Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Shta posedujete od vijura? [fotke] (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14296)

MHz 08-05-2006 08:23 PM

Shta posedujete od vijura? [fotke]

Zanima me koje klavijature imate...tu spadaju i kontroleri, mali dechiji sintisajzeri, metalofoni i ostale slichne sprave... :)

Ajde ja cu prvi...

Kurzweil PC2
Roland JP8000
Roland A33
Casio SA20 (najbolja sprava na svetu)
Fujitone 3A

I uskoro (bar se nadam) Korg microKorg

aj sad vi...

OFF 08-05-2006 08:32 PM

Re: Shta posedujete od vijura?

Yamaha EX5r
Roland A30
Korg Triton Le
Korg PA80:cool: :(
harmonium :D
Wish list - Motif es6, ili alesis fusion (nisam ga jos cuo:banghead: ) i nesto od rolanda (xv3080, 5050......)

fipke 08-05-2006 11:56 PM

ja uvek bio i ostao king trash-a:

Casio 1000P
Casio SA20 (zaista najbolja, neponovljive boje)
Roland A33
Roland JV1010
Farfisa Compact
metalofona jedno 2-3 no name ruska

wishlist - juno106, jupiter, ob-8...

mirzaa 09-05-2006 01:01 AM

alesi micron
casio vl-1 (the synth)
casio tonebank..neki..(imo sam i SA20 al ga dao nekoj rodbini)
melodika...neka obicna..

liman021 09-05-2006 08:28 AM

emu e6400,korg microkorg

cevap 09-05-2006 09:41 AM

Yamaha DX 21 - 2 komada
Yamaha V50
Korg Pa1xPro

Yamaha TQ5
Yamaha TX81Z - 3 komada
Akai S5000

zmaj 09-05-2006 01:21 PM

Korg Pa1x

uskoro:Fender Rhodes...:cool:

clusterchord 16-05-2006 03:26 AM

Quote:

Originally Posted by mhz
aj sad vi...

evo..

Roland SH-2
Roland TB-303
Roland JD-990
Roland Jupiter-8
Roland MKS-70
Waldorf Microwave 1
Waldorf XT30
Yamaha FS1R
Oberheim OBXA
SCI Prophet 5 rev2
Dynacord ADD One*
emu E4XT Ultra
Rhodes mk1
Eminent Solina*
Alesis Andromeda

*od prije par dana

milos 16-05-2006 07:29 AM

Tomislave ,jel si bio kod onog drugara da usporedis Minimoog D sa Voyagerom?;) :) :hyper:

DADDY Z 16-05-2006 10:43 AM

CASIO FZ1 (od koga je sve počelo)
KORG MS20
KORG POLYSIX
ROLAND MC 202
ROLAND TB 303

wishlist bi bio podu?i...ali par nepre?aljenih
SEQUENTIAL CIRCUITS PRO ONE
OScar
ROLAND SYSTEM 100 (koji nisam uspeo da otkupim od pokojnog Sube)

Don Solaris 16-05-2006 11:18 AM

Roland XV-5080 + ram
Roland JD-990 + vintage expansion
Roland JP-8080
Roland HPD-15 Handsonic
Kurzweil K-2500R + ram
Yamaha VL1-m Ver 2
Yamaha AN1-x
Yamaha A-4000
Yamaha SY-35
Yamaha SY-77
Yamaha YS-200
Yamaha TG-33
Yamaha TG-500
Korg Delta
Korg Wavestation A/D
Ensoniq TS-10
Ensoniq SQ-80
Ensoniq SQ-R+
Casio CZ-1

Don Solaris 16-05-2006 11:20 AM

A eto je i sličica (nažalost ne vidi se sve na njoj):

http://www.rolandsynthesis.com/tmp/15-05-2006.jpg

Edit: hmmm iz nekog razloga ovaj interface na forumu resiza sliku, pa evo direkt link na nešto veću sliku bez optičkih distorzija:

http://www.rolandsynthesis.com/tmp/15-05-2006.jpg

Enjoy!

