![]() |
Preporuka za neki impuls-reverb plugin ?
Situacija je sledeca:
Probao sam "Waves IR" - nije CPU friendly, onda sam uzeo "SIR" - predivan je, ali ima zesci latency u Cubase-u, a jos davno sam se igrao sa "SF Acoustic Mirror"-om, i on se zesce grebe o CPU, a nije u ljubavi sa Steinbergovim aplikacijama, pa ne mogu da ga koristim u Cubase-u :( Imate li preporuku za neki drugi ImpReverb :?: |
Probaj jos najnoviji pojednostavljeni Voxengo Pristine Space Light.
Ako to ne pomogne,onda j*bi ga! |
Ja ne znam sta to znaci CPU friendly?
U pooslednjem mixu sam otvorio 4x IR1, tri deelay-a (Waves super tap 6, double deelay i Ohmboys), i Reverb A. Na svakom kanalu je bilo bar po dva inserta(Voxengo, GCO, Waves, Auto-tune, Waves deeser...), kanala je bilo 10 stereo, 15 mono, u VST rack-u je svirala Alpha, EXSP 24 i 2x Tilogy. 24 bita, 44,1. Pri latenciji od 5 ms, CPU ide na 70%, a pri 40ms na 60%. Automatizacija, silna cuda... Nemam pojma.. Koliko bi vi reverba u mixu? I ovo je mnogo, ali radi bez problema. Takodje ne znam sta znaci "kasnjenje" kod SIR-a? Koristio sam ga dosta i nikad nisam ni naslutio bilo kakav problem. Moguce je da nisam obracao paznju na prave stvari :D |
jos jedan glas za pristine space..
|
Quote:
|
Svi impuls reverbi imaju kasnjenje (neki se mogu podesiti na manje, ali sada je to nebitno)...Nuendo 2/SX 2 kompenzuje za to kasnjenje tako da vi ne primecujete......probaj snimati uzivo vokal sa SIR-om...
CPU friendly znaci da ne "ubija" procesor... E da, i moja preporuka je Voxengo Pristine Space [Light]... |
Ako ti ne treba editovanje impulsa, ekvalizacija i slicno, najjednostavniji i najprijateljskiji prema procesoru je REVOLVERB. Napravili ga, a ko bi, braca Rusi! Radi, i za dz je.
http://revolverb.hostrocket.com/ |
Quote:
|
A gde je taj zuti kruzic? Ja snimam muziku samo u winamp-u... A mastering radim u Outlook Expres-u... Instrumente nikad nisam snimao, mada bih voleo i to da probam...
Pa dobro bre ljudi, zar vam licim na nekog ko eventualno ne bi znao sta je slusanje sa Sx-a? Zasto bi stavljao impulsni reverb na slusanje pri usnimavanju? Da vidis kako ce da odzvanja? Skapirao sam i sta je "CPU friendly", ali sam posle napisao i to da rade 4 bez problema (a moze i vise), znaci, ne jede toliko CPU (osim ako nemas celeron na 300. |
Quote:
Vidi? ?itao sam ne?to o tome, ali nisam nikada sam probao. :smile2: Reci mi, gde onda ti stavlja? impulsni reverb, kao attachement? I da li je potrebno editovati svaki impuls kao preset u Word-u, ili to mogu direktno u Outluk-u? :oops: :noob: Pomozite neznalici, svi?a mi se kakav ti sound dobija? u mastering-u :bounce2: BI?e da je zbog interne arhitekture Outlook-a ja sam ve? primetio da ?aljem mail-ove mnogo lak?e odatle, dok Sound Forge ne?e ?ak ni da prepozna .doc format, ne znam kako vi uop?te uspevate sa njim. :D |
Quote:
Word ti nije CPU friendly... Najbolji efekat se postize kada povezes Outlook i Word pad u rewire, tada i nema potrebe za Saund Forzom jer impuls mozes da editujes u word padu bez gubitka na transferu Ako budes radio ispravno, imaces svetski sound. evo ja se bas rudim i sve se nadam da ce me neko zapaziti. Mozda postanem i moderator :D |
Haha, outlook.. ovo je ?e??e... :mrgreen: Oggy, sto posto si opi?en...hehe.
|
Takav sam ti ja :D
Posle onog tutorijala o Sx monitoru, i snimanju instrumenata, ovo mi se jedino ucinilo kao logican i dostojan sled rasprave. Ali nije lose, evo i Dusan je imao nesto konstruktivnih pitanja. Nikad se ne zna gde ce covek i sta da nauci :D :D :D |
Ajd' da probam "Voxengo Pristine"...
