![]() |
Tape saturacija plugovi
evo danas sam malo (podstaknut pricama o magnetofonima) malo "chmarao" sa par plugova (nemo jos da popamtim koliko ih ima :D)
Elem...uzeo neki klavir loop, audio (nije midi) i par zivih drum loops, down tempo, cisto snimljeno... Prvo probao Avid Tape suite - super !! Od blagog "podgrevanja" do jako prijatne kompresje sa "toplinom" (distorzija)..bas sam se prijatno iznenadio. Onda uzeo Sound Toys Decapitator i ....:shock::shock::shock: LUDILO na bubnjevima! Od lo-fi, do retro sounda, toplo, tvrdo, meko, izobliceno, i sve izmedju !!! Fenomenalno....!!!! Nevezano danas citam u SOS (Januar 2011) intervju sa likom koji je radio zadnji Phil Collins album (koji je omaz na Motown sound, sa puno obrada). Lik nije mogao da nabavi sve retro sprave a i nije se trudio, nego je odradio 90% posla sa plugovima - iako su miksali u pravom studiju... Plugovi su sad toliko dobri da je sve ostalo besmisleno. Pare potrositi samo na sobu i zvucnike, sve ostalo ITB !!! |
Re: Tape saturacija plugovi
Quote:
|
Quote:
A tek kad je rec o suptilnim efektima (kao sto je traka)..ma idi begaj !! Samo se setim koliko je vremena i raznih sprava trebalo da bi se neki od efekata (danas dostupni sa plugovima) dobili... |
http://dl.dropbox.com/u/4063301/FerricTDS.rar ? radi se o ferric TDS plug inu , free je , ne znam zasto sam ga postovao ali ne moze da skodi (da se proba)
|
A sta mislite o Nomad factory E Tube/Tape Warmer?
|
soundtoys su vrh plaginovi! Jedva sam cekao da izadju za pc i od tada ih koristim.
Decapitator kada ga provalis zvuci ludilo, lozio sam se da uzmem uad studera, ali sam skapirao da nema potrebe. |
Quote:
@ LAMPASH - imam i njih, nisam jos stigao da probam...danas cu. (imam samo 300+ sveze instaliranih plugova da overim....:shock::shock:) |
Ma naravno, ja se slazem 100% - bitno je sta dodje do slusaoca, makar koristio i mesalicu za beton :D (mesalica je analogna sprava)
Moram da kazem da PRO CHANNEL u Sonaru X1 ima prilicno dobru tube saturaciju - mnogo bolju nego drugi plugovi koje sam probao... Mada ovde pricamo o tape saturaciji... :da: |
Quote:
|
Quote:
pa ko ti brani da se i ti snabdes lepo ? :wink: |
All times are GMT +1. The time now is 04:40 PM. |