Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   :: Izasao URS MIX EQ (AU/VST) :: (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11715)

lesha 27-06-2005 02:02 PM

:: Izasao URS MIX EQ (AU/VST) ::

http://www.ursplugins.com/URSMIXsw.jpg

Quote:

URS (Unique Recording Software) has announced the releases of the URS MIX EQ for Audio Units and VST for Windows XP and Mac OS X.
The URS MIX EQ is a seven band equalizer. It features five bands of fully parametric EQ plus High and Low Pass filters with variable slope. Each band offers overlapping frequencies spanning 4 to 5 octaves.

Specifications:

Number of Bands: Seven.
LF (Low) and HF (High) bands are Shelving or Peak with variable Q.
LF Sweep between 30hz and 450hz.
LF Q Sweep between 3 and, .25 in Peak Mode.
LMF Sweep between .2k to 7.5k.
LMF Q Sweep between 3 and, .25.
MF Sweep between .2k to 7.5k.
MF Q Sweep between 3 and, .25.
HMF Sweep between .2k to 7.5k.
HMF Q Sweep between 3 and .25.
HF Sweep between 1.5k and 18k.
HF Q Sweep between 3 and, .25 in Peak Mode.
Filter Boost/Cut: +/- 15dB.
Low Pass Filter frequencies - off, sweep between 12k and 3k.
High Pass Filter frequencies - off, sweep between 20hz and 350hz.
Separate In/Out switch for each band.
Phase reverse switch.
Input and Output Peak Meters with Gain Clip.
Numeric Display Windows for Gain, Frequency and Q and Input and Output.
Input and Output Trim Adjust -12db to +4db.
In/Out Bypass switch.

URS MIX EQ costs US$249.99 for the Native License (RTAS/VST/AU) and is also bundled with the URS Everything EQ Bundle v4.0 and the URS S series MIX EQ bundle. Owners of the S series MIX EQ Bundle can upgrade to the URS Everything Bundle for a reduced rate in their online store.
http://www.ursplugins.com
http://www.ursplugins.com/ursMIX.html

Max 29-06-2005 11:17 AM

:cry:

veseli koljac 29-06-2005 09:46 PM

sto si tuzan max?
lepa vest,vise ne treba iLok......ili ti se ne svidjaju?

alen 30-06-2005 01:10 AM

Re: :: Izasao URS MIX EQ (AU/VST) ::

Dodjoh do Bundle paketa u kome su svi URS eq's.ZLOOO!!!!
Jakooo,jakooo dobro.
Bilo bi dobro da vlasnici UAD-a daju komentar za URS izdanje Pultec-a
i gde se nalazi u odnosu na UAD-ovu verziju?

Neverovatno je u zadnje vreme koliko je vrhunskih plug-inova izaslo
dostupno smrtnicima sa obicnim karticama.Jos da se pojavi kvalitetan
reverb ja bih umro od srece.

OFF 30-06-2005 01:12 AM

A cpu potrosnja?

lesha 30-06-2005 01:48 AM

nesto kisa pada danas... pljusti... :mrgreen:

alen 30-06-2005 01:50 AM

Minimalna,gotovo zanemarljiva sto me jako cudi.Svaka im cast!

Altek 30-06-2005 02:27 AM

Jeste jeste pada kisa, sve je mokro..... Neko je zakukao za dobrim riverbom, evo kako se ja snalazim Knufinke SIR Reverb + Impulsi iz kontakta 2

Max 30-06-2005 02:26 PM

Ooooohhhhhhh !!!!!!!! ...... Probao ........ Bolji Nego Sto Sam Mislio ...... Ooooohhhhhhh ........ Idem Sve Da Premixam

Mogli 30-06-2005 03:04 PM

Quote:

Originally Posted by Max
Ooooohhhhhhh !!!!!!!! ...... Probao ........ Bolji Nego Sto Sam Mislio ...... Ooooohhhhhhh ........ Idem Sve Da Premixam

Max, je li moguce da si toliko odusevljen?? A ja sad dao skoro 1200e za UAD!!

