Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Audio Mixdown (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14933)

dr.Ru 28-07-2006 09:42 PM

Audio Mixdown

Nesto me interesuje:
da li dobijamo potpuno identicni zvuk ako (varijanta a) imamo audio kanal, u njemu neki wave, u insertu kompresor i EQ i uradimo audio mixdown i (varijanta b) imamo taj isti kanal, taj isti wave i taj isti kompresor, te uradimo audio mixdown, pa na taj novi wave ubacimo onaj isti EQ na insert i uradimo novi audio mixdown.... samo primer....
dakle, imamo iste parametre, samo smo u drugom primeru imali dva (umesto 1) audio mixdown-a.
Da pojednostavim: da li audio mixdown degradira zvuk, pogotovo ako radimo nekoliko audio mixdown-a iste trake

Dakle, ovo sve zbog stednje DSP-a

idekius 28-07-2006 11:24 PM

Re: Audio Mixdown

Koristi serach, inace cu da te banujem! :twisted:

Dushan_S 28-07-2006 11:32 PM

Ne bi trebalo da postoji razlika, ali ukoliko te baš interesuje, to ti je 3 minuta posla, napraviš kopiju istih fajlova na drugom kanalu, pa jedne efektiraš, pa bounce pa efektiraš pa bounce a druge sve odjednom pa bounce. Pa obrneš fazu jednoj kopiji.

Mada ne znam čemu, u kom to programu radiš? Imaš u Cubaseu i Nuendu offline processing, a pretpostavljam i da ostali programi imaju nešto slično, pa udri direktno efekte na wav. Nema bounce-vanja pa vraćanja fajla u program.

dr.Ru 28-07-2006 11:48 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
serach

Sta je to serach? :)

idekius 28-07-2006 11:55 PM

UPSSS!!!! :banghead::banghead::banghead:

Dushan_S 29-07-2006 12:05 AM

Ideikuse, (b)analno je to da taj wc ?argon koristi? ovde na forumu :D c c c

lesha 29-07-2006 01:35 AM

deki, ovde si nasao da mi uneredjujes sobu :D

@ ru
ne bi trebalo da ima degradacije ako koristis minimalno 24 bita. mislim da razlika tada i ne moze da se cuje.
izbegavaj 44.1/16 kombinaciju po svaku cenu.

znam da sam izmislio toplu vodu, ali ajde..

idekius 29-07-2006 01:40 AM

Apsolvirali smo do sada tu temu i zakljucili da u DAW-u mozes da presnimavas koliko hoces...
Neznam zasto Dr.Ru, pored toga sto ne koristi serach:rotfl:, ne koristi ni Freeze FX?:)

dr.Ru 29-07-2006 09:11 AM

Quote:

Originally Posted by idekius
Apsolvirali smo do sada tu temu i zakljucili da u DAW-u mozes da presnimavas koliko hoces...
Neznam zasto Dr.Ru, pored toga sto ne koristi serach:rotfl:, ne koristi ni Freeze FX?:)

Zbog 2 razloga: zbog Freeze na grupi i FX i drugi razlog: ako koristim serach na Freeze dobija se, kako narod kaze, pojava da mi se smrzne g**no. :rotfl:

Arthur 29-07-2006 06:15 PM

evo jednostavnije varijante istog pitanja, pa molim i za jednostavan odgovor - Ako importujem gotov mix u Nuendo, i odmah ga exportujem (audio mixdown) po istim parametrima sa kojima je importovan, da li ce doci do ikakve promene na samom zapisu?

Arthur 29-07-2006 06:16 PM

a inace, nesto sam zgutao ovaj loperamid ovih dana, pa mi ne radi serach,..

DaBear 29-07-2006 06:38 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur
evo jednostavnije varijante istog pitanja, pa molim i za jednostavan odgovor - Ako importujem gotov mix u Nuendo, i odmah ga exportujem (audio mixdown) po istim parametrima sa kojima je importovan, da li ce doci do ikakve promene na samom zapisu?

ja nista ne primecujem kad ja radim to. Moj miks uvek ide sa analog miksera preko Apogee A/D na DAT, pa sa DAT-a didgitalno prebacim isti miks u ProTools, editujem , mrsim sa plug insovima, itd i onda ga bouncujem na hard disk...

Arthur 04-08-2006 11:52 AM

jest, i ako tako bounceovan mix bacis nazad u PT/Nuendo i ponovo ga bouncujes, onako na prazno, dal se ista menja??

DaBear 04-08-2006 04:12 PM

Quote:

jest, i ako tako bounceovan mix bacis nazad u PT/Nuendo i ponovo ga bouncujes, onako na prazno, dal se ista menja??

ne...! ja necujem ama bas nikakvu razliku....!

dr.Ru 04-08-2006 07:52 PM

Quote:

cak i kada bi ovu operaciju ponovio nekoliko puta, u recimo 24 bita, kako su ovde savetovali?

Onda je to - to!
Mucila me je ova dilema jer u Nuendo-u ne moze da se barata sa insert/send efektima na offline nacin... znaci, jedino preostaje audio mixdown export.
(barem ja ne znam nacin da efekat na insertu primenim na drugi nacin osim audiomixdown trake)

kVu 05-08-2006 03:12 AM

ja u principu kad to radim upalim one kompjuterske zvucnike od 10e i ne cujem ama bas nikakvu razliku!

ne volim da slusam mixdown-e na monitore.. umeju da istripuju :D :D :D

Arthur 07-08-2006 10:54 AM

pa nesto kontam da bi mogao da uradis bounce selection za sve delove u toj traci na kojoj zelis da uradis offline proces, da bi dobio jedan fajl .. onda odes gore u audio =>plug-ins i izaberes sta ti je ciniti. Prethodno snimi presete na pluginovima koji ti vec stoje u insertu..

Da li jos neko osim DaBear-a ima misljenje o tome da Nuendo ne radi nista lose prlikom re-exportovanja vec exportovanih mixdowna?

DaBear 07-08-2006 11:31 AM

Quote:

pa nesto kontam da bi mogao da uradis bounce selection za sve delove u toj traci na kojoj zelis da uradis offline proces, da bi dobio jedan fajl .. onda odes gore u audio =>plug-ins i izaberes sta ti je ciniti. Prethodno snimi presete na pluginovima koji ti vec stoje u insertu..

Da li jos neko osim DaBear-a ima misljenje o tome da Nuendo ne radi nista lose prlikom re-exportovanja vec exportovanih mixdowna?

Pa ja sam rek'o za Pro Tools (ne nuendo) da nista ne menja...to bi trebalo da bude isto..samo su brojevi u pitanj (0 i 1)..Eh?
A sto je to toliko vazno? jel se tebi cuje velika razlika?

All times are GMT +1. The time now is 08:35 AM.