Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Problem... Nuendo nivo na masteru (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28882)

OFF 11-08-2009 04:59 PM

Problem... Nuendo nivo na masteru

Ljudi, pomoc, imam problem.... a treba ga hitno resiti.

Nuendo mi na masteru meri nivo koji je znnnatno nizi od onoga sto pokazuje RME analizator (Digichek)..... Ostali programi (Wavelab, winamp:)) su 'nulovani' normalno.
To mi se pojavilo poslednjih par dana iz nepoznatog razloga i oni mixevi koji su u Nuendu ranije radjeni sad imaju nenormalno velik nivo i distorziraju iako master nuenda to nepokazuje..... a opet, kad uradim export sada, wav bude jaako tih (bar 6dB su peak-ovi nizi) :confused:

Totalno sam zbunjen :banghead:

kejkz 11-08-2009 05:25 PM

Re: Problem... Nuendo nivo na masteru

jedino da si podigao gain na rme kanalu koji slusas i meris, nista mi drugo ne pada na pamet, posto sam nuendo se ne petlja sa gainovima... odnosno, koliko je tamo jako, toliko je jak eksport. Vidi i da slucajno nisi napravio neki fidbek lup, mada mislim da bi to odmah provalio.

Oggy 11-08-2009 06:23 PM

Proveri da ti neki plugin ne pravi zajeb, ako imas nesto na master kanalu.

Bockie 11-08-2009 09:00 PM

Hmmm... Da nije pojeban panning law, pa smanjuje mono u mixu...? Mada 6db je ogromna vrednost...hmmm...

kravadinka 11-08-2009 09:56 PM

Problem ti je u Connections...

Pregledaj Control Room, jer se desava da Steinberg udupla konekcije i master pokazuje sve normalno, ali se cuje da je signal pojacan pa samim tim i distorzira, dakle vidi kako si namestio Studio settings, ili kako se to vec zove...

milanCHE 11-08-2009 10:37 PM

Disable-uj Control Room u VST connections{ F4 - obično} (upravo što ti je i Kravadinka rekao),pa vidi onda kako ti se ponaša...imao sam identičan problem poodavno kad sam sa N2 presao na N3....nivo u slušanju nenormalan(čitaj:bolna distorzija),a vizuelno sve o.k.
poz

OFF 11-08-2009 10:52 PM

Prvo, hvala svima koji su se javili:)

@Kejkz

nemam nikakve gain varijante ni na RMeu..... Wavelab ulazi u isti kanal i radi normalno

@Oggy

Nemam ni plug-inse na masterkanalu.... stavljao sam samo neke limitere da ocitam nivo na masteru, pokazuju isto kao i nuendo...

Takodje, proverio sam i panning law (-3dB je i u Nuendu i Rme-u)

Gledao sam i u VST conect. .... ali cu jos malo detaljnije obrati paznju na contr. room..... nadam se da je to:(

Jedina dobra stvar je sto sam tragajuci za resenjem problema, nasao da rme analizator podrzava K12, K14 i K20 standarde, sto nisam znao ranije da ima:)

OFF 12-08-2009 01:47 AM

U pravu ste... jeste control room:banghead::banghead:
Koja glupost

HvaLAAA!!!!

kejkz 12-08-2009 10:19 AM

odlicno! Control room van softvera je ipak bolje resenje :)

OFF 13-08-2009 12:11 AM

Apsolutno.... navikao sam na RME total mix i bukvalno sve radim sa njim.... iz nuenda idu samo 2 outa i to je to

All times are GMT +1. The time now is 01:40 PM.