Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   Jos jedan razlog za UAD-a... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10312)

puRe 19-01-2005 09:18 PM

Jos jedan razlog za UAD-a...

http://www.rumski.com/index.php?cate...2_articleid=13

Max 28-01-2005 10:14 AM

UAD je najbolja kupovin koju sam napravio.....kompresori su neverovatni,,,,,znam da vecina vas koji poseduju karticu to znaju .... ali zelim ovo da kazem ljudima koji se razmisljaju ....vasi radovi ce biti mnoooooogoooo bolji.. Pozdrav

STUDIOTON 28-01-2005 12:56 PM

Quote:

UAD je najbolja kupovin koju sam napravio
Takodje

Quote:

ali zelim ovo da kazem ljudima koji se razmisljaju ....vasi radovi ce biti mnoooooogoooo bolji.. Pozdrav
Tako je ..

Mogli 28-01-2005 06:46 PM

Ja sve cesce razmisljam o toj karti jer je stvarno svi hvale, ali mi jedno pitanje nije jasno - Zasto se ljudi onda zamaraju trazeci druge reverbe i kompresore, ako ti iz Uad-ove kartice rade tako dobro?? Evo, Sandro ima tu kartu, a omiljeni reverb mu je RoomVerb2?? O cemu se tu radi?? :?

cipela 28-01-2005 06:50 PM

Quote:

Originally Posted by Max
UAD je najbolja kupovin koju sam napravio.....kompresori su neverovatni,,,,,znam da vecina vas koji poseduju karticu to znaju .... ali zelim ovo da kazem ljudima koji se razmisljaju ....vasi radovi ce biti mnoooooogoooo bolji.. Pozdrav

A koliko je ovo zadovoljstvo tesko u evrima?

Max 28-01-2005 08:23 PM

Ko trazi nove kompresore ....? Reverbi jos nisu stigli hardver ....

Mogli 29-01-2005 02:17 AM

Ti nisi cuo da ljudi sa Uad-ovom karticom instaliraju Sonalksis, Voxengo itd?

SandRob 29-01-2005 08:45 AM

Quote:

Originally Posted by Mogli
Ja sve cesce razmisljam o toj karti jer je stvarno svi hvale, ali mi jedno pitanje nije jasno - Zasto se ljudi onda zamaraju trazeci druge reverbe i kompresore, ako ti iz Uad-ove kartice rade tako dobro?? Evo, Sandro ima tu kartu, a omiljeni reverb mu je RoomVerb2?? O cemu se tu radi?? :?

ne! meni je roomverb omiljeni native reverb - dakle reverb koji radi na cpu pogon (izuzev convolutiona) i istina je da su do pojave p140 'najslabija' strana uad-a bili reverbi iako se ni za njih ne moze rec da su losi, ali nisu tako dobri ko njegovi eq-i i kompresori i nisu dobri ko oni hardwarevski. zato je, uz uad, preporucljivo (bilo) imat hardware ili jedan poco.
medjutin, novi uadov plate reverb p140 je 'kraj svita' i nijedan reverb (te vrste) se s njim ne moze mirit, osim timeworksa p100 za pulsar, koji je takodjer plate, ali nije simulacija prave ploce ko p140, nego simulira (digitalni) lexicon pcm91.
sto se kompresora tice, uad jos uvik nema pravi mastering kompresor (zato sonalksis) i nema uopce multiband kompresor, a do prije par miseci nije uopce ima limiter. evo, tek je prije 15 dana izbaci pravi rasni mastering eq.
doduse, uad ima fairchild koji je sigurno odlican za mastering (moze radit u m-s modu), ali ja moran priznat da ga jos uvik nisan savlada, pa nisan bas dobre rezultate snjin dobija u masteringu, ali je u mixu na trakama nenadjebiv.

uad ima pametnu politiku (po meni). daje pluginove na kapaljku, osluskuje potribe korisnika i sve sto izbaci je vrhunsko.
uvik svu pamet skoncentriraju na samo jedan plugin i tek kad su 100% zadovoljni, izbacu ga i pocmu radit drugi.
pretpostavjan da sad mozgaju kako ucinit pravi mastering kompresor.

