![]() |
Ispitni mix
Evo, u cetvrtak sam polagao prakticni deo iz Muz. produkcije, pa da cujete mix. Nas dvojica (koji smo radili mix) smo snimili i bubanj, kolega je snimao nesto gitara i bass, a ostalo ko se zatekao na terminu.
Mix (sa editovanjem, pripremom, patchovanjem....) smo radili 5 sati (valjalo je jos bar 2-3 sata), i nije radjen nikakav post, osim malo maximizera. Nisam pustio celu pesmu, ali dovoljno je da cujete. Band se zove 'Petrol', i nadam se da se momci i devojke iz benda nece ljutiti zbog okacenih 'vise od 8 taktova' :wink: hvala na sugestijama p.s. nisam se snasao sa Zvincicevim Ftp-om, pa sam opet maltretirao Pureta da kaci. Sad ce i link................................. |
Re: Ispitni mix
Quote:
|
Verovatno u meni :cry:
dobijem neku redirekciju za negde, a tamo ne uspevam pronaci nesto za upload evo, sad vidim....'koristite neke od ftp programa' :banghead: sorry |
Quote:
ako budes u prilici instaliraj neki programcic pa se spoji, dvoje ljudi mi se javilo da im ne prihvaca pass ;) inace, preporucam FTP explorer, malen, brz, besplatan i sto je najvaznije, intuitivan ;) |
|
Evo slusam...
prva zamjerka....bas gitara. na pocetku je ima previse i nedefinirano zvuci na momente....na samom kraju clipa ima pristojan topli zvuk dalje...gdje je kick nestao? :?: bubnju definitivno fali malo sirine i prostornosti snare zvuci kao da netko lupa o kartonsku kutiju :) skoro... hm, koliko si ono rekao da si radio na ovom miksu? :wink: ostatak je korektno uradjen...mada ovaj alter djir nije moja "furka" tako da cu se suzdrzati od ostalih komentara jer ne bi bio objektivan ;) samo sredi taj bubanj, ovako zvuci kao garazni demo a ne studijski snimak :) toliko od mene :) idem se prisiliti da zaspem, sutra me ceka cijeli dan u reportaznim kolima :oops: |
Daleko od toga da mi se svidja taj bubanj, ali to je neki jeftini Pearl, ne bas nastimovan. A drugo, band je hteo takav zvuk, cak su hteli da snimaju kick sa d12, ali smo ih ipak na kraju ubedili da satvimo d112
|
Quote:
|
Ako ti kazem da smo snimali na CW Luna, razumeces :wink:
Salim sa, ni meni bas ne lezi ovaj trip muzike |
Quote:
|
Meni najvise smeta bas gitara, koja ima veliku i cestu rezonanciju. Jedan multibend na njemu bi bas prijao. Bubnjevi, slazem se sa prethodnicima. Vokali tanki, prostori neubedljivi. Mix dobar. Sta si hteo da kazes sa time da je snimano na Luni?
|
Quote:
|
Bas je uzas, toliko jaka rezonanca koja guta citav miks, bubanj bez ikakve definicije.
|
Quote:
je, je... luna je poznata po temu sto ucini rezonanciju na basu i bubnju. zna se dogodit da sama ubaci i neki prelaz na bubnju i krivi ton na basu, koji uopce nisu odsvirani. :lol: mislin... stvarno... :kesa: |
Sto vise citam teme na forumu sve vise zelim tu Lunu da probam :)
|
Quote:
ps. ajde, pretjerasmo vise....evo, WC je zakon. ja ga vise ne spominjem na forumu (osim ako se ne razvije neka dobra sala u kojoj zbilja necu odoliti, samo tada :lol: ) |
Naravno da je ono za Lunu bila sala :)
Nego, nije, mi nesto jasno. Radili smo na dobrim monitorima i na njima je sve zvucalo OK. Kad sam doneo snimak kuci i pustio ga na Adamima - haos!!! Sve ono sto ste rekli sam cuo (totalni raspad 'dole')! Zbog toga sam i bacio mix na forum da vidim sta se tu stvarno dogadja. Dobro, ne smem da se vadim na objektivno lose instrumente bass i bd, i jako kratko vreme rada (na nepoznatom DAW-u, sa drugim plug-insima) , ali me slusanje u skoli sad zabrinjava. Sto je najgore, i profesor je bio tu kad su fakticki zavrseni bass i bubanj(posle smo ih 'samo malo' peglali), a on je stvarno baja Hvala svima :) ADAMs rulz! :wink: |
Mix je po meni ok, ali je sama numera... mislim... ja ne umijem da shvatim onakve stvari. :?
