Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   kako da semplujem pravu giratu elektricu (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10841)

saki 16-03-2005 07:44 PM

kako da semplujem pravu giratu elektricu

hocu da semplujem takvu gitaru za ritam za uzivo sviruku sta trebam i kako trebam da idem postupak snimanje zica i kako posle da da konvertujem da bi ga koristijo u neki sempler itd.hvala svima

Max 16-03-2005 09:13 PM

Steinberg virtual gitarist ........

pozdrav

Anonymous 16-03-2005 09:32 PM

ima i bolje Real Guitar :!:

Max 16-03-2005 09:35 PM

jel ........???

eto ti jos jedan .......

pozdrav

Anonymous 16-03-2005 09:38 PM

radi se doduse o akusticnoj ritam gitari i vazno je da kod te Real Guitar nisi striktno vezan za njene loopove vec mozes sam da pravis midi groove.

SandRob 16-03-2005 11:23 PM

Quote:

Originally Posted by tonalino
radi se doduse o akusticnoj ritam gitari i vazno je da kod te Real Guitar nisi striktno vezan za njene loopove vec mozes sam da pravis midi groove.

pa i u virtual guitar mos sam kreirat ritmove. probaj ga prebacit u 16. midi kanal pa ces vidit cuda nevi?enega. ;)

Anonymous 16-03-2005 11:29 PM

ma znam da moze ali ovaj RealGuitar je to odradio dosta kompleksnije ukljucujuci i razlicite hvatove istog akorda pa onda na par midi kanala imas i zvuk trzalice, rezonatora... a onda i nekoliko vrlo razlicitih tipova akusticne gitare, ozbiljnije je uradjena :!:

milosjeftic 16-03-2005 11:31 PM

Solidni su VLP , VCP .

saki 17-03-2005 10:47 AM

Izgleda da niste me razumeli imam i virtual gitarist i real gitare ali meni treba gitara za uzivo kad idem da sviram da imam pravi zvuk ritam gitare .

Altek 17-03-2005 12:45 PM

Tebi treba multisempl.Ako imas gitaru semplujes E,E3,E5 i isto tako sa ostalim zicama.Onda to rasporedis u sempleru po mestu koje pripada svakom od wav-ova ,i kada trigerujes sa neke klavijature dobices kakav-takav zvuk ritam gitare..

ps. isprobano iz radoznalosti i funkcionise

saki 17-03-2005 02:35 PM

kako mislis e3 ja kako znam zice imaju naziv e g d itd.koliko secundi treba svaku zicu da semplujem .

milosjeftic 17-03-2005 02:51 PM

Ti u stvari hoces da napravis ( snimis ) svoje semplove od svoje gitare ?

saki 17-03-2005 03:59 PM

Bas tako imam gitaru i hocu da je semplujem da bi je uzivo preko tritona ili preko semplera akai da goristim.

Altek 17-03-2005 04:50 PM

Eko je E1 prva gornja zica, a E2 7.prag na 2 zici pa racunaj....

sto duzi sempl to bolje

milosjeftic 17-03-2005 05:19 PM

Ne bih to radio , osim iz zabave ili radoznalosti .

1. jedan poznanik je semplovao zvuk svog obozavanog Ibaneza , dobio je skroman rezultat , mnogo slabiji od Vst koji ti je preporucen ( nista nismo zaboravili , bar koliko ja znam ) .
2. ne verujem da imas bolju opremu i strucnjake od Seinberga da bi dobio nesto bolje .
3. ako ti je potrebno za svirku postoji mogucnost da tvoj " patent " otkaze u sred svirke .

Ako i dalje imas nameru to da radis , prvo sto mi pada na pamet je da snimis svoje semplove i da zamenis sav .wav od vec nekog akai diska koji imas sa . wav koji si snimio , trebalo bi da radi . Upotrebi bilo koji editor napr. Sound Forge . Neka budu iste visne i duzine kao oni koje ces da zamenis . Sigurno ce ti neko preporuciti i neki bolji nacin od ovog pa izaberi sta ti odgovara .

saki 17-03-2005 06:57 PM

Pa evo da vam odgovorim zbog cega i zasto hocu to da radim dali neko gleda bn televiziju tamo ima onaj sica sto svira i uzivo ja mislim petkom tamo ima njegov klavijaturista tu pravu ritam gitaru takvu hocu i ja da uradim cuo sam kako zvuci odlicno.

milosjeftic 17-03-2005 08:06 PM

Nisam gledao , ne zanam o cemu se radi . Imao sam utisak da hoces da semplujes pojedinacne tonove a ne akorde ? Sta si tacno zamislio ? Kako mislis pozivati tu ritam gitaru ? Sa klavijature ? Pritisnes jednu tipku da dobijes dur , sekundu za mol ? Ili je sviras kao klavir ? U kom tempu jednom istom ili hoces da ga menjas na displeju klavijature ( ili kako vec ) ?
Ili hoces da pustis ritam gitaru vec snimljene pesme ( kao midi fajl ) uz koju ces svirati neki drugi instrument ?

Altek 17-03-2005 08:32 PM

Ja dizem ruke

ps. VSK se okrece u grobu 100% :lol:

milosjeftic 17-03-2005 09:11 PM

Ako je u pitanju neka emisija gde bend svira uzivo pretpostavljam da imaju klavijaturu tipa G800 ili G1000 gde u aranzeru ima dobar " virtualni " ritam gitarista . Mozda bi hteo da uz pomoc kucnog studija dobijes isti taj zvuk - bez kupovine klavijature ciji ti se zvuk dopada ?

Da li je to elektricna ritam gitara ( sa distorzijom , klin ) ili akusticna gitara ?

Molim te , posto ne znam o cemu se radi , a vec radim od jutros i umoran sam , objasni , ali ne u jednom dahu .

Imaj na umu da ti znas o cemu se radi a ja ne znam .

All times are GMT +1. The time now is 10:54 PM.