Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Sobna vrata (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41748)

MarkoX50 28-06-2012 05:14 PM

Sobna vrata

Pozdrav svima!
Pošto imam problem sa vratima svoje sobe(poprilično su stara i šuplja),odlučio sam da uradim nešto sa njima :D

Najbitnije mi je da imam dobru izolaciju,i da se stvari u sobi ne čuju van nje(koliko god je to moguće)!!!

Prema tome,moguće su 2 varijante:
1. Da kupim nova drvena vrata,i da ih nosim na tapaciranje
2. Da se kompletno menja štok,i da se ugrade PVC vrata

Šta vi predlažete?

NLP 28-06-2012 08:49 PM

Re: Sobna vrata

Mo?e puna drvena čim masivnija!
Tapeciranje pomaga samo kod vi?ih srednjih i visokih.
Mo?e dupla masivna iz drveta a mo?e i protipo?arna vrata, po mogučnosti dupla... samo masa zadr?i i neke ni?e frekvencije odvisno od specifičkih vrata.
Koriste se i limena vrata, poneka su punjena i sa kvarcnim peskom ali to kod tebe verovatno nije ni moguče montirati i va?no je znati kakve mase su pregradni zidovi, ako če vrata biti masivnija od zidova opet bez veze pare i trud...

boggy 28-06-2012 09:13 PM

Quote:

Originally Posted by MarkoX50 (Post 330345)
Pozdrav svima!
Pošto imam problem sa vratima svoje sobe(poprilično su stara i šuplja),odlučio sam da uradim nešto sa njima :D

Najbitnije mi je da imam dobru izolaciju,i da se stvari u sobi ne čuju van nje(koliko god je to moguće)!!!

Prema tome,moguće su 2 varijante:
1. Da kupim nova drvena vrata,i da ih nosim na tapaciranje
2. Da se kompletno menja štok,i da se ugrade PVC vrata

Šta vi predlažete?

Teza ulazna protivprovalna vrata su najekonomicnije resenje. Jos ako mozes u krilo ubaciti kamenu vunu umesto stiropora... jos bolje.
Tapaciranjem postojecih neces resiti problem.

MarkoX50 29-06-2012 03:26 PM

Malo mi je bezveze da stavim protivprovalna(ipak je ovo spavaća soba)...A ?ta je najekonomičnije re?enje?

boggy 29-06-2012 03:32 PM

Quote:

Originally Posted by MarkoX50 (Post 330381)
Malo mi je bezveze da stavim protivprovalna(ipak je ovo spavaća soba)...A ?ta je najekonomičnije re?enje?

Moracu da ponovim, posto izgleda nisi pazljivo procitao, rekoh:

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 330355)
Teza ulazna protivprovalna vrata su najekonomicnije resenje. Jos ako mozes u krilo ubaciti kamenu vunu umesto stiropora... jos bolje.
Tapaciranjem postojecih neces resiti problem.

MarkoX50 29-06-2012 03:42 PM

Pa jasno je to,ali ću i ja morati da ponovim da mi je glupo da mi sobna vrata budu ,,blindirana,, :D

boggy 29-06-2012 03:47 PM

Quote:

Originally Posted by MarkoX50 (Post 330385)
Pa jasno je to,ali ću i ja morati da ponovim da mi je glupo da mi sobna vrata budu ,,blindirana,, :D

I? Koji je problem u tome? Pa vrata koja zadovoljavaju uslove koje si TI postavio:

Quote:

Originally Posted by MarkoX50 (Post 330345)
........
.....

... jesu vrata koja ti preporucujem kao EKONOMICNO resenje (tacnije, vise puta pokusavam da ti preporucim....).

Iskljucujem se iz dalje "diskusije"... trazio si savet, sasvim je bezveze da se ubedjujemo... savet si dobio.

EDIT: Ne postoje striktno SOBNA vrata koja zadovoljavaju ni najosnovnije zahteve zvucne izolacije, cak ni sa "legendarnim" tapaciranjem... :rolleyes:

MarkoX50 29-06-2012 03:53 PM

Ok,hvala u svakom slučaju...

SumAnuT 30-06-2012 01:03 AM

Mozda dupla obicna ta sto imas, samo jos jedna da stavis?

MarkoX50 02-07-2012 09:59 AM

Bilo bi najbolje kad bi bilo prostora između dvoje vrata,ali mi je tanak zid :mad:

All times are GMT +1. The time now is 10:29 PM.