Goran 29-01-2005 11:50 AM

Objasnite mi jednu stvar: Da li covjek, ako kupi UAD, sa njim dobije te plugove koji su tu i to je to, bez mogucnosti daljeg dokupovanja novih plugova koji izlaze ili postoji neka opcija da se svaki novi plug-in dokupi i "instalira" na postojecu DSP kartu?

zmaj 29-01-2005 11:58 AM

Postoji ta opcija...

Max 29-01-2005 12:37 PM

Bilo bi jako glupo kad bi covek slepo verovao svemu.....onda ne bi napredovao......Naravno da cu probati bilo koji kompresor koji se pojavi.....ali mora da izdrzi test vremena...Sonalksis je super kompresor......ali ga nisam vec tri meseca koristio ....kad buds kupio UAD shvatices ... Jednostavno cela matrica pocne da zvuci skupo i bolje ......a i pocinjes da shvatas kako neke stvari pocinju da lice na skupe produkcije ....

AAAA..i jos jedna stvar ....kad ti nestaneUAD ovi kompresora ...moras da se snalazis....e onda na scenu stupaju ... Sonalksisi...i td

SandRob ....ako hoces poslacu ti moje snimke sa masteringom saFerchild om.....postizem suuuuper rezultate ....!

Pozdrav

Max 29-01-2005 12:38 PM

Fairchild ( ispravka )

SandRob 29-01-2005 12:59 PM

Quote:

Originally Posted by Max
SandRob ....ako hoces poslacu ti moje snimke sa masteringom saFerchild om.....postizem suuuuper rezultate ....!

Pozdrav

ajme, bas me zanima. posalji. dapace. :)

Mogli 29-01-2005 01:46 PM

Svaki od Uad-ovih plugin-ova se moze kupiti pojedinacno, a evo linka za vise informacija. http://www.uaudio.com/products/digit.../software.html
Max@
Pitanje koje sam ja postavio ne moze biti logicnije - Zasto bi se vozio po neki puta sa Trabantom, ako imam u garazi Mercedesa? Mene svakako zanima kako to zvuci jer umem da prepoznam skup zvuk. Sta si ti uzeo - Studio ili Ultra pak?

SandRob 29-01-2005 01:52 PM

nego, zar ovo nebi trebalo pribacit pod 'dsp', kad smo ga vec ucinili? :?

administratori!!! :roll:

Mogli 29-01-2005 02:00 PM

Sandro, ne znam sta je - poco? Zvuci mi poznato, ali... :roll:

SandRob 29-01-2005 02:01 PM

Quote:

tc powercore :mrgreen:

Max 29-01-2005 02:02 PM

Zato sto imas trideset drugara (kanla ) a 29 mercedesa ... :wink:

Max 29-01-2005 02:04 PM

a i trabant pravi vecu buku....pa ako bas hoces da probudis nekog komsiju koji ti ide na zivce ...... hehehee.....imam Studio Pack

Mogli 29-01-2005 07:36 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob
Quote:

tc powercore :mrgreen:

Znao sam da mi je nesto poznato :oops:

dlukace 03-02-2005 03:30 PM

sve je to super ?to se ti?e uad-a,ali mene zanima po?to on nema audio ulaze niti izlaze kako se sla?e s drugom karticom u sistemu(npr hammerfall hdsp serija)? uad i tc su po meni sjajna altenativa ?ak i pro toolsima jer su dosta jeftiniji ,a isto su hardware i to jeben po mnogim komentarima.i jo? ne?to-ima li razlike u platformi pc ili mac? da li je isto stabilan na obje? i koliko recimo na jednom uadu mo?e? u pjesmi furat kompresora i reverba? hvala

Max 03-02-2005 03:38 PM

UAD nije audio karta i mora imati audio kartu......to je samo DSP karta..... radi stabilno i na PC i na Mac tako da nema problema ...sto se tice koliko cega mozes da podignes....otidji na www.uaudio.com postoji tabela kao i sve ostale informacije vezane za kartu

Pozdrav

Tiki the Boyler 03-02-2005 04:03 PM

Quote:

Originally Posted by cipela
Quote:

Originally Posted by Max

A koliko je ovo zadovoljstvo tesko u evrima?

