Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   summing ??? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36495)

File 14-01-2011 06:30 PM

summing ???

Zanima me jedno...Analogni summing daje puno vi?e headrooma i zvuk vi?e di?e nego kad napravi? mixdown unutar nuenda....OK....to mi je jasno
A da li to znaci i da samo preslu?avanje unutar nuenda zvući lo?ije nego preslu?avanje nakon summing analogne komponente.....Jer ja ba? i ne ćujem razliku exportiranog fajla kojeg pustim u, ?ta ja znam, winampu...i zvuka kojeg slu?am unutar nuenda...(mastering radim na licu mjesta na master kanalu nuenda)

Ako nije tako...i ako je ta razlika stvarno takva (depth, headroom, breathing)
Onda bi to znacilo da sa dobrim ad/da konverterom ?aljem u npr SPL mixdream i iz njega u neki drugi ad/da na drugi komp i snimam...a po?to spl mixdream ima i stereo ra?irivać i peak limiter...to bi znaćilo da je to kombinacija ZZNAAATTTNOOO bolja od mixanja sa milijardu skupih plugova unutar nuenda??????? naglasio sam ovo znatno, jer se ipak radi o opremi vrijednoj 5000 eura

File 14-01-2011 06:32 PM

Re: summing ???

i to bi onda bio puno kvalitetniji mastering???????

Everbeatz 14-01-2011 08:00 PM

Quote:

Originally Posted by File (Post 296278)
...Analogni summing daje puno vi?e headrooma i zvuk vi?e di?e nego kad napravi? mixdown unutar nuenda....

ovo je mit tj ne znam odakle ti taj info

Surfer 14-01-2011 08:26 PM

Quote:

Zanima me jedno...Analogni summing daje puno više headrooma i zvuk više diše nego kad napraviš mixdown unutar nuenda....OK....to mi je jasno
A da li to znaci i da samo preslušavanje unutar nuenda zvući lošije nego preslušavanje nakon summing analogne komponente.....Jer ja baš i ne ćujem razliku exportiranog fajla kojeg pustim u, šta ja znam, winampu...i zvuka kojeg slušam unutar nuenda...(mastering radim na licu mjesta na master kanalu nuenda)

Onda bi to znacilo da sa dobrim ad/da konverterom šaljem u npr SPL mixdream i iz njega u neki drugi ad/da na drugi komp i snimam...a pošto spl mixdream ima i stereo raširivać i peak limiter...to bi znaćilo da je to kombinacija ZZNAAATTTNOOO bolja od mixanja sa milijardu skupih plugova unutar nuenda??????? naglasio sam ovo znatno, jer se ipak radi o opremi vrijednoj 5000 eura

Mislim da ti baš i nije jasno.
NHF

puRe 14-01-2011 09:52 PM

Quote:

Onda bi to znacilo da sa dobrim ad/da konverterom ?aljem u npr SPL mixdream i iz njega u neki drugi ad/da na drugi komp i snimam...a po?to spl mixdream ima i stereo ra?irivać i peak limiter...to bi znaćilo da je to kombinacija ZZNAAATTTNOOO bolja od mixanja sa milijardu skupih plugova unutar nuenda??????? naglasio sam ovo znatno, jer se ipak radi o opremi vrijednoj 5000 eura

Iz iskustva, vecu razliku ces cuti sa 5000e u plugovima nego summing mixeru.

DaBear 14-01-2011 10:38 PM

Quote:

Originally Posted by puRe (Post 296300)
Iz iskustva, vecu razliku ces cuti sa 5000e u plugovima nego summing mixeru.

slazem se....po meni, covek treba da ima veliko iskustvo u radu i miksanju, da bi mogao da napravi i cuje razliku sa summing mixerom.
To su nijanse i neizvezbanom uhu to sve zvuci isto...
Ako se radi pazljivo i znalacki, ne treba nista..ni summing ni mixer...sve je to OK.
Pogotovo za muziku koja se pravi na kompjuterima...(elektronska, dance, itd..)

Hollywood 14-01-2011 10:54 PM

razlike su minimalne i sam pristup i nacin miksanja je, po meni, malo drugaciji.

Mislim da se isplati imati anal summing ali samo ako uz to imas jos neki kvalitetni outboard, posebno EQ. Probao sam mnogo plugin EQ, ali ni jedan ne moze da se meri sa kvalitetnim analognim EQ.

Bockie 15-01-2011 12:10 AM

Quote:

Originally Posted by Hollywood (Post 296308)
razlike su minimalne i sam pristup i nacin miksanja je, po meni, malo drugaciji.

Mislim da se isplati imati anal summing ali samo ako uz to imas jos neki kvalitetni outboard...

:rotfl:

E to je najbolji summing...

:lol:

Hollywood-e izvini, ali bas ti hvala, nisam se skoro sladje nasmejao...
Desava se, covek je verovatno brzo kucao...
Poz'...!

Inovative_kg 15-01-2011 02:47 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 296332)
:rotfl:

E to je najbolji summing...

:lol:

I to samo ako imas kvalitetan outboard... Pao sam :rotfl::rotfl:

Bockie 15-01-2011 03:08 AM

Quote:

Mislim da se isplati imati anal summing ali samo ako uz to imas jos neki kvalitetni outboard, posebno EQ. Probao sam mnogo plugin EQ, ali ni jedan ne moze da se meri sa kvalitetnim analognim EQ. __________________

studionamopremljenHajTekTehnologijom...
...i rupom najnovijom!

Ohohahahahe...rupa..ahahah...ovo sam tek sad skontao..ahah...:D

:haha:

Ej, brisite nas, zatrovasmo thread opasno...!

All times are GMT +1. The time now is 03:11 PM.