clusterchord 16-05-2006 12:04 PM

Quote:

Originally Posted by milos
Tomislave ,jel si bio kod onog drugara da usporedis Minimoog D sa Voyagerom?;) :) :hyper:

ma imao sam puno posla. eto ni ono sto si mi zadnje dao za download nisam stigao probati.. :mad:. ali moram otici do tipa.. stvarno me zanima
Quote:

Originally Posted by DJ Z
CASIO FZ1 (od koga je sve počelo)
KORG MS20
KORG POLYSIX
ROLAND MC 202
ROLAND TB 303

wishlist bi bio podu?i...ali par nepre?aljenih
SEQUENTIAL CIRCUITS PRO ONE
OScar
ROLAND SYSTEM 100 (koji nisam uspeo da otkupim od pokojnog Sube)

znao si Subu !?

jos uvijek slusam njegove albume.. stvarno je bio talentiran. i ja bi naradije zapalio u brazil .. :mrgreen: System100 se da nabaviti. jedan frend sa AH list (iz Italije) ga je prodavao nedavno. onaj osnovni model (101). i meni je to napeto, slusao sam demose od 101+102 i to razbija. najbogatiji zvuk koji sam ikad cuo sa roland analogije..

nego, DJ Z, sto nisi ti imao 909 ili neki takav roland drum machine?

u MS20 je fantastican - stalno slusam Moon Safari od AIR, tamo ga ima posvuda. dali koristis filter input da sarafis loopove i sl. kroz njega ?

@Don Solaris: ej Tom, dobrodosao na forum ;). vidim fino si se okruzio ..

Don Solaris 16-05-2006 01:10 PM

Quote:

@Don Solaris: ej Tom, dobrodosao na forum ;). vidim fino si se okruzio ..
Ehej! Bok. Eto da uhvatim vremena pa se zaletim do tebe. Budem doteglio i VL1-m posto mi je opet poceo skupljati prasinu (tako je to kad stigne nova sprava (JD-990) pa zaboravis na sve ostalo). :mrgreen:

OFF 16-05-2006 01:31 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris
Budem doteglio i VL1-m posto mi je opet poceo skupljati prasinu (tako je to kad stigne nova sprava (JD-990) pa zaboravis na sve ostalo). :mrgreen:

Ako ti skuplja prasinu, ima kod mene mesta u studiju;) . Ja sam i ex5 uzeo zbog VL sinteze, mogu misliti tek.....:hyper: :hyper:

Moritz 16-05-2006 03:06 PM

@Don
kako si zadovoljan sa VL-om. A posto ti skuplja prasinu bi li ga se resio i za koje pare ;)....

Don Solaris 16-05-2006 06:50 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Ako ti skuplja prasinu, ima kod mene mesta u studiju;) . Ja sam i ex5 uzeo zbog VL sinteze, mogu misliti tek.....:hyper: :hyper:

Dosta ljudi se zali na EX5, kazu da je losiji cak i od VL-70m. A i navodno da AN sekcija nije bas nesto. Pokusali u Yamahi da kopiraju Kurz 2xxx, ali kako kaze ona stara - koliko para, toliko muzike. Ja kazem za EX5 da je to Boeing 747 sa motorima od Pipera motorca. :)

Don Solaris 16-05-2006 06:53 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz
@Don
kako si zadovoljan sa VL-om. A posto ti skuplja prasinu bi li ga se resio i za koje pare ;)....

