Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Yamaha Motif XS - test (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39902)

akordeonista 11-12-2011 02:16 PM

Yamaha Motif XS - test

Nigde na forumu nisam uspeo da nadjem pravi test Yamahine serije Motif XS, da li ga ima negde i ako nema, moze li neko ko koristi ovu spravu da kaze nesto blize o njoj? Bilo bi dobro da izlozi novine, prednosti i mane u odnosu na Motif ES seriju itd.
Bilo bi i odlicno poredjenje u odnosu na konkurenciju (pre svega me interesuje u odnosu na Roland Fantom G).

wladymeer 11-12-2011 02:57 PM

Re: Yamaha Motif XS - test

ukucaš na google Motif XS vs ES

akordeonista 12-12-2011 09:12 AM

To znam ali zeleo sam da cujem misljenje iz "prve ruke" ljudi sa nasih prostora.
Dakle, da li neko koristi Motif XS?

darkstar 13-12-2011 07:18 AM

U odnosu na es ima mnogo kvalitetnije efekte, jer je VCM tehnologija uvedena prvi put na motifu XS, i imas par efekata koji su VCM.

Dirka je meni licno najbolja IKAD na motifu XS, malo bolja od ES.

Umesto 4 elementa u voice-u (kao i drawbara) na ESu, u XS-u imas 8 (i elemenata i drawbara).

Mnogo vise internih semplova, veci ekran i ostale sitne gluposti.

OFF 13-12-2011 08:54 AM

Ali ima jedan OGROMAN propust, zbog koga ja jos uvek sviram ES7.....iako sam nedavno probao i XF (koji mi se veoma dopao).... nema mogucnost za PLG150 prosirenja...... to mi nije jasno zasto su mu uskracene mogucnosti za to (obozavam VL, a ili DX i AN su takodje super)

akordeonista 13-12-2011 01:14 PM

Ne podrzava VL i DX kartu?! Steta...
A kakve su mu interne boje u odnosu na ES? Ako moze neko da uporedi zvuk sa Fantomom G?

darkstar 13-12-2011 02:59 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 318072)
Ali ima jedan OGROMAN propust, zbog koga ja jos uvek sviram ES7.....iako sam nedavno probao i XF (koji mi se veoma dopao).... nema mogucnost za PLG150 prosirenja...... to mi nije jasno zasto su mu uskracene mogucnosti za to (obozavam VL, a ili DX i AN su takodje super)

Jes tacno....vis to zaboravih ... setio sam se jos jednog downside-a xs-a juce...al sam do danas zaboravio. Doduse, ne znam da li si probao fm farbe koje su u xs-u (a i xf-u), mozda ce ti raditi posao skroz.

A to poredjenje sa rolandom je kao da pitas koji je auto bolji, ford ili vagen....

OFF 13-12-2011 03:59 PM

yamaha je bolja za zabavnjake, a roland za narodnjake...hahaha

akordeonista 13-12-2011 09:22 PM

Pa mislio sam neko poredjenje tipa - na Yamahi su bolji klaviri zato sto... a na Rolandu Stringsovi opet zato sto... itd. Naravno, sve je to uopsteno ali nije lose cuti misljenje nekoga ko je imao ili ima obe klavijature pa kad probas znas na sta da obratis paznju kako bi najpre uocio te razlike!
U svakom slucaju, hvala za odgovore!

wladymeer 13-12-2011 09:31 PM

A o kom žanru muzike govoriš?

Rock? House? Pop? Jazz? Pošto za svaku od tih muzika drugačiji klavir "radi"

All times are GMT +1. The time now is 05:14 AM.