![]() |
UREI Impulsi
Danas sam se nesto zezao sa LA-2A impulsima na vokalu. Ko nema UAD ili pravu makinu, neka proba, mirakul :)
Mogu misliti kako sprava tek radi |
UAD je 300 e ...... tako da stvarno nema potrebe da se uzdzavas :wink:
Pozdrav |
300???? :)
?ako ga imas negde za te pare, baci neki PM |
Javi se Idekiusu , ako ima dobru volju ...
|
Re: UREI Impulsi
Quote:
|
Ma prava makina LA-2A je bacanje para u danasnje vreme... kosta 1500$ a po meni, u danasnjoj produkciji sa svojim THD-om nema sta da trazi... i jos je mono! Pa ti vidi za sta ces dati 3000$ :wink:
|
pretpostavljam da su impulsi sa noisevault-a..
|
Quote:
A valjda kad snimas bas i glas .... i to je mono ..... zar ne ? Pozdrav |
Quote:
Pozdrav |
Quote:
Da se ispravim prvo! Nije 1500$ nego 2500$! E sad , kako to mislim, prvenstveno mislim da UAD ima mnogo bolji price-performance odnos od istih analognih sprava..konkretno pricamo o LA 2A. Ja verujem da ga ljudi koriste, kad bih imao stvarno gomile para da ulozim, ulozio bih u analogiju ali bih LA 2A verovatno preskocio! Priklonio bih se pre npr. pendulum OCL2 ili manley ELOP-u, ako smo vec kod sprava u toj kategotiji a mislim da analogiju nize klase ni ne vredi stavljati u sistem. Vise mozes da uneses necistoca u zvuk nego sto ce da ti pomogne.. U tome je i glavna problematika u celoj filozofiji digi-analog-digi postprodukcije. U kakav lanac bi ti Max ubacio LA 2A, a da vise dobijes na zvuku nego da ga sje..s ?? LA 2A ima THD 0.5%!! Mislim da ova vrednost bas i nije zanemarljiva.. A da bi postigao stvarno vrhunske rezultate koristeci kombinaciju digital-analog obradu zvuka, prvo i osnovno (s predpostavkom da MIC i preampe vec imas high-end), ti trebaju high-end konverteri, bez kojih nevredi ni slati signal u analog iz digitala. Znaci kad vec ulozim "tolike" pare u MIC, preampe, AD/DA high-end konvertere, (npr. Apogee Rosseta 200, Lavry...) mislim da bi me THD od 0.5% malo razocarao.. Znaci logicno je da bih se pre priklonio OCL2 , ES8, tubetech itd...spravama koje imaju THD 0.05%! Odprilike sam to tako nekako mislio :wink: Pozdrav! |
Ko zna o cemu ovi razgovaraju nek se javi... :lol:
shala mala... |
Quote:
|
A ako se i ja na isto odlu?im, mogli bi po pola love za plaginove, ha? ;)
|
Ja sam uvek za, ali trenutno cu jedva da skrpim za projekt pack. Aj da vidim sta ce vikend doneti pa se cujemo :wink:
|
OFF jel planiras da koristis Project pack sa PT ?
|
Quote:
Sto pitas, je l' OK kombinacija? |
Ma ja isto razmisljam o nekoj kombinaciji PT LE i UAD ali nisam jos video kod nikoga na delu.. Mada znam da moze, samo treba nesto da se cacka oko latencije u PT, zbog putanje zvuka u UAD i nazad...kako sam skontao onda se vise opterecuje CPU kompa. Bas sam pre neki dan trazio po netu, pogledaj...
http://www.uaudio.com/webzine/2004/d.../content7.html |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Vise slusaj ....manje matematike .... to je moj savet .... Inace ga ne bi stavljali na vokale na svetskim produkcijama ...kao i na baseve ....valjda postoji nesto sto ga je odrzalo ovih 30 i vise godina ....zar ne 8) ? Pozdrav |
Max, moj post nije bio s namerom da oskrnavi LA 2A , niti tvoj nacin razmisljanja. Naravno da svaki kompresor ima nesto specificno, karakteristicnu svoju boju itd....zbog cega je i nasao primenu u raznoraznim produkcijama i studijima..i odrzao se 30godina u zivotu..Cisto sam pokucao da argumentujem zasto JA nebih dao 2500$ za LA2A!
Bez matematike nazalost nebih dosao do racionalnog i realnog zakljucka, da bih za te pare pre uzeo neki univerzalniji high-end kompresor.. Da sam milioner, onda bih pokupovao sve te spravice i igrao se, nazalost svi mi zivimo i radimo na visoj low-end klasi a ponekad zakoracimo u high-end.. Da je kojim slucajem LA2A jedino sto mi fali- uzeo bih ga.....eeeee...al to verovatno mogu samo da sanjam ;) To je cisto iz nekog mog pogleda. Hvala za savet, bez slusanja, nebih se bavio poslom kojim se bavim... :wink: Pozdrav & respect! |
U pravu si ...... ja sam ipak iz sezdeset i neke .... pa sam mozda malo melodramatican
:wink: Pozdrav |
Vidim ja, sentimentalno si vezan za LA2A... :wink:
|
Ma i za taj prokleti 1176 ....a i fairchild ..... tako da hvala velikom manituu na uadu gde za 900 e dobijes toliko da ne moras da patis .... a onda ti ostane par hiljada za neki moderniji comp ... :wink:
Pozdrav |
Danas sam radio A/B testic (samo par minuta) LA-2A sa UADa i Impulsa. Ne zvuce bas isto, impuls kao da ima i neki exciter, dosta je otvoreniji, ali i jedan i drugi lepo prikucaju vokal napred i fino ga ucvrste. Plasio sam se da ce ga UAD pojesti, ali nije, i impuls ima primenu (pogotovo dok ne kupim DSP). Naravno, impuls ne komprimuje, pa smo paznju obracali na boju i poziciju
|
Hm... mozda i nije losa fora upotrebiti recimo Sonalksis SV-315 pa nakon njega dodati impuls...
|
Quote:
Jesi probao bas UREI impulse? |
Ma pored svega sto koristim i budzim po mashini nemilosrdno opterecujuci procesor, jos mi samo fale impulsi kompresora :-)
Mislim, ima smisla, za neke bitne linije, vocal... ne retko za vocal upotrebim impuls analognog schtudera, ili U87 i sl... ali jos kad bih opaljivao impulse na kompresorima, trebala bi mi sprava od 6 GHz... I onako mi ovih dana stize UAD, dosao je napokon u Bg i prijatelj treba da mi ga posalje post expressom, ako ga vec nije poslao... |
Quote:
|
Quote:
Ili barem link gde ih ima... Jer ne nadjoh nista na noisevaultu... 8) |
All times are GMT +1. The time now is 05:05 AM. |