Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   najbolja produkcija 2005-2006 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13422)

bgkalimero 21-01-2006 12:07 PM

najbolja produkcija 2005-2006

Mozda bi bilo interesantno napraviti listu najbolje produciranih domacih albuma 2005. godine? Mislim, gde bi se to i moglo uraditi ako ne na ovom forumu! A lepo bi bilo i da producenti koji su zasluzili da se zovu najboljim negde nadju satisfakciju za svoj rad.

Ima tu raznih kandidata: Joksimovic, YU grupa, Deca losih muzicara, Bajaga, Galija, Aleksandar Lokner, Negativ, Zdravko Colic, Paja Vuckovic, Laza Ristovski, .....

Ajde forumasi, sta kazete?

idekius 21-01-2006 12:22 PM

Re: najbolja produkcija u 2005

Za mene Bajaga... ubedljivo...

Samo, mislim da bi pre trebalo upotrebiti izraz "najlepse", umesto "najbolje", jer mnogo igra i stvar ukusa...

Recimo, Joksimovic je super isproduciran, ali se meni takva produkcija jednostavno ne svidja... dakle, kao sto rekoh, ukus...

kompozitor 21-01-2006 12:26 PM

Quote:

Originally Posted by bgkalimero
Mozda bi bilo interesantno napraviti listu najbolje produciranih domacih albuma 2005. godine?

Yu grupu sam cuo samo na radiju i tv . Zvucalo je odlicno . Najbolje od svega sto sam cuo preko radija . Kako zvuci stereo , ne znam .

Koji Colic ? Ono gde je Bajgina " Moja draga " ? Mislio sam da je to izaslo ranije .

Nije mi bilo nesto . Zvuci pomalo upropasteno ( produkcija celog albuma ) . Ili mislis na koncert ?

Pozdrav ...

bgkalimero 21-01-2006 12:53 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
Samo, mislim da bi pre trebalo upotrebiti izraz "najlepse", umesto "najbolje", jer mnogo igra i stvar ukusa...

Slazem se, ali ako smo ljudi iz posla, podrazumeva se da imamo izgradjen ukus koji moze biti relevantan za ovo "glasanje"... A ima tu i objektivnih parametara, na primer da li je neki album manirski smiksan i produciran ispravno ili je "promasena tema", zatim jednostavno da li dobro zvuci ili ne, itd... Dakle svejedno, lepo bi bilo imati sva ta misljenja na jednom mestu...

Quote:

Originally Posted by kompozitor
Koji Colic ? Ono gde je Bajgina " Moja draga " ? Mislio sam da je to izaslo ranije .
Nije mi bilo nesto . Zvuci pomalo upropasteno ( produkcija celog albuma ) . Ili mislis na koncert ?

Mislim na album, ali stvarno i nisam siguran da je to 2005... Da li neko zna pouzdano? A da je upropasten - slazem se!

kompozitor 21-01-2006 01:18 PM

Quote:

Mislim na album, ali stvarno i nisam siguran da je to 2005... Da li neko zna pouzdano?

Mislim da je izasao 2004 ili cak i ranije . Bilo je pre izbora za predsednika u Srbiji .

Snimano u studiju 6 PGP . Da li bas sve kompletno , ne znam .

Znas li ko je bio snimatelj , producent ?

Pozdrav ...

zagor 21-01-2006 02:19 PM

Quote:

Mislim da je izasao 2004 ili cak i ranije . Bilo je pre izbora za predsednika u Srbiji .

Snimano u studiju 6 PGP . Da li bas sve kompletno , ne znam .

Znas li ko je bio snimatelj , producent ?

Pozdrav ...

Album je izasao 2003. kada je i radjen, eventualno na samom pocetku 2004. Sve je snimljeno u PETICI RTS-a, a miksano je ( gde je i upropasceno ) u Sloveniji. Ne znam tacno u kom studiju. Mastering i tamo i u Londonu... nisam siguran koji je POST otisao na Master.

