Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Bas midi u wav (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13213)

Gluse 20-12-2005 04:03 PM

Bas midi u wav

Molio bih vas da mi netko napi?e stranicu ili reče gdje mogu nać kvalite loopove za bas gitaru kkoristim program kompakt i kontakt

puno hvala

radi se o rock muzici i o dalmatinskim pijesmama treba mi konkretan bas sa kvalitetnim atakom ne ?elim sintetiku

mandrak 20-12-2005 06:48 PM

Re: Bas midi u wav

Ne bih znao za stranicu gdje bi mogao naći ne?to kao ?to je bass loop i sl. a da to funkcionira u rock glazbi i dalmatinskim pjesmama ... ali htio bih ti skrenuti pa?nju da to i nije ba? najsretnije rje?enje s obzirom da ti u svakoj pjesmi bez obzira na stil harmonijska struktura nije ista, tako da neznam koliko bi ti takav loop bassa bio upotrebljiv.

Ima? steinbergov Virtual bassist koji radi na nekakvom principu kojeg ti tra?i? ali ja ga nisam probao tako da neznam kako on ustvari i funkcionira, probaj ga i tako če? čuti da li je to ?to ti treba... a a ko ne onda nema druge nego bass u ruke i peglaj ili preko tipke i neki dobar sample ?ivog bass-a.

.... ili ja nisam sku?io ?ta tebi zapravo treba?::hyper:

Gluse 21-12-2005 04:49 PM

Oprosti krivo sam se izrazio loop je potpuno ne?to drugo u stvari meni treba semple tj zvukovi za bas loop bi bilo ludo koristit
ja imam neke semplove ali nisu bog zna ?to inace koristim plug -in kopakt i kotak i za sada su mi zadovoljavajući

ali u stvari da vas mnogo ne zamaran treba mi neka stranica koja ima recenzije jer ?elim napraviti ne?to kvalitetno inace nas nekoliko radimo album nekima to nije prvi album neki su već izdali svoje albume i vrlo su iskusni muzičari tako da većinu instrumenata snimamo u?ivo kao npr bass gitare sve vrste klavir itd ali smo svatili da je za neke pjesme bolje raditi u midijim zbog nedostataka kvalitetnih instrumenata pa tako i bass iako će mo bas snimiti za neke pjesme u?ivo na nekima bi smo ?eljeli da bas bude u midijima jer stvarno zvuči mnogo bolje.

puno pozdrava i jo? se jednom ispričavam na gresci.

kompozitor 21-12-2005 05:17 PM

Meni je dobar kontra bas u Coloss - u . Verovatno moze da prodje uz neku klapu & mandolinu .

Pozdrav ...

ANITA 21-12-2005 09:04 PM

Trilogy je meni bas lijep bas. Imas i akusticni i elektricni.... dosta opcija, jako lijepo zvuci.
Probaj...

mandrak 21-12-2005 09:21 PM

?to se tiče Trilogyja meni ba? i ne izlazi najbolje u mix-u jer mi se nekako čini prebogat ili ima te neke karakteristike warm pad-a ?to se tiče frekvi i nikako to nisam uspio pomirit u aran?manima.
Sam za sebe kao instrument zvuči opako ali ... neznam ni sam ?ta bih rekao... nego neki dan sam fino oti?ao kod svog basiste uključili njegov T-bass i Fender Jazz fretles u Eden-Navigator preamp i ton po ton svaku ?icu u emulatora.... e to je več druga stvar:cool::D , Trilogy od sada eventualno za akustične baseve ili poneki sub synth bass ako zatreba....

p.s. neke stvari se mogu kupiti novcem a za sve ostalo trebaju nam ?ivi instrumenti koje sviraju glazbenici:)

Pozdrav

Mogli 21-12-2005 09:21 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA
Trilogy je meni bas lijep bas. Imas i akusticni i elektricni.... dosta opcija, jako lijepo zvuci.
Probaj...