Ma ne skuplja u smislu da mi ne treba, nego da ju nisam palio par mjeseci. Imam dosta posla sa nekim drugim stvarima. Taj uredjaj jednostavno nije na prodaju. Zvuk je besprijekoran. Takodjer postoji jedna disketa na kojoj su samo analogni soundovi. Opako dobro, toplo, Moogasto. Imam jos dva Virtual Analog-a, ali po soundu, VL-u nisu ni do gleznja. :rolleyes:

DADDY Z 16-05-2006 06:58 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord
znao si Subu !?
jos uvijek slusam njegove albume.. stvarno je bio talentiran. i ja bi naradije zapalio u brazil .. :mrgreen: System100 se da nabaviti. jedan frend sa AH list (iz Italije) ga je prodavao nedavno. onaj osnovni model (101). i meni je to napeto, slusao sam demose od 101+102 i to razbija. najbogatiji zvuk koji sam ikad cuo sa roland analogije..

nego, DJ Z, sto nisi ti imao 909 ili neki takav roland drum machine?

u MS20 je fantastican - stalno slusam Moon Safari od AIR, tamo ga ima posvuda. dali koristis filter input da sarafis loopove i sl. kroz njega ?

Pa da,od njega su kupljeni neki synthovi sa liste..i da,jo? uvek imam TR808 koji je takođe od Sube...MS20 je super sprava za razne experimente sa patch poljem..filter mu je ludilo...:da:

relis 16-05-2006 08:26 PM

Yamaha EX5 silver
Novation Supernova 2 rack 24 voice
Acess Virus Classic
M-audio Keystation 49

Don, ima EX5-ica jak motor, barem ko SDI:D. Inace, AN sekcija je takva kakva je od Yamahe. Isto ko na AN1X, CSxX - cujem dosta zvukova u pjesmama Mike Oldfielda, Paul Van Dyka... koji imaju CS seriju. Drugi VA-i su u mnogocemu bolji, ali ima i Yamaha jakih strana u tome.
Ja ju trebam za udaraljke (sve osim kick-ova), razne "FM" zvukove, stringseve i jos stosta. Osim toga, po izjavi ispada da ju nisi probao svirati, kak onda znati koga su htjeli kopirati? Moj najdrazi zvuk s nje je DX attacky elektricni klavir. To me baca u osamdesete...

OFF 16-05-2006 09:59 PM

Quote:

Originally Posted by relis
Yamaha EX5 silver
Novation Supernova 2 rack 24 voice
Acess Virus Classic
M-audio Keystation 49
...

E, da neces menjati EX5 za EX5r?

@ Don
verujem da VL na ex5 ne zvuci kao na VL1, ali u klasi workstation sprava, meni je to extra sint. Ja dosta radim live, sa bendom, tu je nenadje*iv.

BTW, imas lep setup:) ;)

puRe 16-05-2006 10:13 PM

Hartmann Neuron
Access Virus TI P?lar
Clavia Nord Electro 2 (tj. 3)
Clavia Nord Lead 3
Roland dig. klavir

goasia 16-05-2006 10:26 PM

evo i mog setupa
Oberheim Matrix 6
Roland Jx-8p
Korg DW-8000
Studio Electronics Atc-X Quad Filter System
Alesis Andromeda
Roland s-760
E-Mu Orbit
Cheetah ms 6
Waldorf Xt
Waldorf Pulse
Doepfer ms-404
E-mu midi keyboard
Behringer brc 2000

sta bi jos dobro dolso?
uhh ..puno toga :(

relis 17-05-2006 07:15 AM

Quote:

Originally Posted by OFF
E, da neces menjati EX5 za EX5r?

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ne, ne. EX-ica mi, izmedju ostalog, koristi i kao odlicna master klavijatura, tipke su ZAKON!
Osim toga, ak koristis Yamahu za live svirku, vjeruj mi da neces keyboard verziju, bolji ti je rack. To je zbilja pretesko i preveliko.

clusterchord 17-05-2006 01:20 PM

Quote:

Originally Posted by DJ Z
Pa da,od njega su kupljeni neki synthovi sa liste..i da,jo? uvek imam TR808 koji je takođe od Sube...MS20 je super sprava za razne experimente sa patch poljem..filter mu je ludilo...:da:

da nisam ga nikad probao uzivo, bnas me zanima. to mu dodje kao polumodularni monofonik. a i dalje je malen i praktican za svirke i ostalo.

eh, vidim da sam zaboravio svoj wishlist. sto realisticni, sto nerealisticni..

