Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   NOVO od KORGA!!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10327)

Starter* 21-01-2005 01:12 AM

NOVO od KORGA!!!

http://namm.harmony-central.com/WNAM...YS-studio.html

zmaj 22-01-2005 12:35 AM

Opasno...ali i puno toga nepotrebnog :? Kostace djavo i po,uglavnom zbog 11-to incnog touch ekrana i zbog sekvencera koji nikome ne treba za live(valjda :roll: ) a ni u studiu ga niko nece pogledati...Jedino zvuci bi trebalo da su vrh...

btw.Izgleda da im je umro dizajner :lol:

AVaX 22-01-2005 03:28 AM

Quote:

Originally Posted by zmaj
... i zbog sekvencera koji nikome ne treba za live(valjda :roll: ) a ni u studiu ga niko nece pogledati...

Gresis!
Sekvencer moze biti jako koristan za live nastup.
Pa i u studiju moze da pomogne, sve zavisi...

clusterchord 22-01-2005 05:30 AM

verzija sa 76 tipaka - sluzbena cijena je 8000 dolara

KORG je potpuno prolupao..

puRe 22-01-2005 08:52 AM

Korg je potpuno otisao u out....pre bih kupio onaj V-Synth XT (ako nista, onda zbog onog preseta koji je koriscen za prvo predstavljanje obicnog V-Syntha :D )

Quote:

Originally Posted by AVaX
Sekvencer moze biti jako koristan za live nastup.

da, ako ne sviras nista....

AVaX 22-01-2005 05:06 PM

Quote:

Originally Posted by puRe

Pure, jesi li ti nekad svirao uzivo pred publikom?
Jer ako nisi, ovo verovatno kazes onako, ne razmisljajuci. Ili razmisljajuci, ali pogresno.
Ja sviram u dva benda, od kojih u jednom sekvencer nema, niti moze da ima neku ulogu, osim ako za bubnjevima nije Dave Weckl.
Ali u drugom bendu, sekvencer igra glavnu ulogu, sto nikako ne znaci da ja tu nista ne sviram.
A i gde je tu logika, mislim, zasto mislis da kad pustis sekvencer ne mozes da sviras?!
U ostalom, objasni to Jean-Michel Jarre-u ili Depeche Mode-u. Ili meni...

puRe 22-01-2005 05:12 PM

Quote:

Quote:

Pure, jesi li ti nekad svirao uzivo pred publikom?
Jer ako nisi, ovo verovatno kazes onako, ne razmisljajuci. Ili razmisljajuci, ali pogresno.
Ja sviram u dva benda, od kojih u jednom sekvencer nema, niti moze da ima neku ulogu, osim ako za bubnjevima nije Dave Weckl.
Ali u drugom bendu, sekvencer igra glavnu ulogu, sto nikako ne znaci da ja tu nista ne sviram.
A i gde je tu logika, mislim, zasto mislis da kad pustis sekvencer ne mozes da sviras?!
U ostalom, objasni to Jean-Michel Jarre-u ili Depeche Mode-u. Ili meni...

upotrebu sekvencera mogu opravdati samo kada nema dovoljno ljudi da sve to odsvira....na zalost, oni se sada cesto koriste kao zamena za samog muzicara dok onaj za klavijaturom "svira" (ovo pricam uopsteno)...

uostalom, nema potrebe da se smatras uvredjenim....ovo je moje [skromno] misljenje i ne mislim da bi trebao da se nerviras zato sto smatram je Oasys sranje ili da ne treba da ima sekvencer, itd...

Starter* 23-01-2005 12:54 AM

Mislim da je 8.000 dolara previse za ovakvu spravu...za te pare mozes da kupis sta hoces od opreme i da imas te zvukove...+ ostane za Jugica...a za zive svirke ne verujem da ce posluziti jer je pretezak...sve u svemu sto se mene tice veliki promasaj... :cry:

zmaj 23-01-2005 01:11 AM

Quote:

Quote:

...ma Oasys nisam ni spomenuo

e pa, ja sam uglavnom pricao u kontekstu Oasysa....to je, po svemu sudeci, studijski sint i stvarno ne vidim zasto bi ga (sekvencer) koristio u studiju...