Slazem se sa Anitom. Najgluplje je coveku koji trazi neki dobar sample, objasnjavati kako je najbolje to uzivo odraditi, pa kako to treba snimiti na analognim spravama na trakasu, pa kako to treba svirati neko ko zna da svira...etc...:o

mandrak 21-12-2005 09:26 PM

U pitanju su bile milisekunde:rotfl:

kVu 22-12-2005 03:09 AM

Probaj sa Broomstick Bass-om.. on je malo tanak, ali za rock ce cini mi se bar, da uradi odlican posao.. imas i fraze (loop-ove)

a trilogy je za mene ipak zakon... ne samo sto je dubok vec te lepo i obavestava gubljenjem kada si preterao sa kanalima :))))))))))

idvi 22-12-2005 07:44 AM

Trilogy-"strasno" zvuci kad ga isprobavas na suho ali kad ga ubacis u kos sa ostalim instrumentima pocinje veliko s..mje.U nekim tonovima je okrugao i imas ga ko u prici a u sljedecoj stavki nestaje. Dubinu ima ima ali napr.C1 dubok ko bunar i razgovjetan da bi D1 nestao i uzalud compresori i EQ s kojima onda unistis onaj C1.Malo slikovito izrazavanje:p
Virtual bassist-Jaka jaka -igracka!
Motu odlican saund i vrlo blizak necemo sto ti trebas.
Sample od Akaia "Fender bass" ili koji drugi (uz male preinake) a da ga pokrenes napr sa Kontaktom..po meni najbolja kombinacija za bass.
Eto..ispravite me ako grijesim!:):)

idvi 22-12-2005 07:52 AM

Nebi vjerovali da sam opet "pronaso" vrlo upotrebljiv bass koji
sam za se zvuci ocajno ali u mixu cuda stvara..znate gdje u dobrom starom Reasonu!:mrgreen::mrgreen:

ANITA 22-12-2005 10:25 AM

Eh, sto se tice Trilogyija i problem mixanja, to je istina. Moram priznati da iako ga preporucam, nisam ga jos koristila ni u jednom (gotovom) projektu.

I zaista, ne znam vise tko je gore rekao, ponekad nema nego pozvati živog glazbenika. Iako, moram priznati da sam u posljednje vrijeme umorna od njih i uživam raditi sa samplovima koji naprave točno što želim bez objašnjavanja, pogrešaka itd itd.... Ljudi su stvarno nesavršeni i to iziskuje puno vremena i truda i muke i energije cak i sa vrhunskim glazbenicima. A to je samo jedan instrument.. uh...
No dobro, pod dojmom sam falsheva od neki dan, jos se nisam oporavila... :(

Ustvari, za nesto klasično (u smislu uobičajeno), snimati uživo je odlična stvar! Al' čim nešto zakompliciraš, tu mi se čini da bi programiranje i simulacija tih instrumenata bila brža nego izvedba živog glazbenika. I još jedan problem. Najčešće nemaju vrhunske instrumente koji tako dobro zvuče....
I onda im posudiš takav, pa se ne snadju na njemu.... aaaaaaaaaaaaa.......

:)

FrankoPanko 22-12-2005 11:45 AM

Trilogy je dobar i pun ali oprezno s njim jer moze zamumljati pjesmu! Trebalo bi mu malo skinut one kriticne frekvencije izmedju 200-300 Hz po mogucnosti multiband kompresorom.
Inace jedan od najboljih finger baseva koje sam cuo (sto se tice pop i zabavne glazbe) je na E-mu sampleru (ne znam tocno model, onaj sa ugradjenim modulom, 4 Ultra ili tako nekako:confused: ) pod nazivom "Finger bass w/harms":) . Steta sto nije u obliku sampla nego je na modulu. To je potpuno suhi bas koji odlicno pase sa kickom koji ima malo onog "dummp" od prednje koze, a podsjeca me na E-mu sample od "Alembic medium finger bass".
Pozdrav.

kompozitor 22-12-2005 12:52 PM

Trilogy se moze uraditi . Mada sam ranije mislio da ne moze .

Koristio sam samo akusticni bas .

Pozdrav ...

Arthur 23-12-2005 03:58 AM

e i ja sam nasao neki u reasonu koji odlicno lezi u mixu..
@anita
jest, u tome i jeste draz zivog snimanja... zato se neki od nas lome danima i nocima dok ne steknu vestinu da nateraju LJUDE da brzo i efikasno daju svoj maximum izvodjacki... TO je prava vestina snimatelja, a ne routing ili stiskanje crvenog dugmeta...

