![]() |
waves q clone
kazu u waves-u da q clone pretvara vas externi eq u plug in. I da ,npr. vas 4 band eq pretvara u 8 band itd. Ne lazu. Ukljucili smo TLa VP1 micpre, bypasovali de-ess, gate,comp i ostavili samo eq, potrazili zeljeni zvuk i pritisnuli dugme hold. Opasno dobro...
Meni se svidja 9 plus :) :) :) :) :) :) :) :) :) + lud je osjecaj kad vrtis dugmice na hardverskom eq-u, a vidis to real time na monitoru kao da je plug in..... .....a dodje uz njega i nesto dobrih preseta..... :arrow: EXPERIMENTISANO U SARADNJI SA DVUCKOVICEM I BOSKOVICEM :arrow: |
Re: waves q clone
Jedino sto ne valja u celoj toj prici je cinjenica da u jednom trenutku moras da "zarobis" sound, a to nije bas dobro iz prostog razloga sto ako pozelis nesto da promenis ili sledecim EQ-om postignes to da dve ili vise traka nisu komplementarne, moras "Jovo-nanovo".
U najavi se to meni cinilo zesce zanimljivim zato sto sam mislio da ce taj plug da skenira celu karakteristiku sprave, pa ces moci da je koristis kao plug, ali potpuno funkcionalan... |
uz pretpostavku da nisi potpuno promasio ekvilizaciju odredjenog traka, ne moras sve jovo nanovo jer postoji dugme add,pritisnes pa dodatno ekvilizujes...;)
|
instaliras URS i gotova stvar :da: :da: :da: :da: :da:
Pozdrav |
Ma imam i URS, ali bi bilo lepo da iskoristim Rupert Neve EQ i u mixu :)
Mogao bi Marko da nam konkretnije objasni kako su oni radili capture EQ. |
q clone se sastoji od dvije jedinice. Q capture i q clone. Izadjes iz kompa u neki eq i vratis se naravno nazad u komp. E tu radi q capture i to na jednom otvorenom audio tracku. A na track koji ekvilizujes ukljucis q clone i kad zavrtis eq, PRESS HOLD. That is all;)
|
evo i sa sajta:
The Q-Clone package consists of two components: Q-Capture and Q-Clone. Using them is easy: 1. Set up Q-Capture so it sends its special capturing signal through your audio interface to your outboard hardware EQ unit and returns the equalized signal back. 2. Open Q-Clone on the first track you want to EQ. Adjust the knobs on your hardware EQ unit until you get the sound you want. 3. On the Q-Clone plug-in, hit the Hold button, and the EQ for that track will now remain just as you set it, while you repeat the process on as many tracks as your computer can handle. You can change and reset the equalization on each track as often as you need, and save the results as a preset. Using the Add button, you can also make adjustments on top of the original setting?like having the signal running through two of your EQ units at once. |
Mada ostaje da se uporedi isti snimak provuchen kroz spravu i kroz njen "otisak" u Q-Clone.
Koristicemo moj Studio Projects C1 jer je pojeo Markov Classic II u sekundi! |
meni nesto nije jasno.
kada se radi capture da li mora da postoji izvor zvuka? (verovatno mora da bih radio capture,predpostavljam da ako nema izvora zvuka,plugin nema sta da uhvati) npr. ako sviram gitaru koja je utaknuta u eq,onda ce plugin da zabelezi i eq sa gitare,kako da dobijem sliku samo hardverskog eq-a? |
Quote:
eh, gitaristi :D |
da,to mi nije palo napamet :ups:
evo isprobao i sve je u redu,capture radi ali se cuje mnogo metalno? zasto? kada pustim neki preset onda je ok,probao sam da uradim capture i sa mixera,ali opet isto? |
veseli, koju karticu imas? Mozda je problem u ad/da konverziji?
prodajem classic II rode, kupujem studiJo Pjoject WC2 :) |
audigy1,mora da je do njegovih vrhunskih konvertora?
znaci nista od capture-a na krs karticama? zanima me i zasto je kod mene linija skroz nazubljena dok je na svim presetima ravna? |
eh audigy, audigy... najvjerovatnije je zbog njegovih "konvertera", plus moze bit i da ti je struja losa (prljava), plus sto vjerovatno imas audigy bez spoljne jedinice pa konverter kupi sum iz kucusta racunara, mozda kablovi, mozda konektori, mozda je do tvog outboard eq-a, mozda je negdje klipovalo pa se pojavila distorzija... ko ce znat.... dakle, ne, nista od capture-a na krsh karticama i bez ozbiljne a-d,d-a konverzije. Uzmi URS, Hydratone,eqium, sonalksis. Ja skoro nabavih Wavearts Trackplug, cini mi se da mu nije los eq , vidjecu... |
URS,hydratone koristim ja to sve...
samo sam hteo da isprobam ovo ali ne vredi. |
Quote:
|
Ja Bogami, ne bih...
Ni u ludilu! Stavljam usnimak pored dry usnimka bilo kog mikrofona, bez blama, cak stavise. Ja licno nisam voleo (niti volim) kombinaciju Rode/TLA jer nikad nisam bio zadovoljan rezultatom, ali zato sa Amekom... |
Quote:
Pozdrav |
Quote:
imao si kombinaciju rode classic II i TLa vp1? |
Ne. Imao sam 5050 i classic 2
TLA generalno ima problem sto je malo "hot". Istina VP1 je vrhunski model, a 5050, najjeftiniji, ali TLA ima tu karakteristiku... clasic 2 je takodje malo "vruc", pa u kombinaciji daju malo preprzen signal Za classic 2 je bitno da imas cist preamp i onda je vrhunski rezultat. |
Quote:
|
A koji ti efekat pokusavas da prikacis?
|
veeeeeeeeelika je razlika izmedju vp1 i 5050.
|
MA jasno je meni, znam o kojoj spravi je rec, posto sam je hteo za sebe, ali sam odustao upravo zbog toga...
|
Quote:
|
Zato sto imas dva slusanja.
Da bi postigao to sto hoces moras da imas vise outa, a ne samo stereo. Kod sterea cujes i stereo signal, sabran sa onim koji je prosao kroz spravu,k ali sa kasnjenjem. |
Uzgred, pokusavati da kloniras Behringer EQ je ravno pokusaju da od trotineta napravis trkacki bolid :)
|
Quote:
ajde ako te ne mrzi pojasni malo? kako to da izvedem? |
Quote:
|
Quote:
nego gde ima da se nadje taj q clone za dzhabe da se proba za stalno ? :) |
Imam ja, ali ne smes da zaradjujes pare sa njime :D
|
samo vas gledam :twisted:
|
Stavi neku veliku latencu na driveru ..... ako se izgubi flange i dobi's delay ...anda je latenca ....ako i dalje imas flange ...onda nesto nisi dobro spojio ....
pozdrav |
ako imas flange, imas negdje dupliranje signala sa sve latency-em
|
probao sa kx asio,latency od 2ms pa sve do 170,ista prica,probacu jos veliki latency sa creative asio,mada verovtano necu nista dobiti,videcu kako ce biti na drugom racunaru....
hvala... |
ma nisi nesto dobro spojio cim imas flange...
|
hehehehe...pa koristi ga kao flanger onda..hehehe..bolje išta nego ništa :da:
|
Quote:
|
veseli, nisi panovao kako treba. taj kanal sa q captureom moras panovati na tu stranu na koju i izlazis od audigya, a kanal sa q cloneom na suprotnu. Problem solved
|
All times are GMT +1. The time now is 01:08 PM. |