ruku Altiverbu.A i ne zvuci onako metalizirano kao IR ili ponekad Wizoverb.

idekius 26-08-2006 05:25 PM

Tja... lako moguce da sam plug kod IR-1 ima nesto... neznam stvarno...
Meni se prvi CD IR-1 (prirodni prostori) svidja... narocito za orkestracije i sl., a onaj drugi CD sa impulsima L480 mi stvarno ne zvuci najsrecnije...

sasaristic 26-08-2006 05:33 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
Tja... lako moguce da sam plug kod IR-1 ima nesto... neznam stvarno...
Meni se prvi CD IR-1 (prirodni prostori) svidja... narocito za orkestracije i sl., a onaj drugi CD sa impulsima L480 mi stvarno ne zvuci najsrecnije...

Pa iskren da budem , ne bi mi bilo prvi put da gresim....ali uzmi neki wav pa ga ucitaj u Alti i Ir-1 i slusaj....voleo bih i sam da cujem jos neko misljenje.....

kejkz 26-08-2006 07:05 PM

Izvinite ?to upadam u ovu priču oko impulsnih reverba, ali da li je neko od vas slučajno probao tzv. ray tracing reverbe kao Prosonique Rayverb ili Quickquak Rayspace? Lično ih nisam probao, pa me zanima kako ih ocenjujete u poređenju sa Altiverbom, IR1 ili sličnim "klasičnim" ir reverbima...

http://www.rayverb.com/
http://www.quikquak.com/

mandrak 28-08-2006 10:24 PM

Quote:

Originally Posted by sasaristic
Evo sad sam probao.....ne treba nikakvo konvertovanje jer automatski cita wav i sd2 format....jednostavno ubacis nove impulse u njegov Audio Ease\Altiverb 5\Impulse Responses dir. i to je to.

Ok .. hvala.

All times are GMT +1. The time now is 12:58 PM.