MHz 23-12-2005 09:31 AM

Probaj da nadjesh ''Bass Legends Vol.1'' od Akai-a
pozz :cool:

ANITA 23-12-2005 11:40 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur
@anita
jest, u tome i jeste draz zivog snimanja... zato se neki od nas lome danima i nocima dok ne steknu vestinu da nateraju LJUDE da brzo i efikasno daju svoj maximum izvodjacki... TO je prava vestina snimatelja, a ne routing ili stiskanje crvenog dugmeta...

Pa znas sto.... razmisljala sam puno o tome. Ali ipak mislim da mi treba pomoc oko toga!! Pa ako imas ideju kako me navesti na pravi put, daj podijeli je!

Primjetila sam da imam tendenciju ljude previse opustiti, jer zelim da daju svoj emotivni, iskreni maximum, a to na kraju zavrsi na tome da se manje trude (jebiga, kod mene je obrnuto, kad sam potpuno opustena, ja dajem maximum, a ne pod pritiskom).
Pa onda, mozda sam prepazljiva... kad vidim svog Filipa kako on dijeli poslove (na svom poslu nevezanom uz glazbu), kako im pojasni sto trazi od njih, bez vrludanja i ostavljanja previse prostora, a opet to ucini bez patroniziranja i nacina koji bi stvorio otpor u ljudima. Ali on je musko! Vi smijete biti jasni i jedna doza grubosti je kod muskarca normalna i ocekivana. Kad sam ja takva, onda ispadam pregruba.... i sad sam skroz izgubljena. :banghead:
Najgore mi je raditi sa zenama i najgore mi je raditi s ljudima koji snimaju volonterski. Tada se osjecam kao da nemam pravo mrcvariti ih do kraja onako kako bi to cinila svom najboljem prijatelju ili sebi ili nekome kome placam.
Koji sam ja ustvari problematican slucaj! Lijepo mi je tata govorio da sam stvorena da zivim na pustom otoku, sama. :mrgreen:

ANITA 23-12-2005 11:45 AM

Ali moram priznati da je problem i u mom neznanju. Naprimjer. Posudila sam od frenda druge slusalice, neke Audio technika, nije bitno, nego je bitno da su zatvorene!! Upravo citam MIXING AND RECORDING VOCALS od Bill Gibsona i on kaze da pjevaci najcesce pjevaju prenisko sa zatvorenim slusalicama!! E, pa jebiga sad! On predlaze da jedna slusalica bude na uhu, a druga otvorena radi lakse intonacije.

Max 23-12-2005 12:15 PM

To nemam :o .....

Hajde posalji ako nije na papiru .....

Pozdrav

Oggy 23-12-2005 12:21 PM

Quote:

Lijepo mi je tata govorio da sam stvorena da zivim na pustom otoku, sama
Pa da ima jos nekog, onda ne bi bio "pusti" otok... :D

ANITA 23-12-2005 01:26 PM

Quote:

Originally Posted by Max
To nemam :o .....

Hajde posalji ako nije na papiru .....

Pozdrav

Ma knjigu sam posudila od prijatelja, originalnu i kopirala sam si je. Nije cak ni prevelika, dalo bi se skenirati je, ali nemam skener doma, osim jednog kojem za svaku stranicu treba 5 minuta, tako da je van upotrebe.
Vidjet cu ima li tko od susjeda bolji (brzi) skener, pa to napravim.

Cisto informacije radi...u knjizi je bio racun. Kosta manje od 12$....s amazona. Ali za procitat je jednom. Vrlo jednostavno, vecinu toga vec znamo (posebno ti).... i sumnjam da je treba primiti jos koji put u ruke...

ANITA 23-12-2005 01:47 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Pa da ima jos nekog, onda ne bi bio "pusti" otok... :D

:p !

Gluse 24-12-2005 02:34 PM

Hvala svima na iscrpnim obja?njenjima vidim da vas je tema zainteresirala a meni ste puno pomogli jednom davno sam provao snimiti semple za bubanj ali tada jo? nisam imao kvalitetnu opremu radio sam na bheringeru b1 i terateku nisam zadovoljam postignutim jer za snimanje kvalitetnog sempla treba imati jako kvalitetnu opremu i dobar istrument u sto sam imao "akademskog" bubnjara tj udaraljke .
Dakle hti sam reć da prave semplove mo?emo snimiti u kvalitetnim studijima sa vrlo kvalitetnim muzicarima koji imaju ?icu za glasnoću i vrlo ćiste udarce tj tonove te kvalitetne instrumente pojačala i mikrofone te zvučnu karticu.

