Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Koji mikrofon za ozvucavanje violine live ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40193)

Dijabolik 13-01-2012 09:27 AM

Koji mikrofon za ozvucavanje violine live ?

Lomim se izmedju ova dva mikrofona Audio-technica AT-PRO70 ili AKG C411L!

Jedan se vec dobije sa adapterom za napajanje , a za drugi se kupuje posebno,
a kad se sve sabere cena razlika u ceni je mala, tako da ne mogu da se odlucim koji od ova dva da kupim .

Ako neko ima iskustva sa ovim , voleo bih da cujem sta mislite o ovim mikrofonima .
Ili imate neko drugo resenje za ozvucavanje violine ?
hvala unapred

Bockie 13-01-2012 10:07 AM

Re: Koji mikrofon za ozvucavanje violine live ?

AT PRO35...!
http://www.audiopro-croatia.com/imag...to_1_small.jpg

Ima cak nesto veci frekventni raspon, mikrofon je vec dugo prisutan i ima ga dosta ljudi. Ovaj mic moze odlicno da ozvuci gudačke,duvacke,žičane instrumente, harmonike,delove bubnja....Stvarno fenomenalan mikrofon!

Postoje dve verzije, a po svoj prilici treba ti skuplja (koja sadrzi XLR adapter, na kojem nije samo adepter, vec i dodatna elektronika, lo-cut filter etc)
Apsolutno je neuporedivo bolji od akg411...

Pro70 nisam lično koristio, ali po specifikaciji ,kao sto rekoh, Pro35 ima bolje parametre,veci freq.spektar i tako vise instrumenata i namena moze da pokrije...

Poz'

Student 13-01-2012 11:27 AM

Ja sam imam kod kuce i jedan i drugi mikrofon i neuporedivo je akg c411 bolji za svirku live zato sto nemas mikrofonije prilikom sviranja. Dok ovaj AT 35 hvata i zvuke sa strane i moras biti jako pazljiv kako ga postavljas da ne bi dobio mikrofoniju. Taj mikrofon sada koristim kada sviram u gudackom kvartetu i kada ne treba glasna muzika.
C 411 je pravi izbor za live (rock, narodna muzika...)

Bockie 13-01-2012 12:41 PM

Quote:

Originally Posted by Student (Post 320094)
Ja sam imam kod kuce i jedan i drugi mikrofon i neuporedivo je akg c411 bolji za svirku live zato sto nemas mikrofonije prilikom sviranja. Dok ovaj AT 35 hvata i zvuke sa strane i moras biti jako pazljiv kako ga postavljas da ne bi dobio mikrofoniju. Taj mikrofon sada koristim kada sviram u gudackom kvartetu i kada ne treba glasna muzika.
C 411 je pravi izbor za live (rock, narodna muzika...)

C 411 je kondenzatorski "pick-up", sto znaci da ide "na telo" instrumenta, pričvšćuje se,naslanja se, i to sa sobom nosi zvučne posledice, koje lakše "prođu" na npr akustinoj gitari, dok će od violine napraviti kanturinu, bar za moj ukus...

AT je kondenzatorski mikrofon, usmeren, i "ne hvata" nista vise nego bilo koji sličan mikrofon, ali je problem što za "tezgaroše" - gain - predstavlja "ono dugme tamo gore sto se odšrafi do pola" , pa posle "na regler namesiš do crte", što je njuspešniji recept za mikrofoniju...!

No,kako je čoveku lakše...
Možda i jeste bolje, sa C411 imaš manje prcanja, ubodeš, radi, a kako radi...?!

Ma koga zabole, posle drugog piva i publici sve dobro radi,sve štima, i bend zazvuči odlično...! Gazda časti bend i dogovori i sledeću sredu, još ako se oko pola 3 okuva tuča sa obezbedjenjem...pfff...mašala, eto dobrog provoda za prepričavanje i sjajnog videa za u-tube sa dosta poseta i lajkova na fejsu!

Arthur 13-01-2012 01:10 PM

Radio sam sa 411, zvuk violine je ,,OCAJAN", ne moze skoro nista da se uradi pa da podseca makar na taj instrument.. vise se isplati kupiti makar i stagg elektricnu violinu, bar liči

Student 13-01-2012 03:59 PM

Da, verovatno kad sviras violinu sa 411 onda ne zvuci na violinu nego na bubanj. :))
Ja sviram violinu 20 godina a 15 godina sviram na raznim mikrofonima... Diplomirao sam violinu i uskoro cu da magistriram i znam sta su i jedan i drugi mikrofon.
Recimo u radio NS ( studio M ) snimali su violine sa audiotehnika mikrofonima atm350... odustali su od toga jer jako ulazi udisanje i izdisanje u zvuk. Taj mikrofon mora da se zakaci za podbradak i stalno moze da se pomeri... i tek onda ne dobijes nikakav zvuk...Naravno ako bi se idealno namestio i ako bi snimao samo violinu i ne bi se pomerao dobio bi bolji zvuk nego sa 411.
Dok 411 zalepis plastelinom za violinu i sviras.... Dobices bolji zvuk nego sa bilo kojom elktricnom violinom....potpisujem gde hoces. :)

Moritz 13-01-2012 04:20 PM

@Student a ti si snimao u studiju "M" pa znas iz prve ruke ili te je neko pricao?
Posto to sto pricas nema veze sa istinom

Bockie 13-01-2012 04:20 PM

Znaju li oni da su odustali?!?

Ok, nemam ?eludac vi?e...:banghead:

Student 13-01-2012 04:24 PM

Ja sam svirao u studiu M a producent mi je kucni prijatelj...A tonac Janos Hajduk mi je to rekao.

Arthur 13-01-2012 04:26 PM

Quote:

Originally Posted by Student (Post 320108)
Da, verovatno kad sviras violinu sa 411 onda ne zvuci na violinu nego na bubanj. :))
Ja sviram violinu 20 godina a 15 godina sviram na raznim mikrofonima... Diplomirao sam violinu i uskoro cu da magistriram i znam sta su i jedan i drugi mikrofon.
Recimo u radio NS ( studio M ) snimali su violine sa audiotehnika mikrofonima atm350... odustali su od toga jer jako ulazi udisanje i izdisanje u zvuk. Taj mikrofon mora da se zakaci za podbradak i stalno moze da se pomeri... i tek onda ne dobijes nikakav zvuk...Naravno ako bi se idealno namestio i ako bi snimao samo violinu i ne bi se pomerao dobio bi bolji zvuk nego sa 411.
Dok 411 zalepis plastelinom za violinu i sviras.... Dobices bolji zvuk nego sa bilo kojom elktricnom violinom....potpisujem gde hoces. :)

druže, nemoj da se ljutiš, potpisuj gde oćeš, ali drži se molim te sviranja violine, a pusti nas koji od ovog živimo, da ozvučavamo instrumente, a ne da daješ štetne savete ljudima.

ponavljam (na primeru iz iskustva), STAGG violina od 200e, najobičnija, nijedan problem na bini, i zvuk koji iako ne zvuči ko stradivarius na kolarcu, savršeno radi posao. Pričam o binama po klubovima, u bendovima sa živim bubnjevima i pojačalima na istim. I pored mog iskustva znam za barem još 2-3 veoma poznata slučaja gde su profesionalni violinisti koji se otisnu u pop-rock vode, odustajali od drvenih instrumenata, zbog problema sa ozvučavanjem .

All times are GMT +1. The time now is 02:22 PM.