Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Problem sa pode?avanjem ASIO panela :( (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11492)

Shady 02-06-2005 01:31 AM

Problem sa pode?avanjem ASIO panela :(

Cubase ne?e da mi se otvori, zaklju?io sam da je to zato ?to mi nije pravilno setovan ASIO na njegovom panelu za pode?avanje. Nekoliko puta sam instalirao i deinstalirao Cubase, ali se i dalje ne otvara. Ina?e radim na EMU 1820.

Naslu?ujem da se Cubase ne otvara zato ?to ne mo?e da pro?ita vrijednost "Bufer Size" na "Output Ports". :roll: no, da krenem redom.

Kod mene ovako izgledaju table za pode?avanje ASIA... vjerovatno sam na njima uklju?io ne?to ?to ne treba, ali ne znam ?ta...

http://www.jannemecek.net/files/Slik...ex%20Setup.JPG

http://www.jannemecek.net/files/SLik...ia%20Setup.JPG

http://www.jannemecek.net/files/Slik...ia%20Setup.JPG

Pitanja:
- Na slici 01. u "CARD OPTION" (desno) uklju?eno je START IMPUT FIRST? Je li to ok?

- Na slici 02... da li je pravilno pode?en parametar "Sync Reference" za "DIRECT SOUND IMPUT PORT" I "DIRECT SOUND OUTPUT PORT"?

- Na slici 03... u desnoj strani, na "GLOBAL SETINGS", pa na "Sync Reference"... uklju?eno je "Sample position - Output"... a ispod toga, na "CARD OPTION" ?tiklirane su su sve 4 opcije (srvena strelica). Je li to ok?

GLAVNI PROBLEM:
- Na slici 03... pod "OUTPUT PORTS" (u lijevoj strani, zatamnjeno crnim) ne reaguje "DETECT BUFFER SIZE". kad kliknem na to, po?inje da tra?i i onda panel ledi i gasi se na kraju.. Isto to "DETECT BUFFER SIZE" radi ok ako provjeravam "IMPUT PORTS".

Ima li pomo?i? :(

Oggy 02-06-2005 02:29 AM

Tebe to nista ne treba da zanima.
Cubase- Device setup- VST Multitrack- E- MU ASIO (asio driver).
Nista vise.

Shady 02-06-2005 02:50 AM

Da, kada bih mogao uop?e otvoriti Cubase. :lol: Ali (kako sam gore i napisao) ne mogu ga otvoriti.

Garant je do ovih tri table gore. Ne?to sam na njima pogre?no setovao, to je vjerovatno u?lo u system, i sad ne?e da se otvore ni Cubase ni Nuendo. Probao sam vi?e puta instalacije i deinstalacije (i to razli?itih verzija i Cubasea i Nuenda) ali uvijek isto. Kliknem ikonu, program krene da se otvara i onda se proces podizanja aplikacija ugasi.

Mo?e? li mi re?i (napisati parametre) kako su kod tebe setovane ove 3 table? (posebno me zanima slika 3) jer blokira prilikom detektovanja bufera na outputu. :x

Oggy 02-06-2005 03:02 AM

Buffer size (samples) u obe tabele je vrednost 5512
A nije mi jedino otkacen "start input first". Ja to nisam ni otvarao do sada...
Ako ti to ne upali, idi u regedit i izbrisi sve tragove Cubasea. Dakle ides na "find" i upisujes: "sx", "cubase", "steinberg"... i brises sve sto ima veze sa Cubaseom. Ides samo na "find next" i onda pokusas ponovo da sve instaliras, ali ovaj put ne diraj nista, vec samo na prvu stranicu SX-a i odmah na E-MU ASIO driver.

idekius 02-06-2005 03:06 AM

Pre bih rekao da ima instaliranu neku krshinu od plug in-a, ili malog (gotovo neprimetnog :-) ) vst syntha koji mu to radi.

Kada pocne da se dize (cubase naravno :-) ) pogledaj u onog pravougaonog screen-a do kog plug-ina dodje. Kad procitas zadnji plug in koji startuje, pa zatim pukne, uninstaliraj taj plug i skloni sve njegovo...

shigumicu 02-06-2005 05:27 PM

Meni se to desilo kada sam instalirao plug in Amplitube v1.3.0.
Nuendo nije hteo da se podigne i pucao je odmah nakon ucitavanja pluginova.
Nije ga trpeo u svom vstplugin direktorijumu, pa sam ga morao instalirati van njega, nakon cega ga je uredno i video i podigao se bez problema.