Ja danas imama prootols digi2 road mikrofon te vrlo kvalitetan pc ali mislim da to nije dovoljno jo? mi treba kvalitetan bass izolirana prostorija faradejev kavez jer svi znamo da bass lovi fm radio stanice to je potrebno da filteri budu ?to manje u funkciji (XLR) dobrog basistu i puno ?ivaca
Mozda ram perverzam kod ovoga ali gledajmo realno ovdje se razgovara o ideali a ne o amaterizmu
Za mene stemberg radi jako kvalitetne semplove napr. stemberg halion string edition libary

Dakle da sada rezimiramo po vama su ovi bass semplovi in

Coloss
Trilogy
Broomstick Bass
Virtual bassist
Motu
Sample od Akaia "Fender bass"
'Bass Legends Vol.1
jo? jednom hvala

Oggy 24-12-2005 04:48 PM

Quote:

jer svi znamo da bass lovi fm radio stanice
:confused::confused::confused:

Moj je onda nispravan, jer nemam ni jednu stanicu :o :banghead::banghead::banghead:

Moracu da rekalmiram :D

Gluse 26-12-2005 09:58 PM

Moj je onda nispravan, jer nemam ni jednu stanicu :o :banghead::banghead::banghead:

Ajde napravi test otiđi do najbli?e radio postaje tj. kraj oda?iljača pa uključi svoj bas pa će? vidjeti ?to se događa.

Tj na baseevima koji nisu ispravni ili nisu dobro uzemljeni ili je jonizacija zraka takva da stvara refleksiju fm signala bas mo?e poslu?iti kao antena najme ?ice glume antenu tj vubriraju a mgneti kupe signal dolaskom pojačalo to se pojačava.
Moj prijatelj je imao priliku prije koncerta slu?ati stinga na svom basu.
Dobro ovo su ekstremni uvijeti dana?nji basevi su elektronski mnogo bolji jer imaju ugrađena diferencijalna pojačala a ona rade na principu 3 ?ice koje izlaze iz pojačala u miksetu moram priznat da nisam nai?ao na primjer di idu iz basa na pojačalo ali tako ne?to imaju malo kvalitetniji mikrofoni.
Dakle jedna ?ica slu?i za prijenos jakog signala to jest onoga ?to svirate druga ?ica slu?i za kupljenje slabog ?uma koji nastaje u ?ici ili u basu ali bit je u tome da kroz jednu i drugu ?icu prolazi signal tog ?uma koji je jednak pa diferencijalno pojačalo oduzima ?um iz jedne ?ice sa onim iz druge ?ice kroz koju jo? i prolazi zvuk koji svira po?to oduzme ta dva signala dobijemo čsti zvuk bez smetnji kabeli se inače zovu XLR

e pa kada se oduzima signal koji mi neznamo kakav je usput uni?tavamo i zvuk

Ja sam ovaj problem imao na jednoj radio postaji gdje ni profesionalna oprema nije radila pa smo napravili faradijev kavez i sad je sve ok.

Kao ?to sam rekao u pro?lom tekstu da su povo perverzije normalno da nitko pametan neće ru?iti studio da bi napravio kavez pa to slobodno mo?ete izbaciti ali ako se netko ?eli baviti snimanjem seplova e onda neka dobro razmisli i pročita neku knjigu o nus pojama radio televizijskih i mikrovalnih smetnji na opremu i njihovog utjecaja na zvuk. ili bar knjigu osnove elektrotehnike jer uzalud vam dobra oprema ako ne radi u idealnim uvijetima
Jedan primjer iz svakodnevnog ?ivota vam je klima ili fri?ider koji mogu stvarati smetnje na opremi

dr.Ru 26-12-2005 10:53 PM

Ja bih dodao Quantum Leap HC Bass

Dushan_S 26-12-2005 11:14 PM

Jos jedan glas za Hard Core Bass. Mnogo mi je "?ivlji" i otvoreniji, mo?e se ne?to dobiti kada se poigra EQ-om i kompresorom. Nisam ga probao u nekoj pop varijanti, ali mi definitivno najbolje od svega postojećeg radi posao za tvrđi zvuk.