Aranzmani: Kornelije Kovac, Sasa Habic, Atelje Trag... Miks i produkcija Sasa Habic. U toku rada zvucalo je jako dobro i ocekivala se vrhunska produkcija na kraju, jer je bilo mesa za to, ali u miksu je sve otislo u K***C!!! Bukvalno upropasceno!!!

Pozdrav.:)

Arthur 21-01-2006 02:21 PM

Vroom - Evolution
Darkwood Dub - O danima
Euforija (nema veze sa produkcijom ali jaaako pozitivno i energicno!!) :D

kompozitor 21-01-2006 02:41 PM

Quote:

Originally Posted by zagor
Sve je snimljeno u PETICI RTS-a

Ako se dobro secam , u Vecernjim Novostima je pisalo da snimaju u 6. i slika iz 6.

Mozda sam pomesao sa necim drugim . Hvala na ispravci . :)

Pozdrav ...

SandRob 21-01-2006 03:37 PM

ne znan ko je najboje isproduciran, ali najkompletniji band vam je definitivno negative. takega banda dugo nije bilo na ovima prostorima. odusevljen san njihovon muzikon i pojavon. :da:
zovite ih u goste zajedno sa njihovin producenton. :mrgreen:

kVu 21-01-2006 03:47 PM

Produkcijski me je Bajaga stvarno prijatno iznenadio... Zeljko nije los, ali je ceo album pre-pre-prekompresovan...

ne bih se slozio da je Yu Grupa odlicno zvucno odradjena... sve mi je nesto u srednjima, previse sirovo... po meni je to moglo i moralo bolje...

a najneprijatnije iznenadjenje je za mene Tose Proeski... ono je po meni stvarno los sound.. mada ne znam dal se to uopste i racuna posto su vecinu stvari radili makedonci...

sve u svemu... nazalost, nista nisam cuo u 2005 od domacih izdanja da padnem na dupe :)

OFF 21-01-2006 03:59 PM

Najbolji je Gibonni:rotfl:

MD 21-01-2006 04:23 PM

Ne slu?am previ?e pop glazbe i srodnih stilova, ali na ex yu područjima ovaj zadnji Arsen je meni odlican.
?tovi?e, kad ?elim odmoriti u?i, uvijek njega ubacim u player:)

A i Masimova Vje?tina.

zagor 21-01-2006 07:45 PM

Quote:

Ako se dobro secam , u Vecernjim Novostima je pisalo da snimaju u 6. i slika iz 6.

Mozda sam pomesao sa necim drugim . Hvala na ispravci . :)

Pozdrav ...

Pomesao si sa necim drugim. U Petici, definitivno.:da:

kompozitor 21-01-2006 08:12 PM

Quote:

Originally Posted by MD
Ne slu?am previ?e pop glazbe i srodnih stilova, ali na ex yu područjima ovaj zadnji Arsen je meni odlican.
?tovi?e, kad ?elim odmoriti u?i, uvijek njega ubacim u player:)
A i Masimova Vje?tina.

Nisam cuo nista od novih Arsenovih snimaka , ne pamtim .

Stare sam slusao . Imas nesto sto se moze poslati na mail ? ;)

Pozdrav ...

MD 21-01-2006 08:29 PM

Quote:

Nisam cuo nista od novih Arsenovih snimaka , ne pamtim .

Stare sam slusao . Imas nesto sto se moze poslati na mail ? ;)

Pozdrav ...

Mo?e ostavi mail na PM pa ću ti poslati. Ovisi koliko mjesta ima? na mailu.
Računaj da ima 60 MB-a negdje.A mogu ti i neke pjesme samo ako nema? mjesta. Imam flatrate ADSL pa nije problem:D

kompozitor 21-01-2006 10:03 PM

Quote:

Originally Posted by MD
Može ostavi mail na PM pa ću ti poslati. Ovisi koliko mjesta imaš na mailu.
Računaj da ima 60 MB-a negdje.A mogu ti i neke pjesme samo ako nemaš mjesta. Imam flatrate ADSL pa nije problem:D

Hehe , nema problema . :D

@zagor , da li znas gde je radjen album " Kad bi moja bila " . Meni se svidja produkcija tog albuma .

