Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Pomoc za pocetnika -trazi se klavir ... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9811)

masa 03-11-2004 08:03 AM

Pomoc za pocetnika -trazi se klavir ...

Nov sam na forumu (pretrazio sam forum , ali nisam nasao ono sto me zanima).
Zelim da na rachunaru pravim instrumentalnu muziku (za moje potrebe). Najvise me interesuje sto kvalitetniji zvuk klavira.
ImamSound Blaster Live karticu i gomilu Sound banki za nju (naravno i midi klavijaturu ). Nisam zadovoljan sa njima.

Cuo sam da "Kontakt" moze da pruzi izvanredan zvuk klavira i ostalih instrumenata. Nabavio sam pre par dana kod ulicnih prodavaca CD - muzicki mix, koji sadrzi i "Kontakt".
Sta mi sve jos treba da bih mogao kod kuce da dobijem kvalitetan klavir iz rachunara?
:?:

milos 03-11-2004 09:59 AM

PMI Bosendorfer 290 bi trebao da odgovori tvojim potrebama.Dolazi na 1 dvd disk sa NI KOMPAKT user interfejsom.
Inace ,full verzija kontakta dolazi na 4 cd-a(ovo sto ti imas je samo program bez punih banaka semplova :)

dr.Ru 03-11-2004 10:12 AM

Kontakt je samo sempler: dakle on je nista bez semplova, kao kora od banane... bez banane :D . Zvuk klavira stoga ne zavisi od semplera, vec od sempla kojeg ucitas u njega.
Milos ti je dobro odgovorio, te je njegova preporuka vise nego dobra. Ipak, zvalitetan sempl trazi dosta memorije i dobru soundcard + dobar EQ i kompresor.

Eon 03-11-2004 01:04 PM

the grand je meni odlican

davormen 03-11-2004 01:24 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
the grand je meni odlican

Nakon sto sam probao Galaxy Steinway 5.1, Bosendorfer 290, Old Lady, Steinway B i The Grand, moram priznati da mi se (na moje iznenadjenje) najvise svidja upravo ovaj poslednji (The Grand)... Znaci, slazem se... :D

ANITA 03-11-2004 01:32 PM

Mislite, Steinberg the GRAND?
Kako je on meni promakao? :roll: I sad ga imam doma na 3 cd-a i ne cita mi ih...

No dobro, naci cu i isprobati. Bas me zanima. :D

masa 03-11-2004 02:10 PM

Hvala svima na odgovorima.
Posto svi znate finansisku situaciju (legalne kupovina :cry:), da li postoji mogucnost da od nekog od Vas nabavim-prekopiram te CD-ove sa semplovima za "Kontakt" ili nesto drugo od gore nabrojanog softwera
:oops:

kVu 06-11-2004 04:06 AM

Stvarno je The Grand najbolji sto se tice klavira... Jedino sto lose radi u Logicu, iz'ede mi svu snagu i ram (&%*&^$%*&)...

Aj sad dajte neku preporuku za dobar rock piano. :)

Eon 06-11-2004 03:01 PM

meni puca nuendo kada malo krenem prckati po grandu :?

zmaj 10-11-2004 09:26 PM

Quote:

Originally Posted by kVu
Stvarno je The Grand najbolji sto se tice klavira... Jedino sto lose radi u Logicu, iz'ede mi svu snagu i ram (&%*&^$%*&)...

Aj sad dajte neku preporuku za dobar rock piano. :)

Rock Piano...mmm
To bi trebalo da bude nesto od onih klavira u Sample Tank-u.To su oni klaviri koji nemaju ne znam koliko layera...nekako "tanki" za neke fraze i brze deonice...Pogledaj u sample tanku,mislim da ces naci to sto trazis.

All times are GMT +1. The time now is 06:56 PM.