![]() |
Pitanje Cubase edit copy
Imam problem prilikom rada u Cubase-u. O cemu se radi: npr. Imam jednu snimljenu audio traku (glas), i sad nju iskopiram jos jednom u daljem toku...Onda onu prvu traku editujem (npr. na kraju stavim fade out,pitch ili volume i sl.) ali sve to mi se prenese i na kopiju, a to ne zelim! U cemu je problem? Sta da uradim da se to ne desi...znaci ako imam jednu traku (jedan muzicki segment - neka to bude npr. refren) koju iskopiram bilo u istu ili novo-otvorenu audio traku....kasnije, kada editujem onu prvu to se prenosi i na onu iskopiranu...probao sam da je rename-ujem...ali nije to u pitanju...:confused:
|
Re: Pitanje Cubase edit copy
Mozda su obe selektovane?!
To je po defaultu, kad je vise traka u selektu,sve ih fade-ujes ili skratis ili pomeras...bez obzira na ime i poziciju... Meni se nekad desi da mi ostane selektovano nesto sto mi nije u ekranu, pa radim kraj i pojebem pocetak projekta i tako... Prvo klikni (1 put) samo na jednu traku ili parce trake,da vidis da je on sam uokviren,pa onda radi... To mi pada sad na pamet, mozda ima nesto negde u settings, ali to bas treba da hoces da bi tako bilo...nije po defaultu... Poz' |
Kada uključi? akciju, potvrdi da hoće? da ti snimi New Version!
|
Nije to u pitanju....Meni se konkretno to desava u Cubase 5...Kada snimam audio traku i kada hocu glas da ispravim (u novoj funkciji cubase-a) pitch corection ili tko nesto - ono sto lici na "melodine" :), znaci nije VST plug, vec nova mogucnost cubase-a 5...i kazem ispravim taj deo trake...i do mi se desi i u onom prethodnom koji sam vec kopirao....sto ne zelim...pa onda moram prvo da exportujem traku pre nego sto je kopiram, pa da je ucitam kasnije kao novu...sto je komplikovano i mnogo bi lakse bilo da ne mora to da se radi na ovakav nacin...Znaci nije u pitanju ni select, niti new version..
|
Quote:
|
5 Attachment(s)
Evo ja probao obe varijante : i function pitch shift i plagin. Sve ?ljaka kako treba - nema promjena na kopijama.
|
3 Attachment(s)
Nastavak :
|
Quote:
|
zavisi kako kopiras fajl. Da li pravis ghost ili normal copy. Probaj CTRL+R (ili bese ctrl+k,?) i vidi sa shtikliranim i neshtikliranim poljem sta se desava
|
pozdrav,
Ta funkcija se zove "GHOST COPY" , medjutim, nesto se ne secam da je cubase radio ghost copy podefaultu vec od verzije sx...ghost kopija je kopija originala u kojoj se sve desava sto i u originalnom fajlu u smislu editinga.Logic to ima po defaultu. Anyway, probaj shortcut ctrl + d, to bi trebalo da duplira fajl odmah iza, i ne bi smelo da bude problem.Znaci, klik na track, ctrl+d, proveri da nisu selektovana oba, i vozi ! POzdrav |
All times are GMT +1. The time now is 01:12 AM. |