Pozdrav ...

slowstar 22-01-2006 03:10 AM

Quote:

@zagor , da li znas gde je radjen album " Kad bi moja bila " . Meni se svidja produkcija tog albuma .

Pozdrav ...

Album "Kad' bi moja bila" je sniman u studiju Gorana Bregovica, kada je studio bio u Lepenickoj ulici u Beogradu, gde je i miksan, u LOGIC AUDIO tadasnjem,
na MAC+DIGIDESIGN 888/24 kombinaciji, sa APOGEE ulaznim konvertorima, a u YAMAHA 02R mikseru (samo digitalni prolaz, posto je tadasnja verzija kada se "udje" analogno zvucala OCAJNO) monitori su bili Genelec 1031 sa subom, reverbi su LEXovi PCM 91, PCM 81 i 480 LARC, MANLEY i FOCUSRITE Mic preampovi i kompresori, ISA 110 i ISA 215 (valjda) mikrofon je bio NEUMANN lampas U 47 i onaj novi "kratak" isto lampas 149? nisam siguran
Bregovic je uglavnom producirao, osim numera "Kad bi moja bila, "Samo kad mi Kazes ljubav" i "Melanholija" i jos jedna - ne secam se, gde je moja malenkost bila aranzer i producent tih numera. Prateci vokali Sestre Kovac,
i ponegde Ogi Radivojevic, udaraljke Nesa Sexy, sve ostalo programirano u Logicu (moja malenkost) i odsvirane klavijature (isto moja malenkost)
Keys: Samo Rolandi - razni, i sempleri EMU IV i AKAI S 1100, S 3000XL i S5000 (Z 8 tada jos nije izasao)
Nadam se da sam pomogao - Pozdrav
S

kVu 22-01-2006 03:10 AM

Bregovic je radio ceo taj album i po mom misljenju poslednji Colin album koji nesto vredi...

slowstar 22-01-2006 03:14 AM

P.S. (izvinjavam se)
Mastering je radjen u Londonu, u studijima "StrongRoom" i "Sarm West"
gde je i pravljen Glass Master

Poz.
S

kompozitor 22-01-2006 12:01 PM

Quote:

Originally Posted by kVu
Bregovic je radio ceo taj album i po mom misljenju poslednji Colin album koji nesto vredi...

Slazem se . Kad sam prvi put cuo taj album bio mi je bez veze . Sto sam ga vise slusao , bio mi je sve bolji . Na kraju sam tripovao da je to ubedljivo najbolji album Cole .

Tabakera je odlicno producirana . Ma svaka na svoj nacin .

Pozdrav ...

kompozitor 22-01-2006 12:04 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar
Nadam se da sam pomogao

Svaka cast ! To su informacije !

Imam jos par pitanja , za kasnije . Evo mladji brat " cupka " pored kompjutera .

Hvala , pozdrav ...

OFF 22-01-2006 12:35 PM

Iskreno, meni se sa poslednja tri Coliceva albuma jedino dojmi pesma 'Zlicin i kazna' (Balaseviceva, cini mi se), a one varijante 'Cini mi se grmi', 'Hajde, hajde Jasmina' i slicne, bi bile klasican turbo folk da ih je pevao neki splavar. Ne ulazim u produkciju i aranzmane, ali pesme su.....:(

Nedavno mi je drug pustio neku pesmu iz '73 ('74) , album gde je 'Gori Vatra', a pesma je 'Ti si bila' :banghead: :banghead: Da vidite kako je covek pevao!!! Aranzman...... Tuzno je kad neko posle 30 godina radi 5 puta losije stvari nego kad je bio 'mlad i zelen'

bgkalimero 22-01-2006 12:51 PM

Quote:

Album je izasao 2003. kada je i radjen, eventualno na samom pocetku 2004. Sve je snimljeno u PETICI RTS-a, a miksano je ( gde je i upropasceno ) u Sloveniji. Ne znam tacno u kom studiju. Mastering i tamo i u Londonu... nisam siguran koji je POST otisao na Master

Hmm, taj studio u Ljubljani zove se Metro i to je, neces verovati, isti onaj u kojem je sniman Gibonni Mirakul... Ja ne bih tom studiju pripisivao zaslugu za katastrofalan rezultat!

bgkalimero 22-01-2006 12:55 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur
Vroom - Evolution
Darkwood Dub - O danima
Euforija (nema veze sa produkcijom ali jaaako pozitivno i energicno!!) :D

Super, to uopste nisam slusao a voleo bih da cujem! A kome idu krediti za produkciju, snimanje, studio...?

bgkalimero 22-01-2006 01:03 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
Za mene Bajaga... ubedljivo...

