![]() |
Master Acoustics S16
Digital Cave priprema studijski hardver s16 (analogno sumiranje):
? 16 simetri?nih mono ulaza sa mogu?no??u isklju?enja sa sabirnice i panoramskim potenciometrom ? pasivna ulazna sekcija ? pasivna panorama ? simetri?na sabirna ?ina sa DC servo poja?ava?em realizovanim bipolarnim diskretnim predstepenom ? DC coupled design - uredjaj bez spreznih kondenzatora ? mogu?nost kaskadnog povezivanja vi?e uredjaja u cilju pove?anja broja ulaza U planu je prvo 16-to kanalna (16->2), a potom i 24-kanalna verzija (24->2). Prvi primerci ?e biti gotovi za 2 meseca. Uredjaj je 3U i bi?e pakovan u tvrdi kofer (umesto u kartonsku ambala?u). Na slici s16 prototip V2.0 http://www.digital-cave.com/images/s16rev2.gif |
Zvuci jako interesantno. Ja sam razmisljao vec da napravim svoju verziju Folcrom-a, sa pasivnim pan-om.
par pitanja: koliki vam je target cijena za 16 odnosno 24 kanalni ? volio bih jos detalja o sumatoru i pretpojacalu. freq. opseg, slew rate, THD, SNR i tako to.. naravno ako ih imate. pasivni pan - ako se ne varam to znaci da nema konstantni level 'preko stereo polja' vec pada na rubovima , ili? kako ste to rijesili ? jedino mi pada na pamet da je centralna pozicija vec atenuirana 3dB , pa ima mjesta do nule za dignuti kad ides u jednu stranu .. ako vec imate pan, dali ce kanal imati i svoj pasivni atenuator - volume kontrolu? to bi bilo fantasticno. |
Samo malo strpljenja. Svi odgovori su tu, ali kada izbacimo gotov proizvod, dacemo kompletnu specifikaciju... (znam da si ocekivao vise, ali sam siguran da nas razumes).
|
Re: s16 uskoro...
Pre svega tesko je reci da je ovo domaci proizvod. Zasto? Pa zato sto su VU-metri iz USA, prekidaci iz Nemacke, potovi i kapice iz Britanije, eloksirani aluminijum za masku iz Svedske, main ON/OFF iz Japana, a na razvoju rade 4 nasa coveka, 2 USA (jedan iz veoma zanimljive firme) i jedan UK...
Da li MA uredjaji mogu da se mere sa svetskim, pokazace praksa (i ako pocnu da se prodaju u DV-u, Turn Key-ju i Sam Ash-u; kako je planirano). To ce svakako pomoci i nas dalji razvoj (planirano: kompresopr, limiter, pramp, monitoring stanica i mozda monitorski zvucnici, ali kada dodje vreme...) Sve karakteristike ce biti izmerene po ISO standardu i prilozene na sajtu i u pratecoj dokumentaciji, kada zvanicno pustimo zverku u pogon, a nadamo se i nekoj promociji... |
Dragi moji,
Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da je Master Acoustics S16 u prodaji. Pozivamo sve zainteresovane za probu/distribuciju/prodaju da nam se jave, a buduće informacije u vezi MA hardvera i ostalih proizvoda, mozete pogledati na adresi: http://www.digital-cave.com/ma P.S. sajt je na privremenoj lokaciji i jos uvek u radovima. Jos jednom se zahvaljujem svima na podrsci. |
Oce bit verzija sa 16 XLR inputa?
i naravno... posto komad? |
Hvala svima jos jednom.:da: :mrgreen:
Shot@ SUB-D konekcija je zbog direktne kompatibilnosti sa Apogee i Pro Tools, a kupac od nas trazi ako zeli na drugom kraju SUB-D, XLR ili TRS i na kojoj duzini kabla (Mogami multicore). Naravno na zahtev, mozemo da izvedemo i sa direktnom XLR konekcijom. Cena je na gore pomenutom sajtu...ali to RSP, a za ekipu sa DC-a i Rumskog niza. Ono sto ce mozda biti jos zanimljivije je Monitoring Station koji pripremamo (1U I/O modul i stoni daljinac, a razmisljamo i o bezicnoj varijanti i jos nekim djakonijama...). |
@Cave
Cini mi se izvrsno to sto ste napravili. Mozda se javim da uzmem jedan primjerak, ali za sada to mora pricekati jer imam neke investicije koji su mi hitne. Sto se tice monitoring stationa, vjerujem da se da napraviti izvrstan uredjaj, ali pitanje je da li vam se to isplati. Trenutno mislim da je trziste za takve sprave dovoljno zasiceno. Oni koji se drze velikih konzola to sve imaju na pultu. Razgovarao sam prije par mjeseci s jednim kolegom o takvim spravama i on mi kaze da mu je sve to super ali da se zbog konfora i navike na pult nebi nikada odlucio uzeti posebni monitor kontroler. Druga kategorija su kucni DAW korisnici kojima je trziste vec popunjeno s spravama tipa Mackie Big Knob, Samson C-Control, a i Behringer je najavio svog konkurenta. Nisu neke zvijeri od uredjaja, ali su u prvom redu jeftini. Vi bi tu morali konkurirati stvarno jako jako niskom cijenom. To znaci kompromis u kvaliteti i opcijama. Tesko je uletiti u to trziste, posebno kad su Mackie i Behringer konkurenti. Oni imaju love za marketing da se s njima tesko mjeriti. Ostaje taj neki srednji sloj. Oni malo ozbiljniji studiji koji vrte ozbiljniju lovu. Za njih su sprave poput Presonus Central Stationa. To nije veliko trziste. Pitanje je da li se isplati! Ono sto mislim da bi bila zgodna sprava koju se tesko moze naci na trzistu je uredjaj za phantom napajanje. Zamisli spravu kroz koju prolazi 8 kanala mikrofonskog signala(neovisnih), i sprava im dodaje phantom napajanje kojem se moze regulirati voltaza svakog kanala. Mozda sad zvuci glupo, ali razlike u par volti (koje ionako AES specifikacija dopusta) mogu mijenjati performanse mikrofona u razlicitim situacijama. Mozda mi jos koja egzoticna ideja padne na pamet! Cak i neka koja se da unovciti! |
