![]() |
tubifex? powercore...
slusao sam mp3 demo za ovaj plug-in,i zvuci odlicno,da li je neko od vas koji imate powercore probao tubifex,i kakav je u odnosu na native? (g.rig,amplitube i sl.)
|
Svi su oni dobri,a ukusi su razliciti... Meni je trenutno najzanimljiviji Nigel sa UAD-a.
|
ja tubifex koristim za ribice :lol:
|
Quote:
|
Quote:
Hehehe i ja isto, onaj susheni u kockicama :lol: |
ja cesto koristi tubifex ali i nigel od uad-a, a dok snimam koristim pulsarov bluesman.
|
tubifex
Ja ga koristim duze vrijeme i drzim da je jako autentican.
|
SIMKES2 dobrodosao !
|
Odlican je!
Nemam Powercore, ali imam UAD-1, pa mogu neku paralelu da povucem, obzirom da sam dosta puta cuo TC na delu. Ja volim tvrdji zvuk, jake gitare, pomalo industrial. Moj Nigel nije za te stvari. On radi odlicne gitare, za sve pravce, osim za metal. Ipak, smesno je i porediti Nigel i...recimo Guitar Rig, ili Amplitube. GR je procesiran, Amplitube siroviji, dok je Nigel pravi odgovor. Dao bih mu 8/10 jer nije, ipak, najsrecnije resenje za industrial. Guitar Rig 5/10 Amplitube 6/10 TC powercore upravo jeste, iako je "tanji i hladniji" od Uadovog Nigela. Na primer, Rammstein su fanovi TC opreme, i cesto koriste tubifex. Nacices da je tubifex algoritmovska simulacija Voxa '60 godina, ali u praksi, mnogo je savremeniji i jaci u zvuku. Njemu 9/10. Stvar je ukusa izmedju PoCo i Uad..... ali, svako ko ih je probao, tvrdim, zaboravio je na Guitar Rig i Amplitube..... videcemo kako ce se ponasati IK u verziji 2. Jos jedna stvar, ja nisam gitarista..... sviram klavir i gitaru u zivotu nisam drzao u ruci :oops: .... ali, za saradnju biram "debele i masne metal gitariste" :D , tako da sam dosta radio u tom domenu. Poz |
nigel-a nisam cuo,ali mozda je i bolje,onda bi se verovatno primio (kao na tubifex) pa bi mozda i kupio project-PAK :D (PoCo mi je prekup da bi se igrao kuci),mogli bi iz nemacke da mi donesu,hm...
amplitube2 je odlozen za avgust (najranije) |
Ja sam zaboravio da napomenem jednu stvar: one ocene su moje subjektivne i odnose se samo na distorziju. Sto se drugih gitarskih efekata tice, mislim da Nigel nema konkurenciju. (flanger, mod filter, comp, gate, wah-wah......)
|
NIGEL JE TATA :!: A amplitude i onaj glupi Guitar Rig mu nisu ni blizu...ne mogu ni da se porede...Nigel je posebno dobar za "clean-ove"...
|
Tibifex je dobar , ali ga je Nigel razbio kao zvecku ... Softwerski nista bolje nema!
|
nigel je tata, a tubifex je mama. :mrgreen:
meni je stvarno tesko rec koji je bolji, cak je meni mrvicu drazi tubifex... a rame uz rame im je bluesman (on je dida) od pulsara, s time da bluesman ima oooogromnu prednost, a ta je da ga se moze svirat realtime. ja gitare (kad ne sniman preko pojacala) uvik sniman sa bluesmanom, ali procesirani zvuk saljem samo u monitore a sniman dry ili sniman na dvije trake cisto i procesirano. onda u mixu koristin ili tubifex ili nigel ili bluesman. :roll: |
Bluesman ima mnooooogooo lep tremolo clean...
|
Quote:
:?: |
Quote:
|
Ja na mojoj kartici EMU 1212m koristim Guitar rig i Amplitube, posto su njeni fx-ovi loshi, a DSP-ejcic slab.
Da li postoje neki bolji VSTi koje bih ja mogao koristiti, po vashem mishljenju od ova dva. Izvinjavam se :oops: shto ovako upadam u ovu temu, ali nisam hteo da otvaram novu jer smatram da ni moje pitanje nije takvo da zavredjuje novu temu, a ima neke slicnosti sa ovim o chemu pricate. |
mislim da nema,mozes jos da probas ako nisi simulanalog guitar suite koji je free i guitar combos (koji je opet guitar rig)
ostale simulacije su prilicno lose... |
Imam guitar suite i u nekim stvarima zaista je bolji od Guitar riga (ima ostriji i definisaniji zvuk, ne mulja), posebno ima dobre klinove i odlican je za blues sound. :cool2:
Hvala na odgovoru! |
Re: tubifex? powercore...
Upravo sam prvi put koristio Tubifex, stavio preko nekih starih mikseva gde mi je pre bio Nigel,sto se tice distorzija osetna je razlika u kvalitetu u korist Tubifex-a, ali cu ipak i dalje snimati najveci broj gitara na Guitar Podxt ili pojacalo i Sm57
|
All times are GMT +1. The time now is 02:29 AM. |