Super, ali hajde onda da kazemo: producirao Voja Aralica, snimao Goran Kostic (pretpostavljam), snimano u studiju Go Go u Beogradu... Bajaga ima dovoljno slave i popularnosti i bez ovog foruma, dajmo malo slave onima koji stoje iza svega toga!

zagor 22-01-2006 01:10 PM

Quote:

Hmm, taj studio u Ljubljani zove se Metro i to je, neces verovati, isti onaj u kojem je sniman Gibonni Mirakul... Ja ne bih tom studiju pripisivao zaslugu za katastrofalan rezultat!

Da, tako je. Nisam ni rekao da je studio kriv za los zvuk... vec ljudi koji se u tom studiju ocito nisu najbolje snasli. Desava se. Eto, sada je Mitrovicev Novi Pink studio "govno", jer su izasli katastrofalni snimci iz njega... E, pa studio nije govno, vec je najbolji koji ovde postoji, ali ( sto bi rekao jedan moj prijatelj, takodje sa ovog foruma )... seli FICA drajveri u Formulu 1 i izginuli na prvoj krivini. Tako i zvuce albumi iz novog Pinka... kao saobracajna nesreca!!! Vecina... verovatno su slicni vozaci vozili Porschea u Ljubljani.

Pozdrav.:)

OFF 22-01-2006 02:00 PM

A sta je to izaslo iz Pinka, da obratim paznju?

zagor 22-01-2006 02:18 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
A sta je to izaslo iz Pinka, da obratim paznju?

Pa, hajde, za pocetak Cecin poslednji album, Aleksandra Radovic- prva verzija miksa koja je tragicna ( sta su posle radili i gde su ponovili miks ne znam ), Joksimovicevo Lane Moje- premiksan snimak za Evroviziju ( to smo slusali u Turskoj ), Negativ koji po meni ideoloski nije lose zamisljen, ali je vrlo diskutabilno isproduciran, gomila reklama i dzinglova... mislim da je dovoljno da potvrdi moju pricu od malocas.

Da se razumemo, Negative je najkompaktniji i daleko najbolji od svega navedenog ( objektivno ) iako se meni generalno ne dopada!!!

I da ponovim, to je trenutno najozbiljniji studio u drzavi, ali portfolio im je ispunjen gomilom losih snimaka. Za to su krivi "VOZACI" koje sam pomenuo.

Pozdrav.

bgkalimero 22-01-2006 02:48 PM

Quote:

Da se razumemo, Negative je najkompaktniji i daleko najbolji od svega navedenog ( objektivno ) iako se meni generalno ne dopada!!!

I da ponovim, to je trenutno najozbiljniji studio u drzavi, ali portfolio im je ispunjen gomilom losih snimaka. Za to su krivi "VOZACI" koje sam pomenuo.

Slazem se da se vozaci jos uvek ne snalaze u formuli 1! Doduse kad je u pitanju ljubljanski Metro, moram priznati da sam bio i radio u tom studiju (ne Colica, ne brinite:) ) i da je njihovo ljudstvo izvanredno. Snimatelj je Janez Krizaj, basista nekadasnjih Videosex, izuzetno talentovan, edukovan i iskusan dasa. Dakle, zaskripalo je negde drugde...

Sto se tice Pinka i nasih vozaca, ne znam sta da mislim. Svi ulazu u opremu a niko u ljude! Zasto niko nije poslat na placeno skolovanje u SAE ili negde? Nama je u drzavu stigao SSL u trenutku kada ga u svetu zadrzavaju samo najveci i najskuplji studiji! Kasnimo tridesetak godina! Pitanje ljudstva je pitanje koje treba postaviti vlasnicima kvalitetnih domacih studija a ne ljudima koji se sada na toj opremi snalaze kako znaju i umeju...