[QUOTE=Shot
Za njih su sprave poput Presonus Central Stationa. To nije veliko trziste. Pitanje je da li se isplati! Ono sto mislim da bi bila zgodna sprava koju se tesko moze naci na trzistu je uredjaj za phantom napajanje. Zamisli spravu kroz koju prolazi 8 kanala mikrofonskog signala(neovisnih), i sprava im dodaje phantom napajanje kojem se moze regulirati voltaza svakog kanala. Mozda sad zvuci glupo, ali razlike u par volti (koje ionako AES specifikacija dopusta) mogu mijenjati performanse mikrofona u razlicitim situacijama. Mozda mi jos koja egzoticna ideja padne na pamet! Cak i neka koja se da unovciti![/QUOTE] Nasa strategija i nije da se guramo pored Behringera i Mackie, vec da pravimo uredjaje u rangu Manley i Crane Song-a, po ceni Presonusa. Sto se tice napajanja - naravno razmisljamo mi i o tome (ne u konceptu koji si izneo, ali ko zna...). Medjutim taj uredjaj kao i balance-ing unit (o kome takodje razmisljemo: uredjaj koji treba da regulise ulaz u mikser, karticu, sumu,..., nebalansiranih signala iz sintisajzera, modula, itd.), spadaju u red accessories i oni ce biti posebno razvijani. Ono sto mene najvise privlaci je izrada MIDI kontrolera (ne klavijatura, vec MIDI miksera, kao HUI, M. Control, odnosno neka skromnija verzija Icon-a). Dakle koncept kontroler, ali jedan taster - jedna funkcija (max 3, za neke specificne stvari). U taj kontroler bi u drugoj verziji integrisali sumiranje i monitoring. Dakle iz klasicnog miksera bi u prvoj fazi izbacili, preampe i audio signal potpuno (osim povratak u sumiranje), a u drugoj fazi (ili opciono)mozda vratili pramp i/ili dinamiku. Naravno ostala bi i ne/audio verzija. Posto sam dobar slusalac - slusam svaki predlog:beer: Ako druge davimo predji na PM. |
@Digital Cave
Ta ideja sa control surfaceom je ogroman zalogaj! Treba dobro marketinsko zaledje, a i dobar budget. Koliko samo kosta licenca za koristenje steinbergovih i digidesignovih rutina za komunikaciju sa njihovim softwareom da bi sve to radilo u Nuendu ili ProToolsima. A bez njihove kompatibilnosti proizvod nema smisla gurati. Jel se to meni samo cini ili pomalo zaobilazite one "regularne" sprave poput preampa i kompresora? Jer ruku na srce, kvalitetnih preampa nikada dosta! |
@Shot
Sto se kompatibilnosti tice, mogu da kazem da imamo vec razradjenu stabilnu MIDI vezu sa svim Steinberg proizvodima i Logic-om, sto znaci da nam nisu potrebne njihove rutine - u principu to su unifikovene MIDI instrukcije. Dakle mogu da kazem da imamo funcionalnu verziju 8-kanalnog kontrolera, sa osnovnim funkcijama i mehanizmom za kaskadno vezivanje do 64 kanal (naravno mislim da bi optimalno bilo 24). Nismo jos radili prototip jer hocemo prvo da razradimo koncept, ali uradicem to. Naravno da nismo odustali od toga (preamp, komresor, limiter), ali ovaj kontroler stvarno povecava adrenalin:rotfl: |
s16 vs SSL AWS900
Ako izbacim deo gde svaki ciga svoga konja hvali, ipak moram da kazem da sam posle velike treme vise nego zadovoljan (a to su potvrdili i drugi...).
Pre 2 dana smo odneli nas S16 u Zanu i organizovali "audio tucu" sa SSL mikserom koji je tamo u upotrebi. Prisutno bilo nekoliko cenjenih tonaca i producenata, a predvidjeno je da uskoro napravimo novu prezentaciju sa svima koji su ozbiljni u ovom poslu... Posle neverice koja je mirisala u vazduhu, pre pocetka; kada smo otvorili Nindza koferce i izvadili nasu ljutu makinu, malo je njih moglo da sakrije odusevljenje u vezi izgleda/izrade... "ovo ste stvarno vi napravili?"... Druga runda je bila povezivanje lanca Pro Tools->Apogee DA16->S16 odnosno SSL->Genelec main monitoring. Ucitan je 16-to kanalni aranzman; na mikseru sve nulovano, a na S16 podesene panorame kao na mikseru. Potom malo kalibracije izlaznog nivoa i .... Komentari: Tonac 1: "Majku mu, ovo nisam ocekivao... sta vam je bre u toj kutiji?" Tonac 2: "Ne mogu da kazem vise mi se svidja ovo ili ono, svidjaju mi se oba, ali su drugaciji.." Producent 1: "Da li je na SSl-u ukljucen neki kompresor?" Tonac 3: " Cini mi se da je na SSL-u malo topliji zvuk, ali preko S16 cujem da gitara nije dobra, para usi, a i bas ide do podruma..." nase komentare necu iznositi, ali svakako cu vas pozvati da kada bude sledeca "tuca" dodjete... |
All times are GMT +1. The time now is 03:48 PM. |