Max 30-06-2005 03:59 PM

evo igrame se ....doduse tek sat vremena ..... za sada mi je miljenik S serija .... ali to ce da se promeni sigurno ..... fenomenalno .... muzicki ....

Svaki ima svoj karakter ..... meni fultec nije bolji d pulteca .... ali cu mu dati jos vremena pa cu pisati ...... cambridge prepisavaju za tri duzine ..... precision aq ima drugaciji karakter ali mi je za sada S bolji .... videcemo .... ovo je jos uvek pod euforijom .....

UAD ???? ..... Naravno ..... nemoj misliti ni trena ..... kao sto rekoh Pultec mi je bolji ...... ali 1176 , LA2a , faichild , Plate 140 , precision limiter ..... i te kako vrede para ...... urs su eq ...... a i obrati se Ivanu .... on ima Ultrapack ...za ..... nesto kao 900 e ..... ako se ne varam

Pozdrav

Altek 30-06-2005 04:57 PM

URS Classic Console Equalizers <------------ Znaci samo EQ....
Ja nisam odustao od kupovine UAD-a

Mozda ako izadje neki compressor koji je bolji od uad-ovih :)

lesha 30-06-2005 05:26 PM

koliko sam skapirao, A i N imaju svoj smek (API i Neve) dok S sluzi za hirurgiju..
mmmm, jos kad se ubaci i hydratone :da:

Mogli 01-07-2005 12:58 AM

Quote:

Originally Posted by Max
obrati se Ivanu .... on ima Ultrapack ...za ..... nesto kao 900 e ..... ako se ne varam
Pozdrav

Cuo sam za to, ali otkako je otisao u vojsku ne odgovara na PM. Moram se snalaziti na redovan nacin. Sad sam kupio novi, legalan XP professional i uramicu ga u mom studiju, jbg dobro izgleda onako zlataste boje!

idekius 01-07-2005 01:58 PM

Instalirao i probao ovaj URS...

Cini mi se da je odlican, ali nebih bas preterivao sa odusevljenjem... Hmmmm... stvarno je strava, ali moracu ovo detaljno da istestiram...

Pogotovu me odusevljava sto ne "kida" procesor...

SandRob 01-07-2005 02:14 PM

ovo je nesto najbolje sto san cu u zadnjih 100 godina.
prova san fulltec i onaj mix i odusevljen san.
usporedjiva san pultec sa fulltecom i ovaj fultec mi je cak jos finiji i njezniji u visokima.
savrseno nesto. :)

usporedi san brzinski mix eq i precissioneq od uad-a i.... boli me dusa to priznat, ali ovaj mix mi se cini bolji... ali, ali, ali, brzinski san proba.

dr.Ru 01-07-2005 02:26 PM

rekao bih kao Idekius, sa jednom zamerkom, koja je vise subjektivne prirode: za moj ukus, A serija nema lepu boju. Ako namestim cist set, nije topao, a ako namestim toplinu, malo mulja u basovima i visokim. Srednji su, pak, odlicni.
Ovo govorim samo za A seriju

OFF 01-07-2005 07:23 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob
ovo je nesto najbolje sto san cu u zadnjih 100 godina.
prova san fulltec i onaj mix i odusevljen san.
usporedjiva san pultec sa fulltecom i ovaj fultec mi je cak jos finiji i njezniji u visokima.
savrseno nesto. :)

usporedi san brzinski mix eq i precissioneq od uad-a i.... boli me dusa to priznat, ali ovaj mix mi se cini bolji... ali, ali, ali, brzinski san proba.

Nisam jos probao, ali po vasim postovima izgleda da je dobro sto sam odlozio kupovinu UAD-a. ;)
Jos da izadje neka kolekcija plug-insa za dinamicku obradu i :mrgreen:

idekius 01-07-2005 07:33 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Nisam jos probao, ali po vasim postovima izgleda da je dobro sto sam odlozio kupovinu UAD-a. ;)
Jos da izadje neka kolekcija plug-insa za dinamicku obradu i :mrgreen:

Nemoj shalom da se shalis, nego kupuj tog U'D-a i to minimum Studio Pack, jer u Project Pack-u nemas gotovo nista..