Sto se tice Negativ, slazem se da je to nas najbojli rock bend, a takodje mislim i to, da im poslednji album zvuci ubedljivo najlosije od svih. A ko je to radio?

kompozitor 22-01-2006 03:16 PM

Ima li ko kakvu informaciju o tome gde i kako , ko itd. je radio pesmu koju peva Goran Karan " Ostani " ( ne znam da li je to tacan naziv pesme ) a koja je bila predstavnik Hrvatske na Pesmi Evrovizije pre par godina ?

@slowstar , da li znas Milana Kindjica ?

Pozdrav ...

Nocni 22-01-2006 07:13 PM

Quote:

Ima li ko kakvu informaciju o tome gde i kako , ko itd. je radio pesmu koju peva Goran Karan " Ostani " ( ne znam da li je to tacan naziv pesme ) a koja je bila predstavnik Hrvatske na Pesmi Evrovizije pre par godina ?

http://www.rockoko-studio.hr/index.html

Max 22-01-2006 07:40 PM

Quote:

Sto se tice Pinka i nasih vozaca, ne znam sta da mislim. Svi ulazu u opremu a niko u ljude! Zasto niko nije poslat na placeno skolovanje u SAE ili negde? Nama je u drzavu stigao SSL u trenutku kada ga u svetu zadrzavaju samo najveci i najskuplji studiji! Kasnimo tridesetak godina! Pitanje ljudstva je pitanje koje treba postaviti vlasnicima kvalitetnih domacih studija a ne ljudima koji se sada na toj opremi snalaze kako znaju i umeju...

Amen .................

Jeste da se uglavnom nisam slagao sa nekim tvojim ( prvim ) postovima , ali ovo je stvarno lepo receno ....... i nesto sto mi se dugo muva po glavi ali nisam pretocio u recenicu

...... neko je doduse rekao da je Pink najbolji studio u zemlji ...... bio , radio ..... i dalje mislim da VG sije pink ....... ali u duhu gore navedenog ( iako mislim da predavanja ne doprinose toliko ) stvarno treba da se pocnu pominjati LJUDI ...... jer Bajaga je sniman u GO GO studiju ..... koji se nicim narocitim ( tehnicki ) ne moze pohvaliti ........ ali Bajaga ( produkcijski ) zvuci daleko bolje od Negativa ..... ali problem je u tome sto ponekad i kad se ponudi pomoc odredjenim bendovima ( u vidu besplatne pomoci ) oni su toliko zatrovani raznim legendama o ovome i onome da su potpuno odeseceni od realnosti ..... ali to je druga tema .....

Pozdrav

mandrak 22-01-2006 11:40 PM

Potpuno se sla?em da je največi problem u načinu razmi?ljanja vlasnika velikih studija na ovim prostorima jer im nije ?ao platit veliku lovu za ssl i razne druge ezoterije i onda sjednu sami za iste i čude se kako to ipak ne zvuči ..beno ko vani , a ne pada im napamet platit talentiranom klincu ?kolu i za par godina ima saund kakav i ne sanja.... ali to valjda ima veze sa mentalitetom jer ni ssl nije đaba.

..sory na off topicu ali eto bila je prilika.

Arthur 23-01-2006 04:03 AM

Zagore legendo!
KRalj je Go!
Ja sam od navedenih "remek"dela cuo samo Negative i teeesko se izbedacio, jer zvuci odvratno (za moje rock-standarde, pa cak i domace!), a jaako sam se mnogo radovao vesti da su usli u Pink, jer momke znam dobro i dugo, i bila mi je velika zelja da se konacno snimi jedan odlican reprezentativan Rock album u nas... a dobismo... nesto sto je tek iznad granice slusljivosti... a spisak opreme impozantan. Inace, jedan od "krivacA" za to jeste skolovan i radio u inostranstvu, i uspesno prodaje tu pricu po gradu...
Totalno me iznenadila ta konstatacija - najgori studio u gradu.. a ipak tako ispada...