Roland CR78 - meni najdrazi analog drum
Oberheim OBX - megapadovi. nasao sam ga nakon 2god trazenja, ali tip se jos nije odlucio..
Neuron - rezervirao sam onog u klangfarbe, pa odustao. ipak su mi zatrebali euri za druge stvari. :(
CS-80 - kupio sam ga u jesen, jos stoji kod brata u kaliforniji, ceka da smislim transport ovamo. opet lova ..
ARP Chroma, minimoog i System100 - mozda jednog lijepog dana..

@puRE - pa dugo te nebi na forumu. lijepo da si navratio.. ;)

Don Solaris 17-05-2006 01:54 PM

Quote:

Originally Posted by relis
Yamaha EX5 silver
Don, ima EX5-ica jak motor, barem ko SDI:D. Inace, AN sekcija je takva kakva je od Yamahe. Isto ko na AN1X, CSxX - cujem dosta zvukova u pjesmama Mike Oldfielda, Paul Van Dyka... koji imaju CS seriju. Drugi VA-i su u mnogocemu bolji, ali ima i Yamaha jakih strana u tome.
Ja ju trebam za udaraljke (sve osim kick-ova), razne "FM" zvukove, stringseve i jos stosta. Osim toga, po izjavi ispada da ju nisi probao svirati, kak onda znati koga su htjeli kopirati? Moj najdrazi zvuk s nje je DX attacky elektricni klavir. To me baca u osamdesete...

Tocno, nisam ju svirao. Samo sam procitao 20-tak izjava ljudi koji ju imaju. Uglavnom svi se zale na los MIDI timing i na VL sekciju koja je slabija od recimo one na VL1.

Sta se kopiranja tice, ja sam mislio na koncept dizajniranja uredjaja, a ne na kopiranje zvukova. Koncept EX5 zasniva se na Kurzweilovom V.A.S.T. konceptu gdje imas digital synth, sample player, DSP i "analogne" oscilatore koje mozes da koristis za sve zivo. Ja na Kurzweilu mogu da koristim sve to istovremeno bez ikakvih posljedica. Ajde ti na EX5 istovremeno koristi sampleove, AN sekciju i DSP, pa da vidimo kolika polifonija ce ti onda biti i kako ce ti se synth ponasati po pitanju response timea.To to je ona bitna razlika u odnosu na Kurzweil. Na Kurzu ti je polifonija uvijek 48 nota, bez obzira koliko oscilatora ti ukljucio i koje DSP strukture rabio, a response time mu je trenutacan, bez obzira koliko si mu ti opteretio DSP. Na to sam mislio kada sam rekao 747 sa motorom od Pipera.

Inace kao synth EX5 je odlican. Takodjer, za onoga kome treba all-in-one radna stanica, sampler, virtual analog i PM, EX5 je definitvno najbolje rjesenje u ovom trenutku!

clusterchord 17-05-2006 06:31 PM

Quote:

Originally Posted by goasia
evo i mog setupa
.
.
Studio Electronics Atc-X Quad Filter System
Alesis Andromeda
.
.

e Balinte, vidim ipak si zadrzao Andromedu ..

kako te sluzi ATC-X , sto ti se cini , sad kad si imao malo vise vremena da radis s njime ?

milos 17-05-2006 06:54 PM

Tomislave,sta ce ti OBX pored OBX-a?Mislim,svi tvrde da je OBX-a masnija varijanta a imas i split.
OB-8 je vec druga stvar...
Mislim da ti jos fali jedan modular dotcom,ili Oakley:) ;) :hyper:

goasia 17-05-2006 10:25 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord
e Balinte, vidim ipak si zadrzao Andromedu ..

kako te sluzi ATC-X , sto ti se cini , sad kad si imao malo vise vremena da radis s njime ?

