Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Pomoc opet Cubase SX (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14031)

idvi 09-04-2006 11:51 AM

Pomoc opet Cubase SX

Radi se o "tajanstvenom" kliktanju krckanju u "CUBASE 3.0.2.623"kao da je preopterecen procesor ....a nije.
konfig: AMD Athlon 2166 MHz (13x167)3000+
1024 ME DDR SDRAM
MB :Abit NF7-sl.NFORCE2.SATA-R
Graf ATIMOBILITY Radeon 9200 (128)
Zvuk: Terratec 24/96 , EMU 1212
HDD Maxtor (80 Gb serial ata 7200)) dvije particije (sistem a druga projeckti)
HDD Maxtor 160 Gb (ser ata 7200) na tom disku imam virtual memoriju itd

Dakle ovako u projecktu imam 7 midi traka (+ 3 wave) pokrenuto je i 7 vst instrum Virt Gutarist ,El Guitarist , Trilogy,Hypersonic,B4, BFD i Saxlab.
Procesor je na 20 kad startam penje se na 30 najvise 40 e i tad pocinje negdje nakon nekog vremene ?tekat ..kočiti krckat i onda opet dalje i tako redom.A procesor poskakiva do 70.
Napominjem da drugi projekat priblizno isto eff i instrumenta ide glatko.Sve se radi u Cubase 3
U "dvojci" izgleda ne..naime jos nisam potpuno provijerio jer ju moram instalirati ali sjecam se da neki stari projeckti nisu nikad stekali kao u trojci. Kako i dali mogu otvarati projeckte nastale u trojci u dvojci..koliko me pamet sluzi to nisam mogao tj. otvarao je tracke bez instrumenata..obratno ide.
Sto sam provjeravao..defrag oba diska mjenjanje virtualne memorije(na diskovima)..kao i bez nje itd. Iskljucivanjem pjedinih instr. Ista stvar ..prvo se stanje popravi ako isljucim napr VRG a drugi puta Trilogy itd..nema pravila.Cini mi se da ipak neki od tih vodenjaka tu nekaj z?.va.
Mozda ima kakvih savjeta. Hvala!

Oggy 09-04-2006 12:11 PM

Re: Pomoc opet Cubase SX

resetuj mixer, pa vidi da li se opet desava. velika je verovatnoca da je u pitanju neki plugin.Iskoristi "search", pa nadji Shotov post koji detaljno objasnjava tu pojavu.

LACKY 09-04-2006 02:13 PM

Probaj u System Propertis-Advanced-Performance setings-Advanced da Processor scheduling prebacis na Backgraund servis!

idvi 09-04-2006 06:09 PM

:o:o Kuku lele ja ponovo instalirao SX2-kicu i..nikakvo ?tekanje a pazi ovo
na performance mi opalo na 10 (a u trojci 20)svi isti instrumenti i effekti kao i u trojci..nema nikakvog zakucavanja ..nema ni PREVELIKOG mrdanjaprocesora sve elegantni i fino ??????:confused::o
Idem ga probati dalje mucit pa da vidim dokle ce biti miran..javit cu vam pa da donesemo neki zakljucak..i dalje:o:o

Tazman 09-04-2006 07:29 PM

Pade mi nesto na pamet (verovatno je apsolutno nebitno :) )U fajlu od H2O koji dolazi uz cubase sx3 momci kazu da je 70% koda samog cubase-a "zamotano" u zastitni kod i da to drasticno povecava zahtevnost samog cubase-a , kao sto rekoh verovatno nema veze sa tvojim problemom ali ajd reko cisto da pomenem

idvi 09-04-2006 08:57 PM

Quote:

Originally Posted by Tazman
Pade mi nesto na pamet (verovatno je apsolutno nebitno :) )U fajlu od H2O koji dolazi uz cubase sx3 momci kazu da je 70% koda samog cubase-a "zamotano" u zastitni kod i da to drasticno povecava zahtevnost samog cubase-a , kao sto rekoh verovatno nema veze sa tvojim problemom ali ajd reko cisto da pomenem

