Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   pitanje za cubase korisnike (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37809)

loscolorados 02-05-2011 01:42 PM

pitanje za cubase korisnike

koji windows koristite sa cubaseom? jel uredu koristiti win XP

66musicman 02-05-2011 03:45 PM

Re: pitanje za cubase korisnike

Da.

Ngino 02-05-2011 03:57 PM

XP sp 2 kod mene kuci, provjereno i ne cackam puno mecku, najvise zbog pluginova za koje ne znam kako bi radili dalje! :D

Mozda bih i zamijenio XP ali jednostavno nemam energije zafrkavati se oko neceg sto zasad stabilno radi za moje potrebe.
Mada na drugom mjestu gdje radim sam na XP-u sp3 a i na Windows 7, sa Cubase-om 5 i nisam primjetio nekih vecih problema nigdje sem mozda samo kod ponekih plugova.

www.myspace.com/slikaiprilikamusika

loscolorados 04-05-2011 11:56 PM

Quote:

Originally Posted by Ngino (Post 305067)
XP sp 2 kod mene kuci, provjereno i ne cackam puno mecku, najvise zbog pluginova za koje ne znam kako bi radili dalje! :D

Mozda bih i zamijenio XP ali jednostavno nemam energije zafrkavati se oko neceg sto zasad stabilno radi za moje potrebe.
Mada na drugom mjestu gdje radim sam na XP-u sp3 a i na Windows 7, sa Cubase-om 5 i nisam primjetio nekih vecih problema nigdje sem mozda samo kod ponekih plugova.

www.myspace.com/slikaiprilikamusika

pa ba? to, bojim se za pluginove! kupujem novi komp, i sad mi je dvojba, iako mi je ve? vi?e ozbiljinih likova reklo da se nenamjeravaju micat iz xp-a kad sve funkcionira besprijekorno:)

branoy 05-05-2011 12:46 AM

win 7 x32 instaliraj i ne brini.. a ako hoces instaliraj x64 pa se zezaj vidi jel ti sve radi sto koristis, ako radi ne diraj,. XP penzija. mogu slobodno reci, i stojim iza te izjave.. pre ne bi ga menjao ni zasta. al win 7 je ok.

Arthur 05-05-2011 07:55 AM

XP i ovde, lebom me hrani

sinvelikogmajstora 12-05-2011 04:58 PM

win7 pro x64, cubase 5 i nuendo 4. sve radi perfektno.

psionic 13-05-2011 01:50 AM

Quote:

Originally Posted by Ngino (Post 305067)

[/url]

Ako nemas potrebu da nesto menjas, ti nemoj, ako sve radi kako treba... Ali ako ces da menjas racunar, razmisli o nekom novijem Windowsu, zbog toga sto se na ove kompjutere poslednje generacije, windows XP sa mukom instalira - te floppy disk za razne nove SATA-RAID drajvere, te ne mozes ni da ubacis taj floppy jer nove ploce NEMAJU fuckin@!$!@# floppy kontroler, a glupi WinXP nece da primi nista od OEM drajvera sa drugog uredjaja, sem sa flopija... Kada to prevazidjes, onda instalacija drajvera za plocu, za koju nisu ni izbacili XP drajver... i tako dok sve ne pohvatas... A instalacija sedmice sa druge strane - pesma (i to tezak narodnjak :D).

Ja vec duze radim u sedmici i nisam do sada naisao na plugin koji ne radi. Sem poteskoca sa UADom, nisam imao problema. Ako imas UAD DSP karticu, moraces da se pripremis psihicki na neke zezalice (ne mora da znaci da ce biti problema, zato se samo pripremi za njih), a ako samo nativne pluginove koristis - nema sta da se brines.

66musicman 13-05-2011 02:28 AM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 305900)

Ja vec duze radim u sedmici

Koja 7 ?
32.bit ili 64.bit ?

psionic 13-05-2011 11:25 AM

64bit...
Mada u pocetku nisam imao drajvere za audio interfejz pa sam koristio 32bit - ali to je bilo "eksperimentalno" vreme kada nisam imao zvanicne Win7 drajvere za skoro ni jedan uredjaj, pa sam ubudzivao sa Viste ili XPa. Sada svi imaju 64bit - Win7 certified drajvere... Sve vise plagova izlazi sa 64bitnom podrskom i jako mi je drago da je 64bitna ideja u svetu DAW konacno zazivela. A XP 64 bita nisam hteo, jer je u odnosu na XP32 dosta marginalizovan u smislu podrske, nisam nalazio drajvere za neke uredjaje...

EDIT: E da, mozete da stavite dual boot, pa dok se ne priviknete potpuno na Win7, mozete i dalje da koristite XP - krajnje korisno ako imate vec setovan XP i ne mili vam se da ga menjate. Win7 to radi tako jednostavno da ne morate nista da znate o instalaciji Windowsa, samo odaberete drugu particiju/hard za 7 i on automatski napravi dual boot.

Mogli bi ovi iz Micro$ofta i da me plate za kampanju Windowsa 7 koju sprovodim ovde na forumu ! :banghead:

All times are GMT +1. The time now is 03:44 PM.