![]() |
Audio Technica ATH-M50
Zamolio bih ljude koji imaju iskustva sa ovim modelom da prenesu svoje utiske.
U pitanju je kućni studio, prvenstveno VST instrumenti i sviranje gitare preko računara, ali me zanima da li bi mogle da se koriste i za miks/produkciju ili to totalno otpada?! (Nije mi plan da to radim sa slušalicama, ali trenutno prostor ne dozvoljava da se počastim nekim low-level Adamima ili tako nečim. :)) Pročitao sam svašta: jedni kažu da nisu ni za šta osim za DJ-eve i hip-hop producente zato što potenciraju bas, a ostalo ne valja; drugi kažu da su srednji i visoki prirodni i otvoreni, ali da bas fali, :confused: tako da, dok ih ne čujem sam, voleo bih da čujem još nečije mišljenje o ovom modelu. (Da spomenem i to da trenutno koristim Grado SR80, ali malo su neudobne za dugotrajno slušanje, tako da razmišljam o alternativama.) |
Re: Audio Technica ATH-M50
1 Attachment(s)
Izgleda da ovom čiki valjaju, mada on nije preterano zahtevan. :wink:
|
Koristim ih isključivo za mix i produkciju...! Moje radove ima? na promociji radova...
Ako pregugla? malo, videće? da mnooogo va?niji ljudi od mene rade to isto... Dodu?e ne kao jedino sredstvo, ali u svakom slučaju, slu?ke su zaista 5 kopalja ispred svih u klasi, a radio sam u trgovini opremom, probao bezbroj raznih i skupljih i jeftinijih od njih...! Prodao sam monitore i dok nemam para i motiva da kupim neke ozbiljne, nemam nameru i?ta drugo da koristim...! Vrede svaki cent!!! Najtoplija preporuka! Poz' |
@Znak:
To je otprilike kao da ga neko uslika kako koristi neki Squier CV bass. Daleko od toga da je to loš instrument (naprotiv!), ali pitanje je ipak kako je tačno došlo do toga da Sir Paul koristi baš tu opremu, i da li je koristi i inače. Ako on stvarno koristi te slušalice u svom studiju, ili tako nešto .... tim bolje. :) @Bockie: Lepo je to čuti. Verujem da se ti daleko ozbiljnije baviš produkcijom nego ja, tako da pretpostavljam da će (u iole normalnim okolnostima) sluške biti dobre za moje potrebe. U svakom slučaju ću morati da ih čujem u najskorije vreme. Jedino mi ovaj kabl što je prikačen na slušalicu deluje tanko, ali nadam se da to samo tako deluje na slikama i da kabl nije nekvalitetan, slab, lako "pokidljiv"? Takođe, je l' ima kod nas da se kupi verzija sa neufrćkanim kablom? |
Quote:
Ali, kao što rekoh, on i nije toliko zahtevan, vidiš da nema ni pop filter! A i ovaj mikrofon mu je polovan, sa nekom iscepanom nalepnicom zalepljenom naopačke! |
Quote:
|
Da se prikljucim horu - ATHM50 su predobre za te pare, ja sam prestao da trazim "bolje", za bilo koju cenu.
Redovno su u top 5 studijskih slushki i sasvim ok rade i za mixing/monitoring (to jeste subjektivno, ali ja iskljucivo njih koristim a i generalno se ljudi slazu da su sasvim korektne u toj ulozi). |
Quote:
Kabl je odličan! Ima i verzija sa neuvijenim "feder" kablom, dakle sa ravnim kablom, i to bih pre uzeo da sam znao da postoji, ali je gotovo nemoguće za naći.... Ima neku oznaku tipa "s"...M50s...ili tako nešto. Od 2009 mislim da ih imam, i nisu se još jastučići izjebali, mada bi se moglo u skorije vreme nabaviti par rezervnih, nisu skupi, po 5-6 evra komad... Sve drugo, je TOP, TOP... Kvalitet, izrada, funkcionalnost sve FULL! |
Quote:
|
Toplo preporučujem.
Ja ih koristim već nekoliko godina, a nedavno su dobile i jednu novu ulogu. Poslije njakanja sa raznim modelima slu?alica, postale su prvi izbor kao monitoring za bubnjare prilikom snimanja. |
All times are GMT +1. The time now is 03:09 PM. |