@BGKalimero
Sve osim Euforije imam i mogu ti pustiti da cujes. Produkcije su uglavnom interne (sami bendovi u svojim uslovima) mada treba istaci njihove pojedince Marko iz Vroom-a (poznatiji kao "Kica", gitarista), koji je odgovoran za taj album, i Bojan Drobac - Bambi, gitarista Darkwood Duba koji je mixao i producirao "O danima", dok je ritam sekciju usnimio Nikola Vranjkovic uz moju asistenciju, u studiju "free-zone".
Euforiju je snimao neki njihov drugar u kucnim uslovima pa je ipak izneo poentu i srz njihove svirke...

kVu 23-01-2006 10:37 AM

Quote:

Euforiju je snimao neki njihov drugar u kucnim uslovima pa je ipak izneo poentu i srz njihove svirke...
euforija ? ako je to punk band onda sam to ja editovao i mixao pre 3 godine... p.s. to je taj moj cuveni editing oko koga sam se lomio 3 i kusur meseci... nisam ni znao da su izdali album (???!!!!)

mozda i nije to isto, otqd znam :ninja:

OFF 23-01-2006 11:10 AM

Joj, ne znam , meni je taj Sergej bash lose zazvucao, verovatno sto imam neki rezanac disk:(

ridge 24-01-2006 05:09 PM

"Medju njima je bio i bend Tap 011 koji su bili onakvi kakvi jesu, a to znaju ljudi koji su u to vreme ziveli ovde i bili prinudjeni da slusaju takva muzicka ostvarenja.
To je sve u svemu bila politicki pogodna rezimska varijanta koja je imala svrhu da narodu ispere mozak do tog stadijuma da ne primecuje sta mu se desava (ne bih preduboko u istorijske cinjenice koje su svima poznate)."

Moram malo na ovo da se nakacim posto mi takav pogled uzasno smeta al prvo par reci o sebi. Slusam metal, rock, blues, jazz, klasiku tehno azijsku indijsku africku... i ne mogu da svarim narodnu, zabavnu i sl muziku ALI

"ISPIRANJE MOZGA NARODU MUZIKOM" je cista glupost, koju su izmislili propali rock bandovi u srbiji i neki "underground" muzicari koji su jednostavno na taj nacin nasli opravdanje za svoj neuspeh i uglavnom nedostatak talenta. I ja sam rastao pod milosevicem gledao isti program kao i svi drugi pa nikad nisam slusao "narodnjake i sl" niti sam u bilo kom trenutku pomislio uf do jaja smo mi srbi ok je milosevic il nesto sl.

Istina je da se globalno na planeti a posebno u razvijenim zemljama najvise slusa muzika koja i jeste predvidjena za siroke narodne mase. Nije kantri nista bolji od nasih narodnjaka i u americi je na prvom mestu po slusanosti. Svi oni bendovi koje mi slusamo i smatramo dobrim a dolaze nam sa zapada su poznati jer imaju ogromno trziste pa uspeju da okupiraju 0,5% ljudi koje muzika uopste zanima pa kad se stavi na " 295,734,134" amerikanaca (njihovi zvanicni podaci) dobije se pristojna brojka od oko milion ipo prodanih albuma sto jeste mnogo para ali nije veliki procenat ljudi. Napominjem da su recimo spice girls napravile bum prodavsi 18 miliona na celoj planeti od 6.5 milijardi ljudi (0.27%). Znaci problem je bio a i jos uvek jeste u velicini trzista koje nam je dostupno kao i u plateznoj moci istog.

Takodje u to vreme je TAP-011 bio bend koji je pevao vesele la-la-la pesmice bez ikakve politicke pozadine koji je btw malo i ismevao neke stvari u zemlji. (bunda bunda je bila cista sprdnja recimo)
Podsetio bih i na to da je NAJVECA DENS PESMA koja je pokrenula lavinu slicnih bila TEK JE 12 SATI od ET-ja iz HRVATSKE ,verovatno je milosevic to organizovao i smislio da ispire narodu mozak i podigne nacionalizam.
Kolko se secam pre svih sranja jedna od najvecih zvezda SFRJ je bila LEPA BRENA kao i jos gomila narodnjaka a tad su postojale grupe kao sto su EKV, Disciplina kicme, Azra, itd (da ne nabrajam)
A za vreme Tap-a je postojao i Sunshine koji se prilicno zapravo pustao recimo na PINK-u (drugi spot miss-J recimo koji im je doneo bas dosta popularnosti) a daleko od toga da bi se mogli nazvati milosevicevom tvorevinom.