Upravo to...u studiju je beskorisan,a za live ce koristiti mozda Peter Gabriel-u jer nece vise morati da nosi Mac-ove na svirku a i on ima likove koji ce da mu to nose... :lol:

@Avax
Za sta koristis sekvencer za live?Koja je muzika u pitanju?Bubanj i perkusije ili nesto trece?

DULE 23-01-2005 06:34 AM

Za te novce se moze kupiti nekoliko instrumenata razlicite arhiktekture svaki da obavlja svoj dio posla i da zvuk bude superiorniji

zmaj 23-01-2005 01:25 PM

Quote:

Originally Posted by DULE
Za te novce se moze kupiti nekoliko instrumenata razlicite arhiktekture svaki da obavlja svoj dio posla i da zvuk bude superiorniji

Zvuk je na njemu po onome sto sam citao vrhunski i daleko iznad...nije u tome problem.Stvar je u tome da je mogao biti mnogo jeftiniji da su napravili klavijaturu sa dobrim zvucima,semplerom i recimo CD-RW bez gluposti kao sto su 11 incni touch ekran,itd.

Goran 23-01-2005 05:14 PM

Quote:

Originally Posted by DULE

Potpuno se slazem!
Oasys je koncipiran kao spoj "standardnog" sinta ( kao sto je Triton Extreme), orgulja (Korg CX3), KARMA tehnologije (Korg Karma) i neke virtual analog tehnologije (nesto kao Korg MS2000, MiniKorg itd). Znaci, da sve ovo kupis (a opet je sve Korg) dobio bi bolju varijantu a opet bi te sve izaslo jeftinije. A naravno, veca je fora imati sve ovo na stage-u nego izaci sa ovom "one-man band" klavijaturom! :wink: A jel tako?

DULE 23-01-2005 07:20 PM

mislim da mnogi teze ka minimizaciji, bar ovdje kod mene
ja koristim nekoliko instrumenata i tako ce i ostati

clusterchord 24-01-2005 01:06 AM

za te pare mozes uzeti:

Hammond XK3 - najbolji clone na svijetu, sa lampama itd
Andromeda - prava umjesto VA analogija. komentar nepotreban..
Motif ES8 - fantastican klvair, rhodes, sample-playback soundovi

ova kombinacija ne da gazi preko tog OASYS-a nego preko tri takva..

pametan je taj KORG - uzeo je P4 2.8GHz PC, stavio na njega Linux OS i cetiri softinstrumenta koji svaki inace kosta po par sto dolara, sve strpao u Triton kutiju sa par potova vise i LCD koji nikome ne treba - i naplatio 8000 dolara. treba im dati orden za najbolju 'ideju'. kreteni.. :roll: :roll:

Goran 24-01-2005 02:38 PM

[quote="clusterchord"]za te pare mozes uzeti:

Hammond XK3 - najbolji clone na svijetu, sa lampama itd
Andromeda - prava umjesto VA analogija. komentar nepotreban..
Motif ES8 - fantastican klvair, rhodes, sample-playback soundovi

ova kombinacija ne da gazi preko tog OASYS-a nego preko tri takva..

Kombinacija ti je VRH! Potpuno se slazem sa tobom.

zmaj 24-01-2005 04:51 PM

Ovaj Motif osmica mi se jako svidja...nasi kreteni ga ne vole i pljuju po Motifu,ne znam zasto :roll:

AVaX 25-01-2005 11:00 PM

Quote:

Originally Posted by zmaj
@Avax
Za sta koristis sekvencer za live?Koja je muzika u pitanju?Bubanj i perkusije ili nesto trece?

Jedan od "bendova" sa kojim radim je Djogani Fantastiko.
Za zive svirke u ovoj kombinaciji nosim dve klavijature, od kojih jedna ima sekvencer, i on pokriva sve sto ja ne mogu da postignem da odsviram.Znaci bubanj, arpegiatori itd.
Sekvencer takodje upravlja jednom virtual analog klavijaturom da bi promene parametara bile sto preciznije.

Starter* 27-01-2005 02:27 PM

Gledao sam danas onaj OASYS video...i mislim da ok zvuci ali izgleda da sprava toliko sve radi sama da komotno mozes da odes na pice dok se ona isvira... :D

Mogli 30-01-2005 11:16 AM

Stvarno je ruzna sprava :? Ja imam Korg PA80, a meni je on lepsi!!

All times are GMT +1. The time now is 07:49 PM.