![]() |
Vasa omiljena glazba (pjesma) u posljednje vrijeme....
Evo, bas kao sto naslov kaze.... :D
Koje su posljednje pjesme na koje ste se najezili (u pozitivnom smislu).. koje vas tjeraju na plac ili smijeh ili jednostavno u njima beskrajno uzivate? U posljednje vrijeme? Posljednjih dana... tjedana.. mjeseci.... Ne ono usputno slusanje... vec stvarno.. zanima me posljednja pjesma na koju ste osjetili da vas prolaze trnci tijelom....!? _______________________________ Ja.... ovih dana gotova stalno i neprestano slusam pjesmu "Amelia" (sa orkestrom) od Joni Mitchell.... predivno.. jezim se.... Druga... Tori Amos "Silent all these years"... |
trenutno SAINT GERMAIN - des pres Cafe vol.5
a ovih dana mi je bio aktuelan CRAIG ARMSTRONG - Piano works i jo? mnogo toga da ne nabrajam :lol: |
Arvo Part - Alina
|
off topic @Anita:
Da li si slusala obradu Depecha "Enjoy the silence" u izvedbi Tori Amos? Katastrofalno dobro! Bacilo mi je u senku sve one silne remixe Depeche Mode na 3 CD-a. Sto se tice topica, morao bih stvarno da nabrajam, a vec sam ti to negde i napisao privatno :D |
Nisam cula to!!!!
Pa zar imas TRENUTNO toliko puno stvari koje ti danas, upravo danas, SAD odgovaraju do boli?! :D A ja samo dvije pjesme koje mi to rade.... :oops: Ja sam recimo ovaj topic zamislila da kazemo bas pjesmu, dvije (jer je rijetko cijeli album u istom filmu.. ali zna biti!!!) koje nas trenutno totalno opisuju..... na neki svoj nacin... pa da ih cak i ovdje uploadamo (ili damo link gdje se daju skinut mp3) i na taj nacin skuzimo tko je u kojem filmu trenutno. :!: U kojem si filmu Oggy? :wink: Jos u Stingu od onda? Mene je Joni Mitchell (opet) udarila i to ozbiljno.... Godinama je nisam slusala i sad mi strasno odgovara... Naravno... traveloque.. sve sa orkestrom.... cak nema ni akusticne gitare kao inace po defaultu... predivno, predivno, predivno.... Njen glas me tjera da pjevam iz dubina kao sto inace ne mogu i ne znam.... imam osjecaj da letim kad je slusam.. sjecam se onog feelinga kad sam bila jaako mala i slusala bi glasno glazbu i pozeljela letjeti... onda bi izasla van s frendicama i uocila kako je svijet prazan bez glazbe.. vise nije bilo ni poleta, ni zelje, a ni snage krila za letenje.... Predivno je kad u odrasloj dobi uspijem osjetiti ponovno taj feeling.... kad bi najradije skakutala od srece bez znanog i realnog razloga.... obmanjena blazenstvom samog zivota i postojanja..... i to sve radi glazbe (i sunca.....). |
van morrison - into the mystic :mrgreen:
|
Frantz Ferdinand, Rammstein, Green Day...
|
@ Anita:
Cini mi se da sam bas tako rekao. Bas sam zavrsio jedan CD za kola koji je pun! A, zaboravih da je mp3 u pitanju :D :D :D Idem danas na BNH, a posle koncerta putujem... Mislim da sam ti napisao u mailu i gde, ali ako nisam mozes da pogodis :D Blago se pribojavam skandala :D :D :D |
U poslednjih par dana vrtim:
Earth,Wind & Fire-After the love has gone Grover Washington-Just the two of us |
Quote:
Ja obbbbooozavam starog Van Morisona.. ovaj novi mi je precist i nekak.. ne znam... volim npr. Astral Weeks... |
Zadnjih nedelja italijanski Acid Jazz iz sredine devedesetih.Ne mogu da verujem kako sam sa lakocom prelazio preko svih tih sjajnih stvari u vreme kada su ih izbacivali.Valjda sam mislio da zabari ne mogu da se takmice sa Britancima ili Amerima....Uglavnom, preporuka - Gazzara - Can't Hide Love.