Ja nisam U'D-a kupio zbog EQ-a ili reverba (ma da su i jedni i drugi odlicni), vec zbog kompresora.

URS moze da ti resi EQ i to, koliko vidim, odlicno, ali kompresor moze u nasim uslovima da resi samo U'D.

Ima par nativnih koji su O.K., ali U'd je U'D, barem sto se kompresije tice...

STUDIOTON 01-07-2005 07:40 PM

O'ce li neko da kupi uad ultra pak? :(

Oggy 01-07-2005 07:45 PM

Ja verujem da je veliki dusevni bol kada gledas kako 800 evra odlece iz tvojih ruku, a pojavljuje se serija koja je "dz" :):):)
Sala, Deki, ali nemoj da smetnes sa uma da smo svi mi radili i pre UAD-a i da itekako mozes da dobijes dobar sound sa soft (takodje) pluginovima. Verovatno cu i ja nekad uzeti UAD jer verujem da je koristan u smislu rasterecenja mixa i zbog par plugova, ali reci da "sve,sve, ali bez uad-a nema kompresora" je potpuno nepromisljeno. Ima itekako dobrih kompresora i dobrih EQ-a i samo je pitanje kako ih koristis. ;)

STUDIOTON 01-07-2005 07:48 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Ja verujem da je veliki dusevni bol kada gledas kako 800 evra odlece iz tvojih ruku, a pojavljuje se serija koja je "dz" :):):)
Sala, Deki, ali nemoj da smetnes sa uma da smo svi mi radili i pre UAD-a i da itekako mozes da dobijes dobar sound sa soft (takodje) pluginovima. Verovatno cu i ja nekad uzeti UAD jer verujem da je koristan u smislu rasterecenja mixa i zbog par plugova, ali reci da "sve,sve, ali bez uad-a nema kompresora" je potpuno nepromisljeno. Ima itekako dobrih kompresora i dobrih EQ-a i samo je pitanje kako ih koristis. ;)

Tacno sam znao da sam nesto hteo da kazem ali nikako da mi izadje iz usta .. bravo oggy :)

Oggy 01-07-2005 07:57 PM

A? :)
Sta ti tvoj drug stalno kaze?
"Ne-daj novce!!!" :):):)

Ma sve je to OK kad imas sve, pa ti onda samo jos to fali, lepo je cak imati i neke fancy plocice u kupatilu, a kamoli novu "igracku", ali mislim dan ako znas, dovoljno je i ono sto je svima dostupno.
"Boj ne bije puska ubojita..." :):):)

idekius 01-07-2005 08:00 PM

Quote:

Oggy, tacno je, naravno, da se radi i bez U'D-a... Jasta... izgleda da si me pogresno shvatio... Pa i ja sam do skoro radio bez tog U'D-a, ma da sam se ja dosta oslanjao (a oslanjam se i dalje) na Pulsara. Kada bih radio bez i jedne DSP karte, trebao bi mi CPU od 6 GHz...

Sad, da ima nativnih kompresorima jednakih U'D-ovima... nema... u to sam siguran... Ima dobrih, ali U'D je tu stvarno mnooogooo zajeban...

Rasterecenje MIX-a sa njim ne mozes da postignes bas kako treba. Procesor mu je jad i beda... Imam osecaj da je cak Pulsar ljudina i div u odnosu na U'D-a...

Rasterecenje mozes da postignes tek ako kupis nekoliko kartica...

OFF 01-07-2005 08:01 PM

Ma strava su UAD kompresori, ali je izgleda pitanje dana kada ce se pojaviti nesto kao URS Eq, pa cemo se potezati da li je ili nije bolje od UADa (a o ceni da ne pricam). A onda ce doci UAD-2, pa sve iz pocetka...

idekius 01-07-2005 08:03 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Ma strava su UAD kompresori, ali je izgleda pitanje dana kada ce se pojaviti nesto kao URS Eq, pa cemo se potezati da li je ili nije bolje od UADa (a o ceni da ne pricam). A onda ce doci UAD-2, pa sve iz pocetka...

