Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   ReWire-Pulsar-Reason-Cubase (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14216)

Nemania 30-04-2006 10:15 AM

ReWire-Pulsar-Reason-Cubase

Po vasoj preporuci instalirao sam na novom racunaru SPF 4.0 (novi softver za PULSAR koji radi u Windows XP). Ali postoji jedan problem:kada hocu da uparim Cubase i Reason da preko ReWire saradjuju zajedno, Reason mi prijavljuje problem sa midijem tipa da se vec koristi u nekom programu (Cubase-u) i da ne moze da radi dok se isti ne iskljuci i nalaze da se podesi setings reasonu (probao sam ali ne funkcionise). Pa me ovo buni i ne znam da li je u pitanju povezivanje midija na samoj Pulsar platformi ili nesto drugo, jer pre instalacije Pulsar kartice uopse, na nekoj obicnoj kartici uparivanje ova dva programa je funkcionisalo. Zna li neko o cemu se ovde radi?

SandRob 30-04-2006 07:08 PM

Re: ReWire-Pulsar-Reason-Cubase

rewire ti nema direktne veze sa pularom, u smislu da nesto posebno moras podesit.
ako ti je u backroundu projekt sa kojim normano radi cubase, onda ce sigurno sa istim projektom radit reason i cubase povezani rewireom.

bitno je da u cubaseu (pod devices) aktiviras rewire kanale od reasona i da ti u oba programa bude setiran scope asio driver.

kasnije je samo vazan redosljed kojim ces otvarat programe.
trenutno nemam instaliran reason (instaliram ga po potrebi, kad netko donese u stidio stvar napravljenu sa njime), ali mislin da moras prvo otvorit reason pa cubase, tako da cubase kod otvaranja prepozna reasonove midi portove, sto omogucava koristenje cubasea kao sekvencera za reason.
audio izlazi iz reasona ti se pojave u cubaseovom mixeru (rewire) ali po defaultu sve (u reasonu) sve izlazi na 1 stereo rewire out (main), pa moras okrenut reason na drugu stranu i sve kabele iz mixera usmjerit u zasebne rewire kanale, tako da u cubaseu imas potpunu kontrolu u mixu, ko sto imas sa vst instrumentima.

hrza 30-04-2006 07:39 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob
...
trenutno nemam instaliran reason (instaliram ga po potrebi, kad netko donese u stidio stvar napravljenu sa njime), ali mislin da moras prvo otvorit reason pa cubase, tako da cubase kod otvaranja prepozna reasonove midi portove, sto omogucava koristenje cubasea kao sekvencera za reason.

prvo morash otvorit Cubase,pa tek poslije toga reason...;)

SandRob 30-04-2006 08:40 PM

Quote:

Originally Posted by hrza
prvo morash otvorit Cubase,pa tek poslije toga reason...;)

jebiga, nisan ga koristi ima godina dana. zaboravi san. :ups:

Nemania 01-05-2006 02:34 AM

Ma sve je to OK, sto se tice sync-a oni zajedno rade, sto znaci da kada pustim pley u cubase-u aktivira se i u reasonu i suprotno, ali problem je sa midijem,jer kada prvo startujem cubase i povezem preko ReWire sa reasonom midi radi samo u cubase-u a u reasonu pise da proverim setings, a ako prvo startujem reason pa cubase, midi u reasonu radi ali ne i u cubase-u. Neznam u cemu je problem i mnogo me nervira :confused: :mad: !!!???

idekius 01-05-2006 02:53 AM

Jel ti u projectu Pulsar Midi Source stoji povezan na Sequencer Midi Dest,
a Sequencer Midi Source poveznan na Pulsar Midi Dest?

Ako je to veznano tako, projekt ti sigurno ne pravi nikakav problem...