.. pa ima Andromeda svoj karakter ... al sam nekako ocekivao siri spektar zvukova, bazni waveform-i su mi malo cudni ,lice,kao da nema potrebne razlike u zvuku naprimer sine ili saw waveforma ... mozda umisljam ali kod vecine sinteva mnogo je uocljivija razlika .. filter mi se dopada i sve one moguce kombinacije dva filtera ... mod matrix je fenomenalan , efekti su bruka ...osim delaya svi drugi su neupotrevibi ...
ATC-X , attack bi mu mogao biti malo brzi , inace kao neka vrsta leksikona analognih zvukova , znaci nista nesto spektakularno novo , al potpuno odgovara nameni , i sto je interesantno always in tune , neznam kako su to izveli , ponekad i fali taj vintage detune iz sounda ... i cuje se unutrasnji rele kad prebacujes sa jednog filtera na drugi ,ili kad ukljucujes distorziju ili ringmodulator .. sto znaci da je unutra hardware fx :)

Immunity 17-05-2006 11:57 PM

5 Attachment(s)
E-MU Audity 2000
Korg M3R
RSF Cobol (Monofonski synth - CV/GATE)
Roland CSQ-100 Digital Sequencer (CV/GATE) - Prodajem!
Roland CV Interface OP-8M (Interface za Roland JUNO-60 - DCB-Midi) - Prodajem!
Roland JD-800
Roland MC-4 Micro Composer (CV/GATE)
Roland SH-101 (CV/GATE) - Prodajem!
Roland System 100M 181 Keyboard 4 oct (CV/GATE) - Prodajem!
Roland System 100M 191-J (modularni system sa 4 osc - CV/GATE) - Prodajem!
Sequential Circuits Pro One (CV/GATE)
Waldorf Microwave XT
Yamaha AN1x
Extra Solid Mobile 19'' Rack 26 unit's - Prodajem!

clusterchord 18-05-2006 03:23 AM

Oberheim padovi ...

Quote:

Tomislave,sta ce ti OBX pored OBX-a?Mislim,svi tvrde da je OBX-a masnija varijanta a imas i split.
OB-8 je vec druga stvar...
Mislim da ti jos fali jedan modular dotcom,ili Oakley:) ;) :hyper:

hehe to su internet naklapanja ljudi koji ih vidjeli nisu .. ukratko, OBX je puno masniji i topliji od OBXa. uz stari OB 4voice i 8voice, to su najdeblji padovi na planetu. OBX je radjen diskretno, i de facto ima SEM voice unutra, osim sto filter nije multimode, vec samo 12dB lowpass. vrlo je organican i "kremast" (poslusaj tangerine dream - exit/tangram, japan, magnetic fields, ymo, rush, sylvian itd ..)

OBXA je isto debeo ali nije bas topao - puno je agresivniji, ima brzi attack, vise muda i ima taj konkretni, rezuci, buzzy zvuk karakteristican za polisinteve iz 80-tih. postoje donekle slicnosti, ali je tekstura drugacija - to su de facto dvije razlicite sprave, sa razlicitim aplikacijama. OBXA radi ludilo bass, ostre polisinteve/stringove pod gitare, sekvence itd (synth pop), ali nikako nije moj prvi izbor za mutne, tople padove. cak ni Jupiter 8, osim ako se radi o PWM ili XMOD padovima. btw, obadvojicu ih A6 sisa u tom podrucju, i to ne malo..

da pojasnim, legenda o Oberheim padovima (koje je pun web) nije nastala od njihove generacije iz 80tih, bazirane na CEM analognim chipovima, kao sto su OBXa/OB8, vec od prije dok su koristili diskretne komponente.

OBXa i OB8 u soundu nisu identicni, ali su vrlo slicni u jedno 70% situacija, koriste potpuno isti hardver (iste CEMove) samo je filter malo drugacije poslozen. OB8 ima malcice "predobar" sustav za kontrolu stima oscilatora, pa je malo manje "debeo".

oberheimovi su moje omiljeno podrucje ..
:mrgreen:

sto se modulara tice - sanjam o blacetu i novom motm-u 1xxx seriji, u malom, frac rac formatu.. najbolji filteri

relis 18-05-2006 07:21 AM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris
Tocno, nisam ju svirao. Samo sam procitao 20-tak izjava ljudi koji ju imaju. Uglavnom svi se zale na los MIDI timing i na VL sekciju koja je slabija od recimo one na VL1.