To je tacno, ali ako tako gledas, jednog dana ce izaci i Pentium 34 koji ce biti 128 bit-an i imace laserski HD, a nama ove stvarchice ipak trebaju odmah...

Oggy 01-07-2005 08:07 PM

Ma sve je to OK, ali ja svoj mix uvek smem na crtu pored bilo kog mixa, pa tako i mixa sa UAD-om. Ovo ne kazem takmicarski, vec u smislu da je na kraju bitan samo rezultat i niko te nece pitati sta si koristio.
Ulaganje u kompjutere mi se ne cini preterano isplativo, pogotovo ne u periodu kad treba da dodje do kompletne promene standarda ( a onda, zdravo djaci, kupuj ponovo). Ja bih te pare radije dao u hardver, pa i dosta vise, jer to ako kupis sta treba, vredi i sad i za 20 godina.

OFF 01-07-2005 08:12 PM

Zato ja umesto UADa kupih 8in-out zvucnu, da koristim hardwarske spravice.

idekius 01-07-2005 08:21 PM

Quote:

Ma sve je to OK, ali ja svoj mix uvek smem na crtu pored bilo kog mixa, pa tako i mixa sa UAD-om. Ovo ne kazem takmicarski, vec u smislu da je na kraju bitan samo rezultat i niko te nece pitati sta si koristio.
Ulaganje u kompjutere mi se ne cini preterano isplativo, pogotovo ne u periodu kad treba da dodje do kompletne promene standarda ( a onda, zdravo djaci, kupuj ponovo). Ja bih te pare radije dao u hardver, pa i dosta vise, jer to ako kupis sta treba, vredi i sad i za 20 godina.

Ma tu se potpuno slazem... Naravno da je znanje onoga ko radi presudno... Moze neko da ima i amekov sto i L960 i U87, ali ako nezna... dzaba sve...

Ali pricamo ipak s' pretpostavkom da se po nesto ipak zna...

Sto se tice investiranja u racunare, i tu si 1000% u pravu i ja to stalno pricam.
Zao mi je da bacim kintu za karticu vise nego za bilo sta... Medjutim, U'D stvarno moze mnogo da pomogne u mix-u i za njega sam zazmurio...

Pazi... pa bas zbog toga sam ja kupio ADI-2, a ne neku zvucnu karticu...

E sad... sto se racunara tice... ja u ovu konzervu jednog dana utrpavam maximum memorije koliko moze da ponese, najvece moguce HD u tom trenutku, odvajam na stranu diskove sa instalacijama za nju i od tog trenutka taj racunar gledam kao mixer, ili schrafciger... Pa j. ga, ne mogu da bacim Lunu, Pulsara, UAD-a... a ne mogu ni sada da ih prodam pa da cuvam novac i cekam srecnija vremena... I onako ce oni uvek raditi kojekakve drasticne promene...

J. ga, kad racunar u F-117 moze da bude matora Amiga (verovao ili ne), moze i ovo da radi jos neku godinicu :-)

alen 01-07-2005 08:31 PM

DSP je DSP ali cinjenica je da native plugovi polako ali sigurno
staju rame uz rame sa njima.
Evo recimo firma Tritone,koja je izbacila sjajni Hydratone
najavila je uskoro izlazak njihovog kompresora koji ako bude
na nivou Hydratona ce sigurno biti zlo.
Ja sam vise za varijantu da plug i zdere CPU ali da radi
kako treba.

STUDIOTON 01-07-2005 08:55 PM

Off, Oggy ..

