![]() |
Sta mislite o Yamaha Final Master plug-inu???
Prosto,ja sam samo njime mogao da dobijem ono sto od prilike zelim(zeljenu jacinu sa autenticnoscu prvobitnog mixa)....ostalo mi krivi zvuk....Cisto me zanima sta vi mislite uopste koji mastering plug-in najbolje funkcionise na PC-u....BTW,znam da je mastering posebna nauka,ali normalno da je zelim da mi stvari makar priblizno zvuce kako treba....
Pozdrav.... |
Re: Sta mislite o Yamaha Final Master plug-inu???
Probaj Izotope ozone .... nije vrh , ali korektno radi posao ...... pa javi utiske :)
Pozdrav |
Probaj Wawes L3...
|
hmmm...kako da nabavim taj izotope ozone???
Radim po malo i sa L3 ali mi se vise dopada Final Master |
Po meni je bolji izotope ozone i L3...mozes ga nabaviti......kucaj negde na google...zadnja verzija koliko ja znam je izotope ozone 3.0.8
|
Timeworx Mastering Limiter
Nomad Factory Blue Tubes Brickwall limiter L3 me ubija u pojam.. |
E,evo u pravo sam nabavio Izotope Ozone ver. 3.0.7 i ono...nemam pojma...unistava kickove(noge)....mix guni na autenticnosti...ne znam nekako mi zvuk sa njim nije to sto zelm da bude na kraju....ipak mi najlepsi zvuk ponovo dao yamaha final master......
|
probaj mackie acuma labs finalmix ili wavearts finalplug.. oni su slicni final masteru..
poz |
Quote:
|
E,Dushane...nikad ne koristim presete....nego hocu reci da sa istim parametrima izmedju izotopa waves-a,i Final Mastera,jedino Final Master mi daje to sto zelim...ok.....hvala puno...Ali ipak ne mozes reci da bilo kojim plug-inom ako znas da radis mozes da dobijes relativno kvalitetan mastering...no nije bitno...ovo odlazi u raspravu:),a ja sam samo pitao sta mislite o Final masteru,a ne kako da uradim mastering...nista vise:)))i uopste o yamahinom packu plug-inova...
|
Ja sam u paketu sa Yamahom 01x dobio i Final master i do sada ga nikad nisam koristio za mastering... po meni mu fali ono nesto.
Probaj se malo poigrat sa recimo sonalksis compresorom i timeworks limiterom u mastering lancu... od nedavno sam poceo koristit i hydratone eq sa zanimljivim impulsima raznih hardverskih sprava u masteringu, sa vrlo zanimljivim rezultatima. Vjeruj svom ukusu i tjeraj ono ?to tebi zvuči najbolje i neče? pogrije?iti. Pozdrav |
Quote:
Između ostalog je neko ko radi ovde mastering na redovnoj bazi uradio (uslovno) par manje bitnih masteringa sa Ozonom i kao mo?e, samo je malo jeftiniji. Pazi jo?, GOMILA mastera je ovde urađeno sa tripledat ili kako već karticama, i pluginovima koji su lo?iji nego većina VST pluginova koji su sad na raspolaganju, pa onda mislim da se ipak radi o tome da li si Mandu?ić Vuk ili nisi. Ne mo?e? da bilo kojim pluginom da dobije? rezultat, to je tačno, ali sa bar pola njih mo?e? da prođe?. Naravno pričamo o kompjuterskom budget masteringu. Final Master nije ne?to voljen i cenjen, bar ja nisam do sada čuo da ga neko pominje (?to ne znači da ne valja, jednostavno nisam čuo, a meni se nije dopao). Naravno ako si ti sjajan masterd?ija koji radi mrak a ja to nisam skapirao pa preuzimam parental role, izvini, nije mi namera da solim pamet ili se raspravljam, nego hvali? Yamahu sa kojom nisam čuo da je bilo ko voli i radi sa njom, a opljunuo si Ozon koji je prilično popularna budget varijanta, pa eto, ja reagovao. :) Od VST Varijanti, neki ljudi ovde na forumu vole Timeworks limiter na kraju, znam da neki ljudi rade veoma uspe?no sa Waves-ima, za neke primene (imbecilno visok RMS na ?tetu snimka) T-Rex, koliko vidim Voxengo postaje sve popularniji, zbog odnosa cena-kvalitet. To ?to se tiče predloga ?ta da proba?. |