Ja takodje mislim da ti problem pravi neki podivljali plug in. :bounce2:

Danny Lou 02-06-2005 06:28 PM

kad instaliras cubase prije nego ga pokrenes pokreni asiodriver setup i multimedia setup pa istestiraj konfig. i rasporedi ulaze i izlaze.
good luck!

idvi 03-06-2005 06:02 AM

Definitivno neki plugin ! Imao sam tih problema dakle upri oci i gledaj kod kojeg zasteka!
Sretno!

Shady 03-06-2005 06:15 AM

Ovako. Kad kliknem ikonu za pokretanje SXa, krene ona maska sa Steinbergovim logom, i odmah na po?etku blokira kod "Initialiaing protection". Ne vidim da je po?eo da ?ita bilo kakve plaginove... :zzz:

Zid 03-06-2005 06:31 AM

Jesi li ga probao reinstalirati? Mene je SX zajebavao cesto,uvijek mu je nesto falilo...nekad se digne bez problema a nekad mu ni vijagra ne bi pomogla..al kako sam presao na Nuendo,nema problema nikakvih,dize se u rekordnom vremenu i pored brda plugina i Vsti.. :wink:

shigumicu 03-06-2005 08:24 AM

Pokusaj da ocistis bazu registry od nuenda i cubase-a i onda ih ponovo instaliraj. Ako to ne pomogne onda ti se verovatno s***o Windows (otisli neki dll-ovi ili tako nesto).

Probaj i sa sitem restore ako ti je aktivan.
Mozda su ti se poklali ASIO drajveri od EMU-a i Nuenda.
Pokusaj da deinstaliras drajvere od EMU-a, pa onda pokreni Nuendo ili Cubase.

SRECNO!

Shady 04-06-2005 12:24 AM

Ni?ta. :oops: ?im startujem ikonu od SXa, budi se i dr watskom (drwtsn.exe) i alarmira da program nije ok i da moram na restart. A restart ne poma?e. I?i ?u sutra na format... C:\

Hvala svima.

zvincic 04-06-2005 01:46 AM

Quote:

Originally Posted by Shady
Ni?ta. :oops: ?im startujem ikonu od SXa, budi se i dr watskom (drwtsn.exe) i alarmira da program nije ok i da moram na restart. A restart ne poma?e. I?i ?u sutra na format... C:\

Hvala svima.

ponekad je to jedina logicna opcija kada su winblowsi u pitanju :wink:

Mogli 04-06-2005 02:30 AM

Quote:

Originally Posted by Shady
I?i ?u sutra na format... C:\

Nemoj instalirati SP2.

Oggy 04-06-2005 02:53 AM

Ej, kad malo bolje razmislim, setio sam se ko je imao takav problem!
Ivan iz Kraljeva. On je imao karticu kao tvoju, samo nije bila "m" i njemu je takodje pravila problema, ali je nekome uvalio za dobre pare. Pitaj njega, mada on nije resio svoj problem.

Mala sala!
:D :D :D :D :twisted: :twisted: :twisted:

Shady 04-06-2005 10:51 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Ej, kad malo bolje razmislim, setio sam se ko je imao takav problem! Ivan iz Kraljeva. On je imao karticu kao tvoju, samo nije bila "m" i njemu je takodje pravila problema, ali je nekome uvalio za dobre pare. Pitaj njega, mada on nije resio svoj problem.

:twisted: Hehehe, ma ne?e Ivo mene mnogo da rani... Samo pomalo! :mrgreen:

STUDIOTON 04-06-2005 02:55 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Ej, kad malo bolje razmislim, setio sam se ko je imao takav problem!
Ivan iz Kraljeva. On je imao karticu kao tvoju, samo nije bila "m" i njemu je takodje pravila problema, ali je nekome uvalio za dobre pare. Pitaj njega, mada on nije resio svoj problem.

Mala sala!
:D :D :D :D :twisted: :twisted: :twisted:

:sw:

Shady 08-06-2005 11:26 PM

E, ljudi na?ao sam izgleda u ?emu je bio problem ?to se ne otvara SX... prosto me stid da ka?em koliko je glupo rje?enje. :oops:

Hajde da mi neko ka?e, da bih bio potpuno siguran, ?ta vam se otvara kada kliknete na
"Cubase SX Application Data Folder"
(Start mani/Programs/Steinberg)

Ivane, smija?e? se kad ti ka?em rje?enje, a onog dana si se ba? namu?io. :mrgreen:

All times are GMT +1. The time now is 02:57 PM.