|
Quote:
bdv: ako vas toliko (zvina, oggy, off) veseli gadit cw, saljite nama 'creamwareovcima' mejlove i u njima gadite cw, a mozete i slat anonimne pritnje, da ako se ne rijesimo cw kartice, da ce te nan vrc kucu uzrak. :wink: :mrgreen: |
Ma, ljudi, to vam je kao ono Partizan-Zvezda ili Bili-Modri :)
Obecavam da se necu vise saliti na racun Lune, Pulsara, Scopa, Noah ,Tripledata..................NIKAD! Nego, ima li ko predlog kakve intervencije za onaj mix? |
BUAAAAAHHHAAAHHAAA :twisted: :twisted: :twisted:
Necu nista ovaj put o "onome"... :D :D :D Preslusa ja ovo OFF i nista mi se ne svidja. U stvari, cini mi se da ste vi usnimili sve ovo korektno, ali samo sa strane usnimavanja (koliko god je to moguce izolovati). Bend je tiha jeza i sve deonice su katastrofalno odsvirane. Ja prvo preko toga ne bih presao, a to je isto jedan od "vasih" (nasih) poslova. Posle toga, vise nema o cemu da se prica. Losa izvedba, los aranzman (u stil ne zalazim) i normalno da cak nema ni cime da te inspirise da radis. Bubanj je jako tanak i rasplinut, los odnos overa i ostatka bubnja (bubnjar nema osnovnu sviracku tehniku i ima ogromnu razliku u udarcima, tako da ga ni 100 kompresora ne bi dovelo u red), bass mumla i lose je sviran, gitara (pogotovu ona na pocetku) je tragicna... Vokali... Nemoj ovo licno da shvatis, mislim da je prvo kriv vas profesor koji je dopustio da jedan takav bend bude bend sa kojim ce njegovi ucenici da rade, a mislim da je i drugo kriv isto on, jer je prevideo i posle usnimavanja sve ovo (mozda i nije prevideo, nego je samo bilo bas briga) i uvalio vama "vruc krompir". Gde ti ono bese? Na VTS-u? Ako je tamo, imate Air 15 5.1 i imate ogroman problem sa elektro smetnjama... Pozdrav |
Da, da....... :(
Jeste Air 15, ali se koristi samo kao stereo slusanje(bez sub-a), a S800 pored toga zvuce kao kuca! Ne znam, stvarno sam se pogubio u mixu izmedju zelja banda da to zvuci 'vintage', i onoga kako mislim da treba. A to sto si rekao za band, aranzman.....samo potvrdjuje to koliko je bitno da 'producent' bude sa bendom i u fazi preprodukcije. Da sam bar bio tu kad su se snimale gitare, da ih nateram da se to malo podeblja nekim duplexom, ali lepo se kaze, mnogo babica, kilava deca |
Tehniku na stranu, da je bend bio dobar, mogao si ih mixati i na tranzistoru i bilo bi bolje nego sto je ovo ispalo.