Sta se kopiranja tice, ja sam mislio na koncept dizajniranja uredjaja, a ne na kopiranje zvukova. Koncept EX5 zasniva se na Kurzweilovom V.A.S.T. konceptu gdje imas digital synth, sample player, DSP i "analogne" oscilatore koje mozes da koristis za sve zivo. Ja na Kurzweilu mogu da koristim sve to istovremeno bez ikakvih posljedica. Ajde ti na EX5 istovremeno koristi sampleove, AN sekciju i DSP, pa da vidimo kolika polifonija ce ti onda biti i kako ce ti se synth ponasati po pitanju response timea.To to je ona bitna razlika u odnosu na Kurzweil. Na Kurzu ti je polifonija uvijek 48 nota, bez obzira koliko oscilatora ti ukljucio i koje DSP strukture rabio, a response time mu je trenutacan, bez obzira koliko si mu ti opteretio DSP. Na to sam mislio kada sam rekao 747 sa motorom od Pipera.

Inace kao synth EX5 je odlican. Takodjer, za onoga kome treba all-in-one radna stanica, sampler, virtual analog i PM, EX5 je definitvno najbolje rjesenje u ovom trenutku!

Imas pravo, midi timing je los. Layering zvukova takodjer predstavlja veliki problem, nema AN+FDSP ili VL+AN, samo XXX+AWM i to u doslovnom smislu, samo 2 zvuka (mogu se doduse pomijesati u program modeu, al gube na kvaliteti drasticno). Strasno! Ali radi se o tome da to meni ne treba, ja uzivam u zvukovima takvi kakvi jesu.
Bome, ne znam zasto mi je EX-ica toliko prirasla srcu...? :) (mislim, znam, al se to sam' tak veli...) Inace prezirem workstatione, danas nebi dao tolke pare ko prije 6 godina ni u ludilu. I mogao bi dobiti jako lijepe pare za nju, koliko vidim po oglasnicima, pa si ubosti kakvu analognu klavijaturu. Ali ne ide ova nikamo.

relis 18-05-2006 07:41 AM

Cluster, moram ti vjerovati na rijec sto se tice razlike izmedju OBX i OBX-a. Padovi sa Magnetic fields 1 su nesto spektakularno (onaj "voicey" mi posebno nabija komplekse), to je iz druge galaksije. Obozavam takve "pune", tople padove. Preko onih "rezecih", iako covjek treba i takve tu i tamo, odmah prelazim.

milos 18-05-2006 11:04 AM

Joj sto volim kada strucnjak objasni:) ;) :hyper: .Mislim da kontam -da li bilo fer reci da je ta razlika izmedju OBX-a i OBX veca nego npr. izmedju dva propheta(topliji rev 2 sa SSM cipovima naspram praskavog rev 3 sa CEMovima) ?
Da li onda OBX dodje nesto kao kompaktna varijanta starih 2,4 i 8-voice belih Oberheima od SEM modula ili nesto drugo...
Bas sam slusao Merge od Laze Ristovskog odradjen na Minimoogu i Oberheimu OBX-a.Oberheim zvukovi neodoljivo podsecaju na propheta,pogotovo filter sweepovi na "Kales bre andjo":) :D
Danas sam slusao i Magnetic Fields 1,hehe-stvarno topli padovi:) ;)

MHz 18-05-2006 12:21 PM

Quote:

Bas sam slusao Merge od Laze Ristovskog odradjen na Minimoogu i Oberheimu OBX-a.

jaoo, imao sam nekih 12-13 godina kada sam pozajmio od drugara tu plochu :( Jako dobar album.
U poredjenju sa Naos-om (Ristovski/Lokner) iz '94, Merge je svetlosnu godinu dalje...
Moram da iskopam tu plochu.. :)