Izgleda da odatle gori vatra..upravo sam u fazi probavanja..ali ovaj Cubase 2.2 kojeg isam instalirao je tolko zblesiran da moram svaki puta ponovo ucitavat instrumente (neke napr. Virt gitaristu) pa me to bedira..ali kad sve ustimam za jedno 50% koristi manje cpu-a od SX3. :(:mad:

lesha 09-04-2006 09:05 PM

to je sigurno zbog nove synchrosoft zastite :banghead:

LACKY 09-04-2006 10:57 PM

Neverujem da je samo to. Imam Nuendo originala i 3 je mnogo zahtevniji od 2, jer je potpuno novi engin.

OFF 09-04-2006 11:37 PM

Probaj Nuendo 3.2, meni su se 3.02 desavle cudne stvari (nadam se da nece sa ovom verzijom)

Tazman 10-04-2006 12:39 AM

@Lacky : nije primarni problem u novom engin-u vec u novoj zastiti , Nuendo 3 kao i Cubase sx3 nemaju uopste drasticno razlicite engin-e u odnosu na 2.xx verzije ali je zato zastita dosta ojacana

idvi 10-04-2006 06:25 AM

Ima tu dosta čudnih priča...sad kad malo dubioznije probam ..svega je tu ako se usporedjuje 2.2>3.02 SX. Ja bar cujem cudne stvari ..napr. stereo slika se mijenja (kod preslusavanja neznam kako je kod rendera) i to pojedinih instrumenata. I jos jedna vrlo cudna stvar Trllogy u 2 ti?i je za cc 30%(postavke iste) ALI SAMO ON:o:confused:

statusband 10-04-2006 06:29 AM

To pucketanje je relativno normalno kod AMD procesora.Meni se desava cak i kada slusam muziku u Winamp-u po nekada,jednostavno pobrljavi,a kada radis u Cubase cuje se samo dok reprodukuje tiho pucketanje,ali kad snimas nebi trebalo da ga ima.Gresim li?

idvi 10-04-2006 06:41 AM

Quote:

Originally Posted by statusband
To pucketanje je relativno normalno kod AMD procesora.Meni se desava cak i kada slusam muziku u Winamp-u po nekada,jednostavno pobrljavi,a kada radis u Cubase cuje se samo dok reprodukuje tiho pucketanje,ali kad snimas nebi trebalo da ga ima.Gresim li?

Nije u pitanju klasicno pucketanje (bar ne kod men) nego "zakucavanje CPU-a..te onda (naravno) se javljaju razna krckanja i pucketanja i zastajkuje itd. Inace kod mene (ni u priči) nema nikakvog pucketanja kad je sve ok tj kad ne po...zdi CPU u SX3.
Primjetio sam da i kad miruje procesor poskakuje ko neki ?ivac ?ivčeni.:rolleyes::mrgreen:

idvi 10-04-2006 06:57 AM

Reinstalirao sam sve Cube i Nuende i ponovo instal Sx 3.02 Nu 3.2 SX 2.2
i..ima pobolj?anja i to dosta.Vi?e mi ne poskakuje CPU (zasada) ni u mirovanju.
Ali nesto sa stereo slikom nije ok ..kad usporedjujem sva tri.:cool:

Oggy 10-04-2006 07:08 AM

Ma ja uopste ne razumem o cemu pricate.
Razlike izmedju v2 i v3 nema u performansama, tj u zahtevnosti, osim sto je v3 drasticno bolja.
Problemi koji ti se javljaju sa opterecenjima uglavnom su vezani za neke od plugova koje koristis i koji emituju odredjene sumove i time stvaraju laznu sliku opterecenja. Imao sam par puta prilike da mi se to desi u projektima, ali se to desavalo i u v2 i u v3, te se isto desava i sad kad konkretan projekat uzmem iz v2 i otvorim u v3. Dosta stvari moze da se resi i sa ditherom na master sekciji. Takodje, ako je konkretan plug u pitanju, moze da se resi njegovim gejtovanjem, ako je on tu neizbezan zbog umetnicke crte koju daje, pa ne mozes da ga zamenis drugim.
Price o stereo slici ne smem ni da pocnem da komentarisem...

