Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Vlado Georgiev (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=105)
-   -   Klaviri (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10778)

Mogli 11-03-2005 02:38 PM

Klaviri

Vlado, sigurno si imao prilike da isprobas sve VST klavire i ne znam da li si dosao do zakljucka da su svi oni nekako tanki i neubedljivi. SteinwayB, Boesendorfer 290, Old Lady, Galaxy Steinway5.1...Barem se meni tako cini. Isprobao sam sve, ali najbolji mi dodje stari, dobri The Grand. Kakav klavir ti preferiras? Ili je ipak nezmenljiv hardwerski sampler?

puRe 11-03-2005 08:15 PM

Re: Klaviri

Quote:

Originally Posted by Mogli
...svi oni nekako tanki i neubedljivi...Old Lady...

Onda ga nijednom nisi ucitao kako treba.....

tillco 11-03-2005 10:23 PM

Dobra tema i dobro pitanje;
Koji sempl klavira je po vama najbolje resenje? Kol'ko ljudi - tol'ko cudi, to je istina, ali bih ipak voleo znati kakva su vasa iskustva u vezi odabira sempla. Ja, generalno, nisam zadovoljan nit' Grandom, nit' Steinway-om B...

Eon 11-03-2005 10:28 PM

Ja koliko sam primetio potrebno je puno posla oko klavira. Koristim The Grand ali sam zvuk po sebi nije dovoljan vec izvlacenjem nekih frekvencija iz zvuka kao i koristenjem reverba se dobija prilicno zadovoljavajuci sound.

vlado 11-03-2005 11:38 PM

Ma ljudi!

Oces klavir-kupi klavir!

Pri tom, tamo neki glupi grand piano iz E-IV(20 Mb)zvuci mnooooooooooogo bolje od svih tih VST i sl. klavira.

Od prevara, pobjedio je Fantom S-88

bolji od svega

p.s. mrzim klavir koji nije klavir :wink:

puRe 11-03-2005 11:44 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
Ja koliko sam primetio potrebno je puno posla oko klavira. Koristim The Grand ali sam zvuk po sebi nije dovoljan vec izvlacenjem nekih frekvencija iz zvuka kao i koristenjem reverba se dobija prilicno zadovoljavajuci sound.

Iskreno, Grand mozda zavrsava posao u nekom velikom miksu, ali cisto sumnjam da bi "prosao" solo bez nekih vecih intervencija...

OFF 11-03-2005 11:52 PM

Vlado ,moram ti uputiti dobronamernu kritiku:
Uopste ne sumnjam da je sve sto kazes zaista tako, ali nekad nije lose MALO SLAGATI :) . Znam i da moras da stojis imenom iza svega sto kazes, ali na zalost , znam mnogo momaka kojima je izdatak za kompilaciju programa (nelegalnih) od je**** 10e ogroman(kao meni za EMU). Objektivno,ko se u ovoj zemlji ,osim tebe ,ozbiljno(po evropskim standardima) bavi ovim poslom? Niko :!: ,mozda jedan,dva coveka. Mislim da nam mozes biti dobar vetar u ledja, ali nekad me istinom, bacis u bedak.
Pozdrav

Starter* 12-03-2005 12:08 AM

Slazem se za FAntom...cuo sam klavir zvuci super...i stringsi su ok..

vlado 12-03-2005 12:13 AM

Ma Offe, dobri covjece...

nikad nisam znao da lazem...

Fantom je donekle Ok,...

ali, sve to nikad nije bilo i nikad nece biti klavir...

Ako je neko ikad svirnuo klavir- zna o cemu pricam...

Zao mi je sto te bacam u bedak, ali, tako je...

OFF 12-03-2005 12:23 AM

Slazem se,probao sam klavir u STUDIU 6,ali vredi(kazu) 250000$.A to sto neko na njemu snimi album,pa ga posle proda u 1000 primeraka.......
Znas vec o cemu pricam
POZDRAV

kVu 12-03-2005 12:34 AM

sta fali narodnjackim baladama ? (dzej npr.) :)

po meni.. ovi vst's rade pos'o... samo su dosadni i za popizdit'. nijedan da naprave kako valja, the grand je vestacki, boesendorfer ima neku idijotsku panoramu, ostale nisam ni cuo.. jedan overload i ode the grand u tri lepe na logicu (disk overload izbacuje bezveze). samo to... nije problem naci pravi dobar klavir, problem je snimiti ga...

ali najgore je sto ih ne mozes izbeci u 90% slucajeva :(

djole970 12-03-2005 08:30 AM

Quote:

Originally Posted by vlado
Ma ljudi!

Oces klavir-kupi klavir!

Pri tom, tamo neki glupi grand piano iz E-IV(20 Mb)zvuci mnooooooooooogo bolje od svih tih VST i sl. klavira.

Od prevara, pobjedio je Fantom S-88

bolji od svega

p.s. mrzim klavir koji nije klavir :wink:

Jel to znaci da su po tebi hardverski sempleri jos uvek bolji od softverskih? :roll:

Dezutilo 12-03-2005 10:11 AM

U stranoj produkciji se koristi SVE - od ?ivog klavira do onog sme?a sa M1. To ovisi o kontekstu, odnosno o aran?manu. Ina?e, klavir je zvu?no jedan od najrasko?nijih instrumenata i te?ko da ?e ga digitala ikad vjerno simulirat u svim nijansama te njegove zvu?nosti.

1. Skala dinamike kod pravog klavira ide od najti?eg do najja?eg ?to instrumentalist mo?e odsvirat a ?ica podnjeti. Izme?u ta dva praga je beskona?no mnogo nivoa sa promjenama boje tona. U digitaliji je ta skala znatno skromnija - ide od 0 do 127, dok boju tona odre?uje tek nekoliko samplova.
2. Efekt dampera je ne?to ?emu ?e programeri te?ko dosko?it. Naime, pritiskom na damper pedalu, osloba?aju se sve ?ice koje podra?ene od onih koje vibriraju zbog udarca ?eki?a, trepere i stvaraju alikvote koje daju klaviru osobitu sonornost.
3. Sama kutija klavira, tako?er daje zvuku alikvote koje digitala nema.

Za doma?i rad:

a).Sjedite za pravi klavir.
b). Lijevom rukom stisnite u basovima jedan ton sa njegovom oktavom tako da ?eki? ne dirne ?icu (drugim rije?ima da ne zazvu?i).
c). Dok lijevom rukom dr?ite pritisnute oktave, desnom rukom odvirajte slide (bez dampera).
d). Pa?ljivo slu?ajte.

Napomena!!!

Nikako brisati suze u mamin goblen na klaviru.

Steka 13-03-2005 03:16 PM

Preslusajte novi Ivory pa da pricamo :wink:

All times are GMT +1. The time now is 08:06 AM.