Ne...nisi me skapirao nisam pljunu Ozone:)Taman posla:)I nisam neki masteridzija nego vec godinama kuburim sa tim sranjima oko mastering-a citam o tome i nikako sa obicnim plug-inovima ne mogu da uradim to sto zelim...Ozone cu morati jos malo da isprobavam,ali sam se dosta navezbao sa yamahom...Odavno sam primetio da svaki plug-in daje drugaciji zvuk:),a moji mixevi ne zahtevaju neko prenapumpavanje RMS snage masteringom...i to malo hto hocu da dodam na RMS snazi mi unisti mix sa wavesom ili pojma nemam cime...Ok hvala na savetima....:))))Probacemo i Ozone a Timeworks mi se ne svidja i to ti je:)....Mozda ja gresim, mozda sam se jednostavno navikao na Yamahu i to je to:))))
Pozzzz.... |
Quote:
Yamaha nije nista posebno ..... Pozdrav |
E,evo cackam ovaj Izotope vec dva dana i mogu da kazem da sam jako zadovoljan....na prvu nisam bas najbolje skapirao neke funkcije ali sad je sve oke....hvala...
|
Ako te bilo sta zbuni .... pitaj , ima lepih akcija sirenja po frekventnom opsegu , kompresori nisu nista posebni , mozda je bolje da koristis waves c4 ili nesto slicno , mastering reverb je interesantan , samo nemoj da preteras , kazu da je dither najbolji koji je na softweru , a kad stisnes alt na ekvilajzeru cujes frekvencije koje dodajes ili skidas ..... ekvilajzer je super za skidanje ali ne i za dodavanje , tako da ako dodajes koristi neki urs ili sl ....
Pozdrav |
E,Max jedino mi nije jasno u koju svrhu mogu da iskoristim onaj multiband stereo imaginig????Ta opcija mi nekako nije jasna,zasto bih je koristio u masteringu???I zasto bih u masteringu koristio reverb...
Eto te dve stvari bas i nisu jasne sa Izotopom....:))))Ajde pa mi pomognite:) |
Quote:
kod ostalih pojaseva mozes da radis sta hoces, sve zavisi kako si vec zamislio stereo sliku.. sto se tice mastering reverba, koristi se samo u najmanjoj mogucoj meri, tj. trebao bi da ga osetis pre nego da ga cujes, koristi se da bi homogenizovao celu zvucnu sliku.. |
Od Yamahinih plaginova koristim samo Yamahin final plug, i to isključivo na izlaznom busu, i to tek onda kada mi i bez njega stvar zvuči naduvano. U tom slučaju, tresh mi ide maksimalno do -1.db, a ceiling na -0.01.db.
Ozone je jako moćan, i kudikamo kompleksniji alat od Yamahinog FinalPluga ali malo si ga isprobao (i to ne samo presete koji su ti preporučeni, nego se i sam poigraj svim njegovim komponentama). Meni se, recimo, opasno svidja njegov EQ. Dobro je ?to si poslu?ao Maxa i malo bolje ga upoznao, a vremenom će? uvidjati da je sve bolji. :) A čačkaj malo i presete (ima? na netu da skine? mnogo njih) i to ne da bi ih takve koristio kao neko pravilo, već čisto da bi uvidio kakve sve varijacije zvuka mo?e da proizvede ozone. Onda pogledaj ?ta je u kom presetu radjeno da bi se dobio takav i takav zbuk... |
All times are GMT +1. The time now is 12:36 AM. |