![]() |
EMU0404,pomoć
Veliku pomoć molim,instaliral sam EMU 0404 karticu,trenutno mi je latencija na 40ms,plejbek svira ok,al dok on svira ako stisnem koji padajući izbornik,kartica(zvuk) mi radi trrrrrr...pa se ponovno vrati u normalu.Na latenciji od 20ms plejbek mi preskače na nekim djelovima te se sam od sebe zna zblesirati.Pu?tati plejbek na 4-5ms opće nema smisla jer je cijeli zvuk modificiran,zgu?van,koma,a kamoli bilo kaj snimati.
Prilikom instalacije kartice u jednoj fazi tog procesa dobil sam pitanje dal hoću: full instalation,custom ili drivers instalation.Ja sam izabral "full",dal sam mo?da jo? kaj trebal instalirati,dal su driveri instalirani ak sam izabral "full" opciju? |
Re: EMU0404,pomoć
Quote:
Skini zadnje drajvere sa www.emu.com |
Quote:
|
|
Quote:
|
Ako si kliknuo "stop" i nije instalacija prosla, klikni continue......mozda prodje.....
Nemas sta izgubit...... |
Quote:
Valjda još uvijek imam stare .Ako krenem ponovo instalirat nove,u jednoj fazi me pita "Save session" i imam ponuđeno "save as" i "no".Ja sam išel na save as i onda mi se pojavila glupost iz prijašnjeg posta s upozorenjem da bi nastavljanje instalacije moglo napravit totalno sranje pa mi nudi opcije "continue anyway" i "stop instalation"(ja sam išel na stop). Dakle dal da idem na "save as" il na "no"? |
I jo? da pitam trebam skinuti-"EMU patchmix DSP application patch V1.81" i "EMU digital audio system driver 1.82",to je to?"EMU digital audio systems driver package V1.82 x 64",netrebam?
|
...i patchMix naravno!!! Ne moras onaj x64... Na onu poruku obavezno odgovori sa 'continuie anyway'!!! Koju imas masinu?
|
Evo sve sam napravil kaj je bilo u mojoj moći, a zvuk mi jo? uvijek ?tuca i poskakuje,sad se trudim sku?it upute , mo?da ne?t zaključim, al ne vjerujem:mrgreen:
|
Quote:
|
Preporučujem da proba? da zameni? slot u kome je kartica instalirana. Znam da zvuči čudno, ali probaj, nema? ?ta izgubiti! Slot 2 (gleda se odozgo) na mojoj Asus ploči, radi najbolje, slot 3 obično pravi probleme, slotovi četiri, per i ?est dele resurse sa prva tri, ali ih svakako treba probati. sa tim procesorom realno se mo?e raditi na 6ms bez problema, verovatno i do 1,5 bez zahtevnih efekata., dakle pri snimanju. Takođe bi bilo dobro optimizovati procesor za rad u realnoim vremenu. Mislim da na ovom forumu ima linkova i dobrih uputstava za pode?avanje sistema za ovu namenu...
Ako ima? uputstvo za ploču pogledaj koji slotovi dele resurse sa integrisanim komponentama. Ako nema?, skini sa Asus-ovog sajta, mo?e pomoći prilikom odabira PCI slota na ploči... |
Ovo budem svakak probal,odma sutra.
|
Quote:
asrock - ovo necu ni da komentarisem.. :banghead: |
Quote:
|
pominjali smo vec dosta puta probleme sa sata kontrolerima koji nisu "native" vec idu preko pci, potrazi malo po forumu, mozda je to problem..
|
Kupil sam jo? 256rama,reinstaliral karticu i probal stavit CubaseSX 3.02 verziju,nije bilo nikakvih nus pojava,kartica je radila dobro,ali mi se klik raspadal,plejbek svira jedan tempo, a klik drugi,jel zna neko kak po?telat taj klik,kak to uskladit?Koje vrijednosti imate upisane na -Asio multimedia setup-"audio buffers" i "buffer semple size" na input i output portu?
|
Quote:
sto se ostalog tice....kud si bas sx 3.02 uhvatio :banghead: nabavi sx2.2.0.39 i sacekaj da sx3 dovoljno sazrije da bude za berbu. |
3.02 ima problema sa midi kasnjenjem, instaliraj ili verziju koju ti je zvincic predlozio, ili neku noviju..
|
Konfiguracija ti je dovoljna da bi ti radilo sve kako treba... Probaj sa zamenom slotova (STO DALJE OD AGP SLOTA t.j. GRAFICKE KARTE); recimo u predzadnji. Proveri kablove...:rolleyes:
|
Proveri da ti se nisu dizne u konvertorima zapusile , pa ne moze driver da prodje. :D
Salim se. I ja mislim da bi trebao da prebacis karticu u drugi slot, jer to cesto zna da bude problem. Iskljuci integrisanu zvucnu u biosu, ako je imash na ploci. |
Kupil sam jo? 256rama,stavil karticu u drugi slot,instaliral Cubase 1.03-nije radilo dobro,nakon toga sam instaliral Cubase 3.02 gdi nije ?tekalo,al se klik raspadal(plejbek jedno,klik drugo) .Instaliral sam nakon njega Cubase 2.2,sve radi gotovo skroz ok(samo na jednom projektu mi s vremena na vreme za?tuca),fala na savjetima,ak se bu jo? kaj pripetilo javim se
|
1.Na audio traki koju dodam u Cubase nemam signala.Mono traka mi ima pod "in:Left-IN1, out:BUS1", a stereo traka "in:IN1 i out:BUS1" ,jel to u redu i kak da dobijem signal?
2.Drugi problem koji mi se javil je da sam prilikom ga?enja starijeg projekta dobil upozorenje:"Ozbiljan problem se pojavio , poku?aj spremiti svoju pjesmu pod drugim imenom, odnosno kontaktiraj Stainberg Tehnical Support i onda restartaj Cubase" Dok kliknem da vidim gre?ku u pitanju je neki "ntdll.dll" fajl.Skinul sam ga s neta u namjeri da zamijenim postojeći, ali se ovaj ne mo?e izbrisati(C/Windows/system32). Projekt na kojem mi se pojavila gre?ka vi?e ne radi i mogu ga samo obrisati, a bil mi je to najbolji mix,molim pomoć.U programu nisam ni?ta posebno dirao da bi takvu gre?ku uzrokovao,samo sam mijenjao i probavao latenciju. 3.Dok selektiram drajvere Emu kartice, koji mi je session od onih tvorničkih postavljen po defoltu i koji bi trebao otvoriti, ako oću preslu?avat i nadosnimavat starije projekte(mo?da to ima veze sa pitanjem br.1)? |
All times are GMT +1. The time now is 04:18 PM. |