Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Beyerdynamic DT770 pro ili AKG K271s? Mozda AT (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11674)

Boskovic 22-06-2005 04:58 PM

Beyerdynamic DT770 pro ili AKG K271s? Mozda AT

Vec je bilo o ovome ali ajde da cujemo josh misljenja ako ste raspolozeni.

Dosta ljudi preferira DT770 zbog detalja, mada i 271s imaju svoje fanove.

Iznesite neke utiske vezane za najbolju soluciju za slushke.

Takodje su pominjanje i Audio Technica ATHM 40

mandrak 23-06-2005 10:25 PM

Imam DT 770 PRO nekih mjesec dana i mogu samo potvrdit da su to slu?alice sa najvi?e detalja i karaktera od svega ?to sam do sad imao prilike ?uti.

Oggy 23-06-2005 11:36 PM

Ja koristim AT vec godinu i po, ali ne za mix, vec za pevaca ili sviraca i kada na kraju zelim iskontrolisati preko nekog treceg slusanja.
Nisam do sada imao nikakvih zamerki, cak sam zadovoljan i stepenom neutralnosti (koliko to slusalice uopste mogu da budu), ali trebalo bi da znas da slusalice stvaraju vestacki privid prostora i nacin na koje one emituju zvuk se ne poklapa sa prirodom percepcije ljudskog uha . Otuda na slusalicama sve zvuci mnogo "vece" i "lepse".
Sve su to dobri izbori i samo je pitanje sta ocekujes od njih i koja bi im bila upotreba.
Pozdrav

lesha 23-06-2005 11:41 PM

AT su odlicne, samo se treba naviknuti na njih posto daju prilicno flat zvuk..
znaci, idealno za proveru (ipak su monitori za mix)
a i cena im je odlicna za taj kvalitet zvuka..

OFF 23-06-2005 11:51 PM

Ja imam K240m i jako sam zadovoljan. Mada, ne mislim da bi ni ove dve varijante bile losiji izbor. Kod AKG mi se svidja sto je jako lagan i pogodan za duzi rad (ako treba praviti farbe na syntsima za svirku) a i pevacima je OK.

Oggy 24-06-2005 12:08 AM

E, kad smo kod toga, nisam se ni setio, AT su jos lakse i jos udobnije od svih koje sam do sada koristio jer imaju neku finu mekanu penu i kozu, pa ih i ne osetis.
I cene se nisam setio, a ne verujem da je preko 60 evra.

kVu 24-06-2005 07:08 PM

imam ja beyerke i mogu ti reci da sam prezadovoljan... to su ti monitori na usima, jako malo izlazi iz njih (gotovo nista).. jedina zamerka... uzasno su teske i posle par sati rada oce da zaboli glava :)

zvincic 24-06-2005 07:57 PM

Quote:

Originally Posted by kVu
imam ja beyerke i mogu ti reci da sam prezadovoljan... to su ti monitori na usima, jako malo izlazi iz njih (gotovo nista).. jedina zamerka... uzasno su teske i posle par sati rada oce da zaboli glava :)

to je izgleda mana vecine beyerki.

i moje dt109 vrlo malo pustaju vani, ali nakon sat vremena mene vec usi bole. ne zbog glasnoce, vec doslovno, fizicki bole. a slusalice i nisu nesto narocito teske.

zato te slusalice drzim za tracking a sebi trazim nesto udobnije :)

ovaj put se micem od BD-a....mislim uzeti akg 240...moram poslusat negdje razliku izmedju M i DF modela da vidim isplati li se ke?irati vise za DF ;)

Gianfranco 24-06-2005 09:13 PM

Sa Beyerom sam prezadovoljan!

Illiron 25-06-2005 08:09 PM

Quote:

Originally Posted by lesha
AT su odlicne, samo se treba naviknuti na njih posto daju prilicno flat zvuk..
znaci, idealno za proveru (ipak su monitori za mix)
a i cena im je odlicna za taj kvalitet zvuka..

Jel se mogu koristiti mesto monitora ? Trebaju mi neke sluske da se igram producenta dok neko gleda tv u mojoj sobi :)

Ako moze jos neko da kaze neki info o tim sluskama bas me zanimaju i zanima me koji preamp bi isao uz njih ?

zvincic 26-06-2005 01:17 AM

Quote:

Originally Posted by Illiron
Jel se mogu koristiti mesto monitora ? Trebaju mi neke sluske da se igram producenta dok neko gleda tv u mojoj sobi :)

da, mozes da ih koristis, nitko to nije zabranio.

ali imaj na umu da nijedne slusalice ne mogu zamjeniti monitore

Bitch 26-06-2005 08:27 PM

...imam i DT770 i AKG K271sluske, ...

...meni se licno mnogo vise svidjaju beyerke, ko sto neko rece ko monitori na usima, mnogo prijatnije za slusanje, realne sa lepim low-endom, dok su mi AKG vise kao ns10, kad na njima lepo svira, znaci da je fino smixano...

preporuka za DT770 :D

milos 27-06-2005 05:55 PM

Kakve su Audio tehnica ATH-M40 u poredjenju sa AKG240s i koliko se krecu cene za oba modela :?:

Oggy 27-06-2005 06:34 PM

Superiorne. Ne znam tacne cene, ali je AKG skuplji, uprkos losijem zvuku.
Vec 271 su tu, ali su one jos skuplje, a nisu tako udobne kao ATH.

All times are GMT +1. The time now is 09:20 AM.