Drago mi je da vas se toliko javilo, nisam imao pojma da vas ima u tolikom broju. Znao sam za Clusterchorda, OFFa, Goasia-u...a za ostale...bash sam se obradovao :)

Zamislite, svako od nas ponese po 2-3 sprave i napravimo jedan Elektrik Jam :D

DaBear 18-05-2006 04:39 PM

Imjuniti...jel ima neka slika da se vidi od sintija??

fipke 18-05-2006 04:40 PM

Quote:

Originally Posted by mhz
jaoo, imao sam nekih 12-13 godina kada sam pozajmio od drugara tu plochu :( Jako dobar album.
U poredjenju sa Naos-om (Ristovski/Lokner) iz '94, Merge je svetlosnu godinu dalje...
Moram da iskopam tu plochu..

imam je ja. ali zbog nepaznje pre par godina sunce mi istopilo rub vinila, tako da su prvih par pesama sa obe strane neupotrebljive.
mislim da nesto od tih snimaka ima na goratonovom best of-u...

Immunity 18-05-2006 07:41 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear
Imjuniti...jel ima neka slika da se vidi od sintija??

slike stizu uskoro - a sta bi sa tvojim slikama?

clusterchord 19-05-2006 02:48 AM

Quote:

da li bilo fer reci da je ta razlika izmedju OBX-a i OBX veca nego npr. izmedju dva propheta(topliji rev 2 sa SSM cipovima naspram praskavog rev 3 sa CEMovima) ?

uh tesko je to ocijeniti, trebalo bi ih sve imati u sobi u jednom. ali mislim da je to tu negdje - govorimo o tri sasvim drugacija hardverska rjesenja.. cak ni svi cem sintevi ne zvuce isto, makar se cuje da su "rodjaci".
Quote:

Da li onda OBX dodje nesto kao kompaktna varijanta starih 2,4 i 8-voice belih Oberheima od SEM modula ili nesto drugo...

Pun Pogodak !! zato ga bas i zelim. OB 8-voice, prvo kosta ko svetog petra, i drugo , treba ti po pola sata da ga stimas za svaki take koji hoces snimiti. http://www.clicksmilies.com/s0105/sp...smiley-004.gif

Quote:

Bas sam slusao Merge od Laze Ristovskog odradjen na Minimoogu i Oberheimu OBX-a.Oberheim zvukovi neodoljivo podsecaju na propheta,

na reviziju 3 da. sve isti hardware, osim VCA. ali razlika je najveca u filteru - prophet je 24dB, i dosta svijetao/cisci, nema toliko saturacije. OBXA pak ima 12dB filter koji je pravi SVT (state variable filter - sklop je tkdj slican SEM-u ali izveden sa CEM chipom). to nemozes naci ni na Rev3, ni na OB-8, a ni poslije na Xpanderima i matrixima. postoji i zasebni 24dB filter koji je dosta tamniji i ne pretjerano uzbudljiv, osim za bass.

vazna stavka je i da OBXA filteri saturiraju, i to mu dosta daje ona "muda" koja su ga ucinila slavnim.

ob-x demo: www.bluesynths.com (moras se logirati ali je free)
ob-xa demo:www.babic.com/SYN/obxa.htm

clusterchord 19-05-2006 02:57 AM

Quote:

Originally Posted by mhz
Zamislite, svako od nas ponese po 2-3 sprave i napravimo jedan Elektrik Jam :D

u to bi bilo zanimljivo. jos da je snimiti sprave na posebne kanale, da se poslije moze mixati, remiksati itd :cool:

obozavam improvizaciju. nedavno sam napravio takav jam-session s jednim kolegom - potegnuli smo sve zivo sto je bilo nadohvat ruke. 34 min "berlinske " skole..

****nego ljudi, bilo bi super da postate i neke fotke vasih sinteva/klavijatura, cijeli setup, neki sint, gro-plan, stogod .. editirao sam naslov thread-a da malo poguram ideju**** :mrgreen:

All times are GMT +1. The time now is 11:19 AM.