![]() |
:: Native Instruments KORE ::
Quote:
|
Re: :: Native Instruments KORE ::
uh...uh
|
Najavljuju ga vec nekoliko meseci, jedva cekam da izadje :)
To je ono sto mi je trebalo svo ovo vreme, samo ce trebati i jaka mashina za ovo. Bash jaka :/ |
I? Kolko Ce To Da Kosta Kad Stigne Do Nas...
|
par stotina jura minimum, vidi sta sve ima..
|
izlazi za dve nedelje izgleda :)))
|
i nije nesto puno zahtjewna... razmisljam i ja o kupowini...
|
:: Native Instruments izbacio KORE (+v1.0.1 update) ::
Quote:
www.native-instruments.com/kore.info |
Sprava kosta izmedju 500 i 600 evra...gledao sam je danas ali nije bila prikljucena tako da nije mogla da se proba...nije nesto velika koliko sam ocekivao ali je napravljena kao tenk...:)
|
ja bih voleo kada bi mogao da se kupi samo softver, ovako mi je previse skupo. a mozda i nije, videcemo..
|
Kupicu ga...:hyper: ...Jednog dana...:banghead: !!!
U Nemackoj - 469 eur (Thomann)! |
ja kupio :)
javljam utiske cim se vratim u Beograd da probam..... |
IMO dosta je to para za midi kontroler s rezolucijom knobova od svega 500 pozicija. Volio bih vidjet EQ na tim knobovima... tj. ne bi! Ali stvarno izgleda lijepo i svjetli za popizdit :) Josh da ima i 8 fadera za tu cjenu... di bi mu bio kraj!
|
Quote:
uostalom, kolika je rezolucija knobova na ostalim kontrolerima (Digi, Mackie Control)... |
Quote:
Quote:
Na sajtu od KORE-a kazhu samo da je: "Touch-sensitive, incremental knobs with 500 steps per revolution" i nigdje ne spominju niti CC niti NRPN. Poshto KORE nie predvidjen kao univerzalni midi kontroler vjerojatno nisu imali potrebu prilagoditi se nekom od standarda vech su ocjenili da je 500 "koraka" dovoljno. Za puno stvari to i jest dovoljno, a ruku na srce i dosta korisnika ne bi smetalo shto EQ ne mozhe pozicionirat tochno na 64 Hz nego bi mrtvi hladni to ostavili npr. na 62,47 Hz. Native je poznat po slichnim aljkavostima. EQ-i u Kontaktu se takodjer ne mogu precizno podeshavat vech "preskachu" neke zamishljene stepenice van svih standarda i protokola :rolleyes: Ostatak specifikacija je doista impresivan. Posebno mi se svidja "touch sensitive knobs" jer je to dushu dalo u kombinaciji sa "Touch" automatizacijom u Cubase-u. KORE "provodi" i 2 audio kanala (in i out) sa split-om za dvoje slushalica i balansiranim izlazima shto je takodjer vrlo upotrebljivo. Digitalni izlaz takodjer nie na izmet i "vrazhja" stvar ima i AD konverter. Sve u svemu ako zanemarimo knobove izgleda odlichno. Jebi ga... klasichan Native pristup detaljima. |
hvala na objasnjenju!
jedva cekam da vidim kako ce se ponasati u praksi po tom pitanju.... |
Dakle Pure,kad ce ti utisci, kako se pokazao Kore?
|
Quote:
generalno je fenomenalno, samo jede procesor (mada se to i ocekuje...jer ako neki Reaktor preset uzima 50%, ovde sigurno nece manje :) )... ako te zanima nesto posebno samo reci...mogu opsirnije :) |
Pure, ako ti nije problem malo opsirnije vezano za pomenute "live setove". Mogucnost koriscenja stotine VSTi u zivoj svirci itd...trazi li sve to neku zahtevniju master klavijaturu ili ne?
|
Quote:
standalone verzija Kore-a je detaljno zamisljena za upotrebu uzivo. postoji i "live" mod gde ti se Kore prikazuje preko celog ekrana i daje ti mogucnost sortiranja preseta po pesmama (npr. 1. PESMA - klavir, pa onda neki pad)...sve to je uglavnom napravljeno da mozes bez nekog prekida da promenis preset tokom pesme...sve to u syncu sa nekim master ritmom/clockom... http://jannemecek.net/dump/kore_live.png takodje, [standalone] Kore ima i mogucnost pustanja midi fajlova (ali samo nekih kracih fraza) tako da se mogu pustati i neki lupovi (bubnjevi iz Batteryja, itd...)...naravno, svi preseti se mogu splitovati po zelji na klavijaturi... nisam te shvatio za master klavijaturu...kako mislis "zahtevniju"? zahteva onoliko koliko tebi treba...moze i neka od 2 oktave, moze i klavirska...to je za njega samo midi signal...svu ostalu kontrolu (sem mod/pitch wheela) radis preko korea mada moze preko neko drugog kontrolera ako zelis... |
Mislim da se ovde (KORE) radi o OSC protokolu (Open Sound Control) koji je logican evolutivni (mozda revolucioni) korak posle MIDI-ja. Buduci da je Reaktor jedan od prvih software-a koji koriste prednosti ovog protokola za ocekivati je da je i sam kontroler ima implementriran OSC u sebi. Verovatno svi znate za LEMUR kontroler (www.jazzmutant.com) , ako ne , ne cekajte ni casa :)...Posetite sajt i videcete zver a uz to mozete da vise saznate o OSC-u, da ja sad tu ne bi pametovao, koji sve vise uzima maha. Pratim njihov rad vec mesecima i verujte mi na rec to je buducnost koju treba sto pre ugostiti u svojoj kuci.
|
Quote:
http://www.rumski.com/index.php?cate...2_articleid=53 |
Znam, zato sam i pominjao ;)
|
...
|
All times are GMT +1. The time now is 12:43 PM. |