![]() |
Sobna vrata
Pozdrav svima!
Pošto imam problem sa vratima svoje sobe(poprilično su stara i šuplja),odlučio sam da uradim nešto sa njima :D Najbitnije mi je da imam dobru izolaciju,i da se stvari u sobi ne čuju van nje(koliko god je to moguće)!!! Prema tome,moguće su 2 varijante: 1. Da kupim nova drvena vrata,i da ih nosim na tapaciranje 2. Da se kompletno menja štok,i da se ugrade PVC vrata Šta vi predlažete? |
Re: Sobna vrata
Mo?e puna drvena čim masivnija!
Tapeciranje pomaga samo kod vi?ih srednjih i visokih. Mo?e dupla masivna iz drveta a mo?e i protipo?arna vrata, po mogučnosti dupla... samo masa zadr?i i neke ni?e frekvencije odvisno od specifičkih vrata. Koriste se i limena vrata, poneka su punjena i sa kvarcnim peskom ali to kod tebe verovatno nije ni moguče montirati i va?no je znati kakve mase su pregradni zidovi, ako če vrata biti masivnija od zidova opet bez veze pare i trud... |
Quote:
Tapaciranjem postojecih neces resiti problem. |
Malo mi je bezveze da stavim protivprovalna(ipak je ovo spavaća soba)...A ?ta je najekonomičnije re?enje?
|
Quote:
Quote:
|
Pa jasno je to,ali ću i ja morati da ponovim da mi je glupo da mi sobna vrata budu ,,blindirana,, :D
|
Quote:
Quote:
Iskljucujem se iz dalje "diskusije"... trazio si savet, sasvim je bezveze da se ubedjujemo... savet si dobio. EDIT: Ne postoje striktno SOBNA vrata koja zadovoljavaju ni najosnovnije zahteve zvucne izolacije, cak ni sa "legendarnim" tapaciranjem... :rolleyes: |
Ok,hvala u svakom slučaju...
|
Mozda dupla obicna ta sto imas, samo jos jedna da stavis?
|
Bilo bi najbolje kad bi bilo prostora između dvoje vrata,ali mi je tanak zid :mad:
|
All times are GMT +1. The time now is 10:29 PM. |