idvi 10-04-2006 07:20 AM

:banghead::banghead::banghead::banghead: sory..sory..sory..za ono stereo slika radim na dvije zvucne i
EMU L kabel mi macice olabavio (imam ?umu tog sranja od kablova po podu , po stolu, po zidu ..jednog dana....).Sad je ok..a za ostalo vidjet cu jos:rolleyes::cool:

Oggy 10-04-2006 08:00 AM

:o
:rotfl:

Plasim se i da te pitam "sta ce ti 2 zvucne od kojih je jedna bolja, a jedna evidentno slabija"...

Danny Lou 10-04-2006 09:38 AM

cubase sx 2.0.283 je najstabilnija verzija sx-a. i dok se ne pojavi stabilnija ne mijenjam je nizasta! :)

idvi 10-04-2006 10:34 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy
:o
:rotfl:

Plasim se i da te pitam "sta ce ti 2 zvucne od kojih je jedna bolja, a jedna evidentno slabija"...

Inace u radu NE koristim Terratec-a vec samo EMU ovaj puta sam kombinirao radi vjerodostojnosti mog "pokusa" :mrgreen:
Posto uvucem potpuno isti projeckt u Cubase 2 i 3 te podesim sve parametre
kao i prefernce da su isti(znacii isti eff instrum) Istovremeno ih slusam pomocu dvije kartice(drukcije naravno ne ide)I to sve i obratnio..znaci EMU>SX2 Terrat. SX3 i obratno.Mislis li da je to bez veze?:o:confused:
Tada primjecujem da je kod SX3 CPU 30 i podrhtava a kod SX2 23 i miruje. Oboje u stanju mirovanja.Kad pokrenem oboje se penju na 40-45 (ovisi kako ulazi koji eff i instrument) ALI SX3 kad napr dodje kod sola (sax lab) CPU poskoci skoro do 100 i zatrokira cijeli zvuk (neki put ko ovca).Kod SX" sve mirno a cpu se elegantno malo podigne i nema trokiranja ni bleeeejanja:mrgreen:
To sam htio kazat i naravno zamoliti za savijet..:cool:
A zasto mislis da je Terratec 24/96 sranje od kartice!?:D

idvi 10-04-2006 11:36 AM

Kako da otvorim projeckt napravlje u SX3 u SX 2. Ne otvara mi instrumente i njihove postavke:(

Oggy 10-04-2006 12:56 PM

Ne mislim da je terratec sranje, ali je Emu 1212m od tog tvog drasticno bolji.
Projekat od sx3, kao ni bilo koji drugi projekat od bilo kog drugog, za verziju naprednijeg programa, ne mozes otvoriti u prethodnoj verziji, ali zato svaki stari (u tvom slucaju sx2 u sx3) mozes otvoriti u novom. ;)
meni jos uvek nije do kraja jasno da li ti to drzis 2 kartice u jednom kompjuteru istovremeno aktivirane ili su u pitanju 2 kompjutera?
Ukoliko je jedan, to je jedan od boljih razloga za tvoje muke.

zvincic 10-04-2006 01:33 PM

Quote:

grijesis

Quote:

Projekat od sx3, kao ni bilo koji drugi projekat od bilo kog drugog, za verziju naprednijeg programa, ne mozes otvoriti u prethodnoj verziji, ali zato svaki stari (u tvom slucaju sx2 u sx3) mozes otvoriti u novom. ;)

to sam i ja mislio....i zatreba mi jedna nova funkcija u nuendu 3.2

otvorim projekt iz sx2 u njemu....napravim sto sam imao....sacuvam....i probam NUENDO 3 projekt otvoriti u SX2.....i otvori ga bez problema! :o:confused:
mislim se da li sam lud....pa sam jos koji put probao...i radi sve bez problema.
doduse, nisam vsti koristio vec su sve audio kanali bili...

statusband 11-04-2006 12:07 AM

Quote:

Originally Posted by zvincic
grijesis

Gde gresim,pojasni da znam u cemu.:)
Poz.

