![]() |
Problem... Nuendo nivo na masteru
Ljudi, pomoc, imam problem.... a treba ga hitno resiti.
Nuendo mi na masteru meri nivo koji je znnnatno nizi od onoga sto pokazuje RME analizator (Digichek)..... Ostali programi (Wavelab, winamp:)) su 'nulovani' normalno. To mi se pojavilo poslednjih par dana iz nepoznatog razloga i oni mixevi koji su u Nuendu ranije radjeni sad imaju nenormalno velik nivo i distorziraju iako master nuenda to nepokazuje..... a opet, kad uradim export sada, wav bude jaako tih (bar 6dB su peak-ovi nizi) :confused: Totalno sam zbunjen :banghead: |
Re: Problem... Nuendo nivo na masteru
jedino da si podigao gain na rme kanalu koji slusas i meris, nista mi drugo ne pada na pamet, posto sam nuendo se ne petlja sa gainovima... odnosno, koliko je tamo jako, toliko je jak eksport. Vidi i da slucajno nisi napravio neki fidbek lup, mada mislim da bi to odmah provalio.
|
Proveri da ti neki plugin ne pravi zajeb, ako imas nesto na master kanalu.
|
Hmmm... Da nije pojeban panning law, pa smanjuje mono u mixu...? Mada 6db je ogromna vrednost...hmmm...
|
Problem ti je u Connections...
Pregledaj Control Room, jer se desava da Steinberg udupla konekcije i master pokazuje sve normalno, ali se cuje da je signal pojacan pa samim tim i distorzira, dakle vidi kako si namestio Studio settings, ili kako se to vec zove... |
Disable-uj Control Room u VST connections{ F4 - obično} (upravo što ti je i Kravadinka rekao),pa vidi onda kako ti se ponaša...imao sam identičan problem poodavno kad sam sa N2 presao na N3....nivo u slušanju nenormalan(čitaj:bolna distorzija),a vizuelno sve o.k.
poz |
Prvo, hvala svima koji su se javili:)
@Kejkz nemam nikakve gain varijante ni na RMeu..... Wavelab ulazi u isti kanal i radi normalno @Oggy Nemam ni plug-inse na masterkanalu.... stavljao sam samo neke limitere da ocitam nivo na masteru, pokazuju isto kao i nuendo... Takodje, proverio sam i panning law (-3dB je i u Nuendu i Rme-u) Gledao sam i u VST conect. .... ali cu jos malo detaljnije obrati paznju na contr. room..... nadam se da je to:( Jedina dobra stvar je sto sam tragajuci za resenjem problema, nasao da rme analizator podrzava K12, K14 i K20 standarde, sto nisam znao ranije da ima:) |
U pravu ste... jeste control room:banghead::banghead:
Koja glupost HvaLAAA!!!! |
odlicno! Control room van softvera je ipak bolje resenje :)
|
Apsolutno.... navikao sam na RME total mix i bukvalno sve radim sa njim.... iz nuenda idu samo 2 outa i to je to
|
All times are GMT +1. The time now is 01:40 PM. |