Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Vizzo virtual gitarist, crtanje varijacije i modulacije (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9428)

Nocni 11-08-2004 11:32 PM

Vizzo virtual gitarist, crtanje varijacije i modulacije

postoji li mogucnost da se negdje rucno 'nacrta' virtual gitaristu sviranje 1-8 varijacija? Za sada radim tako da ukljucim snimanje i ono 'w', pa dok pjesma tece, rucno mijenjam varijacije. Poslije ukljucim 'read' i to uglavnom radi ok. Medjutim problem je kad zelim da mi u nekim paternima svira npr varijacija 1. pa onda 8. u tom slucaju moram preci rucno preko svih ostalih da bi dosao do 8-me.

Opet pitanje o crtanju, ovaj put o crtanju modulacije, tako da vizzo samo razlozi akord. Cesto mi uspije rucno usnimavanje pomocu modulation bendera na klavijaturi, ali mi ne ispada dobro ako zelim razloziti 2 susjedna akorda. Da li je to moguce ucrtati u key editoru?
Pokusavao sam sam, ali nikako da skuzim koliko ranije? prije akorda treba nacrtati (stepenasto?) i kad ponovo vratiti modulaciju na '0'?

p.s. prijedlog
mozda da uvedete dodatnu temu na forumu sa podnaslovom 'za papke', tamo bih zasigurno bio vidjeniji gost :). imam toliko pitanja, pa me strah da ne dojadim narodu.
ajd zivili

SandRob 12-08-2004 05:30 AM

ides u setup i namistis jednu oktavu za key remote :wink:
onda livon rukon minjas varijacije a desnon picis akorde, a mozes i naknadno usnimit varijacije.
u oktavi za remote mozes dadavat one popratne zvukove, kad prelazu prsti priko zica i sl.

ima jos jedna smisna caka! 8)
prebaci gitaristu u 16. midi kanal i dobit ces dodatne rifove i zajebancije. :roll:

dacko 12-08-2004 09:41 AM

cek cek cek... koji setap? U VG setap-u?!?!
Ja sam u glavnom ucrtavao program change, u controller lane-u, od 1 do 8, i to je radilo... ili od 0 do 7, ne secam se.

A jel ima neki fazon da sam namestis paterne? :shock: ..uh to bi bilo extra...

SandRob 12-08-2004 10:09 AM

Quote:

Originally Posted by dacko
Ja sam u glavnom ucrtavao program change, u controller lane-u, od 1 do 8, i to je radilo... ili od 0 do 7, ne secam se.

ne trebas se zajebavat s program changeima.
samo podji u setup od vg-a, ukjuci key remote

puRe 12-08-2004 11:54 AM

Quote:

Originally Posted by SandRob
Quote:

ne trebas se zajebavat s program changeima.
samo podji u setup od vg-a, ukjuci key remote

A moguce je i preko VST automatizacije...otvoris dole onaj folder VST instruments, pa onda otvoris virtual guitarist pa kliknes na onaj prvi parametar i nadjes ono sto ti treba...posle samo ukljucis R i upises automatizaciju...

SandRob 12-08-2004 01:03 PM

sad mi pada napamet oni vic od idekiusa 'moze i tako' :lol: :wink:

puRe 12-08-2004 01:05 PM

Quote:

:lol:

Nocni 12-08-2004 01:27 PM

Puno hvala, cim se skinem s interneta ovo cu isprobati.
Rekoh ja na pocetku da je ovaj forum rudnik zlata.

Kad vec govorimo o virtual gitaristi imam jos jedno ( :roll: ) pitanje.
Npr. vizzo acoustic v. gitarista, sve je to lijepo i krasno, ali on onakav kakav je po deafultu ipak dosta 'para' usi sa nekim 'srednjim?' freq.

Cime bi bilo najpozeljnije 'ubiti' tu agresivnost ritam gitare i to utopliti (utopiti) u mix? Znam da je zvuk cesto stvar ukusa i da moze biti razlicitih pristupa, ali me zanima ugrubo, kako i cime najcesce tretirate akusticnu ritam gitaru?
pretpostavljam da je kljucan eq, samo ja nikako da nadjem pravu freq za cutiranje?
Mozda malo excitera, nekog posebnog reverba? A mozda svega pomalo?

Jos jednom hvala i lijep pozdrav.

dacko 12-08-2004 03:50 PM

Quote:

Originally Posted by puRe
Quote:

Pa ?ta sad?! Niko ne?e ispri?ati vic? :roll:

:D

Pedja 12-08-2004 05:26 PM

Quote:

Quote:

Originally Posted by puRe
Quote:

Pa ?ta sad?! Niko ne?e ispri?ati vic? :roll:

:D

:D ma tu je negde...samo ga treba pronaci :lol:

All times are GMT +1. The time now is 11:07 AM.