Ja u takvim situacijama dajem dve opcije: 1. Ne svirate vi 2. Idete kuci, smislite, navezbate i dodjete ponovo I kraj. Nema tu mnogo sta da se prica. Ako si bend, ne zanima nikog tvoje "nesrecno detinjstvo", vec se ocekuje od tebe da sviras, a ako nisi, mozes uvek da se bavis okopavanjem baste, daktilografijom i sl... Ej, Vintage zvuk!!! Sad vidim da su ljudi zahtevali d12. Ej, zahtevali?!?!? Bolje da su vezbali da sviraju, nego li se prave pametni. Ma to ti je kod nas. Imao ja skoro situaciju: Snimam ja jednu pesmu i stvarno, dobro sve zvuci, zivi instrumenti, mnogo posla. Ljudi zadovoljni, ja zadovoljan, dolazi devojka da peva pratece (ali ne ona koju ja zovem). Od samog pocetka, pocinje da se pravi pametna, tipa: "A, semplovi..." - "Ne, svirao sam,", "A zasto ova gitara, a sto ovo..." Ignorisem je ja dobar deo dana iz postovanja prema ljudima koji su je zvali i na kraju ja nju pitam: "'Oces ti da pevas ili mislis da me celo pre podne zajebas svojim pametovanjem?!" Kad je zapevala, razmisljao sam o tome da bi bilo bolje da sam je i dalje pustio da kenja... Naravno, svi prateci su sutradan izbrisani... Kod nas mora da se uspostavi red i dok toga ne bude, svi ce da budu pametni, a niko nista nece raditi. Naravno, uvek ti ostaje mogucnost da sve ponovo odsviras sam kod kuce :wink: |
Quote:
spavajte sa jednim okom otvorenim :twisted: :lol: :lol: :lol: |
Zvincic je novoimenovani komandant hrvatskog ogranka "anti- CW" pokreta :D :D :D
Ej, ljudi, to su samo sprave, nema bolje fore za zezanje, ne vredjas zivu osobu vec komad necega. Pozdrav |
Quote:
|
Quote:
|
Zadnjih nedelju ili dve nema topica u kom se ne kaci CW i to kroz "salu".
Ajde ljudi dosta o tome vec sam vas zamolio, vi rekoste da je to komad plastike, ako je tako sto se onda kacite na taj komad plastike, mislim nije mi jasno. Niko ne govori da je zavistan od CW-a ili da je zaljubljen u njega i da bez njega ne moze da zivi, niti da je to jedina kartica koja valja a druge ne valjaju, niti se iko ljuti sto vi cimate CW jer bi to bila bolesna ljubav. Molim vas da prestanete sa tim, unistismo forum sa CW-om :) |
Quote:
Pored takvih "prijatelja" CW-u "neprijatelji' nisu ni potrebni :D :D :D Zvincicu, OBUSTAVLJAJ PALJBU!!! Idemo da jurimo ribe... 8) |
Quote:
|
Samo da nije plavi kit ( a kit i nije riba...) :D
|
Quote:
ajde, da ne zagadjujemo covjeku topic vise :lol: mix mu je i ovako prezagadjen, jos mu mi samo trebamo :roll: |
Bas sada razmisljam o razvojnom putu ispitnog mixa, preko opreme do plavog kita... I to sve u "promociji radova"...
Odlepljujemo! :D |
samo vas gledan.
|
Quote:
:lol: joooooooooooj, necu vise! :lol: e, sandro....bilo je lipih klapa u tucepima jucer :wink: |
ljudi, eno vam offtopic* pa tamo pisite :)
*vracen je zbog prelaska na vBulletin (koji ce biti ove nedelje) |
Sutra idem u skolu pa cu videti opet mix - da li smo mozda bili mnogo nagruvani pri kraju dana (sve je radjeno u cugu), ili su monitori nekako volsebno odseceni, ili ............
Videcu sta ce i profesor reci, njegova je poslednja...... A verujte, ni bendu nije lako. Zamislite se samo u njihovoj situaciji. Snima vas malte-ne ko stigne, jednu pesmu mixuju indeksi 02 i 46, a drugu 15 i 19, jednom recju - NEMA PRODUCENTA! |
Sa ili bez producenta, neko pravi odabir benda koji ce se snimati. Ako je to u nastavne svrhe, onda se i bend i svirka tome moraju prilagoditi. Dakle, moraju biti dobri sviraci i svirati jednostavno, da bi vi mogli nesto i da naucite osim sto ce te snimiti neki njihov ego-trip koji ne zanima nikog osim njih. U tom slucaju je kriv onaj koji to aminuje, a ne vi koji ste primorani da saradjujete sa bilo kim. Ja bih ono, kazem ti, seo i odsvirao ponovo sam, jer onako ne moze.
Koji je to band u pitanju? |
Quote:
(malo sam morao, samo malo) 8) |
Bend je Petrol, tri momka i dve devojke. Jako su fini likovi i voleo bi da izvadim stvar, bez obzira sto mi se ni malo ne svidjaju ti b92 tripovi
|
All times are GMT +1. The time now is 02:21 PM. |