LACKY 11-04-2006 12:15 AM

Quote:

Originally Posted by Tazman
@Lacky : nije primarni problem u novom engin-u vec u novoj zastiti , Nuendo 3 kao i Cubase sx3 nemaju uopste drasticno razlicite engin-e u odnosu na 2.xx verzije ali je zato zastita dosta ojacana

E pa ako nisi znao u Nuendu 3 je potpuno novi audio engin!

zvincic 11-04-2006 12:29 AM

Quote:

Gde gresim,pojasni da znam u cemu.:)
Poz.

u ovom:

"To pucketanje je relativno normalno kod AMD procesora"

idvi 11-04-2006 10:09 AM

Quote:

meni jos uvek nije do kraja jasno da li ti to drzis 2 kartice u jednom kompjuteru istovremeno aktivirane ili su u pitanju 2 kompjutera?
Ukoliko je jedan, to je jedan od boljih razloga za tvoje muke.

Terratec je losija kartica samo u jednom ..?um. Ostalo sve je kao i EMU i BOLJE. Za?to jer ih imam i znam u cemu je prica.EMU i unatoc najnovijim drajverima i mala dlakica zasmeta i mora? restartat igru. EWX Terratec ..na njoj mo?e? rezati slaninu..cijepati drva ili ne?to slicno.Nikad ama bas nikad ne zaka?e. U konacnici kad sve renderira? i masterira? te snimi? na CD razlike kao i da nema. Naravno ugodnije je raditi na EMU.;)
Imam obje kartice godinama na JEDNOM compu i nikad mi nisu stvarali problema. Tek kad sa instalirao SX3 i Nuendo3 poceli su problemi.

PS: Izgleda da se stanje drasticno popravilo reinstalirao sam sve. Cubase i 2, 3 i Nuendo.Za sada radi bez zakucavanja.:hyper::rotfl:

Stvar je jasna previ?e su potopljeni i zato ih treba dobrano posu?ti.

idvi 11-04-2006 10:13 AM

Quote:

grijesis

to sam i ja mislio....i zatreba mi jedna nova funkcija u nuendu 3.2

otvorim projekt iz sx2 u njemu....napravim sto sam imao....sacuvam....i probam NUENDO 3 projekt otvoriti u SX2.....i otvori ga bez problema! :o:confused:
mislim se da li sam lud....pa sam jos koji put probao...i radi sve bez problema.
doduse, nisam vsti koristio vec su sve audio kanali bili...

Isto kao i u SX3 ali kad ga otvaras u SX2 neme VST Instrumenta samo audio (wave) track i midi track i obavijest da nisu ukljuceni VST instrumenti koje moras ucitavati i podesavati nove postavke.
:(

statusband 12-04-2006 02:13 AM

Quote:

u ovom:

"To pucketanje je relativno normalno kod AMD procesora"

Kad smo vec dotakli temu,mogli bi smo da resimo i moj problem.Naime pucketa po nekada,a evo i kako.Kada otvorim jedan projekat u Cubase 3,po nekada pucketa,a ponekada ne i ako je isti projekat u pitanju i nista u njemu nije promenjeno.Desava se i da pocinje puckanje kada je komp na "leru",tj. kada ne radim nesta,samo krene da pucka iz cista mira,ali drugacije pucka nego kao kada sam u Cubase,ovo puckanje ima nisku frekvenciju,kao na primer kada ukljucis Mixer u isti produzni kabal i ventilator,pa cujes puckanje od ventilatora u zvucnicima.Valjda sam objasnio hahaha:rotfl:
Tuzno i smesno:da:

All times are GMT +1. The time now is 09:37 AM.