Takodje se secam da je Negativ bio jedan od bendova koji je bio na turneji opozicije negde 2000-te ili 2001 a protiv milosevica a bila je i pesma Vreme promena ili nesto sl kao i spot.

Arthur 25-01-2006 12:56 AM

uh uhuh koliko tacnih i netacnih informacija na jednoj stranici... Oggy, u teskoj si zabludi sa tim pogledom na Negative, iz prostog razloga, sto je bend doslovce nastao pod bombama '99te na terasi na Bezaniji u toku vazdusne opasnosti... Prvi album su snimili, koliko se ja secam, za "Automatik" records (veeeoma alternativni label u tom trenutku, mozda i najjaci iz te branse), sa ocajno isproduciranim ali solidnim pesmama, a narocito izborom spotova. Veliku vecinu zasluga za sve sto se tada dogadjalo i kako su se dobili toliko paznje jeste Ivanino poznanstvo sa Vukomanovicem koji je i producirao i prvi album...MADA, nije na odmet bila ni cinjenica da je otac jednog clana benda vlasnik firme "Autokomerc", koja je jos tada bila distributer Folkswagenovih vozila. Ovo im je obezbedilo par jakih sponzora za dobre spotove i odlicnu distribuciju u podrsku medija. Takodje, veoma je tacno da taj bend svirao na CELOJ turneji "Izadji na crtu" 2000te godine, zbog koje su pojedinci imali nimalo prijatna iskustva. Medjutim, vremena se menjaju i bend polako ostaje bez zamajca, i sto je je jos ociglednije, HITOVA. Sledi promena stila, izdavacke kuce, ali i statusa. Bend zahvaljujuci pristojnom menadzmentu postize visoku cenu za koncerte, i od toga se momci pristojno opremaju opremom, i zive solidno. JEdino o cemu ne znam dovoljno da pisem, je upravo ova zadnja faza kada prelaze za City i mogu samo da nagadjam ko je tu koga i zasto kontaktirao i koje tu cime sta vise dobio... ono sto znam da pojedini clanovi benda u medjuvremenu pocinju da se zaposljavaju sto je, barem meni, sindrom da nemaju dovoljno ceste i placene nastupe.
I poslednje, bend je trenutno u duuzoj pauzi jerbo se Ivana udala i zatrudnela..

dvuckovic 25-01-2006 02:14 AM

OK, ako treba da pricam nesto o Sergejevom albumu, pitajte.

Sergejevi raniji albumi nemaju nikakve veze sa zadnjim. Slazem se da su uzasni. Zadnji album ne bih svrstao u thread "najbolja produkcija 2005", zato sto sam ga ja miksao:)

Max 25-01-2006 10:30 AM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic
OK, ako treba da pricam nesto o Sergejevom albumu, pitajte.

Sergejevi raniji albumi nemaju nikakve veze sa zadnjim. Slazem se da su uzasni. Zadnji album ne bih svrstao u thread "najbolja produkcija 2005", zato sto sam ga ja miksao:)

Deki

Ko je na kraju mixao taj album ....... slusam ga kuci i ako nije najbolje a ono spada sigurno u 3 najkvalitetnije produkcijski odradjenih albuma .....

Narocito su dobre balade , dok se na malo brzim stvarima oseca mali pad ......

Hajde napisi sta je uredjeno kod Popa i Milata ..... sa cime su dosli u studio ( zapravo , koliko je mix vec bio gotov ) i kako se sve to desavalo .... ako moze sa malo strucnih detalja i pikanterija ..... npr .... sta je koristeno na vokalu ..... kako je radjen post i sl

ako te ne mrzi .......

Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 10:41 PM.