|
Jamiroquai - A Funk Odyssey (Album)
SUB FOCUS - X Ray (rockaj, snimaj) udjite: http://www.rumski.com/forum/viewtopic.php?t=2968 |
1. Pesme: Turin Brakes - Painkiller (2003), Feist - Inside And Out (novo)
2. Sto se tice albuma, odskora sam nabavio album "Odessa" od Bee Gees iz 1969.....jurio sam ga 100 godina. 3. Odlepio sam i na Led Zeppelin dvostruki DVD, izvanredni snimci, odlicni nastupi (ima i onaj legendarni crno-beli snimak sa danske televizije iz 1969)...to sam gledao do sada bar 5 puta. |
Quote:
|
Spiritual Songs,Chants & Flute Music of the Native american Indian su dva diska koja ne izlaze iz cd-a , ne mozete ni zamisliti kako je dobro!!!
Daje cudan filing kakav mi muzika do sad nije nikad pobudila. |
uh..ja sam ovih dana u fazonu navijackih himni....naime,radim himnu za jedan nogometni klub pa mi se u autu i kuci samo himne vrte......napravim mali izuzetak pred spavanje i pocastim usi sa Stingom ili Floyd-om.. :drunk:
|
Quote:
Ja inace obozavam npr. shakukachi flautu (koje se koriste u zen-budizmu kao sredstvo za meditaciju cak! kao i sitar... )... i nabavila sam i samplove (native american flutes)... i htjela ih uklopiti u svoju glazbu... ali ne ide... rastimane su! Ali smislit cu nesto... pa ces onda slusati i mene :wink: . Ma salim se.. :D Daj mi tocan naziv... |
Quote:
odlicna meditaciona muzika... |
Ok, moze. Mozda me natjera da se pocnem vise opustati.... A svi znamo da bi mi trebalo. :wink:
Ma ustvari nemoj slati... skocit cu sad do cd shopa pa cu tamo poslusati i kupiti ili skinut sa "magarca" ako nema.... Cini mi se da mi treba malo edukacije za tu vrstu glazbe.... volim je... a uopce ni ne znam izvodace ni nista.... Pouci nas Pure! I preporucite mi neku sa takvim "cudnim" instrumentima, ali da je ritmicna da mogu plesati uz nju (trbusni ples npr.).... znaci ne meditativna.... Jel ima sto takvo, Pure? |
Tacan naziv je " Spiritual Songs,Chants & Flute Music of the Native american Indian" :D
Za trbusnjake preporucujem Misirli Ahmet |
Quote:
ma nije sada da je pratim to toliko :) Micusa ne znam ni u koji bi zanr svrstao, u prodavnicama cesto stoji poz jazz mada je daleko od toga (jedino sto ga vezuje za jazz je izdavacka kuca ECM)...znam samo da kada sam cuo jednu stvar od njega, 2 dana kasnije [u engleskoj] sam otisao i kupio sve njegove cd-e...tada ih je bilo oko 14......svi po punoj ceni (11-13 funti).... :oops: ritmicka muzika sa "cudnim" instrumentima...dovoljno je da uzmes bilo sta od recimo indijske muzike jer je bukvalno sve kod njih ritmicno (sad je pitanje koliko je lako igrati uz one table ;) )...znaci nesto recimo od Ravi Shankara (uglavnom sve ima neki ritam....osim prvog albuma...gde prva "pesma" traje 23 minuta i samo on svira sitar)... evo nesto od Micusa...kratak odlomak (starija stvar...iz 70-i-neke cini mi se...cist minimalizam - glas, gitara i sitar)... http://www.jannemecek.net/dump/aicabod.mp3 |
Tako si se odusevio da si kupio SVE albume, odmah?! Eh.... sad me jos vise zanima! Ali tocno znam taj feeling kad steknes dojam o nekoj osobi i jednostavno vjerujes da sve sto radi, dobro radi i nije problem kupiti na "slijepo"...
