![]() |
SSL Duende....
...stigao! :)
|
Re: SSL Duende....
Quote:
Sprava radi odlicno! Pre neki dan je Lacky uzeo na probu, testirao je... bio sam kod njega u studiju i cuo spravu svojim ushima. Stvarno vredi svaku paru... A video sam i da je pogone 4 X Sharc DSP od 333 MHz, dakle... ukupno preko jedan GHz, sto kao pomoc DAW-u uopste nije malo. I Lacky i ja smo prilicno nahvalili spravu... |
:D . 'Aj kad Lucky sredi utiske, malo da nam prenese iste.
|
Quote:
|
cestitke :)
|
Nesto sam se drugo istripovao. :D Ako je tako Puratore, onda, bravo i vidimo se uskoro. ;)
|
Bravo Pure, uvek si medju prvima!!
|
Quote:
|
Cestitke :). Nego kad ces da castis za sve te novine ? :rolleyes: |
cestitan. :da:
nego... citan na netu. ova sprava ima samo eq i comp? mozes, pure, malo opisat kako sprava radi, koliko mozes ucitat pluginova u aranzman, koristis li je u vst okruzju ili... koliko love? |
Quote:
|
Kad nadjes vreme za neku usporedbu sa Waves SSL, verujem da vecinu to zanima.....;)
BTW Cestitam na makini:) |
Quote:
i molim te, ako mozes, daj neko poredjenje sa UAD Neve 33609 jer znam da si i to uzeo. Pozdrajski ! |
Quote:
Jel ima razlike u odnosu na Waves SSL? Manley kaze da nema http://www.rumski.com/forum/showthre...ht=sssl+duende |
Piše i na zidu p.čka. Pa neka neko proba.
|
Pa dobro pitam. Zato sto covek ima oba i kaze da je to isto..........Ko je probao neka kaze...
|
Naravno da da je pitanje na mestu. Malo mi mi je personifikacija istrcala pregrubo ali i spontano. Mislim da mozes doneti zakljucak o mom stavu.
|
Quote:
|
Ko ima SSL nije P..ka?:rotfl: :rotfl:
|
Jel mislis Waves SSl :grin: to imamo svi..
|
Quote:
|
Nebih da pobijam nicije stavove i misljenje, ali ono sta ja cujem je veoma drugacije.
|
Quote:
Znaci tvoje misljenje je da je to nema veze jedno sa drugim...i dajes glas za duende? |
Jedina razlika je sto Duende "mora" da se kupi.
|
Naravno....To sam i pitao da li je tolika razlika, da mora da se kupi?
|
Zavisi kako gledas na stvari, 32-oglsani DSP + plug.
|
uhhhh... naravno da nije isto i ne treba da bude isto, jer su u pitanju emulacije dve razlicite sprave. Pitnje koje bi bilo na mestu je koliko Waves SSL lici na SSL G4000, cija je emulacija, a koliko Duende lici na digitalne konzole C serije, ciji originalni algoritam poseduje.
Pomenuti UAD-Neve 33609 je opet nesto trece, jer se radi o emulaciji koju su zajedno razvili UAD i Neve, a emuliran je 33609 kompresor. Neve Bundle za UAD kosta $799.00 i u njemu se dobija Neve 88RS Channel Strip, Neve 1073 eq, Neve 1081 eq i Neve 33609 kompresor. Naravno, potrebno je imati i UAD DSP kartu. Waves SSL 4000 collection kosta 1000$ u native varijanti, 2000$ u TDM varijanti i dobija se SSL G-Master Buss Compressor, SSL E channel i SSL G eq. SSL Duende kosta oko 1500eu, a dobija se DSP fw karta sa 4 Analog Devices chipova poslednje generacije (mini ima dva), Channel Strip i master buss compressor, a vidim da sada rade nove plugove i za Duende (do sada Drumstrip, X-eq i x-comp), ali, ti plugovi se placaju, uostalom kao i plugovi za PoCo i UAD, a i kod Wavesa, ako ces API kolekciju, moras da je platis (tj. trebalo bi :D ) Sad, sta je bolje, sta nije... Ja imam kompletan Neve bundle za UAD, ukljucujuci i Neve 33609, a imam i naravno Waves SSL "gusar edition" :D, ali nikada nisam gledao da li je bolje jedno ili drugo, jer je razlicito, pa koristim po potrebi sta mi i gde treba, zavisno od mnogih stvari... Sve ima svoju primenu :wink: :) Ako zelim da mi u nekoj pesmi dobos bude bembastiji, onda koristim UAD Neve, ako zelim da bude plumpastiji, onda Waves SSL channel... :D |
Naravno sve je stvar ukusa i aranzmana i......ko zna cega jos. Mene je interesovalo da li je ta emulacija Waves SSL-a slicna Duende-u?
|
Quote:
Pozdrav |
Quote:
waves SSL - emulira konzolu SSL 4000 duende - dsp powered algoritmi SSL broadcast mixera C 300 |
Quote:
|
U stvari emulacija je ista.
Wves emulira SSL 4000. A SSL emuulira svoj 4000 u svojoj digitalnoj konzoli na DSP bazi. Sto bi narod rekao: Kad' je dzaba i sirce je slatko! |
Quote:
Jesi li siguran u to ? Je l' isti tip eq a u pitanju ??? Pozdrav |
Quote:
I jeste i nije..:( Al' koga je briga? |
Mislio sam da se radi o razlicitim tipovima eq a .... ali moguce da gresim .....
Pozdrav |
Quote:
ljudi, duende ne emulira 4000-ku nego C seriju. evo i citat sa sajta: Duende's brains are quite literally lifted from the SSL C200 digital production console a EQ sa C serije je kovolucija sa XL9000 serije, tako da je sve to slicno (ali nije isto) pozzz |
Pa Duende ima u startu kanal strip SSL emulaciju ali ne 4000 nego 9000, znaci na eq-u imas mogucnost dali je E ili G eq. I ima master bus comp.
Bich je upravu, to je plug sa CS 200, a pravljen je kao emulacija sa 9000 kanala i master buc compa. |
Quote:
|
Quote:
Znaci da ne bacam pare....:D |
I ono sto tvrdim je, nerade ni slicno Duende i Waves. Potpuno je druga arhitektura,procesing i model pluga.
|
All times are GMT +1. The time now is 05:51 AM. |