![]() |
Rolan Juno Di ili Roland XP-30
Postovane kolege, zamolio bih Vas ko ima iskustva sa navedenim klavijaturama da mi pomogne u odabiru. Iskljucivo bih koristio jedan od ova dva Rolanda kao drugu klavijaturu.
Hvala. |
Re: Rolan Juno Di ili Roland XP-30
Koju muziku sviraš, koja je druga klavijatura, koji ti zvuci trebaju itd..
|
Sviram sve zanrove ukljucujuci folk muziku ali sa jedne od ovih klavijatura bih korisito: klavir, brass, strings, lead...
|
Preporučujem Juno Di
|
Ne vidim nesto kvalitetnije u tom cenovnom rangu.
|
Juno Di u sebi sadrži sve farbe XP-30 i još dosta toga preko.
|
Videh da ste odlican poznavalac Roland keyboard-a, sve stoji da je XP serija legendarna. Ali me ipak ovaj Juno Di mnogo vise privukao. Slazem se da (Juno Di) ima sve sto ima XP-30 ali da li zvucno stoji bolje XP-30 mislim na konvertere zvuka...
|
Quote:
mozda gresim, ali ja prvo gledam koliko su klavijature kostale kada su se pojavile.... jer sam se vise puta opekao sa nekim LE verzijama sprava, koje su u startu kao iste a u pola cene....... znam da je XP30 bio doosta preko 2000dm, sto je bila lepa cifra, a to mi malo govori i o njegovoj izradi, dirkama, konverterima..... + imas mogucnost za 2 prosirenja da ga nadogradis u zeljenom smeru Cim Juno moze na baterije, odma mi se ne svidja :) |
#OFF
Svaku rec kao da sam licno napisao. Ipak je XP-30 u svoje vreme bio kao danas Fantom G. Zato i jesam u dilemi. A sa druge strane ruku na srce sve sto sam cuo (nazalost) na YouTube-u od Juno Di, zvuci veoma lepo. |
Quote:
Drugar je skoro kupio xp30 da ima za probe i prvo što mi je rekao je da su farbe "too 80s" :) Ja na baterije gledam samo kao na pozitivnu dodatnu opciju, jer ako je klav dobar, što da ne? U parkić sa roland microcube rx-om i uživancija :) Evo nekog mog redosleda kad je kupovina u pitanju: 1. Kvalitet zvukova, emulacija itd 2. Konekcije, proširenja itd 3.Kvalitet izrade (potovi, slajderi, dugmići, samo kućište itd) 4. Dirke! bez odgovarajućih dirki džaba i zvukovi i kvalitet izrade 5. Cena Dakle, ako je ikako moguće (AB test), probaš obe i znaćeš. |
All times are GMT +1. The time now is 02:11 AM. |