Oggy 27-12-2005 12:35 AM

Quote:

klima ili fri?ider koji mogu stvarati smetnje na opremi
Jedino frizider nemam u studiju :D

A, nisam primetio ni da mi klima pravi smetnje... Jedino kad snimam pevanje, pa mikrofon hvata kako duva :D

Ne, bez zezanja. Svirao sam dosta puta uzivo na radio- stanicama i nisam nikada iskusio probleme te vrste. Jedino sto se secam je jedna svirka na televiziji gde smo imali problem sa mixerom jer je poceo da zuji kao nenormalan, a posle su nam rekli da je od nekih tiristora ili neceg slicno (sto ja niti znam, niti se razumem).

kompozitor 27-12-2005 11:15 AM

Quote:

Originally Posted by dr.Ru

Ja imam verziju na 1 DVD . Cuo sam da ima verzija na 2 DVD .

U cemu je razlika ?

Pozdrav ...

dr.Ru 27-12-2005 10:28 PM

Quote:

Originally Posted by kompozitor
Ja imam verziju na 1 DVD . Cuo sam da ima verzija na 2 DVD .

U cemu je razlika ?

Pozdrav ...

Razlika je sledeca:
QL HC Bass ide na 1 DVD i sadrzi banke semplova za Kontakt.
QL HC Bass XP je poseban proizvod, poseban i nezavisan software. On ide na 2 DVD i sadrzi potpuno razlicite banke semplova....
Drugim recima, ako ces celu kolekciju, ona ide na 3 DVD: obican + XP verzija

Vedran 14-01-2007 04:44 PM

Quote:

Originally Posted by Gluse
Hvala svima na iscrpnim objašnjenjima vidim da vas je tema zainteresirala a meni ste puno pomogli jednom davno sam provao snimiti semple za bubanj ali tada još nisam imao kvalitetnu opremu radio sam na bheringeru b1 i terateku nisam zadovoljam postignutim jer za snimanje kvalitetnog sempla treba imati jako kvalitetnu opremu i dobar istrument u sto sam imao "akademskog" bubnjara tj udaraljke .
Dakle hti sam reć da prave semplove možemo snimiti u kvalitetnim studijima sa vrlo kvalitetnim muzicarima koji imaju žicu za glasnoću i vrlo ćiste udarce tj tonove te kvalitetne instrumente pojačala i mikrofone te zvučnu karticu.

Ja danas imama prootols digi2 road mikrofon te vrlo kvalitetan pc ali mislim da to nije dovoljno još mi treba kvalitetan bass izolirana prostorija faradejev kavez jer svi znamo da bass lovi fm radio stanice to je potrebno da filteri budu što manje u funkciji (XLR) dobrog basistu i puno živaca
Mozda ram perverzam kod ovoga ali gledajmo realno ovdje se razgovara o ideali a ne o amaterizmu
Za mene stemberg radi jako kvalitetne semplove napr. stemberg halion string edition libary

Dakle da sada rezimiramo po vama su ovi bass semplovi in

Coloss
Trilogy
Broomstick Bass
Virtual bassist
Motu
Sample od Akaia "Fender bass"
'Bass Legends Vol.1
još jednom hvala

Evo da se javim i da kazem nesto :D ovaj Trilogy, instalirao, probao i moram reci da je FUj fakat.. iznenadio sam se.. pa zar nemoze niko da odradi neki bass vst instrument, da zvuci normalno, ono jednostavno normalno, pa covjece fakat, bolji mi onaj midi bas zvuk vec od trilogy, fakat je bezveze, mislio sam da je nesto stvarno, ali ono nista, sve bezveze, zvukovi do bola... hajd neka mi neko kaze, ako i koristi koji je to naziv bass vst instrumenta u studiju ?
Dali je neko koristio ovaj Coloss? Ima li tko da koristi neki da je normalan, i da valja cemu ? Hajd napisite molim vas sta vi koristite u svojim projektima ....