460 mali
840 veeeliki

Max 03-02-2005 04:46 PM

uuuhhhhh.....ne kupujte u banja luci .....ja veliki vec davno nabavi ....za 750 e

Pozdrav....

puRe 03-02-2005 05:09 PM

Quote:

Originally Posted by Max
uuuhhhhh.....ne kupujte u banja luci .....ja veliki vec davno nabavi ....za 750 e

Pozdrav....

gde si nabavio za te pare? :shock:

da ponosno kazem da sam danas kupio Studio PAK........ 8)

Max 03-02-2005 06:10 PM

moj co'ek ......

Sad ce da vidis ......

:wink:

Pozdrav

dr.Ru 03-02-2005 06:25 PM

ja mog UAD-1 narucujem sutra

puRe 03-02-2005 06:27 PM

Quote:

Originally Posted by Max
moj co'ek ......

Sad ce da vidis ......

:wink:

Pozdrav

ma sprava ubija... :D

Max 03-02-2005 06:31 PM

hehehe ....pa ja pricam......farchild...na vokalu pa onda pultec ....ooohohhhoooo ......

ajd sad malo :rotfl:

kao i ja kad sam ga probao

hehehe

Pozdrav

Gianfranco 03-02-2005 07:06 PM

Ja i ortak vec narucili UAD-Studio Pack+Project Pack zahvaljujuci ovom forumu,jer sam tako otkrio foru da je Studio+Project=2 * Studio

Jel ima neko da jos nije narucio? :wink:

Kao narod nema para :D S obzirom na to koliko se ovde poseduje,trosi i prica o novcu i moci cudi me da neke sponzoruse jos nisu provalile za ovaj fenserski sajt 8) .

dr.Ru 03-02-2005 07:17 PM

ja, ali imam vec deal sa prijateljem sa ovog Foruma.
Hvala u svakom slucaju :D

Max 03-02-2005 07:25 PM

E a jel moze ona fora kupovina efekata pa da se deli na 4 dela.....troskovi ...i to

Ja se prijavljujem

Pozdrav

STUDIOTON 03-02-2005 07:28 PM

Quote:

Originally Posted by Max
E a jel moze ona fora kupovina efekata pa da se deli na 4 dela.....troskovi ...i to

Ja se prijavljujem

Pozdrav

Moze , ali mora biti registrovano 4 UADa(korisnika) na jedan account tako da to skracuje mogucnost dodatne kupovine drugog UADa za korisnike koji su na jednom account-u .. Zato se obicno uzima u paru po dvoje jer tako moze svako od njih dokupiti jos jednog sto je sasvim dovoljno ...

dr.Ru 03-02-2005 07:44 PM

Quote:

Originally Posted by Max

obicno ide na dva dela, ali moguce je naci ukupno 4 partnera i dele svaki plugin na 4 dela (200$/4 = 50$ posto obicno svaki novi plugin kosta 200$)

STUDIOTON 03-02-2005 07:46 PM

Quote:

Originally Posted by dr.Ru
Quote:

Originally Posted by Max

obicno ide na dva dela, ali moguce je naci ukupno 4 partnera i dele svaki plugin na 4 dela (200$/4 = 50$ posto obicno svaki novi plugin kosta 200$)

Svi Uad-ovi pluginovi kostaju 149$ osim Pultec pro oko 70$ i Limiter i novi EQ kostaju 200$

Dakle standard cene pluginova je 149$ :wink: :wink:

Gianfranco 03-02-2005 07:48 PM

Pultec Pro se sada dobija FREE uz Studio Pack (ili Studio+Project ,ne secam se tacno) :wink:

STUDIOTON 03-02-2005 07:54 PM

Quote:

Originally Posted by Gianfranco
Pultec Pro se sada dobija FREE uz Studio Pack (ili Studio+Project ,ne secam se tacno) :wink:

Svi se pluginovi dobijaju sada samo u ULTRA PAK-u a u Studio PAK-u imas sve osim LIMITER ,PLATE140 i novi EQ ... da , mislim da je neka akcija vec odavno i da se pultec dobija gratis uz studio :roll: ..

http://www.uaudio.com/-works/images/...io-compare.gif

SandRob 03-02-2005 08:18 PM

najbolje kupit odma ultra pack, pa si miran. 8)

Eon 03-02-2005 08:49 PM

Koliko izadje varijanta Ultra pack u proporciji cene kad bi uzeo studio pack + ostatak pluginova ?

All times are GMT +1. The time now is 07:37 PM.