Evo skidam ovaj komadicak.... :D Jooj, pocela je kisa padati :( ... grozno.... a jos moram ici platiti racune... :( a racuni.... mackie big knob visina :? .... uzzzas.... tako je lijepo bilo zivjet sa starcima, da ti sve placaju, kuhaju... a lova u dzep... ili u opremu.... e to su bili dani! :D Jos da nam je svima u 16.oj bila pamet Puratora... gdje bi nam bio kraj... Ne! Ne smijem dopustiti da me nedostatak sunca spusti... :P Boze, koji monolog.... :roll: |
Quote:
Quote:
|
Quote:
ovako je meni sada :da: Quote:
a ja lijepo na poslu.....pa kasnije na koncert....opet radno, kao tonac :) a zaboravio sam cepice kupiti! :banghead: :taz: a da ne budem OT: uz vjecnu inspiraciju Spyrogyru u zadnje vrijeme slusam Chucka Mangionea....i jos jedna stvar koja mi je upala u uho....Petar Ugrin - Samo Muzika. od novijih stvari....zadnji album Neal Morse-a - One...remekdjelo |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
nesto genijalno... jos se cudim kako mi brze vrijeme prodje...a onda se sjetim da se sat mice veceras :) je***a...sat manje spavanja :cry: :cry: :cry: |
uuu feels so good je carstvo.
meni se uprvao vrti "kajagoogoo - too shy" ... so 80s... |
Spyro- Havana moonlight...uvek... :D
|
Gheorghe Zamfir & his Band 8)
Loodilo :shock: |
Quote:
Prebacio sam na hard 35 giga mp3 , svega sto sam uspeo nabaviti ( klasika , jazz ,etno ,rok ,narodnjaci , bluz , starogradske ,strano , domace ( produkcija od 1920 - 2005 , stavim da plejer pusta nasumicno , zna biti zanimljivo ) . Ali mi je crkla lampa na pojacalu . :taz: A da odgovorim na tvoje pitanje ne znam ... I nista i sve . Osecam se nekako bez veze ... |
Quote:
Toliko sam danas lose volje.... da sam gundala gledajuci neku komediju i nasmijavala ljude vise od filma.... Meni nije bilo smijesno. Sve mi danas izgleda pateticno, klisejasto, bezveze.... I nema omiljene pjesme, danas. I ne znam bi li se ljutila ili smatrala pozitivnim da ljude zabavljam svojim ne-raspolozenjem.... ________________ Sto se tice rastimanih instrumenata..... znam ovo sto kazes mi je pretpostavljivo. Ali cak mislim da ni to ne bi rjesilo problem jer oni nisu nastimani ni na koji ton... nego nesto izmedu... neki tonovi su ok nastimani, neki malo plesu.... a ja imam problem da se sva najezim na fals i ne ide mi to.... :roll: Ali tko zna... nisam se bas puno sa tim igrala. |
Imaju drugacije intervale u odnosu na danasnje instrumente . Nesto kao 1/4 stepena . Njihova melodija je lepa i logicna , ali drugacija ( sto je prednost ) .
|
Brooklyn Funk Essentials - "In The BuzzBag" - ceo album.
Ovde przi sunce ( 25ºC ) i ovo mi leglo fantasticno. |
Quote:
Odlicno!! :D Hvala vam! |
Quote:
od novih morrisonovih pisama meni se dopada onaj duet sa prizadnjega albuma tom jonesa. pisma se zove sometimes we cry. 8) |
Sinoc sam imao neku svirku, a danas su mi najljepsi domaci lijek za umorne usi:
1. V. Georgiev - Istina je 2. T. Spalato - Jos te nima |
dream theatre - metropolis pt.2: Scenes from a memory
kicks ass! slusam ga vec godinu dana i nikako da mi dosadi! takodje i liquid tension - isti ljudi... |
Quote:
|
Danas ortaku snimam muziku i sta da mu snimim:
Liquid Tension Experiment (Double CD) "aj' da vidis o cemu se radi": klik -> play Liquid Tension - Universal Mind whoooohoooo hooooo hoooooo hoooooo :D :D :D :D :D :D :D trenutno u play listi: - High Contrast - Xtra Bass Week 02/03/2005 (Live from Cardiff) 55min. (...... always remeber, to keep it positive you need to be creative, you need to be creative, ...... cardiff city you need to be creative.....) - BLAME - Rise Of The Machines (EP) - JOHN B - Salsa (Brazilmix) - Influx_UK_-_2_Million_and_Rising-Promo_CD-2005 |
All times are GMT +1. The time now is 05:00 PM. |