![]() |
Kako uklonit zvuk metronoma?
Eto snimali smo se u na?em prostoru i bubnjar, a i gitaristi su koristili metronom u slu?alicama, poprilično pojačan, da čuju i metronom i ono ?ta sviraju, ali naravno na nekoliko mjesta gdje glazba malo utihne, metronom se probije, kako ga je najefikasnije ukinut, a da se ne uni?ti zvuk snimke, kori?ten je metronom iz cubasea, pretpostavljam da on ima određenu frekvenciju, ali kojim efektom ga je najbezbolnije ukinut??
|
Re: Kako uklonit zvuk metronoma?
Nema mi pomoći??? :rotfl:
|
Quote:
Poslusaj na 3:46 - 3:50... <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/QcUnFL1AhPw&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/QcUnFL1AhPw&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object> Kao drugu opciju mozes probati da zamaskiras to nekim kretenskim ritmicnim zvukom gitare ili nekog sinta,zvono kroz distorziju ili cak sam metronom pojacati namerno i to predstavis kao "produkcijsku foru",kretenske stvari su skroz u modi, sto grdje govno, to modernije i bolje... Ja bi tako uradio, e sad ti kako 'oces... poz' |
Quote:
nema hihihih... inace, dobra je fora koristiti one slu?alice koje se nabiju u uho (neke od 200 kn, samo da imaju onaj silikonski čep kojeg nabije? u uho) i pokriti ih sa onim slu?kama protiv buke za građevinu ili bubnjare....to ne curi nikamor a veselit će se i u?i onih koji to koriste jer ne mora? kurit metronom... po meni najjeftinija i najefikasnija varijanta |
Snimi taj isti metronom kao wav kanal, pa mu obrni fazu. Nesto ce se ponistiti.
|
Quote:
|
Jednostavno snimite ponovo sa nizim nivoom metronoma. Sve ostalo ce vam odneti mnogo, mnogo, vise vremena i truda. :)
|
Quote:
Neka sniamaju ponovo. |
Ponovo snimiti i staviti gate da zatvara mikrofon kad taj mikrofon nije aktivan da ne bi kupio zvucne pomije okolo.:grin:
|
Quote:
:banghead: |
All times are GMT +1. The time now is 07:33 PM. |