Ne zezajte .. ja sam bio spreman da ti posaljem uada da probas i da vidis ociglednu razliku .. uad je najbolja investicija koja se moze imati u studiju , a razlog moje eventualne prodaje saasvim druge prirode ..

idekius 01-07-2005 08:59 PM

Quote:

Originally Posted by lesha
al cu da vas brisem :twisted:

Lesha, preko URS-a, UAD-a i DSP-a smo spontano dosli do DSP-a F-117a, te to ne moze biti offtopic! :-)

Oggy 01-07-2005 09:02 PM

Sta je dzabe, i Bogu je drago :):):)
Nije valjda da prodajes svog UAD-a?!?!?!
I da nije zbog "one" situacije?! :(

Oggy 01-07-2005 09:13 PM

Toliko od mene za ovaj deo veceri. Odoh na svirku Nena Belana.
CU later

OFF 01-07-2005 09:13 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan
Off, Oggy ..

Ne zezajte .. ja sam bio spreman da ti posaljem uada da probas i da vidis ociglednu razliku .. uad je najbolja investicija koja se moze imati u studiju , a razlog moje eventualne prodaje saasvim druge prirode ..

Da me neko ne shvati pogresno, UAD je do J***, ali ja trenutno moram da pokupujem druge stvari (URS :D )

STUDIOTON 01-07-2005 09:14 PM

neka se samo igra Lesha :p

Oggy
Ma ti znas da ja stalno imam nekih situacija :drunk:

Oggy 02-07-2005 12:51 AM

Pa ti nesreco, ni kafu ne pijes, a kamoli alkohol!

idekius 02-07-2005 01:31 AM

Quote:

Pa ti nesreco, ni kafu ne pijes, a kamoli alkohol!

Ko bre ne pije alkohol???
U Budvi je ljushtio pivo kao azdaja :-)

Sto se prodaje UAD-a tice, prezivece i bez njega, ali stvarno mislim da mu to nije pametno....

Oggy 02-07-2005 01:34 AM

"Ljustio", ali nije pio :D:D:D

Znao sam ja Deki da si ti tu umesao svoje prste i da si mi iskavario druga. Verovatno se propio jer nije mogao da podnese patnju coveka koji ima cak dva... ups... obecao sam da necu :D

Ma baraba taj Ivan!!! :D

Max 02-07-2005 02:33 PM

Meni su se miksevi posle kupovine UAD a naglo popravili .... postali su analogniji

Ja sam ne mogu da se takmicim sa sobom ako nemam UAD ...... ( a kamoli neko drugi ;) )

URS je oooodlican ..... ali Puktec sa UAD a se i dalje probija ..... bolji je ..... ali sad imam izbor jos tri EQ .... pa jos i moj verni Sony OXford ..... cini mi se da sa EQ mogu leeeepo da se zezam ......

Hydratone sve redje ukljucujem , jednostavno je prespor i zauzima previse CPU a nije nesto nevidjeno bolji od npr URS ili midla na Precision EQ is sl .....

A sta cemo sa kompresorima ..... sonalksis ...... hhmmm ..... mozda a li ne na celom miksu ..... zelim veci izbor .... 1176 , la2a , moj omiljeni Fairchild .... pa cccaaaakk i TC 24 / 7 .... ako bas mora ...... a nisam ni poceo da trosim CPU !!!!!

Reverbi .....hhmmmmm .... impulsi .... ako nije preveliki miks .... Megaverb sa TC ..... omiljen za vokale ..... Classic verb sa TC .... treba jos da ga naucim .... Plate 140 ....moj omiljeni ....... native jednostavno nisu dobri ...... Ivan mi je rekao da Oggy pravi super mikseve sa Nuendovim reverbom ...... OGGY SALJI , voleo bih da cujem da to dobro zvuci .... ili ja nisam Vuk Mandusic !!??

Cekate dok se naprave dobri native .... ok ali ja nemam vremena ... do tada cu da uradim 10 ploca 40 reklama i 3 filma ...... zelim dobro sada ..... SADA ....

A sada je to DSP ...... a native mi i onako ne kostaju ...... za sada ..... UAD mogu prodati kad zelim za skoro iste pare za koji sam ga kupio ...... a ako neko zeli da se resi nekog project packa .... TU SAM !!!!!!!

Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 12:35 AM.