Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Live Sound (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=145)
-   -   Preporuka za mali mikser ! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37562)

bane025 05-04-2011 07:16 AM

Preporuka za mali mikser !

Kolega i ja sviramo akustare..Imamo staza- sviram vec nekih 17-18 god..
Iz gusta to cinimo i lepo nam ide...aranziramo pesme,delimo glasove i sl....vreme i klinci nam bas ne dozvoljavaju da to cesce cinimo...ali sta je tu je - kucna varijanta zasad..tj dva drveta...:wink:
Ono sto smo skapirali je da bi uzeli neki manji mikser sa min 4 mikrofonska ulaza,vise nam ne treba...e sad imao klasicne dileme pasivnu ili power mix. i sl...Za monitoring za pocetak mogao bi da posluzi i moj HI-FI(NAD,Monitor Audio,Cambridge Audio) ali vremenom bi uzeli i 2 solidne kutije,iskljucivo za probe a i poneku svirku,ako ih bude Ono sto ne bismo hteli je plastican i tvrd zvuk,pogotovo kad su akustare u pitanju .Znaci pre smo za i malo vise topline nego suvoce i analticnog zvuka... verovatno je to uticaj HI-Fi ja :wink:
Dajte preporuku za mikseticu ,ne bi bilo lose da ima reverb(otvoreni smo i za druga resenja) ,takodje i ostatak opreme npr kutije ,mic i sl.
Pratio sam malo i domace distributere,u playeru,artistu,mitrosu imaju i ta gotova resenja razglas,2kutije,stalci sta mislite o tome,problem je sto ih nisam cuo...
Zasad za potrebe usnimavanja akustare na PC imam jedan mali behringer b5 kond i lampaski preamp Art Tube V3 koji bi koristio za vokal....sto moze da posluzi...
Vremenom cemo resavati pitanje ozvucavanja akustara i sl....
Svaki savet je dobrodosao...
<dl class="postprofile" id="profile240140"><dd>
</dd></dl>

alavuk 05-04-2011 08:05 AM

Re: Preporuka za mali mikser !

tapco mix serija ili blend serija ...

Khan 05-04-2011 10:59 AM

sta mislis o mackie proFX8? vrlo pristojan kvalitet/cena, ima odlicno osmisljene veze, tu je i USB, amozes posle da prosiris sistem sa aktivnim kutijama.

bane025 05-04-2011 04:04 PM

Hvala na dosadasnjim predlozima..
Kakve su miksete Martin Wisman ?
Pretpostavljam da je to iznad Behringera,kojeg bi izbegli !
Pozz !

Bockie 05-04-2011 04:30 PM

Quote:

Originally Posted by bane025 (Post 303529)
Kakve su miksete Martin Wisman ?

U najboljem slucaju isto sto i Behringer...:( Dakle - nje-sra...!

Postoji da kazem, nekoliko klasa, i sve sto je tu oko Behringera se razl;ikuje najvise samo u imenu i poprilicno ni u cemu vise...

Opet stara - koliko para - toliko muzike...

Mackie je odlican, ali ne znam koliko je "topao".

Mislim da je odlican izbor recimo neki manji Soundcraft (efx, mfx serije) pa sa manje kanala i efektom,8 ako ima, i to su GB-30 preampi (koji idu na mnogo skuplje modele) i izuzetno cisto i lepo rade... Recimo da je to ono - cena/kvalitet odnos...
Lexicon-ov čip na njima je zaduzen za efekte, tako da se moze dobiti vrlo uoptrebljiv reverb ili neki drugi efekat za live...!

Dakle, pasivan mixer i neke fine aktivne kutije, ako vec trazis fin sound.

alavuk 06-04-2011 07:55 AM

ne bih bas rekao da je tapco njesra ali naj izbor i od mackie-a je soundcraft opet moje misljenje ali opet da ponovim onu staru krilaticu kol'ko para tol'ko zike

bane025 06-04-2011 03:19 PM

Necu imati para za bas jako dobru muziku ? :wink:
Moram da pitam,posto ste me zainteresovali za Soundcraft ,kakav je 124fx Notepad posto mi mfx serija prebacuje budzet ?Mislim u odnosu na pomenutu konkurenciju ,takodje mi recite ima li Yamaha sta da ponudi u tom segmentu,evo naisao sam na model Yamaha MG82CX?

lesha 06-04-2011 03:46 PM

ako zelis dobar zvuk, preporucujem allen & heath zed 10 fx

bane025 11-04-2011 10:37 AM

Trenutno nam allen & heath zed 10 fx prebacuje limit...
Da li ima smisla ici na ovaj Yamaha MG82CX,kosta 20 hiljada, ima efekte i dovoljan broj ulaza i nije Behringer :) !

alen 13-04-2011 06:22 PM

Mg serija Yamaha je ocaj zivi.Plastika spolja,plastika zvuk,preampi i eq katastrofa.Ako je AH izvan budzeta i moj glas ide za neki Soundcraft,makar i polovan.A imas i taj mali AH bez efekata:
http://www.thomann.de/gb/allenheath_zed10.htm

All times are GMT +1. The time now is 06:56 PM.