@MilTon Nisam uspeo da skinem REVOLVERB, braca Rusi ga zakljucali :cry: |
Oggy, hvala ti zaista, stvari su mi sad mnogo jasnije :da:
Negde sam ja to i sam pretpostavljao, jer kad podignem word, outluk mi se gu?io ve? sa tri otvorena impulsna email-a, nikako nisam mogao da uradim po?ten mix. Ve? sam mislio da se tripujem, a nigde nisam mogao da dobijem odgovor, na K-V-R- forumu su me ljudi ?udno gledali kada sam postavio nekoliko pitanja, izgleda da ipak previ?e cenimo taj beli svet a premalo sopstveno znanje. :D :oops: ?elim ti da u novoj 2005. postane? moderator i ispuni? sve svoje snove (uklju?uju?i i ono ?to si mi pri?ao za ?etvorku sa plavu?om, crnkom i krezubom babom koja kuca vrcave nepodob?tine na laptopu :P :lol: ) Sve najbolje, i da mi vi?e niko ne dira Oggy-ja da vam ne bih slao viruse elektronskom ePTT po?tom u te va?e Cubaseve i Word-ove :evil: :mrgreen: Quote:
|
Quote:
Dobro, ima tu nesto... meni obicno pevaci traze hall u slusalicama prilikom snimanja, ali u te svrhe lepo im stavis neki hall sa kartice... Nisam probao Voxengo Pristine Space, ali na Sir se ni malo ne zalim, super mi radi, a Waves IR1 je meni omiljena Wavesova spravica. |
:mase:
:D :D :D Isto je tako bio odusevljen i George Maessenburg kad sam mu otvori oci, oko ovih stvari... Nego jesi li cuo da se vise ne proizvode NS 10 kutije? :shock: Isto tako se i prica da ce da nas bombarduje Nato ako Milosevic ne povuce vojsku sa Kosova... :shock: :shock: :shock: To nece na dobro da izadje... Posebno me brine sto kazu da ce najjace udariti po Zrenjaninu... Nego, sad ozbiljno, cenim tvoje zalaganje da me odbranis i jos me vise odusevljava tvoj smisao za humor :D Idem sutra za BG po RA 500 i na neki sastanak, pa ako si tamo, mozemo na neku kaficu? Izvinjavam se na privatizaciji foruma :oops: |
Pa ako si mislio na mene a ne na ovog super moderatora vampira iznad :twisted: :lol: mo?e, pusti neku poruku na vreme da znam da se organizujem :oops: :wink:
Ina?e ovo da ?e da bombarduju Zrenjanin ako Milo?evi? ne preda sve NS10-ke koje je zaplenio od nenaoru?anih albanskih izbeglica, prvi put ?ujem, dobro da si mi javio :shock: :? Napravi?u taman par tegli impulsnih reveraba za zimnicu, da mi ne ponestane "prostora" dok bombarduju :mrgreen: Room mi i nije neki a bojim se da ?e sve Hall-e da poru?e bombama, tako da ?e nam snimci postati skroz suvi :da: Ina?e pro forme, ajd i neki on topic :lol: Meni je Voxengo-ov jednostavan za upotrebu i najpregledniji. Eto, pa nek se zna 8) |
Super-operater je (otkude?) iz Nis, pa sumnjam da ce naci vreme da skokne na kaficu u BG :D
Ja bih, ako ne zaginem jako veceras trebao da budemu Artistu, negde oko 3, pola 4, pa tamo barem pola sata, pa onda downtown. Treba da se nadjem i sa Mikijem, pa mozes da uzmes i svoj DVD :D Javicu ti se ja vec sutra na SMS off topic: A Plate za "na tanjir"? :D |
Quote:
Ina?e, ve? dobijam uslovni refleks da otvaram impulsni reverb pa plate impulse, bi?e da je neko do sada nepoznato oboljenje. Javi se sutra, zovni i Mikija pa se vidimo. Sramota imamo sto godina a pravimo ovoliki off topic :oops: Idem sam za kaznu da kle?im na kukuruzu u ?o?ku. :) |
Pazi samo u cosku na bass trap :D
Mene ce, vidim ja da razaluju, ako nastavim sa ovakvim glupiranjem. Ima Anita da nas zgromi :D :D :D |
Bojim se da bi HuAnita mogla da impulsivno reaguje zbog offtopica na temi o impulsima :D
|
Quote:
Ej ljudi,duboko se izvinjavam za offtopic,ali ovaj chovjek me vazda izazove da se pred svima slatko nasmijem :D Deejoo rules :lol: |
Instalirao sam Voxengo Pristine Space (obe verzije) i naravno, "light" mi se vise svideo, lepo je sto ima interno podesavanje latency-ja (e, steta sto ga SIR nema)...solidno saradjuje sa procesorom, cepa manje od Waves IR-a. Bas sada isprobavam neki Lexicon-ov impuls, "guitar room" i otkidam na njega !
