![]() |
Karta do 500 eura?
?
Bacio sam oko na m-audio 410, koristio bi je uglavnom za snimanje vokala+gitara direktno u kartu+vsti tako da mi je bitna kvaliteta audia i dinamika... Vlasnici te kartice javite se sa dojmovima ili neko tko ima ideju za neku drugu karticu. Hvala |
Re: Karta do 500 eura?
Lynx One?
|
Lynx one-fino odlicne recenzije, kVu da li je imas u svom setapu?
Mozda nesto fw ili usb zbog portabilnosti? |
Za 500 eura fw/usb je tesko naci kvalitetno. Sta planiras za micpreamps?
Moj savet RME 9632? www.rme-audio.com |
Planiram ono sta je vec na karti. Micpreamp 410-ke ,kako cujem iz prve ruke, nije za bacit... Mozda mbox ili focusrite saffire? Problem je sta moram odluciti do ponedjeljka. Zato molim jos savjeta...
|
Zar nije RME 9632 preko 500 eura?
|
Quote:
|
na digital-cave rme9632 je 380eur
|
RMe 9632 + Behringer ada8000, tu negde, malo preko 500,
Emu 1820m, ok varijanta sa mic pre |
Quote:
ADA8000 je AD\DA konvertor, koji doduse na sebi ima preamp... Nije ti lose resenje ni EMU 1820m... za male pare dobijes sve, a radi pristojno... |
Doobro, dakle emu ili rme.
Jedno jos pitanje : sta je sa tim m-audio 410, jel sta valja osim sta podrzava pro toolse? Bas sam se zakacio... |
Ako ti PT igra ulogu, onda je to ok resenje, mada mislim da su zvucno sve Maudio karte (izuzev Delte1010, i ne znam da li ovog ProjectMixa) ispod Emu-a, a RMEa svakako, po konverziji. Koliko ti ulaza i izlaza treba, to ne videh da si rekao?
|
Snimam traku po traku tako da mi nije potrebno mnostvo i/o. Moram priznati da me privlace PT, nisam nikada sa njima radio pa bi bio zahvalan ako moze neko napisati koju recenicu o tome treba li to uzeti u obzir kod kupovine karte tj. predstavlja li prelazak sa cubase/nuendo kombinacije na PT nekakav pomak u produkciji:confused:
|
ima o Pt dosta tema na forumu, ima i raznih misljenja, pogledaj......
|
Ok, hvala na odgovorima:)
|
Quote:
NE!!!:cool: Razmotri opciju kupovine Lynx karte, sve su, manje vise, fantasticne! Tj. odnos cena/kvalitet je trenutno nepobediv, sem u visekanalnim varijantama sa Aurora konvertorima... Ne pali se na software bezveze, navika presudjuje u tome koji program ces najbolje iskoristiti... Ako si godinama na Cubaseu/Nuendu, ostani tu, a posveti se nekim drugim "produkcijskim" detaljima... Samo, imaj u vidu da je Nuendov engine daleko bolji od Cubase-a za sam Audio! Ako imas jos neko pitanje, bacaj ga 'vamo! Pozdrav!;) |
Pa evo, po cemu je nuendo bolji za audio? Sta se tice "famoznog" engina trebali bi biti isti... Pro Tools bi koristio jer mi se cini da ima kvalitetnije pluginove, narocito kompresore i eq (oxford)... Sad sam ni tamo ni amo, dajte jos sugestija...:hyper:
|
Nuendo i Cubase imaju potpuno isti audio engine, sto i sam Steinberg kaze...
Nintendo je nasviran sto se tice video produkcije i tu im svaka cast... Ja sam dugo koristio Cubase... zbog imena... cisto trip... Kad je izasao Nuendo 3.2, presao sam na Nuendo jer me zagolicalo "par sitnica"... U svakom slucaju, sa Nuendo ne gubis nista u odnosu na Cubase... imas sve to... e sad, da li ti treba bas i video produkcija, to neznam, ali od viska glava ne boli:mrgreen: |
Quote:
Ako ces da radis bazirano na DAW, kupi lepo Lynx, RME, EMU... sta vec... Imas mogucnost i za recimo HDSP3652 koji ima ADAT-e, a nema analogne ulaze, sto je sjajna stvar za vezivanje recimo externog AD\DA... skuplja varijanta, ali uopste nije losa... Ja na takav nacin koristim Lunu EX, tacnije, dve Lune... Posle skupljaj pare za sto lepsi mic, preamp, DSP karte (UAD-1, TC Powercore...), sto bolje monitore i to ti je to... Polako... jedno po jedno... i pravilno rasporedjuj novac... |
Po toj logici sam najblize EMU-u 1820m jer je all in one stvarcica, ze lynks nisam ni cuo do juce:blabla:. Hvala idekius:)...
|
Quote:
Lynx nije od juce... to su odlicne karte, pogotovu sto se tica AD\DA konverzije... |
Quote:
To je kao recimo Magix Samplitude i Magix Sequioa gde je u pitanju isti program sa vi?e mogućnosti, ili kao Logic Pro i Logic Express itd. |
PreSonus FireBox!!!
Mislim da u svojoj klasi nema premca! |
Imao, probao i prodao:mad:. Puno suma u recordingu i monitoringu. Ljudi obavezno isprobajte prije kupnje;). Bummer!
|
All times are GMT +1. The time now is 07:33 PM. |