Hvala i pozdrav

/moderator
ispravljeno u skladu sa pravilnikom o pirateriji

Tomislav 14-01-2007 06:56 PM

Vedrane jes' ti siguran da je to bio Trilogy??? :D

Meni je Trilogy fenomenalan. Ako imaš midi klavijaturu pazi da ti velocity ne bude na fixnom ili tako nešto. Ja obožavam Trilogy i totalno me ovo iznenadilo...

Vedran 14-01-2007 07:25 PM

Quote:

Originally Posted by Tomislav
Vedrane jes' ti siguran da je to bio Trilogy??? :D

Meni je Trilogy fenomenalan. Ako ima? midi klavijaturu pazi da ti velocity ne bude na fixnom ili tako ne?to. Ja obo?avam Trilogy i totalno me ovo iznenadilo...

Ej pa naravno da sam siguran.. Spectrasonics TOTAL BASS MODULE VST DX To je taj puni naziv jel tako ?... hajd ako mozes snimi taj svoj present na trilogy-u i upload na rapidshare ili negdje slicno, pa mi posalji link ovdje ili privatno.. da vidim... jer ja ucitam Trilogy na vst instrument na midi kanal vec odsviranog midija...

hajd pozdrav

Tomislav 14-01-2007 08:51 PM

Nemoj učitati na gotov midi...

Prvo zato jer Trilogy ima onaj true stacato pa stvara čuda ako imaš nešto malo brže... Dugo zato što je velocity odvrnut vjerojatno do kraja... Bolje neka ti netko profesionalniji uploada nešto... Ja baš i nisam neki veliki bassista, još učim :D

Vedran 14-01-2007 09:48 PM

Quote:

Originally Posted by Tomislav
Nemoj učitati na gotov midi...

Prvo zato jer Trilogy ima onaj true stacato pa stvara čuda ako ima? ne?to malo br?e... Dugo zato ?to je velocity odvrnut vjerojatno do kraja... Bolje neka ti netko profesionalniji uploada ne?to... Ja ba? i nisam neki veliki bassista, jo? učim :D

cek secund.. Trilogy je VST Instrument.. sad mi objasni nesto.. valjda bi trebao da radi super ako ga ucitam na out midi izlaz na nekom vec midi zapisu.. odnosno recimo imam midi fajl, midi zapis, bas gitare odsvirane na pjesmi, ucitam ga u Cubase SX 3 na midi kanal i na to ucitam trilogy, smanjim velocity ? I onda bi trebalo da zvuci normalno da se tako izrazim.. ?

Zar nije on namjenjen i za to ako je vec VST Instrument ?

kVu 14-01-2007 10:15 PM

Quote:

Originally Posted by Vedran
cek secund.. Trilogy je VST Instrument.. sad mi objasni nesto.. valjda bi trebao da radi super ako ga ucitam na out midi izlaz na nekom vec midi zapisu.. odnosno recimo imam midi fajl, midi zapis, bas gitare odsvirane na pjesmi, ucitam ga u Cubase SX 3 na midi kanal i na to ucitam trilogy, smanjim velocity ? I onda bi trebalo da zvuci normalno da se tako izrazim.. ?

Zar nije on namjenjen i za to ako je vec VST Instrument ?

imas General Midi zapis, a na trilogy imas za jedan instrument 10+ varijacija da bi ga i sam uradio sto realnije.. forte, mezzoforte, piano, slides, squeaks, x-notes i sl...

zemljo indijo...

komsho24 08-05-2008 07:19 PM

Quote:

Originally Posted by dr.Ru (Post 109090)

Ljudi, interesuje me Quantum Leap HC Bass...

nasao sam neke semplove na netu, ali nikako da cujem normalan finger zvuk... interesuje me dobina.. kakav je... je li bolji od Trilogy-a u tom folu?

komsho24 04-08-2008 06:16 PM

Quote:

Originally Posted by komsho24 (Post 203095)
Ljudi, interesuje me Quantum Leap HC Bass...

nasao sam neke semplove na netu, ali nikako da cujem normalan finger zvuk... interesuje me dobina.. kakav je... je li bolji od Trilogy-a u tom folu?

Hoce li tko odg. ove godine ? :-)

All times are GMT +1. The time now is 03:54 PM.