@ Dushan_S U pravu si sto se tice koriscenja ImpulsReverb-ova tek u mixu, ali ko ce odoleti da odmah (uzivo) ne cuje kako to zvuci :D |
Najbolji offtopic do sada :!:
|
Nesto mi pade na pamet... Jel' probao neko da koristi impulse iz Ni-Kontakt2 u druge svrhe, tj. van Kontakta?
|
Quote:
Oggy, Dushan STereo... izvrsno!! :D Samo tako dalje. :D :roll: Jedino sad, hm, Oggych... ja ipak ne bi da mi zajedno radimo onu stvar s obzirom da ne koristis pofi programe za muziku. Budem ja radije pitala milosajeftica za to! :!: |
Dok ja iscitah svu ovu shegu, Norton prijavi prisustvo dva debela wormsa. I ko zna koliko je uletilo shpijunchina u medjuvremenu!
|
@ Anita:
Kakve stvari mi da radimo? :shock: A uostalom, nisu bitni programi vec tehnika :mrgreen: Uostalom koji je to program bolji za muziku od winampa (i koji je auto bolji od Moskvica)?! Ne znam... mozda stvarno da zovnes milosa jeftica, ti i ja nismo bas kompatibilni... :rotfl: :hug: (ovaj ti zagrljaj vracam od juce) @ alfom: Sad bar mozes na pecanje :D :D :D |
Quote:
Quote:
Evo tebi jedan i za danas. :hug: Opet onakav isti da istovremeno uzivas i pitas se hoces li prezivjeti... :D |
:andeo:
Saga o "impulsima" se nastavlja... :D :D :D |
Pa i ljubav (prijateljska i dr.) su impulsi? Zar ne? I odzvanjaju takoder. :D
|
Mozda Dusan ima i tih impulsa u zimnici, pa bih mogao da uzajmim jednu teglu do sledece sezone? :D
|
Dushan Stereo? O da, mogao bi on imati svakakvih impulsa u zimnici! Sad kad ga malo bolje poznajem, uopce ne sumnjam. 8)
|
WAVES IR1 je totalno najbolji i nema veze sto nije bas cpu-drugar!
pogotovo sa 6 cd-ova impulsa nemam frke da odaberem sta mi se svidja... 8) prvo stavi neki ruzan reverb, mislim metalan i to i zavrsi sve pa kad sve zavrsisi samo ga zamijeni sa IR1 nekim mocnim! dobices 25% na tezini,debljini i visini (a mozda i duzini?) :P |
Missim odgovor na temu je prica o zimnici a mi ulazimo u leto, mozemo o moru malo da caskamo :mrgreen:
|
Eone, imas pravo. Kakav zimnica.... :!:
Tko zivi pored mora da me primi na ljetovanje?! :andeo: |
Evo, i ja se dobrovoljno ustupam nekom na cuvanje bar dve nedelje :andeo:
|
Anita,
ako bi sigurno do?la, onda kupujem ku?u na moru (ti bira? lokaciju). Ali moram prvo provjeriti. :twisted: |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 07:40 PM. |