Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Produkcija Elektronske Muzike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=112)
-   -   Kick u drum grupu ili odvojeno? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=46397)

Djono 05-08-2014 12:36 PM

Kick u drum grupu ili odvojeno?

Interesuje me kako najcesce grupisete drum trake, odnosno da li ih procesuirate sve zajedno, ili u zavisnosti od tipa instrumenta ili ih uopste ne tretirate zajedno? Najvise me interesuje da li kick drum tretirate odvojeno od grupe ili zajedno, ili eventualno sa basom?

awacs 05-08-2014 04:12 PM

Re: Kick u drum grupu ili odvojeno?

Jel pričamo o ?ivom bubnju ili o elektronskoj muzici?

Pozdrav,

Vasa

Djono 05-08-2014 07:50 PM

O elektronskoj muzici, konkretno produciram house, tech-house, chicago house.

awacs 05-08-2014 08:09 PM

E, onda se izvinjavam. Ne razumem se u te ?anrove :ups: :)

Pozdrav,

Vasa

DaBear 05-08-2014 08:28 PM

Quote:

Originally Posted by Djono (Post 360927)
O elektronskoj muzici, konkretno produciram house, tech-house, chicago house.

za ovu muziku - odvojeno...

Djono 05-08-2014 08:58 PM

DaBear, kako ih grupises tacno? Jel kick posebno, pa sve ostalo u jednu grupu, ili drugacije?

LA-2A 05-08-2014 11:17 PM

ja grupe pravim samo zbog side chain-a, jednu do dve grupe, ta druga je obicno za lidove, dok je prva za basove i ostalo :)

Filip_ 06-08-2014 12:08 AM

Quote:

Originally Posted by Djono (Post 360930)
Jel kick posebno, pa sve ostalo u jednu grupu, ili drugacije?

Zavisno od broja elemenata u miksu. Najcesce (meni licno) ide odvojeno kick (pravim pazljivo mesta kod EQ-a za ostale elemente - bas, subbass, sta vec ima a da se poklapa frekvencijski). Kod dram muzike, recimo ambient ili liquid drum varijanti cesto kick ide zajedno u grupi sa ostatkom posto je cela drum sekcija vise pasivna nego sto dominira.

Ima dosta primera kod elektronike gde valja staviti sve u grupu, a opet ima i gde valja izdvojiti. Zavisi od prirode kick-a/bas bubnja i ostalih elemenata...za varijante tech-house-a cesce ide odvojeno posto je kick tu (pored bass-a) jako bitan (odabir dobrog sample-a, pazljivi layer-ing ako ih ima vise, odvojeni mono eq-ing...). Govorim iz svog iskustva...

Arthur 06-08-2014 12:45 AM

ja ama baš sve stavljam u grupe. imam minimum 20 stereo grupa za normalnu bendovsku pesmu. I nevezano od žanra, tako mi je preglednije i daje mi više opcija za jelte, grupno tretiranje. imam 5 pod grupa na bubnju koje idu u zajedničku grupu Bubanj. po minimum 2-3 grupe za gitare, i minimum isto toliko za vokale.

Arthur 06-08-2014 12:45 AM

a uopšte ne mora ovako da se radi, već kako ti prija.

All times are GMT +1. The time now is 10:12 PM.