SandRob 01-05-2006 10:52 AM

Quote:

Originally Posted by Nemania
Ma sve je to OK, sto se tice sync-a oni zajedno rade, sto znaci da kada pustim pley u cubase-u aktivira se i u reasonu i suprotno, ali problem je sa midijem,jer kada prvo startujem cubase i povezem preko ReWire sa reasonom midi radi samo u cubase-u a u reasonu pise da proverim setings, a ako prvo startujem reason pa cubase, midi u reasonu radi ali ne i u cubase-u. Neznam u cemu je problem i mnogo me nervira :confused: :mad: !!!???

kad meni netko donese projekat u reason, ja prvo iz njegovog sequncera exportiram aranzman kao midi file i importiram ga u cubase. onda iskjucim sync u reasonu, tako da kad krene cubase ne krene i reason sa svojim aranzmanom i da se sve ne udupla.
u cubaseu zatim podesim midi portove i midi kanale prema reasonu.
onda okrenem reason i one kabele spojim pojedinacno za svaki rewire chanel.

na ovaj nacin ne koristim istovremeno oba sequencera, nego sve (midi) radim u cubaseu.

jedino sto me jebe je, sto reason nema (ili ja ne znan podesit) stereo rewire kanale, nego je samo main stereo a ostali su dupli mono. i to nekako funkcionira jer kanalima podilin panorame i sparim ih dva po dva, ali problem nastaje kad treba nesto insertirat. tad moram takva dva sparena mono kanala poslat u grupu.
mislim, nije to sad neki veeeliki problem, ali ako bi se negdje mogli podesit rewire kanali na stereo/mono to bi bilo lipo.

Nemania 01-05-2006 10:18 PM

Joooooj ljudi sve je povezano kako ste rekli na pulsaru, ali ipak ne radi, a sad je pocela i slika da se ledi i sistem da blokira, vec nekoliko puta!!! Da li je to zbog kartice, jer pre instalacije samog pulsara sve je radilo ok ili mozda sto je i integrisana muzicka kartica u funkciji (kada slusam muziku ili radim nesto sto ne zahteva aktiviranje pulsara)? Kompjuter je nov skoro kupljen i konfiguracija je nabudzena, pa zar je moguce da je pulsar radio bolje na trojci od 566 mhz:banghead: ?! O cemu se ovde radi???

Arthur 02-05-2006 02:56 AM

To sto se zali je normalno jer si isti midi-port vec dodelio Cubaseu, tako da ne mogu da ga dele. Ili disejbluj midi portove u Cubaseu, ILI, teraj ceo Midi preko Cubasea, tako sto ces outputima midi kanala zadavati da sviraju preko Reasonovih sprava (automatski se pojavljuju u spisku outputa u Cubaseu). Inace, obavezno prvo palis Cubase pa onda Reason. To zamrzavanje je neko sjebavanje sistema, i moze biti do svega i svacega pa i do interne zvucne... razresi sve hardverske konflikte, i bice ok, ja redovno koristim ovu kombinaciju

SandRob 02-05-2006 10:55 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur
To sto se zali je normalno jer si isti midi-port vec dodelio Cubaseu, tako da ne mogu da ga dele. Ili disejbluj midi portove u Cubaseu, ILI, teraj ceo Midi preko Cubasea, tako sto ces outputima midi kanala zadavati da sviraju preko Reasonovih sprava (automatski se pojavljuju u spisku outputa u Cubaseu). Inace, obavezno prvo palis Cubase pa onda Reason. To zamrzavanje je neko sjebavanje sistema, i moze biti do svega i svacega pa i do interne zvucne... razresi sve hardverske konflikte, i bice ok, ja redovno koristim ovu kombinaciju

ako koristis cubase kao sekvencer onda u reasonu pod midi sve stavi na 'none'!!!

ja tako radin (takodjer sa pulsarom) i nikad nisam ima nikakvih problema.

Nemania 03-05-2006 02:18 AM

A ja sam mislio da koristim oba sekvencera:( -jer vise koristim Reason, a cubase tek za neke pluginove i kazem tako je radilo dok nije bio instaliran Pulsar, a sada....Jel' je ova kombinacija nekako moguca ili moram da se prilagodjavam novom nacinu rada?

Arthur 03-05-2006 10:43 AM

Ti iz Cubasea mozes midijem kontrolisati oba programa a iz Reasona samo njegove uredjaje. Mozda nisi shvatio, ali ovo se odnosi samo na externe midi-inpute, ti i dalje mozes rucnim programingom sekvencirati u oba programa bez ikakvih ogranicenja. Znaci samo za kontrolere i midi-klavijature se moras u datom momentu opredeliti za jedan od ova dva programa. Mislim da cak mozes u real-timeu, bez gasenja programa, po potrebi menjati midi settinge u oba programa.

All times are GMT +1. The time now is 03:24 PM.